Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amazon'dan alışveriş

GodBlessStoya

Öne çıkan mesajlar

yanına başka bişiler eklemeden tek mouse olarak alırsan sorun olmaz gibi ufak paket olarak, zaten kargo falanda hesaplanıyor sepete ekleyince artık amazonda tam net ne kadara gelir görürsün hemen, hatta uk amazona bak orda varsa ordan al daha ucuz kargo olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Norak said:

yanına başka bişiler eklemeden tek mouse olarak alırsan sorun olmaz gibi ufak paket olarak, zaten kargo falanda hesaplanıyor sepete ekleyince artık amazonda tam net ne kadara gelir görürsün hemen, hatta uk amazona bak orda varsa ordan al daha ucuz kargo olabilir.

amazon.com daki $$ larimi sadece .com da mu kullanabiliyorum?
Sosyal ağlarda paylaş

Amazon'da shipping hesaplama motoru tarzı bir şey var. Üye olup bakabilirsiniz ne kadar tutar, hatta Türkiye'ye gönderiliyor mu diye.

%20'de standart vergi uyguluyolar postada, ona da shipping+vergiyi de hesaplayıp burayla karşılaştırın.

101-102 dolar falan işte o miktara kadar takılmıyor.

Ha birde hesaplayın dedim ama shippinp hariç hesaplayın. Gümrükte +shipping'den değil sadece ürünün ham fiyatı üzerinden vergilendirme yapılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

Amazon'da shipping hesaplama motoru tarzı bir şey var. Üye olup bakabilirsiniz ne kadar tutar, hatta Türkiye'ye gönderiliyor mu diye.

%20'de standart vergi uyguluyolar postada, ona da shipping+vergiyi de hesaplayıp burayla karşılaştırın.

Ha birde hesaplayın dedim ama shippinp hariç hesaplayın. Gümrükte +shipping'den değil sadece ürünün ham fiyatı üzerinden vergilendirme yapılıyor.

simd ibaktimda shippinge standart shipping%handling 16.73$ gözüküyor. tax kismi 0 dolar.
customer supporta da sordum vergi ödemiceksin demektir diyo. sonradan süpriz çıkmasın eheh.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

Masakari said:

En kötü ihtimal seni yaşadığın yerin gümrük müdürlüğüne çağırırlar orada ürünün kdv. si hesaplanır varsa ötv falan ödeyip ürünü alırsın.

öyle bisey yok lan sallamayın ya

Ne sallaması bizzat başıma geldi, hatta geçen evrakları elime geçti de çöpe attım.
Sosyal ağlarda paylaş

GodBlessStoya said:

Almadan önce bi daha araştırayım dedim Tuşlarda sıkıntı yaşamış bi çok insan çalışmıyor diyorlar.

patide arattim senko kullanmis galiba onun da OM dolu hay lanet.

Rat 9 1 sene civari kullandim, hala evde kullaniyorlar. Tavsiyem Rat 7 al veya baska ust duzey kablolu modeli al. Pili uzun sure gitmiyor (oyuncu adam icin 1 gunu cikarmiyor). Bir sure sonra pil degistirmesi fln iskence gibi geliyor. Tuslarda, ele oturmada fln bir problem yasamadim. Onu yazanlar muhtemel software ile ilgili problem yasamislardir. Cozumu var onun. Rahat alet ancak agir biraz. Mouse pad cok onemli. Mouse hareketleri sapitiyor pad kotu olunca.
Simdilik bunlar aklima gelen.
Sosyal ağlarda paylaş

..

fixmen said:

GodBlessStoya said:

Almadan önce bi daha araştırayım dedim Tuşlarda sıkıntı yaşamış bi çok insan çalışmıyor diyorlar.

patide arattim senko kullanmis galiba onun da OM dolu hay lanet.

Rat 9 1 sene civari kullandim, hala evde kullaniyorlar. Tavsiyem Rat 7 al veya baska ust duzey kablolu modeli al. Pili uzun sure gitmiyor (oyuncu adam icin 1 gunu cikarmiyor). Bir sure sonra pil degistirmesi fln iskence gibi geliyor. Tuslarda, ele oturmada fln bir problem yasamadim. Onu yazanlar muhtemel software ile ilgili problem yasamislardir. Cozumu var onun. Rahat alet ancak agir biraz. Mouse pad cok onemli. Mouse hareketleri sapitiyor pad kotu olunca.
Simdilik bunlar aklima gelen.

abi peki çok sık okuduğum tuşların belli süre sonra bozulmasına ne diyorsun,bide firma maillere çağrılara falanda cevap vermiyormuş sanırım alıp elimde patlasın istemem
Sosyal ağlarda paylaş

GodBlessStoya said:

DarKRideR said:

simd ibaktimda shippinge standart shipping%handling 16.73$ gözüküyor. tax kismi 0 dolar.
customer supporta da sordum vergi ödemiceksin demektir diyo. sonradan süpriz çıkmasın eheh.

ABD hükümetine vergi ödemeyeceksin anlamına geliyor. Türkiye'de gümrüğe takılırsa bir kere gidip Posta Gümrüğü'nden elle alman gerekiyor.

Ben mesela 150 dolarlık bir şey aldım. Shipping'i 50 dolardı. Çağırdılar işte İstanbul'da Cevizlibağ'daki postahaneye gidiyorsun. Oradan işte işlemler vs. önce senin yanında bir görevli eşliğinde kutuyu açıyorlar. İçinde yasaklı bir şey var mı yok mu ya da ticari mi değil mi diye. Eğer buradan geçerse ürün sana bir kağıt yazıyorlar ve gidiyorsun vezneden %20 gümrük vergisini ödüyorsun. 4.6TL mi ne de işlem ücreti alıyorlar. Ben işte 150 dolarlık ürüne toplamda 59-60TL mi ne vergi ödedim. Vergiyi ödedikten sonra makbuzu o kutuyu açtığın görevliye getiriyorsun ve son imzalar atılınca ürününü alıp çıkıyorsun.

%20'lik vergi de sadece ürün fiyatı üzerinden hesaplanıyor. Yani ürün alırken +shipping ile hesap etmenize gerek yok. 75 euroda şuan 102 dolar falan ediyor olması gerekiyor. Ona göre yapın hesapları işte :)

Ha birde aldığınız şey 1 euro bile olsa bazı durumlarda gümrüğe takılabiliyor. Mesela benim kuzenimde 10'ar euroluk iki tane gümüş kolye almıştı. Gümüş şeylerin hepsi fiyatı ne olursa olsun gümrüğe takılıyormuş. Çağırdılar gitti vergisini ödeyerek aldı :)
Sosyal ağlarda paylaş

Masakari said:

Fistan said:

Masakari said:

En kötü ihtimal seni yaşadığın yerin gümrük müdürlüğüne çağırırlar orada ürünün kdv. si hesaplanır varsa ötv falan ödeyip ürünü alırsın.

Ne sallaması bizzat başıma geldi, hatta geçen evrakları elime geçti de çöpe attım.

Bu atarlı herbokolog havası ne yazık ki hep var bu arkadaşta. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak işte.
Sosyal ağlarda paylaş

GodBlessStoya said:

abi peki çok sık okuduğum tuşların belli süre sonra bozulmasına ne diyorsun,bide firma maillere çağrılara falanda cevap vermiyormuş sanırım alıp elimde patlasın istemem

Dedigim gibi 1 sene ben surekli kullandim, halen evde kullaniyorlar, tas gibi. Sans isi biraz. Oyle ozellikle kolay bozulacak bir yapisi yok aletin.
Sosyal ağlarda paylaş

Mathias said:

Masakari said:

Fistan said:

Masakari said:

Bu atarlı herbokolog havası ne yazık ki hep var bu arkadaşta. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak işte.
ben bisey soyleyecegim siİn dediginiz gibi kdv ve otv sini odeyeceksiniz
bu islemi yaptiktan sonra size de kdv ve otv odeyecegim
hodri meydan
madem cok biliyorsunuz
gosterin marifetinizi
cebiniz de para gorur hem oturduk yerde
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...