Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Monitör Tavsiyesi.

Sorieno

Öne çıkan mesajlar

En son thread aylar öncesine aitmiş. Harlayayım;

Monitör almayı düşünüyorum.
Genellikle oyun için kullanacağım ama 24" mi 27" mi alayım emin olamıyorum. 22" den 27" geçişi boynumun tutulması ve gözlerimin yuvalarından fırlamasına sebep verir mi emin değilim. Öte yandan 27" 1080p olduğu sürece 24" e kıyasla çok büyük avantaja sahip değil şeklinde yorumlar da okudum.

Ne yapsam; 24" ile yetinsem mi yoksa 27" lere mi koşsam?
Bütçe 1000 civarında, zorlayarak 1250 bandına dahi çekilebilir.
Önerileriniz nelerdir?
Sosyal ağlarda paylaş

valla bence 27" al kesinlikle pişman olmazsın eğer yer sıkıntısı yoksa hatta mümkünse oyun içinse özellikle 120Hz olsun. 3D de olsa iyi olur, o kadar para vermeye niyetliysen. 1440 kullanmadım ama 1080p performansı bence çok iyi.

bende samsung 27A950 monitör var mükemmel birşey. daha bir aylık, 900 e bulmuştum sıfır gibiydi. 1000 lira altına bulmak çok zor şuan. vatanda indirimde 1270 gibi bişeydi ama o paraya da değer. bence bu monitörü al. 1440'lük dell'ler dışında piyasada daha iyi ve sorunsuz backlight vs. mönitör yok.

örn: bundan daha pahalı asus VG278H'de şöyle bir backlight sorunu oluşabiliyor.

http://cdn.overclock.net/e/e9/e9cf67e0_bad2002.jpeg
Sosyal ağlarda paylaş

tek onerim var sana bu konuda kac aydir almak istiyorum ama param yok
http://www.vatanbilgisayar.com/monitor/viewsonic-vx2753mh-led-27-vx2753mh-led-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=58212
indirimde 800 falan dusuyor fiyati
bir kere alet 1 ms oyunalr icin falan super.
kendi uzerinde hoperlor bulunmasida guzel.
istersen biraz arastir netten hakkinda yazilanlari oku
Sosyal ağlarda paylaş

SenariouS said:

tek onerim var sana bu konuda kac aydir almak istiyorum ama param yok
http://www.vatanbilgisayar.com/monitor/viewsonic-vx2753mh-led-27-vx2753mh-led-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=58212
indirimde 800 falan dusuyor fiyati
bir kere alet 1 ms oyunalr icin falan super.
kendi uzerinde hoperlor bulunmasida guzel.
istersen biraz arastir netten hakkinda yazilanlari oku

Viewsonic bir kaç sene öncesinin torba markasıydı direkt, şu an durumları nasıl, panellerin falan? Bir de şu an hala Samsung kullanıyorum (4-5 senelik 226bw) ve Samsung servisi beni çok mutlu etmişti. Aynı servis hizmetini Viewsonic sağlar mı bilmiyorum.

Şöyle de bir şey var sanırım (guru citation needed) zaten şu an kullanmakta olduğumuz bütün kablolar sebebiyle default 4-5 ms input lag olduğu, 2 ms 1 ms gibi ibarelerin marketing stratejisi olduğu söyleniyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Genelde netten moba oynayan birisiyim. 15.6" Laptoptan oynuyorum çoğunlukla.

Geçen internet kafeye gidelim dedik arkadaşlarla beraber oynayalım diye. 23 ya da 24" ekranlar vardı. Minimap'i kontrol edeyim derken ekranın ortasında neler olduğunu göremiyordum resmen. Moba oynamayı denememiştim hiç büyük ekranda, garip geldi bana. 24" ekranda böyle olduysam 27" düşünemiyorum bile sdf.

Ama bazı oyunlarda da olmadı mı olmuyor. Alışkanlık meselesi.
Sosyal ağlarda paylaş

kanal d doktorum programında göz prof u bir açıklama yapmıştı, sürekli monitor başında çalışanlar için 23 den yukarsı göz için zararlı diye, başımız sabitken göz bebeklerinin sürekli sağ sol alt üst köşelere bakması için yaptığı hareketler zararlıymış filan diye, aradım link ekliyim diye bulamadım neyse bi fikir verir umarım.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...