JohnKriptonite Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Veee Evet Öğrenilecek Bir Ton Bilgi. 7 yıldır Eve Online'da belkide Onlarca kez başlayıp devamını getirmediğim oldu. Ancak şu anda kararlı ve bir o kadar heyecanlı bir geri dönüş yaptım. Evet Bilgisayar-Konsol platformun da 16 senelik Eğlence-Oyun yaşamımda gördüğüm onca dizayn edilmiş oyunlar içerisinde ki belki de En komplike en derin bir yapıya sahip tek oyun Eve Online.Geçmişten günümüze bir çok farklı konseptlere sahip oyun geldi geçti.Ancak gerçek yaşamla bire bir örtüşen Eve gibi bir oyun tam olarak hatırlamıyorum. Neyse konuyu fazla uzatmadan sadede gelelim. 21 günlük bir trial ile başladım oyuna su anda 7 gün kaldı ki bitmeden süre plex almam gerekecek , açıkçası ilk 14 gün boyunca pek fırsatım olmadı olduğu anlarda da görevlerle uğraştım. Tabi bir tanesi sırasında sec 0.5 te gördüğüm bir oyuncuyu , kullandığım merlin ile (neyime güvendim bende bilmiyorum ) patlatmaya çalışmam sonucu Concord saldırısına uğrayarak saniyeler içersinde patlamam ile sonuçlan bir faciadan sonra ( tam bir acemi haraketi dimi :)) gemisiz kaldım :)Diyorum ya şu anda ne yapmam gerektiğine dair henüz hiç bir fikir edinemedim. Şu anda Jarlexly'nin caldari pilotları için hazırlamış olduğu bir skill planım var. Bu plan'daki skillleri tam anlamıyla bitirene kadar Earn skill'e devam edeceğim. Şimdi benim için asıl sorun şurada başlıyor bu forumda bir çok tecrübeli arkadaş olduğunu biliyorum ve sizlere sormak istediğim , var olan planıma göre haraket etmem bana ne kazandıracak ? ya da plana göre mi haraket etmeliyim. Şu anda bir geminin hangi donanımlarla fitlenmesi gerektiği hakkında bile en ufak bir fikrim yok artık gerisini siz düşünün. Konu girişini çok uzattım kusuruma bakmayın ancak fikirleriniz benim için önemli özellikle de artık oyunda kalıcı olmam gerektiğini düşündüğüm ve istediğim bir dönemde. Teşekkürler John Kriptonite Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Düzgün bir pvp corp una girersen zaten gemi felan veriyorlar + olarak herseyde yardimci oluyorlar. Düzenli olarak crash course düzenleyip ders verenler bile var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JohnKriptonite Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Bende girmeyi düşünüyorum ama hangi coorp'a gireceğim onu bilmiyorum sonuçta Corplar ile ilgili hiç bir bilgim yok . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Valla ben yeni gelenlere gorevlerinde yardim edip, para ve gemi vererek yasadim bir ay filan. Uc-dort kisi kendi gelip corpuma gir dedi. Sosyal oynarsan onlar seni bulurlar, secersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JohnKriptonite Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Ya benim hani illa da bana gemi versinler para versinler gibi bir derdim yok ben kendim de elimden geldiğinde yaparım. Benim tek durumum ilerde oyun da olsa zor duruma düştüğümde :) arkama dönüp baktığımda yanımda olacak dostlarım olsun bu sadece savaş için geçerli değil oyundaki her alanda + reel hayatta da güzel dostluklar olsun. Bir de önemli olan senin oyuncu olarak çabalaman adam sana 5 ay anlatır oyunu sen 5 ay sonra ne anladığın önemli . Bakalım önce bir düzene girsin oyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Captain Logar Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 selamlar herseyden once senin oyun dinamiklerini ogrenmen lazim, bunu da eski oyunculardan pek ogrenemessin, cunku o insanlarin yapacak o kadar cok isi var ki sana istedigin yardimi yapamazlar. eve online da eger ingilizcen iyi ise eve-forumunda cokca gezinip herseyi okumani tavsiye ederim, sayisiz guide bulacaksin her turlu durum icin. ama dedigim gibi ingilizce sart az da olsa okudugunu anlaman icin. oyundaki insanlarla tanismanin en kolay yolu chat kanallarinda bulunmaktir, aklina takilan seyleri sorabilirsin, musait olan var ise yanitsiz birakmaz. sabirli olmakta fayda var. oyun icinde Corp. olarak yardim alabilecegin "EVE University" isimli Corp.tur, buraya girebilirsin ve oyun dinamiklerini ogrenmen acisindan cok faydasi olacaktir. bu forumda ise acilmis butun basliklari sikilmadan okuman lazim, satir aralarinda da olsa bir cok bilgi gizlidir. sana hosgeldin diyorum, eger ki oyun icinde benim ayni isimli chari online gorursen, her türlü yardim icin bana convo, chat acabilirsin. kolay gelsin saygilar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JohnKriptonite Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Captain Logar ; Teşekkür ediyorum . Hoş Bulduk. Savaş dinamikleri konusunda alışacağıma inanıyorum ancak hala hangi itemin ne işe yaradığı , önemleri felan sanırım öğrenme sürecinde en çok zorlayacak olan şeyler olacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patice Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 işin o kısmını eve online forumlarında falan takip edersen baya faydası olur, google dan failheap diye de aratabilirsin çok güzel bir forum var. Bahsedilenleri anlamaya çalışınca zaten bisürü şey öğrenmiş oluosun. bide işte oynadıkça örenilio abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JohnKriptonite Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Patice ; Bakalım işte bizde başladık . bu aralar görev yapmıyorum şu anda full sp ye yüklendim.Ben dediğin forumu bir kontrol edeyim çok sağol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eolos Mesaj tarihi: Ocak 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2013 oncelikle hosgeldin , bende bundan bi 10-11 ay once ayni durumdaydim, neyi nerde ne icin kullanacagimi ogrenmek icin nasil bir caba gostermeliyim surekli dusunup duruyordum ama bunun yanindada bu oyunu ogrenecegim diye kafaya koymustum:) Oncelikle baslarda sana yardimci olabilcek en guzel rehberlerden birisi olan jarlexly nin rehberinde gemileri ce bunlarin fitlerindeki itemlari oyun icinde descriptiondan acip okumani oneririm ordaki itemlarin cogu temel olarak kullandiklarin olcak baslangic icin ki zaten suanda oyun icinde yapmak istedigin işte belirli bir seviyeye gelene kadarki gececek surede cok fazla ugras bulamayacgin icin kendine marketi acip ordaki itemlari rastgele veya senin ogrendigin itemlarin ayni tarzda olanlarinin benzerliklerini ve farkliliklarini incelemende sana cok yardimci olcaktir , tabiki bu gemiler icinde gecerli cunku onlarin descriptionlarina bakarak verdigi bonuslarina bakarak ne tur gemiler oldugunu ve hangi isler icin kullanildigini ogrenmen acisindan cok yararli olcaktir. Bir diger konuda turk olsun veya ingilizcen iyiyse yabanci olsun kanallardan aklina ne geliyorsa , ne takildiysa sormak olsun hatta yapacagin bir iste o an emin olamadiginda bile sorman her zaman senin yararina olcaktir , belki o bilgi senin o an isine yaramayabilir ama illaki ilerde onu kullanacaksindir veya onu anlatan kisi ilaveten yaninda illaki isine yaraycak bilgiler vercektir. Son olarakta kendine bir yol secip ne yapmak istediginden emin olursan ve ona gorede bir corp bulursan zaten corpundaki kisilerde o senin yapmak istedigin isi ilerletip ustalari olduklari icin sana hem isin inceliklerini ogreteceklerdir hemde o is ile alakali ne kadar gemi ve fit kombinasyonu varsa onuda anlatacaklardir , tabi bunlarin hepsi bastada soyledogim gibi senin isteginle dohru orantili:) İste bu sekilde gidersen sende 11 ay sonra oyuna bi kac haftadir giremedigin icin bir video bile gordugun anda yerinde duramayacak kadar bagimlisi olursun: İyi ucuslar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JohnKriptonite Mesaj tarihi: Ocak 27, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2013 eolos ; Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Ben hep aksiyonu seven biri oldum gerek reel de gerek oyunlarda . Oyüzden burada da bir hedef belirledim kendime ancak bu hedefe ne kadar zamanda gelebilirim ya da hangi corp ile gelebilirim şu an için bilmiyorum. Titan gibi devasa bir geminin yapımı bile bir çok kişinin çalışması sonucu 1.5 2 yıl(daha az ya da çok ) kadar sürebiliyorken Benim kendime ne kadar zaman tanımam gerektiği hakkında henüz bilgi sahibi olamadım. Ancak Jarlexy'nin hazırladığı ve benim gerçekten güvenerek ve özenle işleme koyduğum sp planım umarım öğreneceğim onca bilgi yanında gerek savaş dinamiklerinde gerekse güç bakımından yeterli olacaktır. Bu yüzden şu anda görevler + sp basımı 3 4 aylık süreçte aralıksız devam etmeli. Sizler tabiki benden çok daha iyi biliyorsunuz ki düşünceme göre en az 8 9 aylık bir süreç geçmeden pvp ye tam olarak başlayamayacağımdır. Zaten oyunun mantığı sadece pvp yap vur kazan bitti, mantığı olmadığına inanıyorum. Kendime bir zaman tanıdım umarım bu zaman en azından oyunun bir kısmını öğrenmeme yarar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patice Mesaj tarihi: Ocak 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2013 aslında "hazır olmadan pvp yapmayayım" olayını kafandan atmalısın, sp bazında hazır olmak yıllarını alır heh, çünkü hep bi ilerisini düşünceksin. Hadi şu skillim 5 olsun, hadi şu gemiyide maxlayım diyeceksin. Deme EFT yi kur indir, corpunun istediği, senin sevdiğin yönde bir gemi fitle ( göreve o anki misyonuna uygun ) Ve bak ne skillere ihtiyacın var minimalde. öle aylarca beklersen bayarsın zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JohnKriptonite Mesaj tarihi: Ocak 27, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2013 Patice; Anladım . Tabiki sadece sp kasmak bir yere kadar bir yerden sonra sıkacaktır . Ancak hani bir düzen ya da bir sıralama olmadan diğer türlü de sp kasarken kafa karışıklığı olmasını istemiyorum. Acaba hangisini kasacaktım şu mu olmalı yoksa diğerimi dediğinizde işin içinden çıkamıyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eolos Mesaj tarihi: Ocak 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2013 Bana sorarsan eferki bir an once pvp yapmaliyim dersen (ki bende ilk basladigim ayin sonlarina dogru o zevki tatmistim) erken bir sekilde pvp corpuna girmek olsun cunku her ne kadar ben o sp planini incelemesemde erken bu islere girmek istiyorsan bir gemi ve ona en uygun fitte yonelmen senin eglenme acindanda cok yardimci olcaktir, caldari de kasmaya basladigin icin eminimki cogu corp seni drak e yonlendircektir. Dedigim gibi bana sorarsan turk kanalinda bir sorup arastirip birkac fikir edinip corpa girmen sana her acidan yararli olur, merkez kanalinin bilgi veren kisminda turk corplari hakkinda bilgileriyle beraber isimleride vardi oraya bir goz gezdir derim. Yani pvp icin asla ve asla 7-8 ay bekleme diye birsey yok o sure sadece senin daha efektif olmani sagliyor o kadar tabi tecrubede yaninda bonusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sadman Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Eve University denmişmi? Evet denmiş. Oraya gir hocam, adamların bildiğin akademik programı var okul gibi öğretiyolar uygulamalı olarak. Arada savaşa falan da giriyolar sıkılmazsın. Bir de Red vs Blue var, onlar da belli kurallar çerçevesinde high sec pvp yapıyolar ucuz gemilerle(t1 frig-cruiser). Orası da kısmen öğretici, pratik yapıyorsun en azından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 e-uni eğlencelidir aynı zamanda. 7/24 wardec var yalnız onu unutma. sadece pve falan değil bu arada lowsec, nullsec ve wh için de yardımcı olur baya. lsc de sürekli bi aksiyon oluyor mesela. gerçi null ve wh için direk yararlanamazsın, bi süre zaman geçirmen lazım corpta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tears Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Ben orduya katıldım savaş yapıyorum calari yi ezmeye çalışıyoz :) İnanılmaz zevkli + kazançlı + çok skill gerektirmeyen bişiy. Amacı pvp olanlara tavsiye ederim. Oyunda beni bulun : Frank Douglas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JohnKriptonite Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Evet Bende şu anda bir corp'a girdim. Şu anda para olmamasından kolayı bir süre madencilik yapacağım sonra bir kestrel fitleyip lvl 1 görevlerini tamamlamam gerekecek. Orduya katılmanın tam olarak ne kadar kazançlı olacağını bilmiyorum hem ısk açısından hem de pvpde oyun dinamiklerini geliştirmek açısından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
behran Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 fleet bonusları nereden görebiliriz. fleet ekrnında göremedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JohnKriptonite Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 Arkadaşlar ; Plex alımı yaparken kredi kartı şart mı normal visa electron özellikli hesap kartları kabul edilmiyor mu ? Bilginiz var mı ? Teşekkürler John Kriptonite Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 Yeni tip bazı atm kartları para card gibi garanti yada yapı kredinin 3d secure imkanı olan sitelerden alışverişe izin verir. Fakat en garantili yöntem Garanti hesabı açıp ordan bir web para card (sanal kart) çıkartıp hesabından o karta para aktarıp öyle alışveriş yapmandır. Böylece limitin kadar alışveriş yaparsın istersen o kart bilgilerini paypala tanıtıp ordadan kullanabilirisin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JohnKriptonite Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 Anladım ancak o işlemler zaman alacak . Bugün halletmem gerekiyor çünkü izinliyim. Bugünden sonra önümüzdeki çarşambaya kadar mesai saatleri içinde musait olmayacağım. Teşekkürler verdiğin bilgiler için. Bakalım bir şekilde hallederim inş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JohnKriptonite Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 Eve kabul etmiyor mu kredi kartı hariç diğer kartları hesap kartı TL kartı vs . İlla kredi kartı mı gerekiyor . Garanti paracard tamam ama su anda olmadığı için çözüm olmuyor Bilgisi olan var mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 mastercard olan bütün bankamatik kartlarıyla da ödeyebilirsin sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2013 JohnKriptonite said: Eve kabul etmiyor mu kredi kartı hariç diğer kartları hesap kartı TL kartı vs . İlla kredi kartı mı gerekiyor . Garanti paracard tamam ama su anda olmadığı için çözüm olmuyor Bilgisi olan var mı ? Eğer varsa tanıdığın biri sana plex alsın sen onun hesabına havale çık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar