Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Keratokonüs Olmuşum

Theridone

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

sabah göz için muayeneye gittim doktora, ben göz numaram büyüdü ehehe derken adam muayene esnasında harfleri göremememden kıllandı ve ikinci bir tetkik (pentacam) istedi benden.

İşte gittim onu da yaptırdım, bana keratokonüs teşhisi koydu.

Hastalık kabaca korneanın şeklinin bozulmasıymış. Şuan %10-%20 civarı bozulmuş. Ne kadar erken ameliyat olursan o kadar iyi dedi. Eskiden kornea nakli gerekiyormuş fakar artık crosslinking (Çapraz bağlama tedavisi de deniyor) ile düzeliyormuş

Bilmeyenler iiçin; ameliyat da ışınla yapılan bir prosedür. 1 saat civarı sürüyormuş.

tl;dr ciler için izzet altınmeşe'den geliyor:

Daha önce bu hastalığa muzdarip olmuş ya da tanıdığı biri olmuş ve tedavi olmuş olanlar var mı? Ameliyat konusunda şüphelerim had safhada :/

imla hatalarim olduysa affiniza siginiyorum. gozume damla damlatmislardi muayene icin halen adam akilli goremiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Brocum geçmiş olsun ekol göze git bi de istersen mavişehire derim ben.

Bi çok yer annem için duymaz dedi işitme cihazı kullanması gerektiğini söylediler. Orası ameliyat yaptırırsak duyacağını söyledi. Yaptırdık çok iyi şekilde duyuyo çok da memnun.. Kbb iyiyse göz de iyidir mantığındayım şuan.

Ha bi de ananemde kaşkaloğlunda katarakt ameliyatı oldu sonunda pek memnun olmadık.

http://www.ekolgoz.com/goz/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...