Nekro Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 reyou said: fazla tuz ileride gozlerinizin erken iflas etmesine neden olur. en fazla gozdeki kilcal damarlari etkiliyomus. evet. +1 Gözün ceplerine bırikip kalinlastiriyormus. Böylece bulanık görmeye basliyorsunuz. Lensin çizilmiş gibi. Birde erkekligi öldürür tuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 İlerde hipertansiyon hastası olunca ya da böbrekler gg olunca "TUZ ÇOK ZARARLI LAN ASLINDA EHEHE" diyeceksin ama geç olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Kojiroh said: Evde sucuk yok pastırma yok, kuru fasulye yaptın. Ekmeksiz tuzsuz yenir mi lan, önce yarım ekmeği fasulyeyle ezicen sonra pilavı ekliycen. tuz yanına kıracağın bir baş soğanı banmak için de lazım... Tuz hayattır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 bu topic hayatımı değiştirdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Bakın şimdi gerçek tuz ayrı sofra tuzu olan iyotlanmış sodyum ayrı. Sodyumu genelde tatsız şeyleri insanlar daha rahat yesin diye dengeleyici olarak kullanıyorlar gıda sanayinde benim bildiğim ve tabi kışın domates filan yiyorsanız tuz sandığınız sodyumu basıp yiyeceksiniz yoksa saman yediğinizi anlar bir daha yemezsiniz. Neyse bir ürüne bakın mesela bisküvi ye bakın sodyum oranı çok fazladır. Sodyum da fazlalığı zararlıdır su çok içmek gerek dengelemek için. Ama en iyisi çok potasyum almaktır. İnsanlar potasyumu yüksek sodyumu az diyetle evrilmişler. Hadi bunları geçtim gerçek deniz tuzu zararlı mıdır ve yemeklere atılabilir mi? Gerçek deniz tuzu kullanılmasında hiç sakınca yoktur damarları tıkamaz. Sorun da olmaz. Gerçek deniz tuzunda bir sürü mineral var o yüzden çok faydalı ama gerçeğini bulabilmek cidden zor. Himalaya tuzu geyiğine girmicem çünkü dolandırılmaya çok müsait bir alan. Onun yerine biyolojik değeri himalaya tuzuna yakın olan çankırı tuzunu kullanın. Tuzsuz yapamıyorsanız gerçek çankırı tuzu bulun. Tuz yemiş olursunuz sodyum değil. Birde illa yemeğe koymak zorunda değilseniz suda çözün sole yapıp için. Oda iyi gelebilir. Ben saunaya gireceğim günler 1 çay kaşığı deniz tuzu yerim çok aram yoktur zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 ya Soris tam emin olmadigin seylerin üstüne niye yorumdan apartman dikiyorsun arkadasim onlar öyle değil bilgilerin yanlis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Soris said: Ben saunaya gireceğim günler 1 çay kaşığı deniz tuzu yerim çok aram yoktur zaten. olm nası insanlarsınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 ben de solaryumda ski yapıyorum hep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 nenem 100 yaşında yemeğin tadına bakmadan her zaman tuzu atar. Bir yemeğin lezzetsiz olduğunu anlatmak için bu yemek tuzsuz demeyi ihmal etmiyor. 100 yaşında ve böbrekleri taş gibi nadir olarak tansiyonu yükseliyor. Tabii eklemem lazım bol bol da su içer. Bende pek farklı değilim tuz konusunda berbat bir yemeği bile yenilebilir yapan yegane unsur benim için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Noldu fistan kardeş sen sanırım sebze üreticisiydin RAHATSIZ mı ETTİ bu flaş açıklamalarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Alın inanmayan burdan okusun http://www.beslenmebulteni.com/bes/index.php?option=com_content&view=article&id=1562:tuz&catid=83:ak&Itemid=460 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 besmele bulteni diye okudum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
seraphiel Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 sigara konusu gibi aynı bu tuz da ne acayip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 dünya tuz rezervlerinin yüzde 93üne sahibiz http://gundem.milliyet.com.tr/kirikkale-de-8-milyar-ton-tuz-rezervi-bulundu/gundem/gundemdetay/25.12.2012/1646861/default.htm tabiki amerika tuz kötü diyecek avrupa yandaşı tatlu su entelleri de tuz reröre diyecek ondan sonra çine satarız, kaya tuzu diye geri alırız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 yemeğin tadına bakmadan tuz atan adam kadar uyuz olduğum insan tipi yok ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 bi derdimiz tuz zaten anasını satayım. Kanser teşhisi parça alınma sayısı 10 senede 80.000'den 1.200.000'e çıkmış. Evet en önemli gündem konumuz tuz olmalı. http://artun-o.tripod.com/turist/tuz.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Norak said: sonra 15 derece havada donuyoruz diye topik açılıyor sdfds bunu nasıl bu kadar yanlış anladınız anlamadım lan ben, orada açık açık evin içi 15 derece diyordum, dışarısı -2 dereceydi o gün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 calimero said: http://artun-o.tripod.com/turist/tuz.jpg bunu konuşuyoduk geçen gün. tuz iyidir ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Sonrada seni tuz kadar seviyorum babacım demiş küçük prenses, onlar ermiş muradına Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 'tuz' diyen yemekten anlamıyordur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Fistan said: tam cahil yemege tadını tuzun verdigini sanıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Norak said: günlük ihtiyacın 4gr, bunun çogunu zaten tuz koymadan da alıyorsun, gereksiz o yüzden. zaten ihtiyacımız var diye koyuyoruz tuzu tey allam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 hayır çok koyuyorsun!! görüyorum hep ben burdan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lyv Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 herşey sonradan bi nebzem kurtarılır da tuzsuz pişmiş pilav yersem ağlarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 1,25 boyda insana 4gr yeter de normal bir insan için az o miktar. Kaynak çin olabilir. Bir araştır onu sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar