Llama Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 http://haber.gazetevatan.com/camlicaya-minare-ayari/516425/1/gundem şu haberi okurken aklıma takıldı da camilerdeki bu minareler neyi simgeliyor ne kadar uzun ve ne kadar çok olursa falan değişik şeyleri mi var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
parlafungi Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 önemli olan boyu değil işlevi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
warimathras Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 atalarımız eskiden uzaya çıkıyorlarmış o roketlerle. sonra mazota çok zam gelince çıkmaktan vazgeçmişler. bu da benim bir anım olmasa da bu konuda yazılması gerekir diye düşündüm... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 uzun olması kiliselerde var bizim öle bir inancımız yok sanat tarihi bilgimle söyüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 minarelerle ilgili oaliblecek tek ilginç bilgi hiç bir camiye 6 dan fazla minare yapılamaması o da kabedeki camiinin 7 minareli olamsıdan ötürü başka bir camii de 7 ve daha fazlasını yapamıyorlar hatta eskiden oradaki minare sayısı da 6ymış da sultan ahmet camii yapılırken bunu 6 minareli projelendirip sonra mekkedekiler küsmesin diye kabedeki camii ye gidip 7. minareyi yaptırtmış padişah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 ben hep füze diye düşünüyorum bakalım da, umarım bi savaşta beni yanıltmazlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 BabacumMostors konuyu bitirmiş.. teşekkürü borç bilirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
parlafungi Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 yerinde patlar onlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 BabacumMostors said: minarelerle ilgili oaliblecek tek ilginç bilgi hiç bir camiye 6 dan fazla minare yapılamaması o da kabedeki camiinin 7 minareli olamsıdan ötürü başka bir camii de 7 ve daha fazlasını yapamıyorlar hatta eskiden oradaki minare sayısı da 6ymış da sultan ahmet camii yapılırken bunu 6 minareli projelendirip sonra mekkedekiler küsmesin diye kabedeki camii ye gidip 7. minareyi yaptırtmış padişah (tu) kabenin 10 mu ne minaresi olması lazım şu anda, 7 den sonrası arapların ekledikleri. ama kaynak bulamıyorum yahu şimdi sayıyla alakalı, bi foto görmüştüm bide okuduydum ama? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 camideki minare sayıları caminin kimin tarafından yaptırıldığı yada kime ithaf edildiğini simgeliyordu sanırsam. İşte atıyorum 4 minareliyse padişah camii, 3 minareliyse valide sultan camii falan gibi sanki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 burda dokuz var ama http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/531724_10151459490650428_248659786_n.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 yanlış bilmiyosam osmanlıda camiyi yaptıranın yetkisine gücüne göre belirleniyo minare sayısı yane padişah atıyorum 4 minare yaptırıyo sadrazam 3 bide sidik yarışı durumu var sanırsam 4 en yüksekken 5 i yaptırmak 6 yı yaptırmak felan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 paspatur said: camideki minare sayıları caminin kimin tarafından yaptırıldığı yada kime ithaf edildiğini simgeliyordu sanırsam. İşte atıyorum 4 minareliyse padişah camii, 3 minareliyse valide sultan camii falan gibi sanki.. ha böyle şeyler daha mantıklı gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nordlydian Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 camiler kışlamız, minareler süngümüz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Llama said: burda dokuz var ama http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/531724_10151459490650428_248659786_n.jpg heh süpersin tamam 9 muş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 aptalligi simgeliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 kiliseler neden daha estetik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 icbm siloları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Seele said: kiliseler neden daha estetik. kiliseler daha esteik değil öle olsa turistler gelip oowww sultan ahmet very niceee diye dolanmazlar sadece gözümüz daha alışkın camilere güzellikleri farkedemiyoruz bide doğu batı mimarisi farklı şeyler artı olarak hristiyan dünyası değişikliğe daha açık rönesans felan ayağına bide çok daha fazla sect ve bölünme var hepsinin adeti felan farklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GreenPeace77 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 osmanlı daki cami minare ve mimarisi ayasofya dan esinlenilmiş sanırım yani özgün değil doğu roma imparatorluğu yapmış osmanlı aynı mimariyi cami yapmında devam etmirmiş. 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 BonePART said: Seele said: kiliseler neden daha estetik. kiliseler daha esteik değil öle olsa turistler gelip oowww sultan ahmet very niceee diye dolanmazlar sadece gözümüz daha alışkın camilere güzellikleri farkedemiyoruz bide doğu batı mimarisi farklı şeyler artı olarak hristiyan dünyası değişikliğe daha açık rönesans felan ayağına bide çok daha fazla sect ve bölünme var hepsinin adeti felan farklı ya şimdi şöyle x bi avrupa ülkesinde 100 güzel kilise varken türkiyede max 20 tane güzel cami var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zipzip Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 http://www.diyanethaberler.com/fotolar/738485959.jpg alın size cami Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
parlafungi Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 yıl 2013 oldu halen cami kilise ,nerde mcfly bu ucan kaykaylar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 abi o soru türkiyede gezmediğimizden kaçkişi kalkıp sırf istanbuliçinde bile gidip cami geziyo ama avrupaya gittin mi koşuyosun kilise şapel katedral ne varsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frostbite Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 darth vader camimiz var öyle demeyin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar