Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Okulun bitmemesi

roket adam

Öne çıkan mesajlar

Özet: Mühendis adayı için ezber derslere çalışma/kopya çekme yöntemleri.

Normalde çok iyiyim ama sevmediğim derslerde kötüyüm.
5. senem.
bu dönem 6, önümüzdeki dönem 9 ders var.

7 Ocak'ta başlayan final döneminde sınavına gireceğim dersler ve vize notları:
Akışkanlar mekaniği: 30 (Bunu rahat kurtarırım, yapabiliyorum
Hidroloji: 30 (70 bekliyordum, bi yerde patlamışız. Bunu da rahat hallederim.)
ÇED: 28 (mevzuat dersi, sırf ezber)
Organik kirleticiler: 13 (sırf ezber)
Su kimyası: 69 (OK)
Temel İşlemler: 42 (Bunu da hallederim gibi geliyo.)

ÇED 4, Su kimyası 2, onların dışındaki tüm dersler 3. sınıf dersi. Artık kurtulmam lazım ve daha çalışmaya başlamadım. Bana gaz verin, kopya çekme yöntemleri falan söyleyin.

Staj yaptığım yerlerden mail geliyo mezun olmadın mı mal bitir okulu gel diye, erasmustaki danışmanım profesör emeklilik maili attı sen gelene kadar emekli oldum diye, halen çalıştığım yere haziranda mezunum takılıcaz dedim, haziranda maaşı keserler muhtemelen, okuldaki hocalar kıl oluyo, bölümde not sağlayıcı arkadaş stoğum bitmek üzere. Yani verdim, verdim. İkisi seçmeli 3 salak sözel ders yüzünden okul 1+4+2'ye uzayacak. Nefret edicem, dropout furyasına katılıcam. Mark zuckerberg olucam.

Başarı hikayelerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası mühendislik okudum ama bitiremedim. 3 dersim kaldı ama olmadı, kafa basmadı. Başarı hikayesi midir bilemem ama 5 sene reklam yazarlığı, şu anda da özel sektörde yöneticilik yapıyorum. Her şey üniversite değil ama bir çok insan, aileler dahil bunu anlamıyor. Tiyatro okumak istemiştim, olduramadım. Bu hale geldik. Belki bir zaman ayırıp kalan 3 dersi verir mezun olurum. Olunca ne olacak, ne fark edecek bilmiyorum ama birilerinin içi rahatlar herhalde :).
Sosyal ağlarda paylaş

Bide okul bi şekilde bitiyor abi ya. Bazıları var hiçbi sorun yokken bitiremiyorlar, onlara şaşıyorum ben.

Sen bildiğim kadarıyla erasmusa fln gittin, hadi orda ders kaybı fln, normal. Kimisi var çalışmak zorunda kalıyor maddi durumdan ötürü, derslere gidemiyor fln, geç bitiriyor, normal. Kimisi var, aile problemleri fln oluyor, geç bitiriyor, normal. Sağlık sorunu olanlar var, geç bitiriyor, normal.

Ama bi kesim var, hiç bişey yok, ama bitiremiyor aga. Sevmiyosan niye seçtin. Seviyorsan ama bitiremiyorsan nasıl oluyor bu iş? 1 derse kalsan anlarım da 2. sınıfta dönüp dolaşanlar var fln. Ben o kesimi hiç çözemedim ya.

Sınavdan sonra binanın dışına çıkıp "hayat çok zor pampa" bakışlarıyla sigara içiyorlar birde, drama fln. Cidden çözemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

ÇALIŞ

Bu kadar basit. Ezber dersler hakkinda ne bekliosunuz anlamiyorum. Bu isin bi trick'i falan yok yani oturup ezberliosun. Sacma mi? Sacma. Onlari ezberlemeye calisirken kaybettigin zaman sana kafayi yedirtiyor mu? Evet. Care yok ama. Hayatta surekli olcak boyle engeller. Deal with it.
Sosyal ağlarda paylaş

ben 3. sınıfa nasıl geldim halen muallak orası. 20 civarı ders geçmişim toplamda 12 saat çalışmışlığım yok. çalışsaydım keşke de alttan ders bırakmasaydım.

Ama ne zaman dersin başına geçsem (özellikle sayısal olanlar) bir uyku basıyor ki anlatamam.

Sözel olan dersler (meselam hukuk, davranış bilimleri) de bir o kadar eğlenceli geliyür.
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim boş bi ev vardı, sözel dersleri orda çalışıyodum ben. Masa, sandalye ve çekyattan başka bir şey yoktu evde.

Sözel dersler zaten öyle düzenli çalışmayla olmuyor, 1-2 akşam önceden yumulacaksın o göt sıkışıklığıyla özet çıkartıp sonra özeti ezberliyceksin. Ama hiç öyle interneti açayım, 5dk bakayım, 2 şarkı dinliyim, 1 dizi izliyim demiyceksin.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:
Ama bi kesim var, hiç bişey yok, ama bitiremiyor aga. Sevmiyosan niye seçtin. Seviyorsan ama bitiremiyorsan nasıl oluyor bu iş? 1 derse kalsan anlarım da 2. sınıfta dönüp dolaşanlar var fln. Ben o kesimi hiç çözemedim ya.

Sınavdan sonra binanın dışına çıkıp "hayat çok zor pampa" bakışlarıyla sigara içiyorlar birde, drama fln. Cidden çözemiyorum.

bu benim.

liseden sonra topçu popçu tiyatrocu ressam olacak adamları gönderiyorlar fen bilimlerine 4 yıllık okul bitirsinler diye.

drop out desen, benim oğlum üniversite mezunu olamayacak mı diyor.

o konulara hiç girmeyin vallahi içinden çıkılmıyor abi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...