Perfectionist Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Bütün gün medikal veritabanlarında makale karıştıra karıştıra literatüre aşinalığı artıyor insanın. :) Yine sonuçta bildiklerimiz devede kulak. Muhabbetim olan 2 tane müsabık ve bilinçli abimiz var (saygılar) Adamlar anlatıyorlar bazen yaptıklarını şoke oluyorum. Acayip ekstrem işler yapıyorlar bizim yaptığımız onların yanında anaokulu çocuğunun yaptığı patates baskı gibi kalıyor. Ama yine de müsabık olanların da çoğu bu işi resmen beyinsizce yapıyor. Yaptıkları şey temel olarak sağlığı hiçe sayıp her türlü anabolizanı 20-25 senelik yöntemlerle bünyeye almak. "Diyette karb mı kesicez? ahahah" diyen adam gördüm. Yarışmaya hazırlanıyordu... Bunun gibi çok var. Zaten hangi salona gitsen kesin bi tane ya yarışmacı ya şampiyon hoca vardır. Bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan diğer abileri, hocaları tenzih ediyorum tabi ki. Ama çoğunluk bu işi bilinçsizce, bilgisizce yapıyor ve elde ettikleri kaslı vücudu da "hocalık" yapmak için kullanıyorlar. Sonucunda da 25 yıllık dandik bilgilerle natürel vücut geliştirme yapıp sonucunda hüsran ile yüzleşen bir sürü kişi. Bu konunun bilincinde olmak önemli. Performans ve kas artışı sağlayan maddeler her zaman olacak. Bunları kim kullanıyor nasıl kullanıyor sonuçları neler bunları bilmek önemli. Split programlar kürlü adama yararken, fullbody program natürele daha çok yarıyor. Kürlü adam günde 6-7 öğün yerken natürel adam günde 3-4 öğün ile daha iyi gelişebiliyor. Bunlara kafa yormak gerek. Arada gözlemlemek gerek. Sadece kaslı olduğu için birisinin tavsiyesini dinlemek en büyük hata. O kasları nasıl elde ettiğini bilmiyorsunuz çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
troglodyte Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Tavsiyesinin dinlenmeye değer olması açısından öncelikli şart adamın kaslı olmasıdır. İnternetten makale okumakla tecrübe etmek bir değildir. Kas; yeterli tecrübesi olduğunu açıkça gösterir, bu işe genetik yatkılığı olduğunu ve steroidlerde dahil bu sporla ilgili bilinmesi gereken her şeye fazlasıyla sahip olduğunu gösterir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Estetik için yapılan çalışma kimse kusura bakmasın kompleksli adamın yolu. Hani atletik performans güç falan demiyorum direk dikkat çekme adına bu işi yapan adamlar var. Tr de bunlar genelde salon hocası oluyor işte zamanında 1-2 yarışmaya girmiş zaten full steroid kullanmış ki genelde kısa boylu oluyor bunlar. Beslenmeye dair bilgileri çok az + olimpik halterden anlamaz etmezler. Zamanında bunları denemiş yanlış olduğunu anlayıp da bırakmış adamlar da var. Onlar da kimseye önermiyor kendi hallerinde takılıyorlar. Tavsiyesini dinleme anlamında kası olan adam doğru yapmıştır tanımı her ne kadar doğru olsa da tam da doğru değil çünkü mesela birisi bu işe meraklıdır öğreniyordur kendi yavaş yavaş seneler boyunca doğal kas inşa etmiş olabilir deneme yanılma yoluyla kimseyi dinlemeden. Birisi de iyi bir hocaya sahip şanslı bir adamdır ve etliye sütlüye karışmaz direk hocası ne derse onu yapar dolayısıyla her salondaki hocanın önerdiği gibi sarkoplazmik hipertrofi çalışır ve kaslı gözükür fakat her kaslı gözüken de cidden güçlü veya görüntüsünün olması gerektirdiği kuvvette değildir maalesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 makyaj yapan bütün kadınlar da kompleksli o zaman ne kadar düz mantık düşünüyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 yapılan şey tamamen mallık. halter milli takımını halil mutlu'dan ve arkadaşlarından sonra el birliği ile batıran herkese yazıklar olsun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 troglodyte said: Tavsiyesinin dinlenmeye değer olması açısından öncelikli şart adamın kaslı olmasıdır. İnternetten makale okumakla tecrübe etmek bir değildir. Kas; yeterli tecrübesi olduğunu açıkça gösterir, bu işe genetik yatkılığı olduğunu ve steroidlerde dahil bu sporla ilgili bilinmesi gereken her şeye fazlasıyla sahip olduğunu gösterir. Ironi yaptin degil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 estetik için yapan kompleksli ne demek ? ben estetik için yapıyorum. kuvvet+güç arttırılabilen fakat esasında genetiğe anatomiye bağlı şeyler. ben benchte 100kg kaldırırım bilek güreşinde 40kg adama yenilebilirim. her zaman şöyle anlatırım body building: güç+performans+estetik hepsini belli oranda arttırıyo. power lifting yaparsan güce odaklanırsın, functional training yaparsan performans ayrıca her kaslı bilicek diye bişey yok. sadece bildiğini varsayabilirsin. benden kaslı basketçi veya hentbolcu benden iyi mi biliyo bu sporu? nasıl kaslandığına bağlı. ben adamın hangi sporla kaslandığnı anlayabiliyorum mesala. siz de anlıyosanız ona göre bilgisine güvenebilirsiniz adamın spor hocası örneğini iyi vermiş arkadaş. biz çok yeto biyerde başlamıştık. 