hoccemama Mesaj tarihi: Mart 30, 2013 Mesaj tarihi: Mart 30, 2013 Korax said: Sen hakkaten okudugunu anlamiyosun haci Arkadaş İtalyan olduğu için Türkçe'si pek iyi olmayabilir. Dolayısıyla okuduğunu anlayamaması normal.
hunty Mesaj tarihi: Mart 30, 2013 Mesaj tarihi: Mart 30, 2013 Dogma, buyume Isvicreli ve Finlandia'li, konustugum arkadaslarla ortak gorusumuz bu. Bu muhabbet aramizda geciyor bende buraya yazdim. Kabul ettirmeye calismiyorum. Ama her nedense insanlar burada *forumda* bir yolunu bulup kisiligime, sifatima saldirmaya calisiyorlar. Alinmiyorum kesinlikle o yapan kisinin ayibidir. Ben bildigimi anlatiyorum, yardimci olmaya calisiyorum. Devam edecek olursam, Finlandia, Isvec'den daha milliyetci. Insanlar yuzunuze soylemeyebilir ama gruplasmalarinda yabancilari disliyorlar. Bende bundan 10 sene once ziyarete gittigimde Finlandi'a da Finlandia'li bayan arkadasimla yururken iki izbandud bizi durdurup -Bu Kara Kafayla neden geziyorsun diye bayan arkadasa sordular. Devamini anlatasim olmadigi icin yazmiyorum buraya. Korak ben sana cevap vermiyorum sadece. Atilan mesajlarda Turkluge onyargi olmadigi kanisi var. Bende var dedim. Tabiki kimse cat diye yuzunuze soylemez. Basit seyleri cok buyutuyor ve carptiriyorsunuz.Cunku Amaciniz kisilige hakaret etmek. Onceki mesajlarda pek cok ornegi var. "Turkum diyecegine Ispanyolum, Italyanim de, rahat edersin" dedim. Katilan olur yada olmaz. O size kalmis.
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Almanya hariç uzun dönem yaşadığım bir yer olmadı Avrupa'da ama italyanım/ispanyolum demek daha kötü bence türküm demekten. Tek avantaj ilk 5dk'de gelen "develer kaç vites, hiç kar gördün mü?" gibi sorulara maruz kalmamak. İtalyanlar hadi neyse de ispanyol gençleri tam bizim apaçiler gibiler. Bir de bildiğim kadarıyla finliler arasında da bayağı koyu saçlı var.
Sereglin Mesaj tarihi: Nisan 1, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 1, 2013 Konu başka yere gitmiş ama şöyle bir durum var ki; 10 yıl öncesine kadar Finlandiya'nın özellikle doğu bloğunda çok ciddi ırkçılık problemi yaşanıyordu. Şuan bu kadar sıkıntılı bir durum olmasa da çok fazla öğrenci ve çalışan göçmen geldiği ve gelmeye devam ettiği için biraz sıkıntı var. Bu tabiki büyük bir sıkıntı değil. Genel olarak herkesin demeye çalıştığı gibi kişilik olarak güçlüyseniz hiç kimsenin ön yargısı veya saldırısı sizi o kadar kolay yıldırmaz. Zaten böyle bir karar veren birisi güçlü olmak zorunda biraz kendini savunabilmeyi bilmek zorunda. Insanlar illaki ön yargılı olcak ki bu çok normal. Kendi ülkenizden kalkıp farklı bir ülkeye gidiyorsunuz. Bunu da doğru şekilde anlattığınızda zaten anlamayan ve olduğu gibi devam eden insanlarla daha fazla yakınlaşmazsınız. Finlandiya tarafına dönersek, herkes sıcak kanlı değil. Diğer ülkelerle karşılaştırıldığında soğuk bir toplum. Ama tanıştığınızda ve sizleri tanıdıklarında her şey güzel oluyor. Bu birazda uyum sağlayabilmenizle alakalı. Ne yazikki bir çok ülkede olduğu gibi önceden giden göçmen Türk'lerin yaratmış olduğu bir ön yargı var(iyi yargılar da var tabiki). Bu demek değil ki siz de böylesiniz. Bunu onlara kanıtlamanız gerekiyor kısacası :)
Lectre Mesaj tarihi: Nisan 1, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 1, 2013 deadwoll said: Almanya hariç uzun dönem yaşadığım bir yer olmadı Avrupa'da ama italyanım/ispanyolum demek daha kötü bence türküm demekten. Tek avantaj ilk 5dk'de gelen "develer kaç vites, hiç kar gördün mü?" gibi sorulara maruz kalmamak. İtalyanlar hadi neyse de ispanyol gençleri tam bizim apaçiler gibiler. Bir de bildiğim kadarıyla finliler arasında da bayağı koyu saçlı var. ispanyollara +1 italyanında apaçisi çekilmiyor yalnız.
aquila Mesaj tarihi: Nisan 1, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 1, 2013 finlandiya ne abi, sicak yerlere gidin.
hunty Mesaj tarihi: Nisan 1, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 1, 2013 Nie ya? Bak bugun ne guzel lapa lapa kar yagdi. Senin orda simdi shortla icin sikiliyordur. Neyse bende butun sene calistim 2600 euro bayildim 2 hafta gelmek icin Turkiye'ye.
GladricSpirit Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 vize başvurum kabul edildi :) bekle beni kutsal topraklar geliyorum!!!
elma Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2013 Helsinki'de RAX Buffet var. 8 euroya sınırsız pizza, nugget, köfte, wings, salata ve daha bir sürü şey. Benim için de ye.
Lancelion Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2013 *topichijack* meh, kendimi 2 seneliğine aalto üni'ye bağlayan imzayı attım dün, var mı oralarda okuyan ?
Lancelion Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2013 var fince 1b'ye kadar, hatun da fin, 2 senede sıkıntı olmaz heralde
Lancelion Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 bakalım, 2 senenin çelıncı da o olacak, bağlantı kurma mevzusu. finlandiya'da torpilin daha epic işlemesi üzücü tabii, göçmenler için özellikle de -,-
GladricSpirit Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2013 torpil olayı yok evet. bende gecenlerde helsinkide yasayan biriyle tanıstım. adamın sirketi falan vardı. adam sana is konusunda yardımcı olurum dedi ama ekledi gercekten hak ediyorsan.. bizdeki gibi olsun goçum sen gel bişiler uydururuz yok :)
Korax Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2013 O derece isguzarlik sadece bizim memlekettemi var merak ediyorum hakkaten ha. Lan karsilastirdikca dahada tiksiniyorum ulkemden, nekadar sahtekarlik varsa bizim ulkede
_Rave Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2013 akdeniz ülkelerine özel olabilir ya.bilmiyorum alakalı sayılırmı ama bizim üniversitede bi kadın hocayla yemekte tanışmıştım.biraz sohbet etmiştim.kadın bana benim seçmeli dersi al al.hallederiz tarzında bişey dedi.kekledimi bilmiyorum daha almadım dersini ama. not:yabancı üniversite
GladricSpirit Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2013 iki hafta gezdim geldim. istanbula inip taksiye bindiğim gibi sandığımdan daha fazla sevdiğimi anladım finlandiyayı. anlatsam diyorum hangi ucundan başlasam. herşey çok güzeldi hayatımın sonuna kadar mutlu yaşarım orda.
GladricSpirit Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2013 Lancelion said: *topichijack* meh, kendimi 2 seneliğine aalto üni'ye bağlayan imzayı attım dün, var mı oralarda okuyan ? aalto universitesinde möka festivaline gittik çok güzeldi. orda canın sıkılmaz emin ol :)
Öne çıkan mesajlar