Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kapı Kırmak


imamizer

Öne çıkan mesajlar

bu olay yıllardır aklımı kurcalıyor. hatta dün tüm gece buna kafa yorarak uykuya daldım.

olay şu;

hani filmlerde, dizilerde yıllarca, yüzlerce kapı kırma sahnesi izledik. hep merak etmişimdir benim hayatımda hiç kapı kırmamı gerektirecek bir durum olacak mı? ve bu durumda o kapıyı sürekli izlediğimiz gibi depiği koyup çtank! diye kırabilecek miyim? ya da omuz atarak işte.

var mı la ciddi ciddi kapı kırmış aramızda. nasıl bi duygu, nasıl bir an, nasıl bir gereklilik gerekiyor bunun için?

hani bi tuto bile olabilir bunun için. ciddi olay abi. anan bacın kitli kalsa nasıl kurtarcaksın mesela?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben kirdim. Kardesimin kedisine bakiyordum o tatile gitmisti ev arkadaslari da yoktu . Anahtari icerde unuttugumu farkettim . Acamazsam kapiyi , kedi acliktan olucek diye gaza gelip cilingir cagirmayi akil edemedim, kirdim vura vura ama zaten ahsap ucuz biseydi. 1 seferde kiramadim ama
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de merak edip araştırmıştım bir ara ögrendigim şeyi yazayım ne kadar dogrudur bilmem. amerikada kapılar kolay kırılabilir şekilde yapılıyor böyle acil durumlarda itfaye polis falan tak diye kırıp içeri girsin diye. hatta bazıları camlı falan oluyor mantıken düşünüldügünde dış kapının camlı olması saçma baya. ekstra güvenli olsun diye zincir takanlar falan oluyor birde. avrupada böyle bir şey yok baya çelik kapı falan var direkt.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bi hikaye anlatıyım;

Bizim arkadaşlar bi uzakdoğu sporuna gidiyorlardı üniversitede. Hocaları da yıllarca bi yumruk hareketi çalışmış, filmlerde görmüşsünüzdür mutlaka; avuç açık elin parmağı dik şekilde dayıyorsunuz duvara, sonra avcunuzu kapatıp yumruk atıyosunuz parmağınızın değdiği noktaya. Bu adamın anlattığına göre, günün birinde yurt odasına hırsız girmek için kilitle oynarken bu kilidin üstünden kapıyı eliyle yarıp hırsızı yakalamış. Sonra biraz tutup bırakmış. Hırsız da kaçmış.

Bu da böyle bi hikaye, anlatırsınız belki sağda solda
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yemeği ocakta kalan ayşe teyzenin çığlıklarına bütün apartman yetişmişti. ev reisleri sırayla kapıyı kırmayı deniyorlardı. beş altı kişi tekmeyi omzu kapının ortasına yukarısına sağına soluna vura vura denediler ama olmadı, badi buildingçi bülent de kapıyı kıramayınca ve pes edince umutlar gitgi de azalmaya başlamıştı, gerilim gitgide artıyordu ve biri itfaiye aramıştı, itfaiye gelmeden bu işi halletmeliydik, omuzlarımızda ki o sorumluluk gittikçe ağırlaşıyordu, çaresizlikten milletin sessizleştiği, ocakta yemeği kalan teyzenin ağlamasıyla gerginlik zirve yapmıştı, itfaiyenin acı acı çalan siren sesleri üç sokaka ötedeydi ama yanlış park eden arabalar yuzunden ilerliyemiyordu, işte tam bu an da arkalardan olay izleyen ve o utanma duygusunu yaşayan ben 'bi dakka bi de ben deneyeyim' dedim. küçümseyen gözler iki metre kadar açılmam için yer açtılar, master yapan 3 fıstık komşumda sesler nedeniyle inmiş, içlerinden buket yataktan kalkmış olacak ki saçı başı dağınık askılı ve şortuyla beni farklı duygulara gark ediyordu, yoksa uykudan kalkmamış da... ? diye düşünürken hemen bunları aklımdan sildim ve o geçilemez kapıya odaklandım, genç kızlar ellerini kavuşturmuş dua ederken, deyzeler yakınırken, abiler söylenirken, iyice gerilip solak solak göbeğin oraya bi tekme koymuşum ama ne tekme gardaş sanki bir füze. ŞANGIIRTT ÇITOOONKK taakk diye bi sesle kapının resmen mına kodum. alkışlar bağrışmalar, bankacı çılgın salih abi beni omuzlarına almış, ben ise mağrur başım dik.salih abinin omuzlarından sonra sanki askere uğurlanıyormuşum gibi herkes ama herkes tek tek bana sarıldı, ortalık duygu seli olmuştu, tabi master yapan 3 fıstıkda boynuma atladı. hiç acele etmedim tek tek hepsiyle ilgilendim. o kapıyı atmadık, kırık göbeğiyle ve yamulan şekliyle apartmanın girişine koyduk, tabi her oradan geçtiğimde kapıya hıh diye bakıp iliklerime kadar özgüven doldum. bu da böyle bi anımdır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kavurma said:

kapıyı kırmadığı konusunda copryi ikna çalışmaları nasıl sonuçlanacak merak ediyorum doğrusu.


Dis cektigime inandiniz da kapi kirdigima mi inanmadiniz sdf

Sahitlerim var , telefonla baglansinlar kapinin parasini odettiler bi de sipalar ; kedilerini kurtarmam yetmezmis gibi .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...