Apache Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 evet bana göre olmaz.uo da yıllar boyu zorla rp yapmaya/yaptırmaya çalışmıştım ama arkanda sopalı ceza verecek biri olmayınca insanlar rp yapmayı istemiyor çoğunluk.yapan azınlıkta çoğunluğun altında eziliyor.ha diyeceksiniz wow da rp zorunlu serverlar var.bu şeye benziyor diablo2 de roleplay yapmaya.skill kasmaya,yaratık kesmeye,gelişmiş item bulup daha güçlü olmaya dayalı bir oyunda rol yapmak nasıl bir kar getirir insana.rol yapıldığında gelişen veya ne bileyim rp sonucu gelişen bir karakter sistemi olsa amenna ama adam gidecek geyiğe,tavşana,öküze saldıracak durduk yerde gelişmek için.sen dağda gezen bir öküzlere niye saldırırsın.amacın doymaksa tekine saldır veya belki o öküz birinin sen başkasının öküzünü nasıl yersin.bunun bir sürü ıvırı zıvırı var.bana göre wow pvp temelleri üzerine oturtulmuş bir oyun ve wow da rp yapmak,ayda bale yapmayla eşdeğer.[signature][hline]shinsetsu desu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Bana görede çok güzel rp ortamı var, hatta ona uyan süper skillerde var =) maceradan maceraya koşarken birinin camp fire yaktığını diğerinin yemek pişirdiğini bir diğerinde avlandığını yada balık tuttuğunu düşünün isterseniz. Böyle bir sürü şey yapabilirsiniz, pvp temeli üzerine oturtulmuş diye birşey yok isterseniz pvp server ında bile siz saldırmadan size saldıramıyorlar.[signature][hline]''Most of us walk in the light and the shadow but there are the chosen few who walk this world , carrying their own light to brighten both day and night.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peka Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 apache senin rp den kastın nedir ? lordum leydim die oturup bi yerde yok kadim dağlar kadim savaşlar diye abzürt muhabbetler mi ? bi grup kurup elite mob questi yapmak da bir çeşit rp dir o karakterle yaptığın herşey rp dir gidip fener be$ikta$ macindan bahsetmedikce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SmoLaFein Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Bence rp cok ta guzel olur wow da[signature][hline]Onen-i Estel Edain ü Chebin Estel Anim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 said: baaluo, 19 Kasım 2004 19:37 tarihinde demiş ki: apache senin rp den kastın nedir ? lordum leydim die oturup bi yerde yok kadim dağlar kadim savaşlar diye abzürt muhabbetler mi ? bi grup kurup elite mob questi yapmak da bir çeşit rp dir o karakterle yaptığın herşey rp dir gidip fener be$ikta$ macindan bahsetmedikce hayır lordum ladyim muhabbetine girecek değilim tabiiki.etrafta güzel görünüşlü bir ortam olması oyunu rp temelleri üzerine oturtacak değil.ona bakılırsa uo dada o grafiklerle birazda hayalgücüyle ethernassta güzel rp yaptık,ama birşeyler eksik devamlı.yetkililerin devamlı online olarak farklılıklar yaratması lazım gelişken quest sistemi bile bir yere kadar kurtarabilir roleplay bir nevi sosyal olmayıda gerektirir tabii tek başınada yapılabilir ancak genel olarak dedim. skill,item,lvl üçlüsüne dayalı bir oyunda rp zorla kasarak olur.gene bunu abuse edip kendini geliştirip hardcore lord rp si yapacak adam çıkar,orada durup skillini statını itemini levelını geliştirmeyecek adam ezilir rp yaptığıyla kalır.Burada oyun DM lerine büyük iş düşüyorki o kadar çok oyuncunun bulunduğu bir sunucuda action maceraları dışında kişiye özel macera yapabileceklerini pek sanmıyorum.belki loncalara özgü olabilir ama kusursuz olmalı ve wc geleneğini bozmamalı.bu dengeyi tutturabilmeleri zor diyorum ve hala ısrarla wowda rp yapılamaz .[signature][hline]shinsetsu desu.. [Bu mesaj Apache tarafından 19 Kasım 2004 19:51 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 rpg kavramı mmorpgleştikçe rp kavramını oyuncuya bırakır, ancak iyi bir rp ci her mmorpg de rp yapabilir. bi mmorpg yi rp açısından eleştirmek sağlıklı olmaz çünkü her mmorpg üç aşağı beş yukarı aynı düzeyde rp içermektedir.bunun sebebi ise rp olayının insanda bitmesidir.[signature][hline]GM Magery / Necromancy / Meditation / Focus Baba parası + Easy UO... Gururlu BTR üyesi Barbar Şamanı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SmoLaFein Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 o tabii ki rp ınsanda bıter ınsan ısterse cok abuk bır ortamda da rp yapabılır ama bence oyun rp ortamına uygun[signature][hline]Onen-i Estel Edain ü Chebin Estel Anim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Rainmax- Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 rp ortami baya guzel.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 walla çok da güzel oldu hatta biz böle undeadlerin başladığı yerde bar gibi bi yer var sandelyeler oturabiliyosun 5 kişi oturup aynı masaya muhabbet etmiştik şu quest te çok eğlendik bu nası ölmüştü euehue falan tarzında aynı adamlar ertesi gün beni mangal yapioz diye çağırdılar euheuhe et falan pişirdi birisi hepimize yedik falan sora gittik 6 tane quest yaptık çok eğlendik[signature][hline]Fear leads to anger , anger leads to hate , hate leads to suffering ... icq : 783670]icq : 783670 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SmoLaFein Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Bızım questler cok zewklı oluo beklerız :D[signature][hline]Onen-i Estel Edain ü Chebin Estel Anim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 hakkaten çok güzel rp yapmışınız tebrik ediyorum =p undeading mangal yapması ne abi eauhaeuhaeuh[signature][hline]. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SmoLaFein Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 euheuhe mıdelerı bayram etmıstır :D[signature][hline]Onen-i Estel Edain ü Chebin Estel Anim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 oyuna başlıyorsunuz. şehrin etrafında sadece level 1-2 yaratıklar. uzaklaştıkça 3 ve 4'ler çıkıyor. level 10'a geldiğininde görev olarak başka bir bölgeye gönderiyorlar sizi. çünkü ilk bölge level 1-10 arası karakterler için tasarlanmış. yaratıklar da loot'lar da madenler de bitkiler de ona göre. bu seviyelenme sadece gözüme battı. onun dışında rp için kötü bir şey görmüyorum. quest'ler her mmorpg'de aynı zaten. süslenmiş senaryolanmış yaratık öldürmece, bir yerlere item götürmece, dungeon dolaşmaca falan. oyuncular kendi quest tasarlasalar falan güzel olurdu. uo'da ben öyle şeyler yapardım. gm olmasam da, çok zengin olmasam da. mesela bir seferinde uo'da bankanın önüne gelip yardım yardım diye bağırmıştım. rp yapan bir iki kişi gelip ne oldu deyince, kardeşimin orklar tarafından kaçırıldığını söyleyip onları ork hold'una götürmüştüm. sonra ork'ları öldürüp bir şey bulamayınca geri dönüp ödül vermiştim. bu tür şeyler için nwn çok iyi aslında. ben rp serverında oynamayacağım. açıkcası rp için yeterli ingilizcem de kalmadı. iki kelimeyi yanlış yazsam zaten tüm rp havası kaçar. mmorpg oynarken pvp yapmak daha zevkli geliyor açıkcası. rp yapmak istersem başka alternatiflerim var.[signature][hline]"Oğluuuum, esprinin şakası olmaz!" Sezai Gündoğdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rottweiler Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Olur.[signature][hline]Olympus : Zelda Waxhejo'an Nebula : Rottin Aquilla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SmoLaFein Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Ya sımdı soyle bı seyde war kendıne bı kac turk bulup onlarlada takılabılırsın ıllede ıngılızce konuscan dıye bı sart yok[signature][hline]Onen-i Estel Edain ü Chebin Estel Anim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternal Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Olur bencede.Role play ne zaman başlar ben söliyim size.Oyuna ilk girdiginde vay be diye şöle etrafına baktıysan gökyüzüne kaldırdıysan kafanı o zaman o oyunu yaşarsın işte.[signature][hline]puô comprare il sesso ma non l'amore Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ozan Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 RP ne kazandırıyor ki tarzı birşeyler söylemişsinde, doğru birşey kazandırdığı yok. Onun için RP ve PvP serveları farklı. RP bir oyun tarzıdır, PvP gibi, PvP oynayanlar diğer oyuncularla savaşmayı sever, RP yapanlarda içinde bulunduğu dünyanın ırk özelliklerine ve tarihine göre karakterini oynatmayı. Ayrıca RP'yi kontrol eden, eli sopalı kişiler GM'ler olmayacak çoğunlukla. Biz RP yapmak isteyenler bildireceğiz. Ben 3 kişiyi GM'e şikayet ettim, heavy metal muhabbeti yapıyorlar diye. Sitede de kurallar açıktı, RP dışı konuşma yasak, görürseniz bildirin.. Hatta yazdım, guild içi PvP yapalım dedik, bir GM ortamızda belirdi, gidin turnuva yapacaksanız arenada yapın dedi.. Bence WoW sana göre "skill kasmaya,yaratık kesmeye,gelişmiş item bulup daha güçlü olmaya dayalı bir oyun". Ha tabiki bu dediklerin oyunun temelini oluşturuyor, ama diğer oyuncularla ilişkiler de önemli yer tutuyor, sadece senin yukarıda belirttiğin gibi bir oyun oynamak istesem online oynamam. Kendimi geliştirmek için diğer oyunculara ihtiyacım yokki. Ne diyim, 2 hafta WoW'da RP yaptım, gerek guild içi gerek tek başımayken. Ayda bale yapmak ayrı bir olay tabii. [Bu mesaj Ozan tarafından 19 Kasım 2004 20:59 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 said: Mirage, 19 Kasım 2004 20:20 tarihinde demiş ki: sonra ork'ları öldürüp bir şey bulamayınca geri dönüp ödül vermiştim. . bu ne demek abi =p hiç şey bulamayınca ödül vermek nedir euhauhea[signature][hline]. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 said: Eternal, 19 Kasım 2004 20:31 tarihinde demiş ki: Olur bencede.Role play ne zaman başlar ben söliyim size.Oyuna ilk girdiginde vay be diye şöle etrafına baktıysan gökyüzüne kaldırdıysan kafanı o zaman o oyunu yaşarsın işte. Eternal,oyunun atmosferini yaşamak farklı,roleplaying farklı.Mesela masaüstünde hayalgücüne kalmıştır herşey sınırsızdır.Sınırsız ortamlarda roleplay yapılır,rol yapmak belli öğelerle sınırlandırılmamalı.Oyunun gidişatına bakarsak serverlarda doğal seleksiyon var güçlü olan iyidir,güçsüz olan kaybedendir.Bir morrowindde bile roleplaying öğesi world of warcrafttan fazlaydı.Çünkü morrowindde oyundaki herşey sana bağlı,oyun sana 'özel' gelişiyor ve yaptıklarınla insanların sana bakış açıları değişiyor veya istediğin herşey oyuna göre sınırsızdı.Skill ve stat geliştirmesen bile morrowindde eğlenebiliyordun ama wowda ana amaç gelişmek gelişmek gelişmek.oyunda bir rol yapma puanı olsa ve karakterler ona göre gelişse amenna,ama bunu yapabilen bir oyun sistemi hala yaratılmadı.[signature][hline]shinsetsu desu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
