Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Temizlikçinin 5+1 ses sistemini boy sırasına sokması

Chemical

Öne çıkan mesajlar

calimero said:

yattığınız yerden yaptığınız sömürüyü meşrulaştırmayın arkadaşım.

geliyo, calisiyo, karsiliginda talep ettigi parayi aliyo. kafasina eserse erkenden kaciyo/gec geliyo, kirdigi/doktugu/bozdugu esyalar icin olur oyle arada diyip geciliyo.

bu somuruyse ben de calisirken yanlis is yaparsam boyle savunayim kendimi
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Duyan da para vermeyip kirbaclaya kirbaclaya calistiriyorlar zannedicek.

awwwww, köleliği sadece kırbaçla özdeşleştirmek. dostum bir televizyon daha alırsak sizin eve, zombie moduna geçersin artık sen ^^

günde 8 saat, haftanın min 5 günü çalıştığın ve mutsuz olduğun işinde mutluluklar.

oh wait, işveren yıllık izin veriyo olm!!!
Sosyal ağlarda paylaş

ya tamam işte problem bunun içselleştirilmesi ve evde kafasını yastığına bastırıp ağlarken geceleri, zabbaha gelip burada saçma söylemlerle meşrulaştırması.

herkes böyleyse ve herkes mutsuzsa mücadele etsin, ya da sussun yalamaya devam etsin ne bileyim ama seagle gibi gres yağını kapıp koşmasın her gördüğü krikoya.

ha bunun başlığı burası değil, neyse..
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

Annemlere yıllardır kapıcının eşi gelir, baya da içli dışlıyızdır. Annem aracılığıyla 4-5 eve daha gitmeye başladı; teyzemler, anneannem falan. Ama son yıllarda karı koca birşeyler oldu ikisine de. Hanım artık yaşlandı hadi tamam ondan performans eskisi gibi değil ama kapıcımız olan kocası iyice köylü kurnazlığını göstermeye başladı.

En son mesela üstümüzdeki daire satıldığında kendisini aracı tayin edip para falan istedi. 100 lirayı beğenmedi, gitti çok önceden aradan çıkmış emlakçıyı apartmana soktu satılmış dairenin kilidini değiştirdiler beraber. Güya yeni anahtarı vermeden önce 500-600 lira para alma planları varmış da evin sahibi haneye tecavüz lafı edince duruldu birden. Bilseydim aracı olmazdım lafları falan.

Eşi de onun bu hareketlerine benzer hareketler yapmaya başladı. Kırılan tabak çanaklarda hiçbir zaman laf etmedik, vazo bile kırdı ağzımızı açıp laf etmedik ama eskiden en azından utanırken artık o da kalmadı.

Velhasıl kelam, bir açıdan laf etmeye hakkımız olmasa da bir açıdan da herşeye hoşgörü ve anlayışla da yaklaşılmıyor.

Bahsettiklerinin ötesinde bayağı hırsızlık yaşadık biz defalarca. Yine tabak vazo kırmak iyiymiş. Annemin düğününden yadigar altınları çalınmıştı, benim ciddi miktarda param çalınmıştı falan...
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

SeaGle said:

awwwww, köleliği sadece kırbaçla özdeşleştirmek. dostum bir televizyon daha alırsak sizin eve, zombie moduna geçersin artık sen ^^

günde 8 saat, haftanın min 5 günü çalıştığın ve mutsuz olduğun işinde mutluluklar.

OO SOSYALİZM GELECEK 2 SAAT ÇALIŞICAZ

Beğenmiyosan çalışma aga?
Ya da çok donanımlı ol, kendi işinin şartlarını kendin belirle. Hem ortalama bi bilgiyle işini yapıcan, hem az çalışıcan, hem çok para alıcan. Horoz şekeri de ister misin?
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

SeaGle said:

Haa olay çok başkaymış, arkadaşlar herhangi bir işte çalışmak sömürülmektir, hiçbirimiz çalışmayalım devlet baba hepimize baksın :)
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Bahsettiklerinin ötesinde bayağı hırsızlık yaşadık biz defalarca. Yine tabak vazo kırmak iyiymiş. Annemin düğününden yadigar altınları çalınmıştı, benim ciddi miktarda param çalınmıştı falan...

N'oldu peki sonrasında yakalatabildiniz mi? Bi de sağdan soldan referanslı birisi değil miydi nerden bulmuştunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

Bi de sanıyor ki herkes mutsuz, herkes başını yastığa koyup ağlıyor geceleri. Doğru iş seçimi yapamamış, ya da insiyatifi kendi eline alacak kadar başarıya ulaşamamış adamların tüm çalışanları gece ağlıyo sanması çok güzel.

Bu sadece mühendislik ıvır zıvır için değil, işçinin bile iyisiysen herkese nazın geçer. İşçi sevicilerin bilmesi lazım bunu ama hep ağlak edebiyatından güzel şeyleri görmüyor tabi insan.

İyi usta ne kadar mesaiye kalacağını, ne zaman ne kadar izin alacağını bile kendi belirler, nazını geçirir herkese. Çünkü alternatifsizdir.

Alternatifsiz olun kimse etinizden sütünüzden yararlanmasın. Sıradan olursanız ağlarsınız geceleri.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

calimero said:

SeaGle said:

Haa olay çok başkaymış, arkadaşlar herhangi bir işte çalışmak sömürülmektir, hiçbirimiz çalışmayalım devlet baba hepimize baksın :)

Siz evi kirletiyosunuz sonra zorla sokaktan adam çeviriyosunuz, evimi temizleyeeksin köpek! diyosunuz. Onlar aslında mükemmel bi atom fizikçisi ama sen zorla eve soktuğun için 3 kuruş parayla sömürülüyorlar =( Ne pis bi adammışsın raw, iğrendim senden.
Sosyal ağlarda paylaş

İlki referanslıydı, altınları çalan, ama annem çok geç farketti (dolabın dibinde duruyordu) bir şey yapamadık, ders oldu çelik kasa aldık eve.

İkincisinde kadın 3 senedir falan yanımızda çalışıyordu, böyle bir olayını görmemiştik. Ufak tefek miktarda para eksikleri olsa da göze çarpmıyordu ya da sağda solda harcamışızdır diyorduk, temiz birine benziyordu. Ama sonra aynı anda büyük vurgunla kardeşimin okul harcı + benim araba bakımı için çektiğim para gitti. Yakalatacak bir şey yok, kanıtlayamayız çünkü. Kadın 2 hafta daha geldi, ama bizim hırsızlığı anladığımızı farketti. Bunun üzerine "ben bankada iş buldum orada çay servisi yapacağım asgari ücret veriliyor" diye bahane sundu, peki dedik zaten yollayacaktık, gitti. Bu arada bunlar olurken anneme de borcu vardı önceden, her başı sıkıştığında büyük miktar para verir sonra azar azar maaşından keserdik. O yüzden konuyu hemen gündeme getirmemiştik, borcunu tamamen ödemesini bekliyorduk. Gidince ödemedi tabii kalanını.

Aradan 2 ay geçti, hanfendiye gerçek koşullarda gerçek iş yapmak yaramadı tabii, her gün 8 ya da 9 saat tam gün çalışmak zor geldi, geri dönmek için aradı, hayır dedik.

İkisinde de para gittiğiyle kaldı.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bi de pisliğinizi temizletiyorsunuz kısmına bitiyorum sanki askeriyede tuvalet ovduruyoruz. yaşadığımız eve geliyor lan kadın, iki toz alıp yerleri viledayla silsin diye. 2 saat çalışıyor öğle arası veriyor, yemeğini de bana ısmarlatıyor sonrasında maksimum 2-3 saat daha çalışıp gidiyor ve bunun için 70-80 kağıt alıyor. Bunun için ne vasıf gerekiyor ne eğitim ne bir şey sadece başkalarından referans bu kadar.

Yani insanlar aldığı parayı hak edecek şekilde çalışmıyor dedik diye beğenmiyorsan kendin yap diyen çıktı, onları sömürüyorsunuz diyen çıktı. nasıl iş bu
Sosyal ağlarda paylaş

annemde konu temızlık olunca OCD var, hanı kırlı perde, ucu kıvrık halı, yıkanmamıs camasır veya tozlu raf gordumu rıchıe rıchın temızlık robotuna baglıyor kı kabus gıbıdır

-30 tane temızlıkcı degıstırdık, hep aynı olay

-ılk geldıklerınde guzel calısıyorlar

-annem onlara ınsan muamelesı yapıyor, kahvaltı, ogle yemegı ve aksam yemegı yedırıp cay vs ıcırmeden bırakmıyor

-yetmıyor bıde temızlıge gelen akdınla beraber calısıp temızlıyor hanı sankı aprayla degılde akraba yardıma gelmıs, manzara o

