Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kalamar ve Karides tutosu istiyorum


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
donmuş kalamar ve karides aldım, karidesi iyi kötü yapıyorum fakat kalamarı 2 kere denedim olmadı.yiyemedim midem bulandı kustum, öldüm. nedir nasıl yapılır yardım pls
Mesaj tarihi:
ÇOK harlı ateşin yoksa napsan kurşun kalem silgisi gibi olur. Şarapta pişir, lokantada yediğin gibi olmaz ama tadı güzelolur.

Biber ve soğanları uzun şeriyler haline getir. Zeytin yağında sotele.

Kalamarı ekle, dış yüzeyleri metale/tavaya değecek şekilde cazır cazırvmühürle biraz ama fazla uzun tutarsan bu süreci gene silgi olur.

Bir koca su bardağı beyaz şarabı foş/caz diye dök üstüne kapağını kapat. köpürsün köpürsün. Kıvamlanmasına yakın az tuz at bi çevir şöyle. Bi anda sertleşecek o şaraplı sos.

Koy tabağa ye- afiyet olsun.
Mesaj tarihi:
İlk olarak temizlenip yıkanmış, halka doğranmış kalamarlar(ben buzlukta satılanlardan alıyorum) derin bir kaba alınır, üzerlerine şeker,karbonat ve limon suyu ilave edilerek ovulur bu arada köpürecektir iyice ovduktan sonra buzdolabına kaldırılıp 3-4 saat bekletilir..
Buzdolabından aldıktan sonra süzgeçe konulup suyu süzdürülür..Diğer tarafta unun içine tuz atılıp karıştırılır..Kalamarlar una bulanıp fazla unu silkelendikten sonra hafif ateşte bol kızdırılmış yağda altın sarısı rengi alana kadar kızartılır(rengine aldanap kızartma süresini 2-3dk.dan fazla uzatmayın tabağa aldıktan sonra rengini bulacaktır) ve servis tabağına alınarak sıcak servis yapılır..
PÜF NOKTALARI:
Kalamar kızartırken pişirme süresine çok dikkat edilmelidir çünkü çok çabuk yanar ve sertleşir..
Ayrıca bol yağda ve hafif ateşte kızartılması, kalamarların tavanın dibine değmemesi gerekir aksi taktirde siyahlaşıp lezzeti kaybolur..

YOĞURTLU SOS:
4yemek kaşığı yoğurt
2Yemek kaşığı mayonez
Birkaç diş ezilmiş sarımsak
1Yemek kaşığı galete unu veya bayat ekmekiçi
1/2 Limon suyu
tuz

Malzemenin hepsi karıştırılıp sos hazırlanır..Kalamarla birlikte servis yapılır..


Tüm hakları başkasınındır
Mesaj tarihi:
"yağda altın sarısı rengi alana kadar kızartılır(rengine aldanap kızartma süresini 2-3dk.dan fazla uzatmayın tabağa aldıktan sonra rengini bulacaktır)"


adsgasg
Mesaj tarihi:
ben marketten almıştım. taze kesilip, ayıklanmış kalamar. arkadaşla pişirmeyi denedik. hayatımızda yediğimiz en kötü şeylerden biriydi. zaten 1 ısırık sonrası attık :D ama yokluk içinde pişiriyorduk. tencere bile dandikti.
Mesaj tarihi:
Flassh said:

donmuş kalamar ve karides aldım, karidesi iyi kötü yapıyorum fakat kalamarı 2 kere denedim olmadı.yiyemedim midem bulandı kustum, öldüm. nedir nasıl yapılır yardım pls


yapılmaz.
yapılan yere gidilir
yenilir
dönülür.

fakirsen kendin yapcan zaten
ama fakirken kalamar/karides'te alamazdın zaten.
Mesaj tarihi:
senko said:

yapılmaz.
yapılan yere gidilir
yenilir
dönülür.

fakirsen kendin yapcan zaten
ama fakirken kalamar/karides'te alamazdın zaten.


bunu en iyi balıkçılar yapıyo, evde yapabilsem alıcam taze kalamar ama imkanı yok yapamam.
Mesaj tarihi:
Karidesi önce 1 saat haşla. Daha sonra güveçte pul biber ve bol tereyağı ile fırına ver. Domates, biber, kaşar vs girişip karidesli menemen yapma. Sadece tereyağ ve pul biber.

Kalamarı da marine edeceksin. Soda koy derin bir tabağa. Üstüne biraz karbonat, tuz ve limon suyu. Masaj yapar gibi yedir sosu, az beklet. Sonra una bulayıp kızgın yağda kızart. Dikkat et patlar, mutfağı temizlemekle uğraşacağına dışarıdan ye kalamaları bence ama
Mesaj tarihi:
yuh
1 saat haşlama nedir karidesi
üstüne bir de fırında güveçte pişireceksin öyle mi?
hamur ye daha iyi
deniz ürünlerini 5-7dk dan fazla pişirmeyeceksiniz
ne o oyle babanne yahn,isi gibi
Mesaj tarihi:
Senelerdir evde böyle yapıyorum valla gayet diri de kalıyor. Güveçte zaten önceden ısıttığın fırında kısa tutuyorsun. Bu arada bahsettiğim karides böcek halinde olanı benim. Çimçim dediğimiz iç kısmı değil
Mesaj tarihi:
Fistan said:

böcek dedigin jumbo karides işte heralde
marine ettikten sonra 3 er dk sağ sol bi ızgara olay tamam
güvectir yok haslamadir nedir tat mat kalmaz

Haşlama, deniz ürünü salatalarda, suşide kullanılıyor. (zevksiz insanlar, bu haşlamacılar)
Mesaj tarihi:
Haşlanan suya sarımsak tuzu ve maydanoz koyup 1 saat dereceyi arttırarak pişiriyorum ben valla. Izgara veya tava da tercih edebilirim fakat güveçte tereyağ+pul biber kombosu daha çok hoşuma gidiyor. Tadı kalıyor ya. Dene bak
×
×
  • Yeni Oluştur...