Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu Adam İnsansa Ben İnsan Değilim

Jeeztro

Öne çıkan mesajlar

Gizli said:

Sparkcaster said:

Gizli said:

abi sapığın tekinin yaptıklarından koca bir dini sorumlu tutmak ahuahaua

sünnet diyoruz ona

sizin gibilerin dinci yobazlardan pek farkı yok,ateist yobaz işte.yobaz her yerde yobaz

biri inanmayanlardan nefret eder diğeri inanlardan

ateistlerin otel yaktığını gördün mü mesela bugüne kadar içinde dinciler var diye?
Sosyal ağlarda paylaş

türkiye niye farklı olsun?

bir insan kılıklı var. zamanında yazar Ahmet Emin Yalman'a suikast yapıp ağır yaralamış,10 yıl hapis cezası almıştı.Sonra vakit gazetesi yazarıyken tanıdı toplum onu. çıkar tvna millete islam'ı anlatırdı,atatürkçülere kin kusardı. ne oldu? 14 yaşında kıza defalarca taciz yaptığı için 13 yıl hapse mahkum oldu ama bu <> hükümetin <> adalet sistemi onu serbest bıraktı. bu arada meşhur fadime şahin-müslüm gündüz vakası da her ne hikmetse bu tipitip'in evinde gerçekleşmiş.çoğu kişi bilmez bunu.

cemaat var hani bir tane. türkçemize <> kelimesi için başka bir anlam daha kattı hani. halen daha o cemaatin lideri tvnunda yanına sarışın,silikon dudaklı,silikon göğüslü karıları alıp hala gösteri yapmaya devam ediyor.

ben askerdeyken,bundan yaklaşık 13-14 sene önce; bir yaşlı cemaat lideri vardı anadoluda. bu müritlerine <> yediriyordu. hatta subay,astsubay müritleri olduğu da ortaya çıkmıştı.

türkiye'de daha neler neler oluyordur,neticede islam dini halkımızın cehaleti ve bu cehaletle bir de ARAPÇA KURAN-I KERİM nedeniyle bu topraklarda inanın Arap ülkelerinden daha fazla istismara açık. Öyle de oluyor zaten...
Sosyal ağlarda paylaş

Gizli said:

Sparkcaster said:

Gizli said:

sünnet diyoruz ona

sizin gibilerin dinci yobazlardan pek farkı yok,ateist yobaz işte.yobaz her yerde yobaz

Bu kadar düzken hayat çok güzel olsa gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

Cipetpet said:

kurani tabire göre hayvan dan daha aşağı bu mahluk

hayvan aşağılık mı anlamadım? aşağılık değilse zaten dediğinin çok bir manası yok aşağılıksa neden aşağılık.

2000 senedir şu olanlara bakıp ortalamada insan mı daha aşağılık kendi halinde yaşayan diğer hayvanlar mı desen cevap bariz insan zaten.

http://www.youtube.com/watch?v=qJthgR4h8C0

http://www.youtube.com/watch?v=0b4TU_R7J3c

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=9KEW5w-k9d8&feature=endscreen

http://www.youtube.com/watch?v=oAQubtm-IPg
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

Myshkin said:

Dworgian said:

Sizin islama yüklendiğiniz konu, adamın 5 yşında kızına bunu yapması mı? yoksa aldığı cezanın indirilmesi mi?

erkeklerin itaat etmeyen kadınları dövmesi kuranın emri zaten. Bir mümini kazayla öldürmenin cezası da köle azat etmek-kan parası ödemek. Hertürlü teşvik var yani.

Valla, evet "dövmek" geçiyor. ama bunu şunu gibi algılamak gerek; "nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir"

o günlerdeki toplumda kadının yerinin nasıl olduğu su götürmez bir gerçek. kadın "mal" olarak görülmez mi? aciz, kocasına muhtaç vs. benim bildiği orada diyor ki, serkeşlik yapan kadını önce iyi dille uyarın, buna devam ederse yataklarınızEı ayırın. eğer tekrarlarsa dövün.

ha tmm, günümüzde böyle bakınca mantıksız. boşa git kardeşim. ama işte o zamanlarda öyle boşanma, medeni bir toplum, kadının bir birey olarak hakkı vs bugünkü gibi değil ki. yani o güne uyarlayarak düşünmek ve orada yazılanları bugüne farklı uygulamak gerekir bence. ve orada gidin dövün oh ne ala demiyor ki?

kaza ile insan öldürme.. günümüzde sen kaza eseri, istemeden birini öldürdüğünde aldığın ceza var. orada kaybedilen bir hayata karışılık, özgür bırakılan bir hayat, ve ölenin ailesine bir yardım var. gidin adam öldürün sonra da "istemeden öldürdüm" deyin demiyor ki?

ne deseydi o kitap geldiğinde. şu an için köle azat edin ve para yardımı yapın. bundan yüzyıllar sonra toplum geliştiğinde ise böyle kölelik kalmayacak, zaten sizi de hapse atacaklar gg" mi yazacaktı?

=)

Ayrıca, birşeyin sapkınını, değişmişini, bozulmuşunu alıp tüm kavrama yüklersen olmaz.

Niye mi? eh öyle yaparsan futbolda holiganlar var adam dövüyorlar, Türkiye sınırları içinde bile taraftar şiddeti çok kötü. o zaman futbol oynanmasın valla kötü şeylere sebep oluyor dersin.

seks? bunun s&m'i var, hayvanlısını yapan var, çocuklara düşkünü var. var oğlu var. o zaman seks de kötü, böyle sapkın şeyler yaptırıyor insanlara?

hani bu kafayla o kadar çok şeye kulp bulursun ki. ki işine gelen zaten buluyor.

benim ailem akrabalarım %95 fln müslüman. e biz hiç senin dediğin gibi yaşamıyoruz? daha ben eşine el kaldıran akrabamı görmedim?

savaşlar? din savaşları oldu mu. tabii oldu. ama dinler olmasa insanlar cici cici yaşayacak mıydı? hiç sanmam.

dinler olmasa kimse küçük kızlara tecavüz etmeyecek miydi? zannetmiyorum.

dinler olmasa her suçun cezası karşılık bulacak mıydı? emin olamam ama zannetmiyorum. yine kiminin yanına kalacaktı yaptığı o veya bu şekilde.

yani işin özü, sevmemen ok, komim, mantıksız, saçma bulman da ok. kimse de sana inan demiyor zaten. inanmak "zorundasın" diyenlerin din in kendisinden haberi yok zaten.

ama bu nefret için başka sebepler olmalı diye düşünüyorum.

bu arada dua edin de din var tüm nefretinizi ona kusuyorsunuz. dinler olmasa insanların yaptığı kötülükler için kime, neye kızacaktınız, o zaman ne kulp bulunacaktı acaba?

isteyen insan, islam dinini çok da barışçıl şekilde yaşayabilir.

ben arapça bilmeyi ve kur-an'ı yazıldığı halinde okumayı isterdim. tefsirler, çeviriler, tam olarak 1e1 söylenmek isteneni anlatıyor mudur acaba diye düşünüyorum.

ha ayrıca. bir gazeteci röportajın istediği yerini alıp o röportajı skandal bir şeyler söylenmiş gibi yayınlayabilir mi? evet.

cümleden bütünden kopuk bir kısım da "kötü" gibi görülebilir mi. tabii ki. hani bu yüzden parça parça verdiğiniz (sadece sen değil genel olarak işte okuduğum vs) ayet hadis gibi şeyler cümle içinden çekilince gerçek anlamını yitiriyor olabilir diye düşünüyorum. hani benim islam bilgim çok yok o yüzden yazdıklarım ahkam kesmek olarak alınmasın. sizin bu yazdıklarınız, böyle nefret duyulması fln garip geliyor da bana. kendi kendime diyorum ki, bu insanların nefret ettiği din ise islam ve anlattıkları gibi ise, benim çevremde benimsenen din ne o zaman? bu kadar insani, barışçıl? eğer çevremde yaşanan, gördüğüm din islam ise, sizin nefret ettiğiniz ne?

insan öz olarak kötüdür. insanın kötülüğüdür tezahür eden diye düşünüyorum. ne kisvesi altında olursa olsun. kötü insan kötü davranır.

/discuss

:D
Kuran'da söylenenleri yapmak zorundasınız zamanin sonuna kadar. O zaman şöyleydi şimdi böyleydi olmuyor yani. Mesela suan reddeden biri oldugum için benden uzak durman gerekiyor nisa süresine göre benimle konuşmaman gerekiyor. Eğer daha da ileri gidip müdahale etmeye çalışırsam bu sefer gordugun yerde öldürmen. Bol şans
Sosyal ağlarda paylaş

downwhereiam said:

Dworgian çok güzel yazmışsın ellerine sağlık ; ama evrensel olduğu ve bütün zamanlara hitap ettiği idda edilen bir kitabın sadece geldiği asıra yönelik ifadeler , örnekler ve üslup kullanması garip değil mi ?

M.s 2013 yılına ait ifadeler kullanması sence ne kadar doğru olurdu? Arabanızdan ,dubleks dairenizin kira gelirinden zekat verin denilseydi,insanlar bunu nereye çekerdi sence?

Arapların vesayir müslümanların sorunu,dinin işine gelen kısmını alıp,işine gelmeyen kısmını bırakmasından kaynaklanıyor.
Allah kuran da zekat verin diyor,eğer hakkıyla verilse,fakir kalacağınımı sanıyorsunuz? Veya suud kralının kabe ye altın işlemeli bez takacağını?

Gerçek islam bu demeden önce,gerçekten insan olmanın asgari ölçüsü nedir onu tartışalım bence ,yoksa günümüz de emin olun müslüman mahallesinde salyangoz satmak çok kolay...
Sosyal ağlarda paylaş

M.s 2013 yılına ait ifadeler kullanması M.ö 622 yılına ait hitap tarzı olması kadar garip olurdu ; çünkü bütün zamanlara getirildiği öngörülen bir kitabın bütün zamanları kapsayacak ortak bir üslubu olması gerekirdi.Bütün bu olanlar bende insan eliyle yazıldığı ve bu yüzden yazarının zamanına göre retorik geliştirdiği izlenimini arttırıyor.
Ayrıca zekat mevzusu ise devrimci değil reformist ve sistem içi bir yaklaşım.Bize en iyiyi ve doğruyu öğütleyen bir kitabın böyle çözüm yöntemleri göstermesi de ilginç
Sosyal ağlarda paylaş

downwhereiam said:

M.s 2013 yılına ait ifadeler kullanması M.ö 622 yılına ait hitap tarzı olması kadar garip olurdu ; çünkü bütün zamanlara getirildiği öngörülen bir kitabın bütün zamanları kapsayacak ortak bir üslubu olması gerekirdi.Bütün bu olanlar bende insan eliyle yazıldığı ve bu yüzden yazarının zamanına göre retorik geliştirdiği izlenimini arttırıyor.
Ayrıca zekat mevzusu ise devrimci değil reformist ve sistem içi bir yaklaşım.Bize en iyiyi ve doğruyu öğütleyen bir kitabın böyle çözüm yöntemleri göstermesi de ilginç

dostum,ortak uslüp şu zaten;

5 temel şart dan bahsedersek

1- kelime-i şehadet getirmeni ister

bu Allah'dan başka hiç bir varlığı,insanı,peygamberi,veliyi,alimi,evliyayı,putu,heykeli tapılacak ve saygı duyulacak konuma koymamayı ve gönderdiği son peygamber'e inanmanı ister.

2-Namaz kılmak

bu kuranda da yazıldığı tabirle,islamdan önceki dinlerde de emredilen bir ibadet şekli ve amacı,Allahın emrettiği şekilde dosdoğru kılından kasıt,özüyle sözüyle bir olmanın gerektirdiği,ibadet biçimidir.

3-Oruç tutmak

Nefs-i terbiye burada çok önemlidir.yani içindeki kötüye dur demek,insan sadece yemek içmek olarak anlamamalı bunu,cinsi arzulara gem vurmak,yalan söylememek ve dile gem vurmak gibi uzatabiliriz zaten

4-Zekat vermek

burada bahsedilen zekat dan kasıt,İnsanların aşırı zenginliğin israfının büyüsüne kapılarak,insanlara zarar vermesinden kurtarmak için konulan bir nevi vergi sistemidir.

5-Hacca gitmek

Bu araplara para yedirmek için değil,100 senedir suudlar da öncesi osmanlıdaydı mesela bu saçma bir önerme yani,haccın asıl sebebi,ümmetin mensup olduğu milyonların,ten rengi,dil farkı önemli olmadan,tek bir kıbleye kabe'ye yönelmenin önemini göstermek ve diğer peygamberlerin hz ibrahim,hz muhammed gibi peygamberlerin çektiği çileleri canlı gözlerle görmek içindir.

şimdi meselenin özü zaten şu,bütün zamana hitap etmesinin sebebi,genel hatlarıyla çizdiği ibadet,inanma ve günlük yaşamı düzenleyen hatlarıyla kuran bütün zamana hitap eder,müslüman için emredileni yapmak mecburidir.fakat peygamberin uygulamaları olan sünnet ise,bir kısmı insanların yorumuna bırakılmış,uygulamalardır. örnek verecek olursak,misvak denilen hurma ağacından yapılma bir diş fırçalama sapıyla,dişleri fırçalamak sünnettir.fakat günümüz de,dişleri daha sağlıklı tutabilen diş macunları,fırçaları geliştirilmiştir ve bunu kullanana sen peygamberin emrettiğini yapmıyorsun denilemez.

güzel kokmak peygamberin sünnetidir.ağzı soğan kokan müslümanın camiye bile gelmesini istemeyen bir peygamber,sence kendi yazdığı kitap sa eğer,bizans kralına gönderdiği mektup da,Allahın kulu ve elçisi mührünü kullanmıştır da,haşa ben Allahım deme iddiasın da neden bulunmamıştır?
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

Gizli said:

Sparkcaster said:

Gizli said:

sünnet diyoruz ona

ateistlerin otel yaktığını gördün mü mesela bugüne kadar içinde dinciler var diye?

abi yaptığınız bozulmuş,çürümüş tavuk yiyip zehirlenince hayat boyu tavuktan nefret etmek,bir daha yememek gibi bir şey

manyağın tekinin yaptığını neden herkese mal ediyorsunuz?şuan dini savunmuyorum,mantıklı olanı savunuyorum
biri bana kötü bir şey yaptığında adama küfür ederim adamın milletine,dinine,cinsiyetine küfür etmem.saçma yani yaptığınız biraz objektif bakarsanız anlayacaksınız zaten.

dincilerin inanmayanlara "aptal,kör" demesiyle inanmayanların inanlara hakaret etmesi(senin yaptığın gibi) pek farklı şeyler değil

şunu bir kez daha yazayım şimdi şakirt damgası falan yerim paticik burası belli olmaz "şuan dini savunmuyorum,mantıklı olanı savunuyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

Ekmek said:

Gizli said:

Sparkcaster said:

Gizli said:

sünnet diyoruz ona

ahaha mesajıma cevap veremeyip hakaret etmiş
Sosyal ağlarda paylaş

Pewpew said:

2000 senedir sürekli kitlesel katliam yapan insanlarla bu videoları karşılaştırmaya çalışmak çok başarısız bir girişim olmuş. Özellikle insanların bilinçli hayvanların bilinçsiz olduğunu var sayarsak ama bu bir var sayım tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

yobaz de, düz denil, AHAHAHAHA CEVAP VEREMEYİP HAKARET ETMİŞ de.
garip.

atayiztin yobazı gerçekten de çok fazla var yalnız "sünnet diyoruz ona" diyerek şu çocuk yaşta peygamberle evlenen kız olayını kastetmiş. gayette güzel yazmış adam yani, bunda bi şey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Cipetpet said:

downwhereiam said:

dostum,ortak uslüp şu zaten;

5 temel şart dan bahsedersek

1- kelime-i şehadet getirmeni ister

bu Allah'dan başka hiç bir varlığı,insanı,peygamberi,veliyi,alimi,evliyayı,putu,heykeli tapılacak ve saygı duyulacak konuma koymamayı ve gönderdiği son peygamber'e inanmanı ister.

2-Namaz kılmak

bu kuranda da yazıldığı tabirle,islamdan önceki dinlerde de emredilen bir ibadet şekli ve amacı,Allahın emrettiği şekilde dosdoğru kılından kasıt,özüyle sözüyle bir olmanın gerektirdiği,ibadet biçimidir.

3-Oruç tutmak

Nefs-i terbiye burada çok önemlidir.yani içindeki kötüye dur demek,insan sadece yemek içmek olarak anlamamalı bunu,cinsi arzulara gem vurmak,yalan söylememek ve dile gem vurmak gibi uzatabiliriz zaten

4-Zekat vermek

burada bahsedilen zekat dan kasıt,İnsanların aşırı zenginliğin israfının büyüsüne kapılarak,insanlara zarar vermesinden kurtarmak için konulan bir nevi vergi sistemidir.

5-Hacca gitmek

Bu araplara para yedirmek için değil,100 senedir suudlar da öncesi osmanlıdaydı mesela bu saçma bir önerme yani,haccın asıl sebebi,ümmetin mensup olduğu milyonların,ten rengi,dil farkı önemli olmadan,tek bir kıbleye kabe'ye yönelmenin önemini göstermek ve diğer peygamberlerin hz ibrahim,hz muhammed gibi peygamberlerin çektiği çileleri canlı gözlerle görmek içindir.

şimdi meselenin özü zaten şu,bütün zamana hitap etmesinin sebebi,genel hatlarıyla çizdiği ibadet,inanma ve günlük yaşamı düzenleyen hatlarıyla kuran bütün zamana hitap eder,müslüman için emredileni yapmak mecburidir.fakat peygamberin uygulamaları olan sünnet ise,bir kısmı insanların yorumuna bırakılmış,uygulamalardır. örnek verecek olursak,misvak denilen hurma ağacından yapılma bir diş fırçalama sapıyla,dişleri fırçalamak sünnettir.fakat günümüz de,dişleri daha sağlıklı tutabilen diş macunları,fırçaları geliştirilmiştir ve bunu kullanana sen peygamberin emrettiğini yapmıyorsun denilemez.

güzel kokmak peygamberin sünnetidir.ağzı soğan kokan müslümanın camiye bile gelmesini istemeyen bir peygamber,sence kendi yazdığı kitap sa eğer,bizans kralına gönderdiği mektup da,Allahın kulu ve elçisi mührünü kullanmıştır da,haşa ben Allahım deme iddiasın da neden bulunmamıştır?

Kuranı muhammed yazmışsa kendisinin tanrı değil de tanrının temsilcisi olduğunu ileri sürmesi beklentileri düşüreceğinden daha mantıklı olurdu.Tanrı olduğunu ispatlamak çok daha zor olsa gerek.Senin saydığın şartların evrensel olduğuna katılıyorum ama bunlar evrensel bir kitapta neden hala retoriğin ve benzetmelerin sınırlı bir zaman dilimine yönelik olduğunu açıklamıyor.
Mesela kuranda hep çöl hayvanlarından bilhassa develerden bahseder.Kalkıp koaladan kangrudan örnek vermez ; çünkü avustralya kıtası henüz keşfedilmemişti.Muhammed bunu yazmışsa diğer canlı türlerinden haberi olmadığı için örneklerinin sınırlı olması mantıklı olurdu.
Yine kuranda adı geçen 25 peygamberin hepsi arap ve mezapotamya coğrafyasındandır.Muhammed bunu yazmışsa mesela amerika kıtasından haberi olmadığı için oraya gönderilen bir peygamberden ismen bahsetmemesi mantıklı olurdu.

Bunun gibi birçok çelişki var.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

Pewpew said:

2000 senedir sürekli kitlesel katliam yapan insanlarla bu videoları karşılaştırmaya çalışmak çok başarısız bir girişim olmuş
Bence gerekli zeka düzeyiyle lanetlenseler hayvanlar da kitlesel katliam yapardı.
Sosyal ağlarda paylaş

Gizli said:

Ekmek said:

Gizli said:

Sparkcaster said:

Gizli said:

sünnet diyoruz ona

ahaha mesajıma cevap veremeyip hakaret etmiş

Mesajında bir fikir yok ki cevap verilecek. Biri sadece konuşan diğeri otelde insan yakan iki grubu sadece fikirleri farklı diye aynı continuum un 2 kutbuna koyacak kadar saçma bir herifsen bu tepki bile hakettiğinden daha kibar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...