-ustune marco pasalıkalrını yapıyor, yardımcı oluyor vs vs

pekı sonuc?

hep sımarıyorlar, nereden geldıklerını ve enrede olduklarını unutuyorlar, bırtanesı anneme avıze sıldırıyordu, tansıyonu cıkmıs sonra sılerım dedı utanamdan anneme 'hadı ablam sunuda sıl sonra dınlenırsın' dedı asagıdan ızleyen kadın

komınızmın reroro olmasının sebebı bu, ınsan olmayan kısılere ınsan muamelesı yapınca tepene cıkmakta tereddut etmıyorlar

kadın geleıyor 9 da, 1 saat kahvaltı, 3 saat temızlık, 1 saat oglen yemegı, 3 saat temızlık ve yallah paydos, yarım yamalak yapıyor oda, kendın yap paran ebıne kalsın en temızı malıkanede yasamıyorsan

ben en son lısedeyken geldı, o zaman hayvan gıbı maket fıgurde yok, luke skywalkerın ısınkılıcı kayıp, han solonun blasterı bahcede buldum, kırık narsıl de supurgeden cıktı, ıcıne etmıs dıaromamın, cızgıyı cektım o gunden berı kımseyı sokmam yasadıgım yere, anahtar fılanda vermem

gecen tamrıcı gelıcek, anneme anahtar bıraktım, meraktan ılk ıs gardrobuma saldırmıs, kapagı acınca ustune devrılıcek camasır dagları fılan beklıyor, mum gıbı dızılmıs gardrop bulunca cok mahcup olmus geldı helal olsun dedı, duzenlı bı adam degılım aksıne INTP oldugum ıcın asırı dagınıklıgım ve unutkanlıgım vardır ama ortalama 2 haftada bır gun duzenlı derleyıp toplarım ortalıgı

kazık kadar adamlar oldunuz artık, manchild olmayın bu kadar

temızlıge gelınce sundan aldım bıtane paraya kıyıp

http://www.dijimecmua.com/dergiler/istanbul-istanbul/s27/m/39.jpg

annemde dyson var bıtane gavur olusu gıbı, dyson kadar olmasada vakum gucu normal supurgelere yaklasan ve en uzun sure sarjı gıden alet bu su anda, basta cok soylendı 'supurgemız varken supurge alıyorsun' dıye, dysonu kutulayıp balkona kaldırıalı yıl oldu, hala farkında degil. Hem baya rahat kullanabılıyro agır degıl, hemde 40 dakika şarj suresı gunluk temızlıge ayırdıgı zamanı fixliyor, normal supurgeyı kapsa yok yere 3 saat supurucek bı yapısı var cunkı
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

calimero said:

SeaGle said:

OO SOSYALİZM GELECEK 2 SAAT ÇALIŞICAZ

Beğenmiyosan çalışma aga?
Ya da çok donanımlı ol, kendi işinin şartlarını kendin belirle. Hem ortalama bi bilgiyle işini yapıcan, hem az çalışıcan, hem çok para alıcan. Horoz şekeri de ister misin?

ben zaten bu şekilde çalışıyorum koçero, ama yine de sömürüldüğümün de farkındayım. bunu da değiştirmek için mücadele ediyorum. horoz şekerini de patronun versin, ne de olsa adeta bir aziz kendileri..
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

-annem onlara ınsan muamelesı yapıyor, kahvaltı, ogle yemegı ve aksam yemegı yedırıp cay vs ıcırmeden bırakmıyor

Viktor said:

komınızmın reroro olmasının sebebı bu, ınsan olmayan kısılere ınsan muamelesı yapınca tepene cıkmakta tereddut etmıyorlar

işte başlıktaki söylenenlerin ana fikri şurası.

sibel arna yazısını tekrar quote'leyeyim mi?
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Rewendor said:

calimero said:

SeaGle said:

Siz evi kirletiyosunuz sonra zorla sokaktan adam çeviriyosunuz, evimi temizleyeeksin köpek! diyosunuz. Onlar aslında mükemmel bi atom fizikçisi ama sen zorla eve soktuğun için 3 kuruş parayla sömürülüyorlar =( Ne pis bi adammışsın raw, iğrendim senden.

bu insanlar kafanıza silah dayayıp evinizi temizleyeceğiz ve bütün paranızı alacağız mı diyorlar?

git bokunu kendin temizle madem...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...