Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aleviler

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

goldbären said:

yav said:

Aynı durum Kürtler için de mevcut ancak onlara iyi diyemiyorsunuz çünkü resmi politika bu konuda başarılı olmuş. (Ha tabi demin dediğim entelektüel ve siyasal birikimin yanında silahlı mücadelenin oluşu da büyük etken sanırım tabi) Yani halen iyi güdülüyorsunuz bir şekilde.

hadi bakalım

alevi terör örgütü mü var lan bilmediğimiz

DHKP-C Alevi kökenli bir terör örgütüdür. Günümüzde daha farklı bir çizgi izliyorlar fakat geçmişi böyle Alevi kökenli.
p.s: aceleyle yazdığımdan adam gibi olmadi düzelttim
Sosyal ağlarda paylaş

çok geniş bir alevi çevrem var. tek şikayetim hayvanseverliklerinin biraz az olması. genelleme yapacak kadar çok sayıda tanıdığım için rahatça söyleyebiliyorum bunu.

bunun dışında hoşlanmadığım bi taraflarını görmedim. ortaanadoluluların yemeklerini severim :)
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

xieon said:

DHKP-C Alevi kökenli bir terör örgütüdür. Günümüzde daha farklı bir çizgi izliyorlar fakat geçmişi böyle Alevi kökenli.

kurucusu yüzünden mi diyorsun?

baya komik bişi lan
DHKP-C ye alevi kökenli örgüt demek.
Adamlar mao stalin komunizm felan diye bağırırken dinle bağdaştırmak adamları.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

Dworgian said:

xieon said:

baya komik bişi lan

Tek kurucusundan değil(Dursun Karataş sanırım aleviydi ama emin değilim) ilk militanları arasında alevi kökenli çok fazla kişi var. Burada alevi derken bu kişiler alevi ailelerden gelen kişiler. Yani din boyutundan değil aile boyutundan bakmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

Dworgian said:

xieon said:

baya komik bişi lan

abi cok fena, birincisi kurucusu mahir cayan eger yanlis bilmiyorsam samsunlu ve sunni. ayrica adamlar marks ve leninci yani mao staline karsilar.
dhkpc öncesi thkp-c vs.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

Dworgian said:

xieon said:

baya komik bişi lan

hayır kurucusunun da sünni olduğu ortaya çıktı zaten
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:

çok geniş bir alevi çevrem var. tek şikayetim hayvanseverliklerinin biraz az olması. genelleme yapacak kadar çok sayıda tanıdığım için rahatça söyleyebiliyorum bunu.

Ben de genelleme yapayım, her ne kadar konunun mezheple alakası olmasa da, alevi çevrem çok geniştir, daha hayvana zarar verenini görmedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Seele said:

karatas sonuc olarak öncesi olan thkpcden gelmedir. Thkpcyi tek basina kuran adam mahir cayandir. karatas genelsekreter olarak kuruculardan ama daha sonra agirligini gösterip dhkpcde ipleri eline aliyor.

hmmmmm

şu yanlış info mu?

http://en.wikipedia.org/wiki/Revolutionary_People's_Liberation_Party%E2%80%93Front

ben hiç anlamıyorum da bu işlerden askldaskl
Sosyal ağlarda paylaş

Genelleme yapmak için söz konusu grup hangisi ise o gruba ait tüm bireyleri teker teker görüp analiz yapmak gerekir diye düşünüyorum. O yüzden klavyeden kimse hakkında peşin peşin konuşmayın.

Örnek :
Bütün (takimadi.db) taraftarı holigandır,
Bütün (irk.db) halkı barbardır,
Bütün (mezhep.db) şöyledir böyledir.

BUNLARI YAPMAYIN !

Bugün ki dersimiz sona erdi, yarın tekrar görüşmek dileğiyle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...