Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Path of Exile (HnS) RPG. #2

reampage

Öne çıkan mesajlar

quixef said:

Dworgian said:

ben mesela bu oyunu sizin kadar bilen ve oynayan ve önemseyen biri olsam. X biri de gelip "respec olmaması sinir bozucu" dese. vereceğim cevap şu olurdu -> "Abi oyunun esas amacı bu firma zaten bunu yapmak istiyor o yüzden en core özellik değişmez hani bilgin olsun"

Dalga mı geçiyorsun?

Son 10 sayfada filan o deniyor zaten sana.

hayır bu cümle denilmesi gereken. onun yerine yerme yöntemi seçiliyor
Sosyal ağlarda paylaş

oyun sektörü bu konuda bende çok iyi bir şekilde gelişiyor, eskiden genrede 1 yada doğru düzgün 2 adet ürün oluyordu.

artık neredeyse her genrede birden çok ve farklı scopelu ürün bulunuyor. mesela hack n slash dediğin zaman, casual adam için kalıcı seçim yapmayı gerektirmeyen veya babasının kredi kartı ile başarı hissini hissetmek bebeler için diablo 3 var. yani oyun casual diye kötü olmuyor ama casual oyunun hardcore niteliğini tartışmak gerçekten anlamsız çünkü adamların scopelarının dahilinde olmayan bir şeyi oyuncunun savunması baya niteliksiz.

mmorpg'e bakıyorsun, casual pve isteyene wow var. casual pvp isteyen gw2 var, hardcore pvp isteyene darkfall var. targeting sistemi olmasın diyene tera var. seçenek çok. wow'da hardcore pvp niteliğini tartışmanın manası yok eğer istediğin hardcore pvp'si aç darkfall oyna kıçından ter aka aka gain/risk konseptinde pvp'ni yap. veya ne bileyim darkfall oynarken nitelikli pve arıyosan sorun oyunda değil direkt oyuncudadır. şuursuz oyuncudur çünkü aldığın ürünün ne sunduğunu bilmiyorsa.

ben kendim keşfetmeyi seviyorum, 25 saat sonra endgame'e geldim ve nitelikli pvp yok diye ağlıyorsan pleb tier bir oyuncusundur. pleb tier yorumlarına laiği ile yanıt verildiğinde gocunmayacaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

oyun sektörü bu konuda bende çok iyi bir şekilde gelişiyor, eskiden genrede 1 yada doğru düzgün 2 adet ürün oluyordu.

artık neredeyse her genrede birden çok ve farklı scopelu ürün bulunuyor. mesela hack n slash dediğin zaman, casual adam için kalıcı seçim yapmayı gerektirmeyen veya babasının kredi kartı ile başarı hissini hissetmek bebeler için diablo 3 var. yani oyun casual diye kötü olmuyor ama casual oyunun hardcore niteliğini tartışmak gerçekten anlamsız çünkü adamların scopelarının dahilinde olmayan bir şeyi oyuncunun savunması baya niteliksiz.

mmorpg'e bakıyorsun, casual pve isteyene wow var. casual pvp isteyen gw2 var, hardcore pvp isteyene darkfall var. targeting sistemi olmasın diyene tera var. seçenek çok. wow'da hardcore pvp niteliğini tartışmanın manası yok eğer istediğin hardcore pvp'si aç darkfall oyna kıçından ter aka aka gain/risk konseptinde pvp'ni yap. veya ne bileyim darkfall oynarken nitelikli pve arıyosan sorun oyunda değil direkt oyuncudadır. şuursuz oyuncudur çünkü aldığın ürünün ne sunduğunu bilmiyorsa.

ben kendim keşfetmeyi seviyorum, 25 saat sonra endgame'e geldim ve nitelikli pvp yok diye ağlıyorsan pleb tier bir oyuncusundur. pleb tier yorumlarına laiği ile yanıt verildiğinde gocunmayacaksın.

bak. ben oyunun bu özelliğini sinir bozucu bulduğumu söyledim. siz de "oyunun özü bu" dediniz. ben orada bunu anlamış oldum. böyle denildiğinde de "hani tek farkı o değil diğer hns lerden" dedim. buraya kadar ok. nerede "anlamayanlar için d3 var düşünmene gerek kalmıyor" dedin orada koptu olay çünkü bana sataştın gereksiz.

yoksa tabii ki oyunun core buysa deal with it durumu vardır basittir yani olay. tartışacak bir durum bile yok aslında
Sosyal ağlarda paylaş

forumdan build almak istemiyorum diyorsun, sonra theorycrafter'da değilim diyorsun. alternatifi ne bunun? rastgele skill tree'ye basayım mı? eğer rastgele skill tree'ye basayım ama ondan sonra geri dönüşü olsun diyorsan builde, karakter gelişimine kafa yormak, düşünmek istemiyorsun demektir. eğer düşünmek istemiyorsan hns genresinde alternatifi var, diablo 3 adı, onu oynayabilirsin. bunda gocunacak bir şey yok, amma ağırına gitmiş ya.

