GodBlessStoya Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Selam, amazondan Rat9 almayı düşünüyorum, gümrükte herhangi bir sorun yaşar mıyım acaba? Gümrük vergisi çıkarsa karşıma oranlar nasil oluyor bilen varmı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GodBlessStoya Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Lann Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 takılır gibi alet 75 eu üzerinde. ama paket küçük ise ve gümrükçü ağabey faturasına bakmaz ise geçebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GodBlessStoya Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Peki takılırsa vergiyi online ödeme gibi bir durum var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 ben de şunu sorayım türkiye için amazon alışverişlerini hangi amazondan yapıyoruz ? mesela ben bi screen protector getirticem amazon.com'da buldum adam amerikada heralde bana ne kadara patlar ki bunun kargosu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GodBlessStoya Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 lord_gorthaur said: takılır gibi alet 75 eu üzerinde. ama paket küçük ise ve gümrükçü ağabey faturasına bakmaz ise geçebilir. rat7 alirsam 68 euroya falan denk geliyor skinti olurmu ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 En kötü ihtimal seni yaşadığın yerin gümrük müdürlüğüne çağırırlar orada ürünün kdv. si hesaplanır varsa ötv falan ödeyip ürünü alırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GodBlessStoya Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Hmm iyiymiş o zaman ya hertürlü uyguna gelicek TRde çok fahiş rat mouselar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=CCB437090002 al şurdan hafta sonu indirimi ile 254 TL işte ne kasıosun. amazondan buraya gelene kadar o olur yine zaten 300 tl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Masakari said: En kötü ihtimal seni yaşadığın yerin gümrük müdürlüğüne çağırırlar orada ürünün kdv. si hesaplanır varsa ötv falan ödeyip ürünü alırsın. öyle bisey yok lan sallamayın ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 yanına başka bişiler eklemeden tek mouse olarak alırsan sorun olmaz gibi ufak paket olarak, zaten kargo falanda hesaplanıyor sepete ekleyince artık amazonda tam net ne kadara gelir görürsün hemen, hatta uk amazona bak orda varsa ordan al daha ucuz kargo olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GodBlessStoya Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Norak said: yanına başka bişiler eklemeden tek mouse olarak alırsan sorun olmaz gibi ufak paket olarak, zaten kargo falanda hesaplanıyor sepete ekleyince artık amazonda tam net ne kadara gelir görürsün hemen, hatta uk amazona bak orda varsa ordan al daha ucuz kargo olabilir. amazon.com daki $$ larimi sadece .com da mu kullanabiliyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 hmm gift card falan varsa onlar global değil sanırım Us/eu farklıdır muhtemelen, denemek lazım sepete ekledikten sonra, olmazsa zaten söyler orda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GodBlessStoya Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Almadan önce bi daha araştırayım dedim Tuşlarda sıkıntı yaşamış bi çok insan çalışmıyor diyorlar. patide arattim senko kullanmis galiba onun da OM dolu hay lanet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Amazon'da shipping hesaplama motoru tarzı bir şey var. Üye olup bakabilirsiniz ne kadar tutar, hatta Türkiye'ye gönderiliyor mu diye. %20'de standart vergi uyguluyolar postada, ona da shipping+vergiyi de hesaplayıp burayla karşılaştırın. 101-102 dolar falan işte o miktara kadar takılmıyor. Ha birde hesaplayın dedim ama shippinp hariç hesaplayın. Gümrükte +shipping'den değil sadece ürünün ham fiyatı üzerinden vergilendirme yapılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Ben de amazondan almistim arkadas araciligila wheel ve sag tus bozuk cikti zaten malzeme kalitesi falan yerlerde hic tavsiye etmem. Asil amacim elim baya kucuk oldugundan kendime gore ayarlamakti ama en kucuk hali yine baya buyuk geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GodBlessStoya Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 DarKRideR said: Amazon'da shipping hesaplama motoru tarzı bir şey var. Üye olup bakabilirsiniz ne kadar tutar, hatta Türkiye'ye gönderiliyor mu diye. %20'de standart vergi uyguluyolar postada, ona da shipping+vergiyi de hesaplayıp burayla karşılaştırın. 101-102 dolar falan işte o miktara kadar takılmıyor. Ha birde hesaplayın dedim ama shippinp hariç hesaplayın. Gümrükte +shipping'den değil sadece ürünün ham fiyatı üzerinden vergilendirme yapılıyor. simd ibaktimda shippinge standart shipping%handling 16.73$ gözüküyor. tax kismi 0 dolar. customer supporta da sordum vergi ödemiceksin demektir diyo. sonradan süpriz çıkmasın eheh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 75euro sınırı, ürün fiyatı + kargo ücreti sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Fistan said: Masakari said: En kötü ihtimal seni yaşadığın yerin gümrük müdürlüğüne çağırırlar orada ürünün kdv. si hesaplanır varsa ötv falan ödeyip ürünü alırsın. öyle bisey yok lan sallamayın ya Ne sallaması bizzat başıma geldi, hatta geçen evrakları elime geçti de çöpe attım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 GodBlessStoya said: Almadan önce bi daha araştırayım dedim Tuşlarda sıkıntı yaşamış bi çok insan çalışmıyor diyorlar. patide arattim senko kullanmis galiba onun da OM dolu hay lanet. Rat 9 1 sene civari kullandim, hala evde kullaniyorlar. Tavsiyem Rat 7 al veya baska ust duzey kablolu modeli al. Pili uzun sure gitmiyor (oyuncu adam icin 1 gunu cikarmiyor). Bir sure sonra pil degistirmesi fln iskence gibi geliyor. Tuslarda, ele oturmada fln bir problem yasamadim. Onu yazanlar muhtemel software ile ilgili problem yasamislardir. Cozumu var onun. Rahat alet ancak agir biraz. Mouse pad cok onemli. Mouse hareketleri sapitiyor pad kotu olunca. Simdilik bunlar aklima gelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GodBlessStoya Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 .. fixmen said: GodBlessStoya said: Almadan önce bi daha araştırayım dedim Tuşlarda sıkıntı yaşamış bi çok insan çalışmıyor diyorlar. patide arattim senko kullanmis galiba onun da OM dolu hay lanet. Rat 9 1 sene civari kullandim, hala evde kullaniyorlar. Tavsiyem Rat 7 al veya baska ust duzey kablolu modeli al. Pili uzun sure gitmiyor (oyuncu adam icin 1 gunu cikarmiyor). Bir sure sonra pil degistirmesi fln iskence gibi geliyor. Tuslarda, ele oturmada fln bir problem yasamadim. Onu yazanlar muhtemel software ile ilgili problem yasamislardir. Cozumu var onun. Rahat alet ancak agir biraz. Mouse pad cok onemli. Mouse hareketleri sapitiyor pad kotu olunca. Simdilik bunlar aklima gelen. abi peki çok sık okuduğum tuşların belli süre sonra bozulmasına ne diyorsun,bide firma maillere çağrılara falanda cevap vermiyormuş sanırım alıp elimde patlasın istemem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 GodBlessStoya said: DarKRideR said: Amazon'da shipping hesaplama motoru tarzı bir şey var. Üye olup bakabilirsiniz ne kadar tutar, hatta Türkiye'ye gönderiliyor mu diye. %20'de standart vergi uyguluyolar postada, ona da shipping+vergiyi de hesaplayıp burayla karşılaştırın. 101-102 dolar falan işte o miktara kadar takılmıyor. Ha birde hesaplayın dedim ama shippinp hariç hesaplayın. Gümrükte +shipping'den değil sadece ürünün ham fiyatı üzerinden vergilendirme yapılıyor. simd ibaktimda shippinge standart shipping%handling 16.73$ gözüküyor. tax kismi 0 dolar. customer supporta da sordum vergi ödemiceksin demektir diyo. sonradan süpriz çıkmasın eheh. ABD hükümetine vergi ödemeyeceksin anlamına geliyor. Türkiye'de gümrüğe takılırsa bir kere gidip Posta Gümrüğü'nden elle alman gerekiyor. Ben mesela 150 dolarlık bir şey aldım. Shipping'i 50 dolardı. Çağırdılar işte İstanbul'da Cevizlibağ'daki postahaneye gidiyorsun. Oradan işte işlemler vs. önce senin yanında bir görevli eşliğinde kutuyu açıyorlar. İçinde yasaklı bir şey var mı yok mu ya da ticari mi değil mi diye. Eğer buradan geçerse ürün sana bir kağıt yazıyorlar ve gidiyorsun vezneden %20 gümrük vergisini ödüyorsun. 4.6TL mi ne de işlem ücreti alıyorlar. Ben işte 150 dolarlık ürüne toplamda 59-60TL mi ne vergi ödedim. Vergiyi ödedikten sonra makbuzu o kutuyu açtığın görevliye getiriyorsun ve son imzalar atılınca ürününü alıp çıkıyorsun. %20'lik vergi de sadece ürün fiyatı üzerinden hesaplanıyor. Yani ürün alırken +shipping ile hesap etmenize gerek yok. 75 euroda şuan 102 dolar falan ediyor olması gerekiyor. Ona göre yapın hesapları işte :) Ha birde aldığınız şey 1 euro bile olsa bazı durumlarda gümrüğe takılabiliyor. Mesela benim kuzenimde 10'ar euroluk iki tane gümüş kolye almıştı. Gümüş şeylerin hepsi fiyatı ne olursa olsun gümrüğe takılıyormuş. Çağırdılar gitti vergisini ödeyerek aldı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Masakari said: Fistan said: Masakari said: En kötü ihtimal seni yaşadığın yerin gümrük müdürlüğüne çağırırlar orada ürünün kdv. si hesaplanır varsa ötv falan ödeyip ürünü alırsın. öyle bisey yok lan sallamayın ya Ne sallaması bizzat başıma geldi, hatta geçen evrakları elime geçti de çöpe attım. Bu atarlı herbokolog havası ne yazık ki hep var bu arkadaşta. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 GodBlessStoya said: abi peki çok sık okuduğum tuşların belli süre sonra bozulmasına ne diyorsun,bide firma maillere çağrılara falanda cevap vermiyormuş sanırım alıp elimde patlasın istemem Dedigim gibi 1 sene ben surekli kullandim, halen evde kullaniyorlar, tas gibi. Sans isi biraz. Oyle ozellikle kolay bozulacak bir yapisi yok aletin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Mathias said: Masakari said: Fistan said: Masakari said: En kötü ihtimal seni yaşadığın yerin gümrük müdürlüğüne çağırırlar orada ürünün kdv. si hesaplanır varsa ötv falan ödeyip ürünü alırsın. öyle bisey yok lan sallamayın ya Ne sallaması bizzat başıma geldi, hatta geçen evrakları elime geçti de çöpe attım. Bu atarlı herbokolog havası ne yazık ki hep var bu arkadaşta. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak işte.ben bisey soyleyecegim siİn dediginiz gibi kdv ve otv sini odeyeceksiniz bu islemi yaptiktan sonra size de kdv ve otv odeyecegim hodri meydan madem cok biliyorsunuz gosterin marifetinizi cebiniz de para gorur hem oturduk yerde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar