Seele Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 simdi söyle bir sorunum var elimde bi table var bunu baska bir table ile normal joinliyorum. eger diger tabloda veri varsa sorun degil ama veri yoksa hic bisi alamiyorum. benim yapmak istedigim eger ikinci tabloda uygun veri yoksa olmayan degeler empty yada null olarak bana gelsin. nasil yapiyorduk bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 RIGHT JOIN ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kek Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 LEFT JOIN ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 FULL JOIN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 OVER 9000! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 LEFT JOIN oluyorda simdi durum degisti. söyle bir sonurum var elimde bir table a var birde b eger a'da birsey bulamazsa b dekileri getir diyecem nasil yapabilirim. case when union hersey serbest :) bayilmak üzereyim. hatta view yapmaliyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kek Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 al istediğini seç beğen http://www.codeproject.com/KB/database/Visual_SQL_Joins/Visual_SQL_JOINS_V2.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 SP ile yapabilirsin IF EXISTS / ELSE kullanarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 yok yemiyor hic biri baya zor bisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 Stored procedure ile de olmuyorsa ugrasma zaten hic. Diger turlu suraya alalim seni; http://en.wikipedia.org/wiki/RTFM sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 + operatörü Gerçi bu Oracle'da var bi tek sanırım, onun karşılığı LEFT/RIGHT OUTER JOIN olsa gerek Edit: Oracle için örnek select a.* from table_1 a, table_2 b where a.bilmemne(+) = b.id Edit2: Hatta direkt kaynağı (outer join kısmı) http://docs.oracle.com/cd/B28359_01/server.111/b28286/queries006.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kek Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 az daha detaylı yazsan da tam cevabı verebilsek aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 a ve b tablolari yapi olarak da mi farkli biri arabalarin model, uretici class relationlari digeri uretici bilgileri gibi mi mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 benzer sorgular yok mu hiç sistemde. eski şirket oracle kullanıyordu ve 1000 tane rapor vardı farklı departmanlar için. it'nin keyfini bekleyene kadar ihtiyacım olan benzer yapıları diğer raporlardan (şu raporda şu bilgi vardı nereden nasıl çekiyormuş fln gibi) bakıp parça parça yapıyordum. ne sistemdeki tablo isimlerini ne de sql'i adam gibi biliyorum ama her raporu yapıyordum bu şekilde =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 Fly said: a ve b tablolari yapi olarak da mi farkli biri arabalarin model, uretici class relationlari digeri uretici bilgileri gibi mi mesela evet yapi olarak farkli diyelim ki select a.field1, b,field1 from table a, table b where a.id=b.id bu sorgu hic bir sey bulamiyor cunku a.id b.id de yok. bende ikinci tabloda birsey bulamazsan atiyorum null döndür atiyor a.field1 b.field1 ---------------- 999 NULL gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 iyi de bu durumda 99 nil 193 nil ve nil 923 nil 1031 seklinde iki olasi yapi olacak ki hic dogru durmuyor araba yoksa armut alayim diyorsun cunku calissin yeter diyorsan evet de problemi yanlis tanimlamis olman mumkun ya da tam anlamadim/tamadin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralpb Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 LEFT JOIN niye calismadi onu anlamadim ben, dedigini yapmak icin degil mi o? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 Tam dayaklik tuketici tipi ya. Yazsana lan tablo semalarini ve ne istedigini adam akilli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 Eralpb said: LEFT JOIN niye calismadi onu anlamadim ben, dedigini yapmak icin degil mi o? LEFT JOIN'de alanlar eslesmezse sonuc alamazsin abi. RIGHT JOIN (OUTER JOIN) kullanman gerekir o durumda. Bir de hangisini select edip hangisini join'ledigin onem kazaniyor tabi bu durumda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 Eğer a tablosu ile b tablosunun eşleşeceği bir ID yoksa, nasıl oluyorda "a tablosunda bulunmuyorsa b tablossundan alınsın" diyorsun? Bence kafan biraz karışmış. Bir bira aç, kuruyemişle götür onu. Sonra gel, soruyu sıfırdan tarif ederek sor. Zira soruyu cevaplamaya çalışan insanların her biri en az 5 dakikasını harcarken, soruyu soran adamın, adam gibi soru sormak için 5 dakika harcamaya üşenmesi priceless bir durum. Sözüm sadece sana değil tabii ki, abidik gubidik soru soran herkese. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 bir ER diagramla baslayalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralpb Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 Functional dependencyleri yazip BCNF'e normalize edelim. Araba mi diyoruz simdi tablo tahminleri alalim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 en kötü 3NF olsun bari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar