Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iso ve bin dosyası hakkında....

reyou

Öne çıkan mesajlar

slmlar beyler ben netten autocad 2004 ü indirdim ancak program "iso" olarak indi, inen dosyaların içinde 300 mb lık "bin" uzantılı dosyalar var ancak bendeki xp bunu açmıyor, yani programi install edemiyorum, yardımcı olursanız sevinirim[signature][hline]all your base are belong to us !!!
Sosyal ağlarda paylaş

Winimage yada Daemon Tools programları ile bu dosyaları açıp içeriğini görebilir, diske extract edebilirsin. Ya da Nero ile direk olarak CDye yazdırabilirsin

edit: Tabi CDye çekerken normal write data to CD değil Write Image seçeneğini kullanman gerekiyor. O zaman image dosyası CDde alıştığımız formatta dosyalar halinde görünecektir

[signature][hline]You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one

[Bu mesaj AutolycuS tarafından 22 Kasım 2004 13:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
AutolycuS, 22 Kasım 2004 13:52 tarihinde demiş ki:
Winimage yada Daemon Tools programları ile bu dosyaları açıp içeriğini görebilir, diske extract edebilirsin. Ya da Nero ile direk olarak CDye yazdırabilirsin

ok cdye çekerim çekmesinede ne farkı var hardiskten okutmakla cd den okumak arasında anlamadım?[signature][hline]all your base are belong to us !!!
Sosyal ağlarda paylaş

Mrmedia'nın yukarda dedigi gibi iso buster'la bin iso ve bikac cd formatını daha cok rahat acabiliyosun.[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz

fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki:
ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.
Sosyal ağlarda paylaş

Herhangi bi fark yok. Genelde bu image dosyaları yedekleme amaçları için kullanılır. Yedeklenecek dosyaların formatı bozulmadan bir dosya altında bir araya getirilir, burada söz konusu program Cdsi ise senin CDye çekip elinin altında bulundurman daha kolay olur senin için :)[signature][hline]You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one
Sosyal ağlarda paylaş

beyler dediğinizi yaptım nero ile create image cd yaptım ve program masaüstüne bi ikon attı, açıyorum ve yine nero açılıyo, anlıcağınız bi şey olmuyo, ne olacak bu işin sonu acaba? bi türlü install edemedim programı[signature][hline]all your base are belong to us !!!
Sosyal ağlarda paylaş

yanlis yapmissin. diger arkadaslarin anlatmak istedigi o degildi zaten. nero ile burn image deyip cd ye yazdirmandi. recorder olarakta image drive i degil asil recorcer i secmen gerekliydi.

ama arkadaslar bir noktayi atlamislar sanirim. iso dosyasinin icinde ayrica .bin dosyasi varsa image icinde image var demektir. yani cd nin once .bin olarak image i alinmis sonra .iso yapilmis.

diger programlari pek bilmiyorum ama ultraISO diye bir program var bu tip seyler icin kullandigim. tavsiye ederim. bir cok formati biribirine donusturebiliyor, image dosyasini hdd ye acabiliyor ve direk cd ye kayit yapabiliyor.

neyse kolay gelsin ...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Zopik, 22 Kasım 2004 14:47 tarihinde demiş ki:
yanlis yapmissin. diger arkadaslarin anlatmak istedigi o degildi zaten. nero ile burn image deyip cd ye yazdirmandi. recorder olarakta image drive i degil asil recorder i secmen gerekliydi.

ama arkadaslar bir noktayi atlamislar sanirim. iso dosyasinin icinde ayrica .bin dosyasi varsa image icinde image var demektir. yani cd nin once .bin olarak image i alinmis sonra .iso yapilmis.

daha yeni gördüm bu topiği, evet zopik haklı.
iso içinde ayrıca bin çıkmışsa, cd-image dosyasının içinde cd-image var... ilginç birşeymiş
bundan dolayı iso'yu cd'ye burn etmeye kalkarsan, bozuk olacaktır çünkü cd içeriğini değil bin'i burn edecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...