SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 Selamlar, Babamın 13 yıllık emektar hilux bugün yerini amaroka bıraktı. Ivırını zıvırını abimin vw araçlarından biliyoruz allahtan, ama daha önce hiç bu tarz anahtar bastırmadığımız için anahtar olayı sorun oldu. Bildiğimiz sustalı, 2 butonlu vw anahtarı. Servis için 200 tl fiyat çekiyor diyen var. Şimdi bunu bu tarz işlerle uğraşan anahtarcılara götürsek, onlar bize bu şekilde kumanda yapabiliyor mu? Immobilizer olayından canımız yanmasın? Bi sabah arabanın yerini boş bulmayalım sdf. Hani güvenilir yer bulurum bulmasına da, bide işin diğer boyutu var. Yolda giderken anahtarı tanımamazlık yaparsa stop eden motorla yolda kalmayayım :P Var mı bi öneriniz bu konu hakkında. Adam 2 kopya vermiş, biri kumandalı, diğeri düz anahtar. Bi kumandalı daha lazım. Napıcaz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garadia Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 düzgün bir oto anahtarcısında yaptırırsında 100-150 fiyat çeker Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 100 yine bi derece de, 150 çekerse 50 daha verir doğuşta bastırırım yav. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 MasterHapLo said: amarok alacam bende bi gun. hastasıyım Abi seviyordum ama içimde hep bi "acaba?" vardı. Gerek yokmuş. Çok tatlı alet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 Aslında iki kumanda vermesi gerekiyordu herifin de demek ki kaybetmiş vs. Bence 200 liraysa ve ille lazımsa ikinci kumanda git Doğuş'a bayıl abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garadia Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 honda accord için sanayide 125 fiyat çektiler yapan 2 yer vardı zaten yaptırdık. servis 300 lira demişti :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 http://www.akgurticaret.com/img/urun/Volkswagen-Sustali-Anahtar-Kumanda-kabi-2-TUS__53638086_0.jpg Anahtar şunun aynısı. Abime de 3 anahtar vermişlerdi galeriden, adamda 2 anahtar varmış. Acaba dedik 2012 de mi 3 anahtar vermeye başladılar? Araç 2011 çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 Hiç kasma git doğuştan al başının gözümün sadakası olsun de. Sonra sıkıntı neyim çıkar gerek yok aksiyonlara bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 Herkes senin gibi zengin mi lan :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 bizim sanayide joker 90a basar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 joker derken? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Şubat 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2013 Selam, ebay'de falan boş anahtar satanlar oluyor. Alıyorsun, metal kısmı bir anahtarcıda yaptırıyorsun. Programlama işi ise aracın üstünde yapılabiliyor bazen. Sonuçta RF bir işlem. 97 A4 için 'eski anahtarı yerine sok, kontağı aç, kapıyı kapat, yeni anahtarı kapıya sokup kilitle ve 3s böyle bekleyip sonra aç ve 3s bekle' gibi bir ritüel vardı. Belki hâlâ geçerlidir bu. Açıkçası biraz muhabbet ve pazarlık ile 150-200TL aralığında işi halledebilirsem Doğuş'da uğraşıp zaman harcamadan halletmeyi tercih ederim. Dışarıdaki anahtarcılara güvenmiyorum ;) 200TL bile Doğuş için makul bir rakam gibi. Anahtar tanıtma: Yalnız bu işlem sadece remote coding için. Immobilizer'ı sadece profesyoneller yapabiliyormuş ;) $65'e ebayde satılan boş anahtar Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2013 Peki simdi bende immobilizerli bi anahtar var halihazirda, kumandali olmayan. Kumanda kutusuna o anahtari taktirsam, yukaridaki gibi uzaktan kumandayi tanitabiliriz herhalde. Bi tane de anahtarsiz sadece kumanda yaptiririz? Boylece anahtarsiz kumanda annemde kalir, benim kumandaya takilmis immobilizerli anahtar bende durur, orjinal de babamda. Halledilir sanirim oyle? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2013 Bursada birini aradım bugün telefonla, 300 tl dedi. VIŞŞŞ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2013 off benim arabada da bozuk bu yedek anahtarla çalıştırıyorum arabayı. bana da girecek demek 300. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Şubat 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2013 dayım yapıyor lan, ama afyon'dayız. max fiyat da 170 falan, kumanda vs. de kopyalama dahil. kendisi zaten normalde çilingir + anahtarcı, bu işi de yapıyor ister istemez. immobilizer olayı ufak bi transponder denilen zımbırtıya bakıyor bu arada. Araç modeline göre fiyatları değişiyor, bir de bazı model araçların chiplerini kopyalamak için gereken cihaz biraz pahalı, o yüzden herkes alamıyor, alan da böyle kafasına göre fiyat çekiyor. güvenme kısmına gelince, kopyalama prosedürü genelde " orjinal anahtarı cihaza okut, anahtarı çıkart yedek transpoderı tak, ona kopyala" şeklinde. sonra da transponderı boş anahtar kutusuna takıyorlar, bitiyor. başında durursan yaparlarken, bi hinlik yapmaları zor. Vw-opel'lerde falan biraz daha karışık, biraz daha uzun sürüyor işlemler ama gene mantık aynı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2013 Afyondan vekilime taze taze anahtar lazım =( Elimizde bi kopya daha olsa gönderirdim birini de, tek kopya var ya =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2013 Ya bana immobilizer de gerekmiyor aslında. Bende immobilizerlı key var zaten 1 tane, uzaktan kumandasız. Onu uzaktan kumandalı yapıp, bi tane de sadece uzaktan kumanda yapıcak. İmmobilizer ile rf kumanda farklı olması lazım. İmmobilizer kopyalamasına gerek yok yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Şubat 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2013 kumanda ile farklı zaten. immobilizer sadece kontak anahtarını kontrol ediyor.transponder olmayan anahtarla kapı bagaj vs. açarsın ama kontak çalışmaz, 10-20 lira arasına anahtarı çekerler. kumandada da belli bir frekansı var, o frekansı tespit edip sana verecekleri yedek kumandayı da aynı frekansa çekip veriyorlar eline. o da 30-50 arası max, kumandanın kalitesine bağlı olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2013 abi peki bu immobilizer'ın bozulmak dışındaki özelliği ney? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2013 Enjeksiyonu kitliyor, çalınması daha zorlaşıyor aracın. Olm o zaman bana sadece kumanda lazım. Kumanda bastırtayım ben 2 tane. Annem zaten kontağa basmayacak, işte arabaya bişey koyması gerektiği zaman fln babamdan anahtarı al arabayı aç geri ver fln uğraşmasın halletsin 2 dk diye lazım zaten. O zaman sadece uzaktan umanda kopyalatayım ben. Bendeki anahtarı onun sustasına oturtamazlar herhalde ama napalım, ayrı taşırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Şubat 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2013 en mantıklısı o zaten, ama yedek anahtar da bulunsun bi kenarda immobilizerlı olaraktan. tek anahtar varsa, bi de kaybedersen servise direkt öpülüyorsun. kapılar, bagaj, kontak + immobilizer'dan sorumlu devre vs. ne kadar kısım varsa değiştiriyorlar diye biliyorum. onda da kol gibi fatura çıkartıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2013 Yok immobilizerlı 2 anahtar var, biri babamda biri bende. Kaybolma olayı olmaz yani. Hatta evde bi yere yedek koysak kaybolma ihtimali daha yüksek sfgsadghfshds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Şubat 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2013 o zaman mis gibi işte. kumandayı çoğalt rahat et. çok bişey de tutmaması lazım dediğim gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Şubat 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2013 arabaya o kadar para vermişsin +100 liranın hesabını yapıyorsun şu postlara yaktığın energyde cabası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar