Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ubuntu ve wine

xlaidehlevar

Öne çıkan mesajlar

tabikide ben gereksiz forum kirliliği olmasın diye

Sorum şu 120 bilgisayarlı bir işletme şuan windows üzerinden logo tiger programı kullanıyor. Programın demode olması ve artık ihtiyacı karşılamamsı nedeniyle linux üzerinden benzer ERP programına geçmek istiyor
2 seçenek var

ya yine logo ya devam edilecek ama linux üzerinden (mümkün mü?)

yada linux üzerinden daha iyi bir programa geçilecek (SAP veya ORACLE mesela bilgisi olan varsa çok sevinirim)

bilgi amaçlı buraya danışmak istedim
Sosyal ağlarda paylaş

tiger enterprise

programın yaptığını oracle ve sap de yapıyor hatta workcube.com bu arkadaşlar tamamen online cloud olarak yapıyor hepsinin FAQ kısmında linux desteği olduğuda yazıyor ama tecrübemiz olmadığı için büyük ihtimal yine logo kullanıcaz o yüzden sordum nasıl olur diye çünkü işletim sistemi lisansı + antivirüs + ofis programları + local güvenlik + bakım falan derken aylık maaliyetler artık kurtarmayacak boyuta geldi üstüne üstelik bilgisayarlarda sorun yada arıza (işletim sistemi bazlı) oranı da çok yüksek linux olabilse çok güzel olurdu
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.oracle.com/us/technologies/linux/overview/index.html

Oracle ın linux desteği var, bildiğim kadarıyla tigerın yok.

Yalnız başka bi sorum var kaç kullanıcı olacak, 120 toplam bilgisayar ama erp kullanıcısı değildir heralde. Yine de bu ölçekte bir işletme için tiger çözüm oluyor mu? Oracle ya da SAP düşünmenizin tek nedeni linux mu?
Sosyal ağlarda paylaş

evet tek neden linux çünkü erp programı haricinde %60 diğer windows maaliyeti tutuyor. e windows da babamın şirketi değil ya hemde bir şirket bize benchmark karşılaştırması vermişti network için arada 3-4 kat fark var. o yüzden linux e geçmek istiyoruz. 50 bilgisayar kadarı erp programına erişim sağlıcak diğerleride uzaktan sisteme gerekli olduğunda bilgi edinme amaçlı bağlanıcak. Peki oracle ve Sap yi tavsiye eder misiniz? gerçi eminim logo dan kat ve kat iyidir adamlar 10 yıldır 1 kere update etmediler doğru dürüst programa hala windows xp istiyor bizden adamlar
Sosyal ağlarda paylaş

Pek kıyas kabul etmez logodur makrodur bizim yerel programlarla oracle ve sap ehue. De işte baya bi daha tuzlu, bugün tiger enterprise ı 50k ya alabiliyorken ufak ölçekli bi sap ya da oracle implementasyonu bile lisanslarla birlikte 300k $ falan.

Yine de sen bu firmalarla bi iletişime geç gelip sunum yapsınlar linux çözümlerini anlatsınlar.
Sosyal ağlarda paylaş

wine app db buradan baktim senin dedigin programi wine ile calisip calismadigi bilgisi yok. senin dedigin programin ne ise yaradigini yada ne oldugunu da bilmiyorum acikcasi. Ancak, eger oracle linux support ediyoruz diyorsa bence linux surumu guzel calisiyordur. Eger setup konusunda supheleriniz varsa ayri bir makinaya kurup 1-2 gun test edin, hosunuza giderse gecis yaparsiniz
Sosyal ağlarda paylaş

ERPler tek bi makinaya yükleyip deneme yapabileceğin programlar değil pek, hani özetle yaptığı bi servera 40 ayrı clienttan yapılan girişlerle veri tabanları oluşturmak (misal üretim 50 araba yapıyorum der, 50 araba için 50 motor, 200 teker, 5.000 civata vs. hesaplanır, satınalma bunların siparişleri geçer muhasebe bunların faturalarını girer etc.) sonra da bunlardan 100 ayrı çeşit rapor oluşturulur üretim verimliliğinden finansal kaldıraca(anlatırken de pek bi kolay geliyor kulağa lolz). Yani makinalar üzerinde bağımsız çalışan ne biliyim photoshop gibi bağımsız tek bir program değil de bir ağ üzerinde hep birlikte çalışan programlar gibi düşünün.

Xlaid sana tavsiyem logocularla bi görüş wine olayını, sonuçta uyumluluk sorunu olur mu olmaz mı en iyi onlar bilir. Gerçi büyük ihtimal biz yapmadık risk sizin diyip işin içinden çıkarlar heh. Danışmanınız hakim değil mi konuya?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...