kozalak Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 bu zamana kadar hiç alışveriş yapmadığımdan konu açmak istedim. 1- yurtdışından alışveriş yaparken limit nedir? bi ara baya düşürmüşlerdi. 2- amazon.com Turkiyeye gönderim yapıyor mu? Türkiyeye gönderim yapan belli başlı yerler neresi?
Darksun Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 1-Posta masrafı hariç ürün değeri 75 euro olan ürünler (aşarsa gümrükte takılırsa vergi verip alınabilir yinede). Yılda 5 kere vergiden muaf olabilme limitide var. 2- Amazon elektronik ürün gibi şeyler hariç kitap/dergi/cd vs gibi ürünleri yolluyor. http://www.gumrukticaret.gov.tr/altsayfa/icerik/82/179/posta-hizli-kargo-esyasi-muafiyeti.html ,Önemli değeri olmayan eşyaya ilişkin muafiyetten faydalanmanın bir sınırı var mıdır? Evet, posta/hızlı kargo yoluyla gelen ve değeri 75 Avroya kadar olan eşya için uygulanan muafiyet, yılda en fazla beş kere kullanılabilir. Bu limitlerin aşılması halinde eşyanın ticari mahiyette olduğu kabul edilip buna göre işlem yapılır. Bu sınırlamanın aşılması halinde, Gümrük Yönetmeliği'nin 169 uncu maddesine göre sözlü beyan usulü çerçevesinde işlem yapılarak, Kararın 62 inci maddesi kapsamında maktu vergi tahsil edilmesi kaydıyla eşya teslim edilir. 2011/23 sayılı Genelgenin yürürlük tarihi olan 19.04.2011 tarihinden önce gönderilmiş olan sevkiyatlar, bu sınırlamaların uygulanmasında dikkate alınmayacaktır. Ticari nitelik arz etmeyen CD, VCD, DVD, doküman ile kitap, dergi vb. basılı yayımlar için bu sınırlama uygulanmayacaktır.
kozalak Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 elektronik bir şey alacaktım ya. neyse başka biyerden bulacağım artık.
cantug Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 evet su yilba 5 kere olayini getirdiler iyice pok ettiler olayi...
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Selam, İyi de yılda 5 kere aynı şeyi getirirsek mi uygulanıyor ki sonuçta bana göre ancak bu şekilde olursa ticari amaç taşındığı önesürülebilir, yoksa farklı farklı >€75 olan ürünler için de bu kural uygulanıyor mu? Saygılar.
cantug Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Selam, Evet malesef o sekilde yapiliyor 75euro altinda 5 kerette ne getirirsen o. icerigin deyisik olmasi onemli degil. Ayni kisinin 5 kere ithalat yapmasi demek oluyor. Saygilar.
Darksun Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Takılırsa 1500 euroya kadar olan mallar için ödeyeceğiniz vergi ABD den 18% , AB den 20% gibi bişi. 1500 ün üstünde e yuh diyorlar ticaret sertifikası mı ne istiyorlar. Ayrıca malınız özel bir taşıyıcı kuruluş varken gümrüğe takılırsa çok can sıkabiliyor. UPS, FEDEX vs nin gümrük masrafları adı altında çok ciddi paralar istediklerini biliyorum. 100 dolarlık mala 150 dolar ücret çıkabiliyor.
Afterdeep Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Benim için aşağıdaki kısım önemli, gerisi önemsiz açıkçası.. "Ticari nitelik arz etmeyen CD, VCD, DVD, doküman ile kitap, dergi vb. basılı yayımlar için bu sınırlama uygulanmayacaktır." Anladığım kadarı ile bu ürünlere bir sınırlama yok..
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Selam, KDV ABD için %20, diğerleri için %18 ;) Saygılar.
Darksun Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Swtor u kutulu collectors edition almıştım, takıldı öyle diyeyim. Boxed olmasından dolayı CD olarak muamele görmüyor olabilir. Amazon gerçi gümrük masrafları kendine ait olmak üzere gönderiyor sanırım , özel firmalar problem çıktığında parasını amazondan tahsil ediyorlar. Yada alamayacakları için pek uğraşmıyorlar. Özel kargo firmalarına gelen mallar sanırım onların kendi istasyonlarında denetleniyor (yine devlet tarafından) , burada bu şahıslar malınızın takılması için elinden geleni yapıyorlar sanırım. Bu konuda bir yığın şikayet var =)
cantug Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Darksun said: Takılırsa 1500 euroya kadar olan mallar için ödeyeceğiniz vergi ABD den 18% , AB den 20% gibi bişi. 1500 ün üstünde e yuh diyorlar ticaret sertifikası mı ne istiyorlar. Ayrıca malınız özel bir taşıyıcı kuruluş varken gümrüğe takılırsa çok can sıkabiliyor. UPS, FEDEX vs nin gümrük masrafları adı altında çok ciddi paralar istediklerini biliyorum. 100 dolarlık mala 150 dolar ücret çıkabiliyor. carpi 2 yapin o vergiyi tam o sekilde olmuo + Gumruk damgasi vs vs seyler giriyor araya
Öne çıkan mesajlar