Ren Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 niye lan. - mal varlığının atıyorum %5 i çocuklarına geçecek. - para kazandıysan çocuklarına en güzel yerde eğitim aldırtacaksın. - tanıdığın birileri hastalandığında parayı basıp para cleveland dedi diyebileceksin. burdaki amaç sadece sermaye torpilini törpülemek. benim çocuğum olmadığı için bilmiyorum tabi ama, çocuğu olan arkadaşlar neden şu bilmem ne aile veledinin benim veletten daha fazla imkanı var diye sormuyor mu? böyle daha akıllı kişiler paranın başında olur, ülke daha bi kalkınır gibi gelmişti bana.
Akito Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 çoğunluk salak, çoğunluğun yararına olan bir sistem daima başarısız olur.
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Bir açıklama istiyorum. Şimdi ben 10 birim çalışsam da, 1 birim çalışsam da aynı kazanacak ve harcayacak isem, “niye 10 birim çalışayım?” demez miyim? Bunu dersem ekonomi göçmez mi? Gerçekten birisi anlatsın ya da kaynak versin oturup okuyayım ben bunu bi.
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Ren said: biri öldüğünde bütün malı o an hayatta olan vatandaşlar arasında paylaşılsın. ölmeden çocuklarına geçen mal varlığını kısıtlayalım. yine para ile eğitim olsun. özel hastaneler olsun. kazandığımı elalem bölüşecek ise olmaz o iş.
Seele Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 http://allmystubbornounces.files.wordpress.com/2012/10/skepitical-baby-meme-366x250.jpeg
Suark Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Dworgian said: Bir açıklama istiyorum. Şimdi ben 10 birim çalışsam da, 1 birim çalışsam da aynı kazanacak ve harcayacak isem, “niye 10 birim çalışayım?” demez miyim? Bunu dersem ekonomi göçmez mi? Gerçekten birisi anlatsın ya da kaynak versin oturup okuyayım ben bunu bi. şöle ki, neden 10 birim çalışasın? http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/60/Maslow%27s_Hierarchy_of_Needs.svg/450px-Maslow%27s_Hierarchy_of_Needs.svg.png en alttaki ihtiyaçların karşılanmış olacak zaten, bunları kümülatif olarak çalışıp yapıosun. Barınma, yemek vs. Sağlık ve koruma görevlerini yapan insanlar var, senin gibi onlarda. piramidin 2. basamağınıda onlar karşılıyorlar. 3. basamak zaten sana kalmış, parasal üstünlük için çalışamayacağından gidip diğer yanlarını güçlendiricen aşk meşk için. Doğaya karşı gelmemiş olcaksın böylece zaten 4-5 için çalışabilirsin 10 birim.Bişi yaratırsın, bi sanat yaparsın ya da oturup evinde demirden çok güzel şeyler döversin mesela. Sırf 4-5 için. insanlar Wooaawoo derler 4. basamak karşılanır. Ha bunları karşılamak için illa çalışmana gerek yok ama çalışabilirsin.
Deathblade Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Komünizm'i ancak skynet egemen olup, insan ırkı gg olunca görebiliriz.
Ekmek Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Ren said: madem kafası çok çalışan ile az çalışan neden aynı parayı alsın diyorsunuz. refreshli kapitalizm kuralım. biri öldüğünde bütün malı o an hayatta olan vatandaşlar arasında paylaşılsın. ölmeden çocuklarına geçen mal varlığını kısıtlayalım. yine para ile eğitim olsun. özel hastaneler olsun. olma mı şirketlere n'olcak diyebilirsiniz. hisseler açık arttırmaya çıkar. ama yabancı sermayeye çözüm bulamadım. yerli malı kapitalizmine sardı iş. bol vakti olan biri geliştiriversin şunu, amaç bütün çocukları eşit şartlarda başlatmak. Çok çalışıp güçlü olmak istemenin temel sebebi çocuklarının yaşama (modern kontekste dökersen iyi eğitim/sağlık hizmeti alması en azından) şansının artması zaten o da olmaz.
aquila Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 benim cocugum yok, herkes fakir olabilir, destekliyorum.
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Suark said: şöle ki, neden 10 birim çalışasın? http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/60/Maslow%27s_Hierarchy_of_Needs.svg/450px-Maslow%27s_Hierarchy_of_Needs.svg.png en alttaki ihtiyaçların karşılanmış olacak zaten, bunları kümülatif olarak çalışıp yapıosun. Barınma, yemek vs. Sağlık ve koruma görevlerini yapan insanlar var, senin gibi onlarda. piramidin 2. basamağınıda onlar karşılıyorlar. 3. basamak zaten sana kalmış, parasal üstünlük için çalışamayacağından gidip diğer yanlarını güçlendiricen aşk meşk için. Doğaya karşı gelmemiş olcaksın böylece zaten 4-5 için çalışabilirsin 10 birim.Bişi yaratırsın, bi sanat yaparsın ya da oturup evinde demirden çok güzel şeyler döversin mesela. Sırf 4-5 için. insanlar Wooaawoo derler 4. basamak karşılanır. Ha bunları karşılamak için illa çalışmana gerek yok ama çalışabilirsin. bu dediklerini para için değil de kendini tamamlamak için yapacak insan sayısı, hiç uğraşmayacaklar arasında çok ufak bir yüzde olur. (tabii bana öyle geliyor da olabilir ama günümüzde "sadece bilinmek" veya "sadece başarmak" için iş yapan insanların sayısı az değil mi?) sporculardan bile kaç tanesi para kazanmayacak olsa bunu yapar. veya sanatçıların kaçı eser verir. günümüz dünyasında tabii?
Bone Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 fakir komunizm ister orta sınıf sosyalizm ister zengin kapitalizm ister ceo'lar liberalizm ister pleb olmayın liberalizm isteyin. seksi dursun.
calimero Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 false, insan olan sosyalizm ister. 50 sene sonra su savaşları çıktığında tekrar görüşmek üzere
aquila Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 insan olan, hersey benim olsun ister. insan kavraminizi bi gozden gecirin.
Jim_E_Rustler Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Ekmek said: İdim firriyi biniyir biz ikil hirci yitirimiyiriz. Divlit biksin bizi.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Ekmek said: İdim firriyi biniyir biz ikil hirci yitirimiyiriz. Divlit biksin bizi. madem maymunlardan geliyorsak neden hala maymunlar var seviyesinde bir argüman ayakta alkışladım ekmek
Ekmek Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Arguman değil o komünizm karşı argumanı hakedemicek kadar zavallı bişey, dalga geçtim sadece.
calimero Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 ekmek olmalı abi, türkiye halkları olarak nasıl ekmeksiz bir sofra düşünülemezse ekmeksiz bir pati de düşünülmemeli! troll boşluğu escape falan tarafından doldurulmaya çalışılıyor sonra o çok daha sancılı. bu şarkı benden ekmek ve tüm ekmek severlere gelsin http://www.youtube.com/watch?v=FnARXrGXJM8
Ekmek Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Allahtan sizden cacık olmuyor da insanlık olarak ilerleyebiliyoruz.
Öne çıkan mesajlar