Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nokia duze cikti sonunda

GERGE

Öne çıkan mesajlar

Ben de kendi görüşlerimi paylaşmak isterim;

Nokia: Bana göre eski günleri ve pazar payları hiçbir zaman geri gelmeyecek olsa da bu sefer becerdiler, telefonu (Lumia) kullanan arkadaşlarım var ve cihazdan hepsi son derece memnun, menüler arasındaki geçiş, sürat, kullanılabilirlik süper diyor hepsi, ben şahsen Android kullanıcısı olduğum için denemedim.

Apple: Zerre kadar sevmesemde bu işin duayenleri ve çığır açan firma ama bana sorarsanız Steve Jobs ve iPhone5'ten sonra eskisi gibi değiller, evet hala kardalar hala iyiler, tek başlarına büyük markalarla savaşıyorlar vs. vs. ama ben açıkçası iPhone 5'i daha farklı beklerdim, sanki yerlerinde saymışlar gibi olmuş, iPhone 5.5 veya 6 (bundan sonra artık ne çıkarırlarsa model olarak) çok belirleyici olacak, rekorlar kırdılar, süper işler yaptılar ama maalesef pazar hep daha fazlasını isteyecek ve veremediğiniz / veremedikleri yerde düşüş başlayacaktır.

Samsung: Bence süper atılımlar yaptılar, hem ev elektroniğinde hem mobil cihazlarda süper işler çıkartıyorlar. Ben şahsen Galaxy Note 2 kullanıyorum, Apple ile karşılaştırdığınızda cihazların dış görünümleri ucuz görünüyor evet ama cıhazın işleyişi, hızı vb. çok memnunum, geçen elime iPhone aldım, ekranında dolaşamadım vs. o kadar alışmışımki büyüklüğüne, bundan sonra kendi adıma muhtemelen küçük cihaza dönmem zor. Samsung çok çeşit telefn çıkarark her kesime hitap etmeyi başardı, evet yeni cihaz gelme sıklığı ve 2. el fiyat durumu biraz sıkıntılı ama o da onların pazarlama ve yayılma taktiği.

Sony: Telefon pazarında çok iyi değillerdi fakat Xperia atağı ile bence başarılılar, özellikle Xpreia Z'i çok beğendim, geldiğinde inceleyeceğim eğer hoşuma giderse büyük ihtimal bir sonraki telefonum o olacak. Tsunami Sony'i çok etkiledi ve birçok alanda diğer markaların gerisinde bıraktı, toparlanıp eski günlerine döneceğine eminim, bir arkadaşın yukarıda dediği gibi marka yaratmakta bence çok başarılılar.

HTC: Türkiye ofisinde çalışan arkadaşlarım var, Türkiye ve Yunanistan beraber yönetiliyor. Satışları Türkiye için iyi gidiyormuş, beats birlikteliği ile satışlar gözle görülür artmış, bence onlar da dizayn olarak güzel aletler yapıyorlar. Umarım bu şekilde devam ederler.

Blackberry: Kendini yenileyememenin cezasını çekti ama bence iş hayatında kullanılabilecek (mail alışverişi açısından) en iyi cihaz. Dışarıdayken "solid keyboard" ile yazdığım mailleri dokunmatik ekran ile yazmaya kalksaydım herhalde intihara teşebbüs ederdim :) Hayatı çok kolaylaştırıyor. En son 9900'da kullandılar, bence işlevini fazlasıyla yerine getiren bir cihaz. Umarım klavyeli telefonlar üretmeye devam ederler.
Sosyal ağlarda paylaş

kath said:

2012'de benim en başarılı bulduğum şirket Sony idi. Ürünleri, arayüz apletleri, fiyat seviyesi, düşük seviye ürünlerinde sunduğu donanım hep A+ idi bana göre.
Her ne kadar Samsung S3 ve Note2 ile müthiş satış rakamları yakalamış olsa da bana göre Samsung hala kötü Samsung, en kötü arayüz, en düşük F&P en başarısız dizaynlar vs..

aynen samsung monitor/tv disinda mobil cihazda temdit pilavi stayla 3500 model cikarmasi disinda hicbir olayı yok
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...