Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Suudi Arap Mission Impossible ekibi


Sam

Öne çıkan mesajlar

bisikletten farkı yok. tekeri hareket eden bisikletin dengede durabilmesi ile hareket etmeyenin duramaması gibi. dönen herhangi bir cisim alın ve tabanı cismin üzerinde ona dik bir ok çizin. cisim ne kadar hızlı dönerse o ok o kadar uzun ve o okun yönünü de değiştirmek için o kadar fazla kuvvet uygulamak gerekir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ardeth ondan bahsetmiyo, ağırlık merkezinin yerini tabik değiştiriyorlar, ama ağırlık merkesini kontrol edebilmelerini sağlıyan acısal momentum.

kontorıl sağlıyo acısal momentum, denge derken bunu söylüyo, yoksa ağırlık merkezi dikeyde olmıyan bişeyin dengede kalmasını değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir eksen etrafında dönen herhangi bir cismin o eksenini değiştirmek için cismin dönme hızı ile orantılı kuvvet uygulaman gerekir. açısal momenti o cismin o eksen yönündedir ve açısal momenti değiştirmek için tork gerekir torku da o eksene paralel olmayan kuvvetler yolu ile yaratırsın. eğer cisim yeterince hızlı dönüyorsa ve cisme uygulanan çok fazla tork yoksa o ekseni sabit tutmak daha kolaydır hızlı giden bisiklette olduğu gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...