magecy Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 olur olur yeterki yapmak isteyen olsun...[signature][hline]Image is everything, so play with it. Anti-Virus Anti-Satan Anti-SatanVirus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dunedain Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Wowdada rp yapamıyorsanız allah kolaylık versin yani ne diyim ? Köylüleri kurtarıyorsunuz teşekkür ediyorlar , saraylara girip çıktıgınıda hail paladin diyorlar bir paladin diğer paladinle konuşurken hail brother ve may light guide your way tarzı selamlaşıyor ve vedalaşıyor . Rp olarak daha ne aranabilir ki ? Daha ötesi ancak masaüstünde olur ama masaüstünün tadıda bilgisayarda olmaz. Gerçekten rp zevki için masa üstü şart Wow bir bilgisayar oyunun rp için sunabileceği en iyi ortamlardan birini sunuyor sana üstelik yapıp yapmamakta sana kalmış . Mesela ben masaüstünü severim ama her daim rpye uygun hareket etmem bu ruh haline bağlı bir olay . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peka Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 ben stictches 'i cok seviyom I HUNGERRR die ko$turuyor $ehire guard yemeye [Bu mesaj baaluo tarafından 19 Kasım 2004 23:41 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 said: Apache, 19 Kasım 2004 21:58 tarihinde demiş ki: .Çünkü morrowindde oyundaki herşey sana bağlı,oyun sana 'özel' gelişiyor ve yaptıklarınla insanların sana bakış açıları değişiyor veya istediğin herşey oyuna göre sınırsızdı. Bırkez sana ozel olması cok sacma, dunya boyle ıslemezken "rp" nın boyle ıslemesı komik olur. Sen etrafını parmagını kıpırdatarak degistiremessın, ayrıca WoW'un sundugu ımkanlar ınanılmaz, oyunun zaman gectıkce oyun oyuncuların yaptıklarına kazandıkları savaslara ele gecırdıklerı sehırlere gore degısıcek, bırker senın dedıgın durmadan yenılenen dunya durumu zaten var ısın ıcınde, ayrıca RP dedıgın sey ole ahım sahım bısey degıl, ınsan ne her gun dunyayı kurtarır nede hergun balık tutmaya gider =), bır savascının Azeroth gibi a*ı dötü dagıtmıs bi dunyada haftalar boyu gece gunduz savasıp ayda bi iki kez tavernaya ugraması, normaldir. Ordaki burdaki hayvanları kesmek ayrı bır konudur, Troll veya undeadsen kesersin bunun "RP" ye zararı yoktur, ha ama bi taurenın ineklerı kesmesı komik olur orası dogru, ama bu seni oyunda sogutmamalı egerki sogutucaksa egerki buluttan nem kapıcaksan sen oynama multi oyun single oyna durmadan Falloutları bastan bitir arcanum'u bitir bastan bak ordaki konular super, özellikle Arcanumda deliler gibi RP yaparsın oturup tek basına. "Burda "RP" (ne demekbu anlamsı degılım hala ama rp rp dıyıp durduk yıllarca neyse) yapılmaz" dedigin oyun pıyasadakı en ozgur oyunlardan biri, Ortamı adam gibi oyunculara göre değisen tek oyun, şu anda piyasada veya proje olarak bu kadar esnek bi dunya sunan morrpg yok, belki -ki oda baya buyuk bi belki- son yeninikler sayesinde fianl fantasy olucak. Skillmiş levelmiş falan yalan onlar, birisine yeni zirh yapmadan once vucudunun ölcüsünü alıyorsan o rp dir.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Granis Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 WoW da çok iyi RP olur.Adamlar zaten özel server bile açmislar RP için sonra gm ler ilgileniyolar.Ama Ing yoksa sizde olmaz tabi birisi demis zaten karistirip yanlis bisiler fln yazarsan biter olay. Ing i olmayanlarda mecburen sadece turklerle yapabilir.[signature][hline]Wake up time to die... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 said: tunca, 19 Kasım 2004 21:02 tarihinde demiş ki: said: Mirage, 19 Kasım 2004 20:20 tarihinde demiş ki: sonra ork'ları öldürüp bir şey bulamayınca geri dönüp ödül vermiştim. . bu ne demek abi =p hiç şey bulamayınca ödül vermek nedir euhauhea eheh, ya o kardeş olayı zaten uydurma (yapma yav :p). ben de orda bir şey bulamayacağımızı da biliyorum (bak sen). adamlar o kadar uğraşıyorlar yardım ediyorlar rp bozucu herhangi bir şey yapmıyorlar ve ben de teşekkür olarak bir şeyler veriyorum (kendi yaptığım bloodrock gauntlet'lerden vermiştim galiba, o zamanlar çok çok değerliydi).[signature][hline]"Oğluuuum, esprinin şakası olmaz!" Sezai Gündoğdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar