Flassh Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 donmuş kalamar ve karides aldım, karidesi iyi kötü yapıyorum fakat kalamarı 2 kere denedim olmadı.yiyemedim midem bulandı kustum, öldüm. nedir nasıl yapılır yardım pls
aquila Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 balikciya gidiyosun siparis veriyosun ??? onlara profit
Flassh Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 siparişi verdim donmuş verdiler.
sostizm Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 ÇOK harlı ateşin yoksa napsan kurşun kalem silgisi gibi olur. Şarapta pişir, lokantada yediğin gibi olmaz ama tadı güzelolur. Biber ve soğanları uzun şeriyler haline getir. Zeytin yağında sotele. Kalamarı ekle, dış yüzeyleri metale/tavaya değecek şekilde cazır cazırvmühürle biraz ama fazla uzun tutarsan bu süreci gene silgi olur. Bir koca su bardağı beyaz şarabı foş/caz diye dök üstüne kapağını kapat. köpürsün köpürsün. Kıvamlanmasına yakın az tuz at bi çevir şöyle. Bi anda sertleşecek o şaraplı sos. Koy tabağa ye- afiyet olsun.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Donmusu kotu oluyor, balikcidan karides alip, temizleyip, oyle yapacaksin.
Wolas Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 İlk olarak temizlenip yıkanmış, halka doğranmış kalamarlar(ben buzlukta satılanlardan alıyorum) derin bir kaba alınır, üzerlerine şeker,karbonat ve limon suyu ilave edilerek ovulur bu arada köpürecektir iyice ovduktan sonra buzdolabına kaldırılıp 3-4 saat bekletilir.. Buzdolabından aldıktan sonra süzgeçe konulup suyu süzdürülür..Diğer tarafta unun içine tuz atılıp karıştırılır..Kalamarlar una bulanıp fazla unu silkelendikten sonra hafif ateşte bol kızdırılmış yağda altın sarısı rengi alana kadar kızartılır(rengine aldanap kızartma süresini 2-3dk.dan fazla uzatmayın tabağa aldıktan sonra rengini bulacaktır) ve servis tabağına alınarak sıcak servis yapılır.. PÜF NOKTALARI: Kalamar kızartırken pişirme süresine çok dikkat edilmelidir çünkü çok çabuk yanar ve sertleşir.. Ayrıca bol yağda ve hafif ateşte kızartılması, kalamarların tavanın dibine değmemesi gerekir aksi taktirde siyahlaşıp lezzeti kaybolur.. YOĞURTLU SOS: 4yemek kaşığı yoğurt 2Yemek kaşığı mayonez Birkaç diş ezilmiş sarımsak 1Yemek kaşığı galete unu veya bayat ekmekiçi 1/2 Limon suyu tuz Malzemenin hepsi karıştırılıp sos hazırlanır..Kalamarla birlikte servis yapılır.. Tüm hakları başkasınındır
Akito Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 "yağda altın sarısı rengi alana kadar kızartılır(rengine aldanap kızartma süresini 2-3dk.dan fazla uzatmayın tabağa aldıktan sonra rengini bulacaktır)" adsgasg
Wolas Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 genelde sos kısmını yapıyorum ben hazır aldığım için sosu yaparken iyice yedirmek gerekiyor unu yoksa ağıza geliyor yerken
barbu Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 ben marketten almıştım. taze kesilip, ayıklanmış kalamar. arkadaşla pişirmeyi denedik. hayatımızda yediğimiz en kötü şeylerden biriydi. zaten 1 ısırık sonrası attık :D ama yokluk içinde pişiriyorduk. tencere bile dandikti.
senko Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Flassh said: donmuş kalamar ve karides aldım, karidesi iyi kötü yapıyorum fakat kalamarı 2 kere denedim olmadı.yiyemedim midem bulandı kustum, öldüm. nedir nasıl yapılır yardım pls yapılmaz. yapılan yere gidilir yenilir dönülür. fakirsen kendin yapcan zaten ama fakirken kalamar/karides'te alamazdın zaten.
Flassh Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 fakirim, calıstıgım yerim sahibi verdi al biraz protein girsin diye. giremedi.
Laorx Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 senko said: yapılmaz. yapılan yere gidilir yenilir dönülür. fakirsen kendin yapcan zaten ama fakirken kalamar/karides'te alamazdın zaten. bunu en iyi balıkçılar yapıyo, evde yapabilsem alıcam taze kalamar ama imkanı yok yapamam.
Flassh Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 of bugün yapıcaktım, çok zor geldi yok bira dök yok karbonatta beklet vs. artık başka zaman. MOAAAR RECİPES
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 kalamari izgaraya atiyorsun pisince alip yiyebilirsin cevirmeyi unutma arada
Dartanian Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Kalamarın olayı 2saat ve daha fazla süreli olarak bişeyde bekletiyoduk süttü galiba. Sonra unlayım kızartıyoruz.
barnacle Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 git dışarda ye işte bira pattes kalamar vs
BulletRide Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Karidesi önce 1 saat haşla. Daha sonra güveçte pul biber ve bol tereyağı ile fırına ver. Domates, biber, kaşar vs girişip karidesli menemen yapma. Sadece tereyağ ve pul biber. Kalamarı da marine edeceksin. Soda koy derin bir tabağa. Üstüne biraz karbonat, tuz ve limon suyu. Masaj yapar gibi yedir sosu, az beklet. Sonra una bulayıp kızgın yağda kızart. Dikkat et patlar, mutfağı temizlemekle uğraşacağına dışarıdan ye kalamaları bence ama
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 yuh 1 saat haşlama nedir karidesi üstüne bir de fırında güveçte pişireceksin öyle mi? hamur ye daha iyi deniz ürünlerini 5-7dk dan fazla pişirmeyeceksiniz ne o oyle babanne yahn,isi gibi
BulletRide Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Senelerdir evde böyle yapıyorum valla gayet diri de kalıyor. Güveçte zaten önceden ısıttığın fırında kısa tutuyorsun. Bu arada bahsettiğim karides böcek halinde olanı benim. Çimçim dediğimiz iç kısmı değil
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 böcek dedigin jumbo karides işte heralde marine ettikten sonra 3 er dk sağ sol bi ızgara olay tamam güvectir yok haslamadir nedir tat mat kalmaz
yildirimokur Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Karides haşlama süresi 5 dakikadır, o da çok pişmiş seven için.
yildirimokur Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Fistan said: böcek dedigin jumbo karides işte heralde marine ettikten sonra 3 er dk sağ sol bi ızgara olay tamam güvectir yok haslamadir nedir tat mat kalmaz Haşlama, deniz ürünü salatalarda, suşide kullanılıyor. (zevksiz insanlar, bu haşlamacılar)
BulletRide Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Haşlanan suya sarımsak tuzu ve maydanoz koyup 1 saat dereceyi arttırarak pişiriyorum ben valla. Izgara veya tava da tercih edebilirim fakat güveçte tereyağ+pul biber kombosu daha çok hoşuma gidiyor. Tadı kalıyor ya. Dene bak
Öne çıkan mesajlar