Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Morrowind ile ilgili bikaç soru


Gunn

Öne çıkan mesajlar

Bütün morrowind threadlerini şöyle bi karıştırdım bayağı faydalı bilgiler var. Oyunun geneli olarak şu sorulara cevap verebilecek arkadaşlar varsa sevinirim:

-Elimde belki bir milyonluk eşya var. Hepsini Gnisis temple'ın bahçesine yığdım. (kimsenin almaması da ilginçmiş) ama bunları satabilecek kimse yok. En babayiğit tüccar 2bin altın taşıyor. Bunları nası değerlendirecez?
-Enchanting kullanayım dedim. Çok sağlam parçalar bile 12-20 arası enchanting taşıyo dolayısıyla sağlam enchantler koyamıyosun. Hangi itemlara ne enchanti yaptırmak lazım gelir? Daha bu maximum enchant taşıma işini keşfetmeden bulduğum 40K lık bi sworda 50-60 araso fire dmg enchanti koydurdum (allah bilir maksimumu neydi) o swordla zaten kime koysam tek vuruşta gidiyo.
-Bazen birilerini temizleyip kanuna teslim oluyorum. "al parası neyse kardeşim" diyorum ama elimdeki soul gemleri (7-8 tane 60K lık grand soul gem var) ve güzel silahlardan bazılarını da alıyolar. Bunları taşımak yasak mı kardeşim? Yasaksa enchanterlar neden taşıyo?
-Ortada hiçbir sebep yokken harita üzerindeki tüm human imperial askerler bana düşman oldular. O kadar saçma ki, mesela bi kaleye gidiyorum, herkes bana saldırıyo, uçarak kaçarak kalenin içine giriyorum, kalenin içindeki guardlar tek kelime etmiyo, kalenin komutanı falan "oo nerelerdeydin gelbi çayımı iç" diyo. Ayrıca imperial legion'un Champion'uyum öyle de bi olay var. Bu adamlarla aramı nası düzeltirim? (Not: Blades, F.Guild, M.Guild, House Hlaalu ve Temple üyesiyim, bounty yok, üstümde taşıdığım itemlarla da ilgili değil herşeyi bırakıp da denedim)
-Üstteki soruda yazıldığı gibi 55 çeşit house'a üyeyim. Bu iyi bişey mi yoksa Blades'in yanına bir iki üyelik alıp gitmek daha mı mantıklı? Questleri yazmaktan defter sayfaları doldu ve giderek birbirleriyle çelişmeye başladı questler. Mesela oyunun ana akışı bizim Neverarine olduğumuz yönünde sanırım ama üye olduğum Temple ve Imperial legion kafadan zaten bunları zamanında süren işgalciler. Özellikle Temple bu AShlanderların karşı olduğu herşeyi simgeliyor bense durmadan shrinelara hacca gidiyorum.
-Oyunda recall muhakkak tek noktaya mı oluyor yoksa iki noktayı recallayıp gel git yapabiliyomuyuz?
-Vivec palace'a nası giriliyo? 100 lock açan scrollar var ama hiçbi etki etmiyo.
-Vivecin üstündeki Ministry of Trutha girdim ama Dissident Priestları bulamadım sadece adi suçlular var. Ayrıca oranın kumandanından Sector key'i almama karşın suçluların kelepçelerini açamıyorum (ha sector derim böyle işe)

Çok zevkli oyunmuş da hayatımı kararttı meret :)

Ha bide ben koptum mu merak ediyorum. Level 23'üm, Long Blade Block Acrobatics Lİght Armor gibi savaş skilleri 100lerde geziyor. Tek okta falan Dremora Lord indiriyorum acaba karakter quest akışının üstüne mi çıktı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oynamayali cok uzun zaman oldu sorularini yanitlayamiicam ama son lvl konusuna deyiniim, evet morrowind'de o lvl larda iyice tanrilasiosun o acidan dengesiz oyun... gerci bloodmoon ve tribunalla bunu birazda olsa duzelttiklerini okudum (zira ben de yeniden yukleyecem sirf bloodmoon exp. packiyle werewolf takilabilmek icin)

bi de soul gemler harbi illegal olarak goruluodu galiba (yanlis hatirlio da olabilirim)[signature][hline]"Es irrt der Mensch so lang er strebt." - Faust I: Prolog im Himmel / J.W. v. Goethe
42
""The thing that bothers me the most is the lying." - George "Gammy" Costanza (a.k.a. Buck Naked)
to pull a homer: to succeed despite idiocy
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

- zed diye bir eklenti vardı http://www.rpgplanet.com/morrowind sitesinde bulman mümkün.
Zed, üstünde bir milyon gold taşıyabilen bir merchant.
onun sayesinde her bir eşyamı oyun başında satıp, para biriktirebiliyordum, güzel oluyorduç
başka merchantlar da bulabilirsin, ama Zed baba, adminimiz Zed gibi yüce bir kişiliktir :-P

- enchant yaptığın her silah zaten her gün tekrar doluyor diye biliyordum.
bu yüzden 15den ötesi pek gerekmedi bana :)
bir tek zorlayıcı yaratıklarda güçlü enchantli silahları kullandım, dandikleri de güçsüzleri kesmek için kullandım.

- çalmış eşyan varsa belki ondan alıyor olabilirler.
ayrıca bi ot vardı (moon sugar mı ne) onun yasak olduğunu duymuştum da soul gemlerin olduğunu hiç duymamıştım.

- ya bi bug olmuştur, ya da biryerde bi yanlışlık yapmışsındır ondan saldırıyorlardır..

- her guilde üye oldum demişsin. bazı guildlerin questleri birbiriyle çakışabiliyor, belki sorun burdan kaynaklı olabilir.

bunu zaten sen de farkettmişsin. oyundaki questler, normal rpg questleri gibi "al quest al xp al item" tarzında değil. sadece senin dünyaya alışmanı sağlamak, ana oyunun gidişatını öğrenmek için gerekli birşey. mesela sırf fighter's guilde de üye olabilirsin.[signature][hline]iyi kötü çirkin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eahehae
benim gibi deildin heralde
acrobatics ve athletics i 100 lemistim dag cayir bayir kosarak (hayir bi evin icinde kosmaya birkaip 100 lemedim bug abuzlayarak :P) ve ziplayarak

vivec in altini ustune getirdim Khajiit im le
Vo'fied, varrrrrr[signature][hline]In Moon I trust
For Moon I live
To Moon I pray
The Moon I love...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

walla karakterin koşma ve yürüme hızları bana yavaş gelmişti, bol bol da yürümemiz gerektiği için bol bol yürünen diğer oyunlarda da yaptığım gibi hoplaya zıplaya gittim. sonra bir baktım diğer yetenekler hemen hemen hiç gelişmeden acrobatics+athletics tavana vurmuş :)[signature][hline]Could you ever kill the pain in my heart?
Even though they say angels don't kill...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla benim en zorlandığım şey gayet önemsiz bi quest. Vivec'te Jeanne diye bi trader varmış da dükkanına kemik koycakmışız falan filan. Meğer TÜM kantonlar arasında bi Foreign Canton'un Lağımlarında da dükkanlar varmış bak sen. Yıllar sonra orayı bulduğumda kemiği sonsuzluğun ortasında bırakmıştım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer silah enchant ettirceksen en iyi enchant kaldıran silah ebony stafftır(90) diğerlerine değmez bile...ama o kaliteli ring ve amuletler çok yararlı oluyo(4 zıplayışta dünyayı katetmek gibin :) )
Ha bi de morrowind'de saçma bişeyle karşılaşısan (b yazdıkların gibi) kafanı yorma, yüzlerce bugdan biridir sen oynayabildiğine şükret :) ...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

- boşuna para biriktirme, oyunun en iyi eşyaları zaten parayla alınmıyor, sağdan soldan lootluyorsun. ancak enchant yaptırmak için para gerekebiliyor oyunda. onun da olayı şu, (böyle plug-insiz numara) enchant'ı yaptırıp sonra 24 saat geçmeden (24 saat içinde refreshlendiği için vendorlar) ne satacaksan satıyorsun enchant'çıya. çünkü verdiğin paralar üstünde duruyor, 1 milyon vermişsen 1 milyon geri alabilirsin..

- daha kaliteli eşyalara daha çok enchant sınırına sahiptirler, exquisite kıyafetler ve daedric parçalardır bunlar da. fakat enchant'ın .okunu çıkarınca oyunda challenge unsuru sıfırlanıyor ve sıkılıyorsun uyarayım. ben 1 sn'de 300 hp geri kazandıran filan bir gömlek ile 100 fatigue geri veren bir pantolon giymiştim, 2 gün sonra bıraktım oyunu.. :) ha bir de life leechli ring filan yaparsan birkaç tane birbirinin yedeği şeklinde, hiçbir skill/silah kullanmadan herkesi yenebilirsin.. ;)

- guard'lar rastgele inv'deki eşaylarını alır, ya yakalanma ya da yakalanmama ihtimali yoksa üzerindeki herşeyi yere at guard sana varmadan önce..

- imperial legion'la çakışan bir quest yapmış olabilirsin, ben bir-iki quest hatırlıyorum bu şekilde. önemli birini öldürdün belki farkında olmadan. eğer para cezasının kafi gelmeyeceği bir halt yemişsen :-p ölüm cezası veriyorlar ve hiçbir şekilde barışamazsın load dışında..

- birbiriyle çakışmadıkları sürece istediğin kadar guilde girebilirsin, eğer diğer factionlarla çakışan (thief guilddesin mesela bişi çalman gerek ya da fighter guilddesin thief öldürmen gerek gibi) quest bulursan onu yapmadan başka questlerle yoluna devam etmeyi dene.. ben yine de 3-4'ten fazla yere üye olmuyorum aynı karakterle, sıkılmış oluyorum zaten.. :)

- recall tek noktaya oluyor sadece, evet kötü.. :)

- vivec palace'a main quest'te ilerleyince giriyorsun bir noktada, başka türlü mümkün değil..

- evet morrowind kolay bir oyun ilk 10 lvl'dan sonra, hele hele enchant olayını abartırsan. tribunal ve bloodmoon'u tavsiye ediyorum, yeni eklenen alanlar daha zorlu. şöyle ki red mountain'deki ash vampire'lardan daha zorlu solstheim'deki sprigganlar bile mesela.. ayrıca çok daha zenginleştirilmiş questler bu eklentilerdeki, tavsiye ederim mutlaka madem morrowind'i sevdin.. :)[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

The Terminator: Fuck you, asshole.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kardeş sen yanlış silah seçmişsin

llc alıp dalacaktın bak bi daha questte sorun çıkarıyolarmıydı :P

"hasta ruh ismail selam eder"
[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides!

unity100, 05 Haziran 2004 16:27 tarihinde demiş ki:
ustumu basimi yirta yirta sokaklarda kosturmaya basliycam simdi.


[Bu mesaj Popeye tarafından 19 Temmuz 2004 23:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tamam işte volfi, onu kastettik zaten. diablo ya da nwn town portalı gibi, uo recall'u gibi değil yani bir sürü ayrı yere. tek bir yeri marklıyorsun, mark yerini değiştirene kadar sadece orası oluyor..[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

The Terminator: Fuck you, asshole.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eee
transport olaylarini sokun kardesim o zaman!
:P

ben mark recall bi karakter haric hic kullanmadim, o karakter ana karakterim degildi ustelik

surekli kosardim, yuzerdim, gemilere troleybuslere binerdim

biz Guar sirtinda buyuduk![signature][hline]In Moon I trust
For Moon I live
To Moon I pray
The Moon I love...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben oyunu bir kere bitirdikten sonra recall diye birseyin oldugunu farkettim(!)[signature][hline]Ranger : Hero : Druid (Excalibur)
Hunter - you share a special connection with animals. Whether you rely on bows or firearms, you consider your weapons and pets to be your only true friends.

Hunter - you share a special connection with
animals. Whether you rely on bows or firearms,
you consider your weapons and pets to be your
only true friends.


What WoW Character Are You?
brought to you by Quizilla
">What Kind of WoW Character Are You?
Leathas.com,Her turlu Yemek Servisi Yapilir

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya abi ben vivec e ilk girdiğim zaman delirmiştim çk büyük bir şehir gelmişti bana balmoradan sonra o katlar falan bende büyücü geliştiriyodum ama sagolsun koşarken akrobat olup çıktı charım[signature][hline]Uzaklardan bir yerlerden bir çığlık duyarsanız bilin ki o çığlık ümidini yitirmiş birinin çığlığıdır o yüzden siz siz olun ümidinizi kaybetmeyin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vivec cidden çok etkileyici bir şehirdir, ilk gördüğümde "işte oyun budur" demiştim.. :) izometrik 2d rpg'ler bir daha hiçbir zaman etkileyemeyecek beni..

volfi zaten o dediklerin yapılmazsa oynananamaz bu oyun. ;) ama mesela ald-ruhn'dan görev alıp sheograd bölgesine silt strider ve sail kombosuyla gidip, orada da tonla yol teptikten sonra görevi bitirince amirinin yanına recall çekmek gibisi yok.. :horace:[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

The Terminator: Fuck you, asshole.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet kesinlikle trubinal ve bloodmoon u edin ...
yok edinmem diyorsan "adverturer" plug-in leri var zorluk ayarı ile oynayabilecegin (tribunal/bloodmoon dada var (patchle mı oyunlamı alakalı bılmıyom(hatırlamıyom))) sona dayarsın herkes gral olur oyundakı karsına adam gıbı deadrıc setlı amcalar gelmeye basladıgı zaman cıdden zorluyolar ...

distiller priest balon/zeplın (herneyse) ın en ust katında ...
mutlaka bulursun ama gıderken yanına alman gereken seyler var ...[signature][hline]Vampire Hunter Delucian ...
Türküm Doğruyum Calışkanım ...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben şahsen en güçlü eşyalarını kullanmaktan imtina ediyorum çok zorlu bir yerde değilsem, mesela oyunu imperial steel armor + imperial broadsword/silver longsword (steel işlemeyene) ile oynuyorum baştan sona. hatta tribunal ve bloodmoon'u da öyle bitirdim denebilir.. :)[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

The Terminator: Fuck you, asshole.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

guclu esyadan keza kafanda kurdugun charla bıtırmek te zevkli ...
yanı oyundakı en guclu skıllerı en guclu ıtemlarla donatmak herzaman her oyunda yapabılecegın yoneten (ne demekse emer ? sux ? rule? rulaz ? neyse) bır aksıyon ...
bunun yerıne kendını pure bır char yapıp sam ın tasvırlegıne yakın bır anlayısla cok daha fazla zevk labılırsın ...

en buyuk soul gemler (adını unuttum) vede su kafası ahtapota benzeyen yaratıklar (oyunda cok az var) permanent efect ıtemlar yapabılıyorsun vede cok guclu soulgem ler oluyo bunlar ...
eh bıde deadrıc katanayı bunla enc leyıp charge lı hale getırırsen oyundan zevk alamıyorsun halıyle ...
mumkunse pure bır char la yada orta sevıye ıtemlarla oynamak cok daha zevklı ...[signature][hline]Vampire Hunter Delucian ...
Türküm Doğruyum Calışkanım ...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İstediğiniz yre recall olmak için kullanabileceğiniz bir hile var:
Konsolu açıp coc"[gitmek istediğiniz şehier]" yazıyorsunuz enter'a basıyorsunuz. Örneğin: coc"sadrith mora" gibi. Konsolda tırnak işareti yapmak için ctrl+i yapıcaksınız. Tatlı recallar.
Sevdiğin eşyalarının gitmemesini istiyorsan Bounty aldığın zaman eşyalarını bir yere bırak, teslim ol Bounty'i sıfırla ve git geri al..[signature][hline]Unique|MF (eski) >> CS ---- Wololo (yeni) >> CS ---- Padaone >> Sanane (JK2)
Celeis >> Elan Realms (UO) ---- Celeis Sirion >> Dark Venue (UO)
Webmaster >> www.FAOTO.com ---- Hayatına çeşni kat!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

delu işte ben hep öyle karakterlerle oynuyorum, en keyiflisi öyle. birkaç tane lejyoner karakterim var öyle, redoran councilor'ım var sadece bonemold giyen, orc samurai'm var sırf orcish ve steel katana kullanan, (adamantium daha iyi artık med armor olarak) ha çok zorlu yerlere gideceksem başka bişi giyebiliyorum çünkü 3 vuruşta imperial kalkanı yokeden tipler oluyor bazen quest gereği.. :) (varus vatinius ve redoran house başkanı gibi)

ha bir de vampirism kapmak istemiyorsam hemen gebertecek şekilde eşya kullanıyorum çünkü çoğu zaman bulaştırıyorlar fazla bekleyince..[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

The Terminator: Fuck you, asshole.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...