Goering Mesaj tarihi: Ocak 11, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2013 Rekabet Kurulu, Türk Telekom hakkında soruşturma açtı Türk Telekomünikasyon A.Ş.’nin nihai kullanıcıya yönelik perakende tarifelerini, uzak mesafe telefon hizmeti işletmecilerine yönelik toptan tarifelerinin altında belirlemek suretiyle hâkim durumunu kötüye kullandığı iddiasını içeren ve Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği tarafından yapılan şikâyet başvurusunu, 11.09.2008 tarih ve 08-52/792-321 sayılı Kurul kararının Danıştay 13. Dairesi tarafından iptal edilmesi nedeniyle Rekabet Kurulu yeniden değerlendirdi. Yapılan önaraştırma sonucunda dosyada yer alan bilgi ve belgeleri 03.01.2013 tarihli toplantısında müzakere eden Kurul, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 41. maddesi uyarınca Türk Telekomünikasyon A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Bilindiği üzere 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesi hâkim durumun kötüye kullanılmasını yasaklamakta olup soruşturma Kanun’un bu yönde ihlal edilip edilmediğinin tespiti amacıyla başlatıldı. Kaynak: Rekabet Kurulu
Goering Mesaj tarihi: Ocak 11, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2013 geçmiş olsun telekoma, milletin kanını emmenin cezasını ağır ödeyecekler şu an direk -'ye geçti TTKOM hisseleri
Goering Mesaj tarihi: Ocak 11, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2013 "hakim durumun kötüye kullanılması" baya bir şey değişebilir soruşturma neticesinde
kozalak Mesaj tarihi: Ocak 11, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2013 bu haber eskiydi ya? ya da eski olan haberde şikayet edimilmişti şimdi soruşturma başlayacak.
Goering Mesaj tarihi: Ocak 11, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2013 haber eskiydi, soruşturma açılmasına yeni karar verildi
Ondskan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2013 Haberde yazmıyor merak ettim, ttnet bu kapsamda mı peki ? Telefon tarifesi denmiş sadece.
Aiko Mesaj tarihi: Ocak 11, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2013 ben askerdeyken arayıp sormadan evde kullandığım tarifeyi kurumsal tarifeye çevirmişler. annem babam pek anlamaz, kardeşiminde işi olmaz.askerden geldim 9 ay fln ingiltereye gittim. gelince boş zamanımda faturaları vs kontrol ediyim dedim. bi baktım faturalar normalde kullandığımı sandığım tarifenin 2 katı. aradım sordum nedir ne değildir. kadına durumu anlattım şikayet kaydı açtılar. 10 15 gün bekledim her gün mesaj atıyorlardı durumuzla ilgileniyoruz diye. son 1 hafta mesajlar kesilince aradım tekrar sordum. kadın şikayetiniz sonuçlanmış kullanıcı haklı bulunmuş, bir dahaki dönemde fazla kesilen tutar faturanızdan düşülücektir dedi. şikayetin sonuçlandığı neden bildirmediniz fln dedim çok yoğunuz diye bişeler saçmaladı. hiç inanmıyorum bakalım düşücekler mi merak ediyorum? yada ne gibi yollar izlemem takip etmem lazım hiç bilemedimç
Joker Mesaj tarihi: Ocak 11, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2013 olay pek anlaşılmamış, benim anladığım kadarı ile ev telefon'u 1 lira ise toptan satış(rakibe satış) 1.5 lira.. rekiplerde buna şikayet etmiş. son kullanıcıya yarıcak bi dava değil. ya telefon zamlanır. yada telekom'un altyapısını kullanan rakipler çıkabilir.ben böyle anladım
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Ocak 11, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2013 ben yarı fiyatını veriyorum. artık internet de bedava. ödeyin de maaşlarımız yatsın :) şaka bir yana yukarıdaki yazıdan hiç bir şey anlamadım
hamsilipilav Mesaj tarihi: Ocak 11, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2013 yalın internet fiyatına telefon hattı parası ekleyen OÇ bi firma herşeye bi kulp bulur rahat olun
jagd Mesaj tarihi: Ocak 12, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2013 1-Millet telekomu şikayet etmiş 2008 de ,şikayet konusu telekomun telekom firmalarına toptan verdiği fiyatın altında perakende fiyatı uygulayarak tekel pozisyonunu kötüye kullanması ve haksız rekabet yapması kabaca 2-Rekabet kurulu şikayeti reddetmiş 3-Şikayetçilerde rekabet kurulu kararının iptali için dava açıp dava/temyiz vb aşamaları geçip kararı kesinleştirmiş 4-Bu mahkeme kararı nedeni ile rekabet kurulu mecbur kaldığı için soruşturma başlatıyor Burdan sonuç bekleyenlere :P BiTcH_oFBaT said: şaka bir yana yukarıdaki yazıdan hiç bir şey anlamadım
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 15, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2013 Goering said: geçmiş olsun telekoma, milletin kanını emmenin cezasını ağır ödeyecekler şu an direk -'ye geçti TTKOM hisseleri ehehhe
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ocak 15, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2013 Asıl haber bu değilde internet fiyatları mevzusunda, artık Ttnet haricindeki servis sağlayıcılar da telekomun altyapısını ücretsiz kullanabileceklermiş, bakan açıklamış. Yani çok acaip rekabetçi fiyatlar gelebilir!
reampage Mesaj tarihi: Ocak 15, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2013 bugun bizi bir telekom şirketi aradı zaten şirketinizin hatları turk telekom üzerinden olduğunu gördük. Aynı hatları kullanarak bizden hizmet alırsanız yüzde 40 daha az ödersiniz diye.
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 15, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2013 ne olacaksa ben uydunet almadan olsun lan
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 15, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2013 Selam, "Tatar Ramazan" said: Asıl haber bu değilde internet fiyatları mevzusunda, artık Ttnet haricindeki servis sağlayıcılar da telekomun altyapısını ücretsiz kullanabileceklermiş, bakan açıklamış. Yani çok acaip rekabetçi fiyatlar gelebilir! 12/24 ay söz vermediğim iyi olmuş TTnet'e :D Alternatiflerimiz ne var ki : Saygılar.
reampage Mesaj tarihi: Ocak 15, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2013 Biri adsl vardı onu vodafone aldı sanırım ben onu düşündüm. Fakat önce telekomdan sabit hat almak lzım çünkü kendileri sabit hat desteği vermiyorlar. ?! belki vericekler yeni sistemle ama.. Superonline ADSL. Onlarda şuan için telekomdan hat alın onun üzerine verelim adslyi dediler. tabi yine ucuz verirlerse verirler ama sabit ücreti telekoma vericez.
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 15, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2013 Selam, Bende yalın internet var ve sabit ücreti her türlü alıyor edepsiz adamlar! Saygılar.
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 15, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2013 ttnet her türlü indirir ki fiyatını benim bildiğim ttkom da aynı diğer şirketler gibi ttnete satış yapıyor toptan fiyat üzerinden bunda indirim olmadıktan sonra yalan
Deathblade Mesaj tarihi: Ocak 15, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2013 Sabit hat ücretini kaldırdık, yalın internet var dedikten sonra ayrıca geçirmeleri çok iyi zaten sdf. Ayrıca ne oldu galeyana gelmişsiniz gene. Daha 2 ay önce pati bilim adamları karar vermişti, burada ki internet fiyatları güzel diye. İsveç'te, İngiltere'de daha pahalı demişlerdi hatta.
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 15, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2013 wlla benim 1mbit sınırsızı 8 mbit kullanıyorum hala da düşürmediler geçri zamyapmılar 55 olmuş
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Ocak 15, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2013 paramecium said: Selam, Bende yalın internet var ve sabit ücreti her türlü alıyor edepsiz adamlar! Saygılar. Bunu TTNET almıyor abi. Herkese anlatmaktan yoruldum. Sırf senin içim demiyorum ama böyle bir algı var ve bunu maalesef ofislerdeki çalışanlarda adam gibi söylemiyor. O kadar negatif bir algısı var ki Türk Telekom'un herkes her şeyi onlar yapıyor sanıyor. Yalın ADSL'deki ek ücreti devlet alıyor. VERGİ! VERGİ! VERGİ! Öyle bir hal almış ki durum başkasının suçu direk Türk Telekom'un gibi gösteriliyor. Kulaktan kulağa böyle yayılınca algıda rezalat oluyor. Türk Telekom'un elinde olmadan çoğu şeyi BTK ve Rakebet Kurulu karar veriyor. Türk Telekom ve TTNET ücretleri istediği gibi ayarlayamıyor her zaman. BTK ve Rekabetçi dayılar geliyor, hooop sen sektörün abisisin, en büyüğüsün, küçükleri zor durumda bırakamazsın diyor. Tabi ki Türk Telekom'da sütten çıkmış ak kaşık değil ama yani bazen çok abartılıyor. TTNET'in hataları ve yaptıkları Türk Telekom'un suçu değil maalesef ki. TTNET daha genç ama bir o kadar da laubali takılıyor. Faturam hatalı geldi, ödiceksin dediler. N'oluyor lan oldum. Sonra düzelttik kendi yöntemlerimizle, ödemedim de. Ama tavırları böyle çoğu zaman. Eğer bir sorununuz varsa Türk Telekom Genel Müdür'üne "adam gibi" (içerik olarka demek istedim) tweet atın. Cevaplıyor ve buna çok önem veriyor.
reampage Mesaj tarihi: Ocak 15, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2013 Kusura bakma ama kablonet yani uydunet alıncada sana mecburi kablo tv aldırıyor ayda 9tl ama o mecburi aldığın şeyde sana hizmet veriyor. Yalın internet için zaten internet içinde vergilerini veriosun birde almadığın bir hizmet için uydurulmuş bir 15 tl daha veriyorusun. Fiyatlara % 18 KDV ve % 5 ÖİV dahildir. TTNET Yalın İnternet hizmetinde aylık paket fiyatına ek olarak TTNET Yalın İnternet Aylık Erişim Ücreti (vergiler dahil 15 TL) alınır. Şu ne ya bi gitsin ttnet internet hizmeti için yüzde 18 kdv yüzde 5 özel iletişim vergisi. internete aylık erişim içinde 15 tl vergiler dahil bilmem ne.
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Ocak 15, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2013 İşte abi onu TTNET keyfinden almıyor onu diyorum. Tepeden gelen bir zorunluluk. Saçma sapan bir şey kesinlikle ama bilmem ne vergisi diye geçiyor. Türk Telekom deli gibi müşteri kaybediyor ve bunun farkında herkes. Bunda rekabet kurulu ve BTK etkisi de var.
Deathblade Mesaj tarihi: Ocak 15, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2013 3G'ye mantıklı fiyatlar ve kotalar gelsin. Pinglerle alakası olmayan çoğu kişi kaldırır atar zaten ttnet'i.
Öne çıkan mesajlar