Dworgian said:

işte ben theorycrafter değilim hiç. bakalım bu karakter ne yapacak ileride =)

hayır birde şu konuda falan tartışmaya girecek olsam, sataşacak olsam bunu yapacağım kişi sen değilsin. seninle tartışmaya neden gireyim? axedice'la girsem veya ne bileyim bu konuda donanımlı biriyle girsem hadi neyse. seninle ne tartışıcam abi şu konuda da gelip sana sataşayım.

şu yukarıdaki bahsi geçen şeyleri okuyup da fanboysun diyorsan pleb diyince de gücüne gitmesin. fanboyluk nedir bilmiyorsun çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

Ha bak oyunun eleştirilebilecek yerleri çok, bir tane daha geldi aklıma,

Caster seven bir insan olarak bakıyorum, Witch solo buildlerin hiç biri sonucunda ortaya çıkan şey tam aradığım tadı vermiyor, shieldlar (bildiğin tower shield), bear trapler havalarda uçuşuyor. Şöyle saf caster yapamıyorsun anladığım kadarıyla.
Sosyal ağlarda paylaş

theorycraft kasmayı sevmiyorum. max dmg output, max survival vs umurumda değil ve silahları da skilleri de mapleri questleri vs yeri gelince görmeyi seviyorum. evet skill point geldiğinde o an en iyi seçenek ne geliyorsa onu seçmeyi seviyorum. mesela yüzükler dex yüzünden level almayınca +30 dex skille kısa yoldan gitmek gibi. veya piety yi yenemeyince gidip iron ring bulmaya kasıp onlarla lightning resist yükseltmek için debelenmem gibi. bu oyuna başladığımda önceden bilmiş olsam bu gibi şeyleri, olsam zaten ya başlamazdım ya da uygun build bulur ona göre giderdim vs. ama bunun da benim hatam olduğunu (yani bu özelliği bilmemenin sadece) da yazdım. d3 de oynadım sıkıldım. bu oyunun respec hariç (ki o da oyunu bıraktıracak durumda değil) diğer herşeyini çok sevmişken bana "git xxxx oyna" demen de komik. d3 e değil "git xxx oyna" lafına takıldım. zira sevdiğim oyunu oynayıp sevmediğimi bırakabilecek kapasitem var çok şükür. urban dictionary deki gibi biliyorum fanboyluğu ayrıca. birisi bana oyun yüzünden kişisel saldırırsa, bunu fanboyluğa bağlarım. oyuna olan sevgisi algısını değiştirmiş demektir kişinin.
Sosyal ağlarda paylaş

tldr: planlamayı, uğraşmayı sevmiyorsun yeni zamanı geldikçe tıklayıp seçiyorum diyorsun. bende sana anlattım güzelce bu öyle bir oyun değil, o nitelikte bir şey arıyorsan "şu alternatif var" diye. eğer bu senin ağırına gidiyorsa yapacak bir şey yok, sen kendi kendine düşün neden ben böyle bir şey söylediklerinde alınıyorum diye.

sana oyun yüzünden saldırmadım. alternatifi bu, bunu oynayabilirsin dediğimde sana kişisel haraket amaçlı söylemedim bunu böyle algılıyorsan yine kendine sorman gerek ben niye bu kadar alınganım diye. kim gelse aynı şeyi söylerim. wow başlığında "off nitelikli pvp yok yaaaaa" yazan birini görsem "kardeş darkfall var nitekli pvp arıyorsan, onu deneyebilirsin" derim. bu eşit değildir sen eziksin, sana göre değil, sen git bu oyunu oyna yeteneksiz vs. aradığın nitelikler orada var, deneyebilirsin gayet içten bir tavsiyedir.

plebliğinde niteliksiz tartışmandan kaynaklanıyor, bilmediğin konu hakkında saçma sapan tartışmalara giriyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

@bingildak;

Dworgian said:

Ayrıca beni en üzen 2 yazı şunlar ki onları da bıngıldak demiş işte;

bingildak said:

tanrıya şükür böyle insanlar için diablo 3 ve blizzard var.

düşünmeyi gerektirmiyor. hata yapamıyorsun. tek tık yeni bir karakter.

bingildak said:

oyunu en ufak araştırmadan, özelliklerine bakmadan başlıyorsunuz ondan sonra istemediğiniz bir şey olduğunda foruma gelip ağlıyorsunuz buna da eleştiri diyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

başından beri diyorum PoE herkes için bir oyun değil. bunu bazılarının ağırına gidip "FANBOY YAAAĞĞHH" diye saldırıyor. onlara ancak deal with it derim. şu an bende çok yoğun çalışıyorum mesela PoE benim içinde değil çünkü ciddi zaman gerektiren market kovalaman, kafa yorman gereken bir oyun. bu dönem casual takılıyorum diye diablo 3 oynarsam kendimi ezik gibi hissetmiyorum veya vakti olup da hardcore poe oynayanlardan kendimi daha aşağı görmüyorum.

eğer siz öyle hissediyorsanız kendi içinizde bunun muhakemesini yapın, saçma sapan millet fanboy demeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...