1 senemiz gitti orda. adam gibi bilen biri olsaydı daha farklı yerlerdeydim ben şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Yalan soylemiym benim asil yapma amacim estetik. Ayrica kendimi cok iyi hissediyorum bu sporu yaparken. Agirliklari kaldirmayi seviyorum. Salona gitmezsem mutsuz oluyorum. Ama en son guc icin yapiyorumdur. Estetik + psikolojik benefitler hep agir basiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 olm bizi hastanede ayırdılar mı naptılar küçükekn sdfl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Kardisimmm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 ben halihazırda yapmıyorum ama yapsam o bayrak duruşunu yapmak için yapardım. bir de pilyometrik mi ne öyle bir idman türü var. patlayıcılık idmanı. o çok iyi diyorlar. örümcek gibi oluyormuşsun vesselam. onu çalışırdım. zaten şimdi başlasam 6 ay sonra sizin gibi vücudum olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 sure Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 sen satranç biliyor musun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 6 ay iddali bir sure ama cok guzel forma girersin bence. Onemli olan baslamak ve o 3-4 aylik esigi kirmak. Sonra zaten istesende birakamiyorsun. Bagimlilik gibi birsey oluyor. Bu arada orumcek gibi olmak gundelik hayatta nasil bir avantaj getirir bilmiyorum. Amacin oysa martial arts daha uygun olur. (Bence) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 ya işin şakası bir yana gerçekten yaptığınız şey çok takdire şayan. 27 yaşındayım yıllar yılı hep niyetlendim. 1 2 aydan uzun süre yapamadım hiç. diyet hele hiç yapamadım. yağ oranı %20 lerde ve düşmedi hiç. böyle konularda dışarıdan konuşması çok kolay oluyor ama birşeyler ortaya koymak (eğer ilaçlı girilmiyorsa) gerçekten çok büyük bir başarı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Tesekkurler. Ama seninle bizim aramizda fark yok. Belli bir motivasyon yaratip 4-5ay gitsen zaten sonra birakamiycaksin. Eger evine yakin bir salon varsa is-okul saatlerini ayarlayabiliyorsan neden yapmayasin ki? Daha iyi, daha guclu, daha saglam gorunumlu olabilme dusuncesi yeterince cezbedici degil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 yazıklar olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 chrome said: sen satranç biliyor musun? yes turnuva deneyimim falan var Perfectionist said: Tesekkurler. Ama seninle bizim aramizda fark yok. Belli bir motivasyon yaratip 4-5ay gitsen zaten sonra birakamiycaksin. Eger evine yakin bir salon varsa is-okul saatlerini ayarlayabiliyorsan neden yapmayasin ki? Daha iyi, daha guclu, daha saglam gorunumlu olabilme dusuncesi yeterince cezbedici degil mi? bu konuda katılmıyorum reyizim. her giden bırakamıcak diye bişey yok. bunun biraz yapıyla karakterle ilgili olduğunu düşünüyorum. söylüyorum herkes kas ypaıcak diye bişey yok. he dotü göbeği salmassın fit olursun o ayrı. salonda no pain no gain demek ayrı. tşk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Olm adami motive edecektik ne guzel ya. Hemen bozuyosun. Testo rush, rage, no pain, lightweight baby... bunlar bize ozel :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 motivasyonunu kırmak istemem diye yazcaktım başına dotaya girince unutmuşum. motivasyonla alakalı değil bu. aynaya bakarsın. ben bu değilim dersin gidersin. ben öyle başlamıştım 2. hayatım oldu amerikan futbolu aikido basketbol futbol atletizm hadi yüzme de ekle yaptığım sporlar kendimi bu nda buldum ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Benimde oyle oldu. Zayif siska biseydim. Aynaya baktim. Sen bu musun? Buna mi layiksin dedim?Basladim. Bambaska birisi oldum. Hayatim tamamiyle degisti. Ne vucudum, ne karakterim eskisi gibi artik. Kendimi buldum bu sporda. Ozetle olay bu cidden :) Killer seninle idman atmamiz lazim olm :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 arkadaş benim odtüde okuyo onun yanına gidicem bitürlü gidemedim. bi cumadan ayarlim gidim bari yakın mısın sen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Mezun olduk artik olm cok gec kaldin :) bursadayim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 heryerde kolumuz ayağımız vardır geliriz dfsal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 ben aynaya bakınca biraz göbeğim var ama çene var yüzüm düzgün iş yaparım diyorum demek ki o yüzden olmuyor benim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar