Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

arkadaşlar bi rota oluşturdum ama sizce nasıl?

t_twins

Öne çıkan mesajlar

meraba arkadaşlar ben de interrail ile avrupayı dolaşmak istiyorum ve gitmek istediğim ülkelere göre bi rota düzenledim. sizce mantıklı mı çok acil cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler :) ilk önce istanbuldan romaya uçakla gitmeyi düşünüyorum.
roma-pisa-floransa-venedik-milano-cenova-nice-cannes-marsilya-barcelona-valencia-kurtuba-sevilla-madrid-bordo-paris-strasbourg-brüksel-brugge-amsterdam-prag
sizce aralarında gitmesen de olur dediğiniz şehirler varsa lütfen yazın çünkü 1 aylık gezi için çok yoğun bi program olduğunu düşünüyorum siz ne dersiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

t_twins said:

meraba arkadaşlar ben de interrail ile avrupayı dolaşmak istiyorum ve gitmek istediğim ülkelere göre bi rota düzenledim. sizce mantıklı mı çok acil cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler :) ilk önce istanbuldan romaya uçakla gitmeyi düşünüyorum.
roma-pisa-floransa-venedik-milano-cenova-nice-cannes-marsilya-barcelona-valencia-kurtuba-sevilla-madrid-bordo-paris-strasbourg-brüksel-brugge-amsterdam-prag
sizce aralarında gitmesen de olur dediğiniz şehirler varsa lütfen yazın çünkü 1 aylık gezi için çok yoğun bi program olduğunu düşünüyorum siz ne dersiniz?

Romaya değilde palermoya falan alsan uçak biletini daha güzel kanımca.İtalyanın güneyi epey güzel bide bidaha fırsatın olmaz güneyi görmeye.Ordan Napoli-Roma diye çıkarsın.Ben çok beğenmiştim açıkçası sicilyayı ve napoliyi.Pisada 5 dakka geçirip kuleyi görsen yeter.

Milano-Genova yı es geçsende bişey kaybetmessin.Özellikle cenovada hiçbişey yok ama Milanoda Duuomo meydanını falan görürsün.Gerçi Nice-Cannes-Marseille hattından gidiceğin için illa Genovadan geçiceksin trenle.Verona görülebilir bi şehir buarada Milano-Venedik tren hattı üstünde zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

çok teşekkür ederim arkadaşlar önerileriniz için. zaten bu şehirlerde uzun zaman geçirmiycez dediğiniz gibi pisada yarım saat,başka bi şehirde yarım saat falan. sadece roma gibi barcelona gibi şehirlerde oyalanmayı düşünüyoruz. amelelik olarak nitelendirmişsiniz ama zaten geçicek olduğumuz şehirlerde görmek istediklerimizde durucaz. böyle çok kabarık bi liste gibi görünebilir ama kısa sürelerde bitirmeye çalışocaz
Sosyal ağlarda paylaş

t_twins said:

özel uçağınmı var? 1 aya nasıl yetişecek hepsi ? yol süresi var yarı yarıya düşürmen lazım bunları

roma-pisa-floransa-venedik-cenova-nice-barcelona-madrid-paris-amsterdam-prag gittiğimi hatırladığım yerler buralar bunlar gayet güzel.

roma 1-2 günde biter
floransa 1 günde biter heykel her taraf yolda yürümek bile adama yetiyor
veedik 1 gün yeter çok küçük mekan
cenova-nice aklımda kalmamış ama nice da küçük bir yerdi
barcelona 2-3 gün rahat gezilir baymadan çok yer var
madrid alışveriş manyaaa değilsen 1 günde biter
paris 1-2 günde biter müze merakın varsa 1 haftada bitmez
amsterdam herşeyi yapıcam dersen 2-3 gün yeter
prag 1-2 gün yeter.

barcelona-prag-venedik buranın olmazsa olmazları

brugge çok küçük bir yer gidip orta çağ mekan görücem diye gün harcamaya değmez.

biter derken: görülmesi gereken yapıları görüp, varsa en meşhur müzesi ve gece hayatını tadıp ayrılmak. sen bunun üstüne koyabilirisn
Sosyal ağlarda paylaş

Belçika'ya hiç uğrama özel bir merakın yoksa, mesela Tintin müzesi, bira, çikolata, Magritte vs.

Burada yol üstü diye yazdığın yerler var sanırım. Cenova, Marsilya, Cannes?, Pisa buralara uğramana gerek yok. Hadi Cenova belki belki, ama Marsilya merkez, Cannes merkez buralarda bir bok yok. Pisa'da kuleye giriş rezervasyonla, orada da hiç bir şey yok.

Floransa'ya gidecekseniz Uffizi müzesine girmek için önceden rezervasyon yaptırın internetten.

Kurtuba nasıl bir yer bilmiyorum, Valencia niye ilginç geldi?

Fransa'da dolaşacak çok yer var,bir ay sırf Fransa dolaşılır. Ama gitmeye değer yerlerden biri Bordo değil, yani gidip bağları dolaşacaksan bunu yapacak bir çok yer var. Bordo'nun da üstünü çiziyorum. Yani illa oralarda bi yerlere gidecek olsam Dordogne'da bir yerlere giderim. Hakiki ortaçağ kaleleri öyle 15-16. yy.'değil, hep kitaplarda gördüğümüz o mağara resimleri hep orada.( gerçi orjinal mağaraya artık sokmuyorlar, yakınına kopyasını yaptılar) Kaz ciğeri orada.
Sosyal ağlarda paylaş

t_twins said:

çok teşekkür ederim arkadaşlar önerileriniz için. zaten bu şehirlerde uzun zaman geçirmiycez dediğiniz gibi pisada yarım saat,başka bi şehirde yarım saat falan. sadece roma gibi barcelona gibi şehirlerde oyalanmayı düşünüyoruz. amelelik olarak nitelendirmişsiniz ama zaten geçicek olduğumuz şehirlerde görmek istediklerimizde durucaz. böyle çok kabarık bi liste gibi görünebilir ama kısa sürelerde bitirmeye çalışocaz

amelelik degil o, onun düşüncesi muhtemelen senin şimdi sevgilin vardır mutlusunuzdur, avrupayı gezelim demişsinizdir, o da kıskanmıştır sizi

30 gon 21 şohor omololok diyor oyuzden takılma sen

bence yapılabilir 30=21 6 gün 5 şehir yapmıs biri olarak mümkündür diyorum
amelelik degil ama tek buyuk sorun

5. günden sonra fln cok yorulabilirsiniz sürekli yol gitmek yoruyor insanı
Sosyal ağlarda paylaş

t_twins said:

bordo,milan,brüksel,brugge bence gereksiz. Ayrıca çok yorucu bir program,bu şekilde yorulursun.
Sosyal ağlarda paylaş

belçika dışlanmış ama fransız rivierasından geçerek ispanya'nın içlerine sokulmaya yeğlerim ben belçika'yı gezmeyi, hatta brüksel'le brugges'la kalmam atwerpen'e de uğrarım. gerçi burada gezecek arkadaşın zevkleri önemli, denize girmek istiyorsa gitsin barcelona'ya ama bence böyle yoğun programa dahil edilmesine gerek yok. özellikle madrid'in.

az zamanda çok şehir gezmeye amelelik diyenler olmuş, buna katılmıyorum. bu tarz yoğun bir rotayı ben geçen yaz yaptım, evet yorucu olabiliyor ama zevki de orada zaten, böyle bir macera çok sık yapılmıyor.

@twins, şehirleri çabucak bitirme minvalinde pisa'yı yarım saatte bitiririm demişsin, gardan çıkıp kuleye gidip geri dönmen o çantayla 3-4 saatini alabilir, bunları hesap et. bir de floransa'ya kadar gidip siena'yı görmemezlik etme, avrupa'nın en iyi korunmuş orta çağ şehirlerinden biridir bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Somon said:

t_twins said:

amelelik degil o, onun düşüncesi muhtemelen senin şimdi sevgilin vardır mutlusunuzdur, avrupayı gezelim demişsinizdir, o da kıskanmıştır sizi

30 gon 21 şohor omololok diyor oyuzden takılma sen

bence yapılabilir 30=21 6 gün 5 şehir yapmıs biri olarak mümkündür diyorum
amelelik degil ama tek buyuk sorun

5. günden sonra fln cok yorulabilirsiniz sürekli yol gitmek yoruyor insanı

dostum niye kıskanayım, sevgilimle ispanya'yı gezmiştim diğer birçok yeri de ayrı zamanlarda gezdim ve bence biraz biliyorum seyahat etmenin adabını.
Mümkün tabii ama işte o dediğin 5.günden sonra çok yorulursun dediğin bizzati amelelik oluyor.
Benim seyahat etme anlayışım bir şehrin meydanındaki anlamsız heykelin önünde fotoğraf çekip bak ben burayı gördüm demek değil.

Barselona, Paris, Amsterdam örneğin fikrimce avrupadaki popüler şehirlerin en iyileri ve her biri 1 hafta ayırmaya değer şehirler. 2-3 gün diyenler olmuş, bence yetmez. Doğru düzgün havasını solumak lazım.

Neyse, herkesin popisi kendisine tabi. Anlatırsınız insanlara ben bütün avrupayı gördüm ama bişey vardı nerdeydi ya du bakayım ııı diye :D
Sosyal ağlarda paylaş

t_twins said:

pisa da yapacağın iş zaten 1 öğlen sürer. roma'ya en az 4-5 gün ayır. milan gerenksiz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
belçika dışlanmış ama fransız rivierasından geçerek ispanya'nın içlerine sokulmaya yeğlerim ben belçika'yı gezmeyi, hatta brüksel'le brugges'la kalmam atwerpen'e de uğrarım. gerçi burada gezecek arkadaşın zevkleri önemli, denize girmek istiyorsa gitsin barcelona'ya ama bence böyle yoğun programa dahil edilmesine gerek yok. özellikle madrid'in.

Belçika'ya 3 kere gittim toplamda 1 ay kaldım. Bana göre Brüksel çok güzel bir şehir ama turist olarak hiç anlamı yok. Bruges güzel kartpostal gibi yer fakat gerek yok. Hani yakınında olsan günübirlik gidersin ama sen Avrupa'yı dolaşıyorsun Bruges'e takılmanın alemi yok. Antwerp mesela kısa süreli en iyisi içlerinde ama tekrar söliyim hiç Belçika'ya gidip kendini yormaya gerek yok.

Bizim mahalle boyutlarındaki sıkıcı Bruges'e bile git diyorsun da Madrid'i nasıl tek kalemde sildin anlamadım. Madrid güzel yer, hadi şehri geçtim ne biliyim sırf Prado müzesi bile yeter.
Barcelona da Avrupa'nın en canlı 5-10 şehrinden biridir, sen diyorsun denize girmek istiyorsun git. Gezecek görecek bir dolu yeri var. Her akşam Las Ramblas'a çıksan, Olimpiyat köyünün oralara uzansan baymazsın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...