Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

7-18 Nisan Vipassana Meditasyon Kursu

coco

Öne çıkan mesajlar

coco said:

çünkü 10.günün sonunda varoluş anlamında daha farkında ve kendinle daha barışık bir sen oluyorsun.

sadece 10 günde yapması zor herhangi bir konuda hatrı sayılır bir adım bile atamazsın. başlamak bitirmenin yarısı falan da değildir onu da belirteyim.

dip not: uğraştığın konuda doğal bir yeteneğin yoksa tabi

o yüzden insanları kandırmayın 10 günde bir sürü düşünürün, felsefecinin binlerce sene üzerinde düşündüğü bir konuda ileri gideceklerini söyleyerek
Sosyal ağlarda paylaş

sorgun doğal Ardeth.
orada hoca'nın konuşmaları arasında açıkladığı bir konu bu aynı zamanda tüm öğrencilere.

çok eski bir enstitü vipassana. guatama buddha zamanı kurulmuş.
global sonuç olarak da son 30-40 yıldır dünyaya ve coğrafyasına yayılmış.

aslında ne kadar uzun deneyimleyebilirsen o kadar iyi tabii..
onlar da denemişler bu tekniği öğretebilmenin en optimum süresi nedir diye.

kaba bir anlatım olacak ama;
daha uzun süreler ile başlamış.
ama bunu deneyimleme isteyen kapitalizmin mahkumları için uzun süreli katılımlar gerçekleşememiş.
daha kısa süre denemişler
teknik sindirelememiş öğrenciler tarafından.

geçirdiği 30 yıllık deneysel tekniklerle uzalta kısalta süre 10 gün halini almış ve hedeflenen diğer amaçlarda dahil olmak üzere sonuç alınmış.

ayrıca şu çok önemli bir detay;
10 gün boyunca sadece kendinle başbaşasın. bence bu çok önemli ve psikolojik olarak çok uzun bir süre günümüz için...

özellikle 3-6-7.ci günler çok zorlanıyorsun
oradan (aslında kendinden) kaçmamak için mesela...
Sosyal ağlarda paylaş

DrStein said:

gülme geliyo mu hiç meditasyon sırasında?

gelebilir.
o an deneyimlediğin yüzleşmeye göre mimiklerini yaşıyorsun, reflekslerin oluyor yani.

mesela ben 5. gün yani asıl vipassana tekniğine giriş yapılan gün meditasyon sonunda hala tarif edemediğim (huzur ve çoşku barındıran) bir duygu içinde ağladım bir süre.
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

Meditasyon ile yüzleşmenin ne alakası var. Meditasyon düşüncenin bittiği nokta da başlar.

Bunlar para ile satın alınabilecek şeyler değil.

Bilen konuşmaz.
Konuşan bilmez.

geç bu genellemeleri yahu 566789098080708 çeşit meditasyon var. isteyen istediğini konuşur . bilen de konuşur , bilmeyen de. şu mistik edebiyatı hayali ermiş adam tripleri çok sıkıcı.
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

Meditasyon ile yüzleşmenin ne alakası var. Meditasyon düşüncenin bittiği nokta da başlar.

Bunlar para ile satın alınabilecek şeyler değil.

Bilen konuşmaz.
Konuşan bilmez.

ama aslında biraz dikkat edersen burada teknikten ya da olası durumlardan başka konuşulan bir detay yok...
yaşanan tecrübe bireysel. dolayısıyla benzersiz.
ha paylaşmak ya da betimlemek isteyen bunu yapabilir.
özgürce, bilmekten bağımsız.

para konunun neresinde onu anlamadım.

medite olmak kolay değil evet.
düşünceden kastın zihnin köleliği ise evet, onun bitti yerde başlıyor.
ama burada meditasyondan değil tekniğin bir sürecinden ve çıktısından bahsediliyor yüzleşme derken.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...