Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

şizofren olduğundan şüphelenenler?

murderyamf

Öne çıkan mesajlar

şizofreni öyle prim yapmak için kullanılacak bişey değil. hem ailenin hem hastanın hayatını silkip atan bir şey. 3 ay boyunca ev arkadaşım bi şizofreni oldu. çocuk evliyaların kendisine kız yolladığına, hastalığının da mübarek gecelerde geçeceğine inanıyordu.

hiç bir şey okuyamıyor, gün boyunca uyuyor, çoook aptal şeylere kafayı takıyordu. bana "risk almayı seviyorum içimde bir dürtü var, işte cama çık düşmezsin, düşsen de ölmezsin, kendini metronun önüne at" diyor demişti mesela. metroya binmiyordu bu yüzden. kapalı alanlarda kalamıyordu.

ki benim arkadaş normal bir şekilde hayatını sürdürebiliyordu yemek yapabiliyor, bulaşık falan yıkayabiliyordu. ona rağmen 10 senedir hiç ama hiç bir şey yapamamıştı çocuk kendi hayatı için.

bir kaç kez hastanede kalmış, hastane adını duyduğunda bile sıkıntı geliyordu çocuğa. orada elektrik falan vermişler sanırım bir de buna. tam anlamıyla işkence olduğunu anlatıyordu hastanenin. ilaçlarını da hastaneye tekrar gitmeme motivasyonu ile kullanıyordu.

sizin anlayacağınız o dizilerde filmlerde falan gördüğünüz şizofreni öyle değil. gerçekten çok ağır bir hastalık. inşallah kimsede yoktur.

neden böyle atarlandın diye sorarsanız, ben de hiç bir şey bilmiyordum hakkında o çocuktan önce, üç ay beraber yaşadıktan sonra bunun şakasının yapılması bile kötü geliyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

aslında biraz makaraya alıp şu anki ruh halimide kandırmak istiyo olabilirim veya egom artık bana cidden hükmediyo doğrusunu söylemek gerekirse arkadaşının yaşadıklarının benzerlerini yaşadım ilaç lar doktorlar çart curt. ama şöyle bi durum var bi yerden sonra ya insan kendine acı cektirmeyi alışkanlık haline getiriyo veya kendi kurguladığı o yalan o duvarlara bakınca aptal aptal şekiller görmeye veya hayatın bomboş bi rüğya bi film içersinde geçercesine saçma sapan bişey olduğuna ne biliyim. ya mallık ya salaklık yada bu ülkede en çok yaşanan kişilik bozukluğu bi nevi karakter kanserliği gibi şeyler falan filan..

aslında bu konuyu açtım milletin görüşü ne diye.

şu sıralar buna taktım bi kaç ay öncesine kadar bi tarafıma sallamıyo olsamda o kadar ilaç ot bok püsürden sonra falan.. yinede saçma sapan ataklar ottur boktur aptal aptal tripler yaşanmıyo dğl.. neyse daha cok yazılcak şey var
Sosyal ağlarda paylaş

muhtemelen teknolojinin gelişmesiyle ortadan kalkacak bir hastalık bu. çünkü hem genetik, hem de dopamin hormonuyla alakalı bir sıkıntı. şimdiki ilaçlar sadece hastanın hayatını olabilecek en asgari normal şekilde sürdürebilmesini sağlıyor, tedavi etmiyor.

tam olarak iyi olmak diye bir şey yok yani sonuç olarak. sen hasta olduğunun bilincindeysen ve yaşadığın olayları hastalığın sana yaptırdığını/hissettirdiğini düşünüyorsan zaten baya bir kısmı aşmışsın demektir. sadece o iradeyi elden bırakmamaya çalış.
Sosyal ağlarda paylaş

murderyamf said:

aslında biraz makaraya alıp şu anki ruh halimide kandırmak istiyo olabilirim veya egom artık bana cidden hükmediyo doğrusunu söylemek gerekirse arkadaşının yaşadıklarının benzerlerini yaşadım ilaç lar doktorlar çart curt. ama şöyle bi durum var bi yerden sonra ya insan kendine acı cektirmeyi alışkanlık haline getiriyo veya kendi kurguladığı o yalan o duvarlara bakınca aptal aptal şekiller görmeye veya hayatın bomboş bi rüğya bi film içersinde geçercesine saçma sapan bişey olduğuna ne biliyim. ya mallık ya salaklık yada bu ülkede en çok yaşanan kişilik bozukluğu bi nevi karakter kanserliği gibi şeyler falan filan..

aslında bu konuyu açtım milletin görüşü ne diye.

şu sıralar buna taktım bi kaç ay öncesine kadar bi tarafıma sallamıyo olsamda o kadar ilaç ot bok püsürden sonra falan.. yinede saçma sapan ataklar ottur boktur aptal aptal tripler yaşanmıyo dğl.. neyse daha cok yazılcak şey var

abi sen yazma nolur, bi arkadaşına yazdır içinden gelirse yazmak buraya.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...