Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Diş hekimi diye geçinen hıyar ve babam

deadwoll

Öne çıkan mesajlar

deadwoll said:

Teşekkürler, çeneye müdehale olmayacak sanırım ilk başta da, daha sonra o dişlerin tedavisi sırasında implant yaptırmak istersek eriyen kemik yüzünden çeneyle uğraşacaklar yine.

implant yapılacağı zaman da çeneye yapılan müdahale oradaki boşluğu kemik tozu ile doldurmak olacak, korkmanızı gerektiren bir operasyon söz konusu değil.
Sosyal ağlarda paylaş

copry said:

Kaplama değil kanal tedavisinde kırmıştır aleti . Çok geçmiş olsun.

Teşekkürler, evet adam kanal yapmış, üstüne kaplama yapmış işte çıkartmadan.

Kemik tozunu da kardeşim söyledi (o da diş hekimliğinde şansımıza, işleri bayağı kolaylaştırdı), ama ben bilmediğimden kestiremiyorum ne kadar sıkıntı yaratabileceğini operasyonun.
Sosyal ağlarda paylaş

manve said:

copry said:

Toz gibi , hatta başka insanlardan alınan kemik tozu kullanıyoruz daha çok . Hastanın kendisinden de aldığımız oluyor

bi nevi got kemiginden alip ceneye takiyorlar yani :S

veya kaval kemiği, evet. Doku reddi riski olmadıkça otogreft dediğimiz bu yöntemi tercih etmiyoruz zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

copry said:

Kaplama değil kanal tedavisinde kırmıştır aleti . Çok geçmiş olsun.

Teşekkürler, evet adam kanal yapmış, üstüne kaplama yapmış işte çıkartmadan.

Kemik tozunu da kardeşim söyledi (o da diş hekimliğinde şansımıza, işleri bayağı kolaylaştırdı), ama ben bilmediğimden kestiremiyorum ne kadar sıkıntı yaratabileceğini operasyonun.

Benim de annemin kanin dişinde seneler öncesinden kalma bir kisti vardı, başarısız kanal tedavisi ve kaplamalı dişinde. Baş ağrısı (kronik) ve sinüzit şikayeti vardı. Panaromik filminde farkettim. kaplamalarını çıkardım dişi çektim kisti kürete ettim. Şu an tertemiz kemik de doldu bir güzel, grefte de gerek kalmadan.

Doktorunuz iyiyse babanın da ciddi bir sistemik hastalığı yoksa güzelce iyileşir , tabi kist ne derece büyük bilemiyorum ama demem o ki grefte gerek kalamadan bile kemik kendini toparlayabiliyor güzel kürete edilir, kanalanma güzeldir, sistemik hastalığı yoktur v.s.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Abi tedavi kayıtları vesaire olması gerekiyor onun için, öyle bir şey yok. Özel muayenehane + esnaf arasında fatura kesme vs. olmuyor genelde ödemeler "bir kahve içmeye gelirsin hesaplaşırız" şeklinde olduğundan.

ben fiş, fatura veren dişçi/doktor görmedim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...