GladricSpirit Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Merhaba arkadaşlar, Finlandiyada yaşayan arkadaşlardan biraz bilgi istiyorum. durum şöyleki benim finli bir nişanlım var ve 5 senedir beraberiz. türkiye zaten beni baymış durumdayı ve bu akp vs dincilerin ülkeyi resmen ele geçirmesinden sonra iyice bir kaçma isteği başladı bende. Fakat hatunla finlandiya hakkında konuştuğumuzda baya kötülüyor finlandiyayı. Turkiyede yaşamayı cok seviyo yemeği, havası vs çok guzel oralara gore.. bu düşünceden yola çıkarak bana gitmemek için yalan söylediğini düşünüyorum. Söylediklerinin arasında en çok beni korkutan şey aşırı derecede ırkçılarmış, mesela yolda yürürken özellikle gençler sırf yabancısın diye suratına falan turkurebilirmiş o derece. Aksamları metro vs guvenli değilmiş millet durmadan birbirini bıçaklıyormuş vs bunun gibi birçok hikaye. Aradnızda finlandiyada yaşayan varsa lütfen ordaki hayatla ilgili detaylar versin ve birazda bu yazdıklarımın doğruluk payı varmı bilmek istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 enteresan iddaalar yok mu beyler arkadasa yardımcı olabilecek.. Dosrum bence finlandiyanın kızlarından korkuyordur o.. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 finlandiyanın fikirtepesinde mi oturuyormuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Aki Kaurismäki'nin filmlerini tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 lan sanki türkiye çok güvenli. her an molotof yiyebilirsin, bi siyasi olaya bakıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GladricSpirit Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 ya türkiyenin güvenli bir yer olmadığını zaten üstüne basa basa söylüyorum ona. sizin gazetelerde paso bıçaklama haberleri çıkıyor çünkü başka haber yok :D burda 20 kişiyi bıçaklasan ancak haber oluyor gibi. oda hemen pop farkını koyuyo ortaya falan :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 kız uyuşturucu çetesinden falan kaçıyor olmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 kız seni yemiş bildiğin gelmeni istemiyor. otantik kuntik ayağına sana ve istanbul'a trial vermiş beğenmezse döner ülkesine sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Bi de Finlandiya yaşam standartları sıralamalarında Almanya, Fransa, ABD falan hepsinin önünde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 geçen arkadaşım geldi o da aynı şeyden bahsetti. Şöyle bir problem varmış. Finlandiya'da da eğitimsiz, cahil insan çokmuş. Hatta çocuklarını okula göndermeyen tipler özellikle kuzey taraf çok gerikafalıymış. Irkçılık çok fazlaymış ama yaşam standartları tabiki buradan daha iyi ve emin ol kendini belli etmedikçe bir sıkıntı yaşamazsın. ama oraya gidipte, hacı bizim burada bi Mersinliler dayanışma lokalimiz olsun, şurada da camimiz olsun dersen ırkçılığı hak edersin. avrupa'da genelde insanlar bu yüzden ırkçı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GladricSpirit Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 ya zaten bende sorun yaşıcamı düşünmüyorum. zaten kültür vs olarak kafaya daha yatkın. din desen alakam yok... sorun yaşamadan kaynaşırım gibime geliyo zaten metal muzik diyince finlandiye ne biliyim ya hiç sorun olmamış gibi geliyo sadece su soylenenler korkutuyor beni sonuçta gibip görmedim ne kadar bilebilirimki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 abıcım bas gıt fırsat bu fırsat.. 5 senede orda kalalım falan de hayat bu daha sonra baska yerlere yelken acabıırsın hıc bellı olmaz al vatandaslıgı koy cebıne.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 vallahi ya evlen seviyorsan bas git durma düşündüğün şeylere bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GladricSpirit Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 ikna ettim zaten 2014 te helsinkiye yerleşicez. burda kafama takılan soruları sordum. 5 yıl turkiyede kalınca az çok insanları tanıyınca dili ögrenince cennet olmadığını anladı buranın :d simdi benim sıram bakalım oralar nasıl. birda orda yaşayan birisini bulsakta yazsa su ırkcılık olaylarını korkum kalmasa.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 entel dolas olm sokaklarda finlandya orası yere tukurmek yok sıgara ızmarıtı atmak yok ha ona gore bızı ıyı temsıl et..karı kız mevzuu bıraz sıkıntı olabılır yalnız ıster ıstemez..guzeller Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 abi alıyorsun kızı. saat 22-23 gibi malum mahalleleri yavaştan bir turluyorsunuz. ertesi günü ilk uçak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 burnunu karıştırırken,kırmızı trafik ışığın da geç ve bayan polis memuruna parmak at,bu gerçek bir hikayedir.ve bunu yapmadan da gerçek türk olabileceğini sanma bence yani asdasdasd edit:arkadaşımın amcası da,80'li yıllar da emekli olabilmek için,deli numarası yaparak gittiği hastane de,''sen deli değilsin herr...'' dediğinde; pantalonu sıyırıp,kıçını elleyip ağzına sürdüğü için 1980'lerden beri malulen emekli adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 maşallah ne güzel ne çok yazmışsın bakayım ben bu bloga bi ara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 çok ağır repledim abi. yanımda olsam götürür kokoreç ısmarlardım o derece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 isveç ve norveçte gördüğüm gibiyse götün donmucaksa git abi güzel ülkeler birde göçmenlerdeki yüksek işsizliğin nedeni genelde göçenlerin it kopuk kendi ülkesinde de bi boka yaramayan adamlar olmasından oluyo avrupa ülkelerinde yoksa mühendis doktor felan gibi adamlar her halukarda iş buluyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 ulan geyik neyse de ayı yenir mi aq ya AYI YA AYI Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 haha OP ile aynı durumdayım, topic yararlı oldu teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 http://birgemiciningunlugu.blogspot.com/2012/11/finlandiya-hakknda-bilinmesi-gereken.html gitmiş kadar oldum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ayfon Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Bildigim kadariyla cok pahali bir sehir. Insanlari da soguk. Hani ayrimcilik degil de yabanciya karsi bi mesafe var. Ölye sicak kanli insanlar degiller. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 abi neden yenmesin lan ayı dediğin besili hayvan biraz sert olur heralde eti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar