Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fizikçiler ?Buyrun bakalım

LasT_SuRviVoR

Öne çıkan mesajlar

bir fark daha var fiziksel olarak
hız yazarken 3 tuşa, sürat yazarken 5 tuşa basıyoruz, hatta bi sürü enerji farkı bile doğuyo[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche

[Bu mesaj BlackRose tarafından 17 Kasım 2004 20:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

hastasıyım silthin felsefik ve dil açısından sade ve düz mantık yorumlarına
ne kasıonuz mantığa anasını satim :P[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber... NOW I'm gone...
Sosyal ağlarda paylaş

Bir boyutta, m kütleli bir parçacık U(x)=-A/x potansiyel enerjisinde (A>0) hareket etmektedir. Parçacık t=0 anında x0>0 konumundadır ve v0>0 hızıyla hareket etmektedir.

a)Bu parçacığın x=sonsuz'a erişebilmesi için v0'ın değeri ne olmalıdır?
b)a) daki şart yerine getirildiğinde, x=sonsuz'da parçacığın hızı nedir?
c)a) daki şart yerine getirildiğinde ve getirilmediğinde, x1>0 konumunda parçacığın hızı nedir?
d)a) daki şart yerine getirildiğinde ve getirilmediğinde, t>0 için v’nin x’e göre grafiğini çizin.

bunu yapın buyuranlar :p[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendo

[Bu mesaj Sly-One tarafından 17 Kasım 2004 23:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Hadi velocity i öğrendiyseniz bir zahmet şu soruyu yapın

Show that electromagnetic waves propagate along a dielectric waveguide with a velocity between that of plane-wave propagation in the dielectric medium and that in the medium outside[signature][hline]Your feelings
I can't help but rape them
I'm sorry, I don't feel the same
My heart inside is constantly hating
I'm sorry, I just throw you away
Sosyal ağlarda paylaş

Bir boyutta, m kütleli bir parçacık U(x)=-A/x potansiyel enerjisinde (A>0) hareket etmektedir. Parçacık t=0 anında x0>0 konumundadır ve v0>0 hızıyla hareket etmektedir.

a)Bu parçacığın x=sonsuz'a erişebilmesi için v0'ın değeri ne olmalıdır?

ilk durumda potansiyel enerjisi -A/xo dır.
xsonsuzda potansiyel enerjisi lim x>sonsuz (-a/x)=0 çıkar.
demekki bütün potansiyel enerji kintetiğe akmaktadır.potansiyel enerji negatiften 0 a yaklaştığı için bu kinetik enerjide azalmaya yol açar.
dolayısıyla 1/2mV0^2>a/xo olmalıdır.(-sini kaldırdım çünkü 1/2mVo^2-a/xo=0 da diğer tarafa atıyoruz.)
Vo>kök 2a/xo.m olmalı o zaman da.
a sı bu sanırım.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendo

[Bu mesaj Sly-One tarafından 17 Kasım 2004 23:24 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Sly-One tarafından 17 Kasım 2004 23:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

konuyla alakasız olacak ama

eğer bir işlemi kağıtta yaparken imkansız, gerçek hayatta garip bi şekilde çalışıyor. şeklinde sonuç çıkarıyorsanız bilinki hata üzerinde durduğunuz teorilerin birindedir gerçek hayatta değil:)

sonuçta doğru yanlış olayını bir cevap kağıdına bakarak sölüyoruz hayatta bir yanlışlık olsa bunun yanlış olduğunu nasıl bilebilirizki hayatın cevap kağıdı yok o yüzden fizik kurallarımızı hayatı cevap kağıdı alarak incelediğimizde bisürü yanlış çıkıyor ama bunları biz kendi fizik kurallarımız ile destekliyoruz ki onlar da yanlış olabilir olmuyabilir yanlış yorumlanabilir[signature][hline]The original chemical posts are all copyrigted by Chemical post factory and mixing, touching, looking, distprpuvs vs vese vese hadi daalın lan okumayın böyle şeyleri...
Sosyal ağlarda paylaş

sly şu son mesajın tam tamına 10000. mesajın oluyor, bunu da böyle bir soruya nokta koyarak yaptığına göre olay bitmiştir, dağılabilirsiniz arkadaşlar[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fizban, 17 Kasım 2004 23:54 tarihinde demiş ki:
screamer ın soruyu gördüm ben.

chapter 29, resnick halliday krane vol 2 diye tahmin ediyorum.

Ben soruyu direk Cheng Electromagnetic den yapıştırdım ama Resnick de de olabilir icabında[signature][hline]Your feelings
I can't help but rape them
I'm sorry, I don't feel the same
My heart inside is constantly hating
I'm sorry, I just throw you away
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...