Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 bilimsel arastirma teknikleri almis adamin hali baska oluyor iste bole "bazi bolgelerde soyleydi demekki bunu genele vurabiliriz" kafasi bile kaliteyi yansitiyor zaten orkinos profiterol doktor hebele hubele altin harflerle kazinmis rutbelere pek itibar etmeyin, genelde hocalar degil asistanlar yazar bu kitaplari, hoca tamamini okumaz bile cogu zaman, baslikalri belirler, sunu bnu koy der sonra modern kole olan asistan duzenler kitabi, bi hocanin rutbesi ve ismi ne kadar yukarlardaysa kitaplarini kendi yazmama ihtimalide o kadar yuksektir, kulfet gorur tabi en iyi hoca benim hocam, en iyi fakulte benim fakultem, en iyi donem bizim donem, en iyi universite bizimki klisesini sokmuyorum bile buraya
ahmedinejad Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 bazı bölgelerde böyleydi onu genele vuralım diye bir şey kim dedi? arabistan'daki kadınlar hakkında konuşuyoruz ta en baştan beri. bilimsel yayınları geçersiz kılacak, onların yanlış olduğunu söyleyen başka bir kaynağınız varsa koyun konuşalım. en iyi üniversite benimki en iyi profesör benimki diye bir şey de söylenmedi. eğer yalan yanlış şeyler yazıyorlarsa 15 baskı yapmış bir kitaba şimdiye kadar 324234 tane itiraz yapılmış olması gerekirdi. bü ülkenin üniversiteleri hukuk tarihçileri falan hiç bir şey bilmiyor demek ki. o kadar komik ki şu yaptığınız, tüm dünyanın kabul ettiği kız çocuklarını öldürme hadisesini "islamın uydurması" olarak söylüyorsunuz, o öyle değil diye bilimsel olarak yıllardır kabul görmüş bir kaynak getirince "onları asistanlar yazıyor zaten kontrol bile etmiyorlar" diyorsunuz. cidden komiksiniz ha. ne diyim. en iyi siz biliyorsunuz süpersiniz devam böyle.
Marty Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 ben sahsen birseye islamin uydurmasi demedim. ama olmadigini gostermek icin koydugun kitaba bilimsel yayin demeye bin sahit ister. edit. aslinda kitabi bilmiyorum etmiyorun. boyle demek yanlis olur da, senin gosterdigin kisimla ilgili hicbir referans yok. kitabin sonuna konan kaynakcanin da kitapta neyin nerden alindigini gostermedigi surece hicbir degeri yok.
ahmedinejad Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 ya o kitap benim ilk aklıma gelen. sadece orada yazmıyor ki bu mevzu. bu konu hakkında yazılmış her ülkeden bir sürü kaynak var. google'da ufak bir arama yapan görür zaten. iki dakka aradım bi elemanın bol kaynaklı tezini buldum mesela. http://www.iudergi.com/tr/index.php/ilahiyat/article/viewFile/15854/15026 bu olayın olmadığına dair, bunun yalan olduğuna dair, kız çocuklarının öldürülmediğine dair bir kaynak var mı? cidden merak ediyorum yahu.
Marty Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 hah dogru duzgun yazilmis iste bu. ilgilenen incelesin kaynaklari simdi.
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 islam öncesi arap yarım adasındaki kadınlar hakkında iddia varsa ve iddia o link deki resimlerle desteklenmiş ise bek konuşulacak bir konu yok ortada, zira resimleri görünce islam öncesi türk kadınları konusu dönüyor diye 3 sayfa yazı okudum ama nafileymiş yani mesela benim merak ettiğim, yerleşik hayata geçen toplumlarda neden kadınlar ikinci sınıfa düşüyorlar?
Akito Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 http://freethoughtblogs.com/taslima/files/2012/07/moon_god_allah_Arabia1.jpg "Allah, the moon god and his three daughters, Goddess Al-Lat, Goddess Al-Uzza, and Goddess Manat. Pre Islamic Arabia." şu konuda bi şeyler araştırmış olan var mı merak ettim nedense ve paticiklerin geniş bilgilere sahip olması beni tembelliğe itiyor. özellikle de dincileri sinirlendirmek için bir şeyler çıkabilir mi merak ediyorum açıkçası. islamda aya çokça değiniliyor http://en.wikipedia.org/wiki/Allah_as_Moon-god şurada bir şeyler diyor da yeterli değil.
KidLazer Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 yanlış lanse ediliyor benec muslim women in turkey in 21st century yazmış fatihte çekersen böyle çıkar alsancakta çekersen farklı.
Akito Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 nası yani türkiyedeki kadınların hepsi kara çarşaflı değil mi ? abi nerde yaşıyosun sen ya ?
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Akito said: http://freethoughtblogs.com/taslima/files/2012/07/moon_god_allah_Arabia1.jpg "Allah, the moon god and his three daughters, Goddess Al-Lat, Goddess Al-Uzza, and Goddess Manat. Pre Islamic Arabia." şu konuda bi şeyler araştırmış olan var mı merak ettim nedense ve paticiklerin geniş bilgilere sahip olması beni tembelliğe itiyor. özellikle de dincileri sinirlendirmek için bir şeyler çıkabilir mi merak ediyorum açıkçası. islamda aya çokça değiniliyor http://en.wikipedia.org/wiki/Allah_as_Moon-god şurada bir şeyler diyor da yeterli değil. var konuşulmuştu, neydi konunun ismi, gerçek islam bu değildi galiba, ayrıca uzmanı viktor
Xenocide Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 islam sonrası kadınlar; http://www.mchaberajansi.com/upload/Image//Songundem//magazin/adnan2.jpg
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 salt organize dinler ile alakalı bir durum değil bence kadınların durumu, geçen bir konu olmuştu, kız bıçak tutmaz taşıyormuş, polat oteldi galiba arkadaşları ile yemeğe giderken güvenliğe takılmış, erkekler biraz tedirgin olunca bende taşımayı bıraktım diyordu bu bende çağrışım yaptı, amazon efsanesinin doğuşundaki nedenlerde ki gibi, kadının fiziksel gücüne gerek duymayan toplumlarda (antik yunan) ki bunlar erkek egemen toplumlar oluyor hali ile erkekler kendilerine fiziksel olarak rakip olacak kadınların varlığına dayanamıyorlar ve doğal seleksiyon bir nevi daha "kadınsı" kadınlarla ürüyorlar ve kızlarını da o şekilde yetiştiriyorlar ve bu böyle katlanarak gidiyor, arap yarım adası ve mezepotamya, mısır bu işin ilk tatbik edildiği yer olması ile oradaki kadınların bir şey öncesi kadınlar olarak lanse edilmesini ben doğru bulmuyorum, hititler zamanında bile hitit kadınlarına nazaran komşu kadınları böyleymiş, özellikle mısır misal iran, islam coğrafyasındaki kadına yönelik birçok baskı aslında iran çıkışlıdır, harem, çarşaf v.b. mesela irana yerleşen sasanilerin kadın savaşçı ve yöneticileri olduğundan da bahsedilir ama bu "medeni" kültür onlarında varlığını bu zamana kadar, türkiyede olduğu gibi neredeyse sıfırlamış veya bebek taklidi yapan cadde kızlarına nazaran sayılarını ciddi olarak azaltmıştır bu fikirlerdeyim
KidLazer Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Akito said: nası yani türkiyedeki kadınların hepsi kara çarşaflı değil mi ? abi nerde yaşıyosun sen ya ? istanbulda yaşıyorum hacı çarşafı savunuyorum diye bi algı oluşmasın ben müslüman değilim.
Akito Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 apaçık gözüken şeyleri söyleyen kişiye ironi yapınca kişi anlamayıp çok komik durumların oluşmasına sebep oluyor. çok hoş lan.
KidLazer Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 o dediğin şey karşılıklı konuşma sırasında olur güzel kardeşim. tanımadığın bir insanın ne düşünceye sahip olduğunu bilmen mümkün değildir. komik durumlar oluşturmayalım hakkaten lan.
Akito Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 eh tabi zorlaştırıyor da KidLazer said: yanlış lanse ediliyor benec muslim women in turkey in 21st century yazmış fatihte çekersen böyle çıkar alsancakta çekersen farklı. diyince hani... türkiyeyi bilmeyen adam yok ki burada. sonrasında çarşafı savunuyorum gibi bi algı oluşmasın demen zaten bayağı güldürdü beni ama alınma, gücenme yani.
Ninja Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Fazla yetkin oldugum bir konu degildir Avrupa ve Ortadogu dinleri fakat, amma velakin aciklik getirilmesini talep edecegim bir konu olacak; Recm vakalari Islamiyet ve Quran da gecen bir emir midir yoksa daha sonra olusturulan serri yasalarin getirdigi bir gereksinim midir? Cevaplarsaniz sevindirirsiniz beni.
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 ahmedinejad said: bazı bölgelerde böyleydi onu genele vuralım diye bir şey kim dedi? arabistan'daki kadınlar hakkında konuşuyoruz ta en baştan beri. bilimsel yayınları geçersiz kılacak, onların yanlış olduğunu söyleyen başka bir kaynağınız varsa koyun konuşalım. en iyi üniversite benimki en iyi profesör benimki diye bir şey de söylenmedi. eğer yalan yanlış şeyler yazıyorlarsa 15 baskı yapmış bir kitaba şimdiye kadar 324234 tane itiraz yapılmış olması gerekirdi. bü ülkenin üniversiteleri hukuk tarihçileri falan hiç bir şey bilmiyor demek ki. o kadar komik ki şu yaptığınız, tüm dünyanın kabul ettiği kız çocuklarını öldürme hadisesini "islamın uydurması" olarak söylüyorsunuz, o öyle değil diye bilimsel olarak yıllardır kabul görmüş bir kaynak getirince "onları asistanlar yazıyor zaten kontrol bile etmiyorlar" diyorsunuz. cidden komiksiniz ha. ne diyim. en iyi siz biliyorsunuz süpersiniz devam böyle. Dün özelden de yazıştık, ben yanlış anlaşılmaları kaldırdık olayı tatlıya bağladık diye düşünürken yine itham ve göndermelerde bulunmuşsun. Yani ben açık açık belirtmişim konuyla ilgili Kuran'dan başka kaynak bilmediğimi, nüfus dengesi ile ilgili de fikir yürütmüşüm, sen de bana kaynak diye yine Kuran gibi ifadelerinin kerameti kendinde yatan bir kitabı gösterip kalitesi eleştirilince de çemkirip sanki iddia sahibi benmişim gibi bir de ispat yükümlülüğünü benim üstüme yıkmaya kalkıyorsun. Dün de üzerinde durmam üzerine hala daha contemporary birinden "bizim köyde öyle şey olmaz" diye bir beyanat beklemektesin ciddi ciddi, sen Mahmut Ahmedinecad'a inanıp İran'da homoseksüel yok da zannediyorsundur allah bilir, senin mantığınla İran 1400 yıl sonra içinde homoseksüel olmayan bir ülke diye literatüre geçmeli sırf bu yüzden. Israrla adamların titrinden kitabın yaptığı baskı sayısından bahsetmiyor musun bir de yahu 1 milyar nüfuslu dinin peygamberine inanmıyorum ben, YÖK'ün belirlediği profesöre mi inanacam? Sanki kıçımızdan kıstas uydurup kapris yapıyoruz gibi davranıyosun, bilimsel makale projen olursa al o sayfayı ver, profesörün fosforlu kalemiyle sayfadaki cümleler yerine seni işaretlemezse ben de neyim. Adamsa öyle yapar yani. Viktor'a da demişsin ya "bazı bölgelerde böyleydi onu genele vuralım diye bir şey kim dedi?" diye, konuya attığın ilk mesajda -kadınları diri diri gömüyorlarmış lan ne hakkı. erkekler savaşlarda ölmelerine rağmen her zmana erkek nüfusu daha fazlaymış o bölgede- demişsin ve zaten senin bu önkabulün yüzünden kaynak diye koyduğun şeye ben de önyargıyla yaklaşıp yanlış okudum ve bir daha okuyunca gördüm ki orada da aslında "bazı bölgelerde erkekler savaşta öldükleri için erkek nüfuzu az bazı bölgelerde kızlar gömüldüğü için kız nüfusu az" diyor, senin Arabistan'ın geneli hakkında vardığın kanıyı desteklemiyor bile. Ha weasel wordün allahı ama o ayrı, sıksan Türkiye'de de 2 tane köy bulurum belki sonra Türkiye'de bazı bölgelerde kız nüfusu az diye okuyanın kafasında hiçbirşey netleştirmeyen bir ifade kullanırım. Elini vicdanına koy ve söyle, bu bahsettiğimiz paylaşım ve üslup sence zaten inanmaya meğilli bir insana mı yardımcı olur, skeptik birine karşı herhangi bir işlevi olabilir mi? Son paylaşımını incelemedim vaktim olunca bakacağım.
ahmedinejad Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Nigger_of_the_sand said: ahmedinejad said: bazı bölgelerde böyleydi onu genele vuralım diye bir şey kim dedi? arabistan'daki kadınlar hakkında konuşuyoruz ta en baştan beri. bilimsel yayınları geçersiz kılacak, onların yanlış olduğunu söyleyen başka bir kaynağınız varsa koyun konuşalım. en iyi üniversite benimki en iyi profesör benimki diye bir şey de söylenmedi. eğer yalan yanlış şeyler yazıyorlarsa 15 baskı yapmış bir kitaba şimdiye kadar 324234 tane itiraz yapılmış olması gerekirdi. bü ülkenin üniversiteleri hukuk tarihçileri falan hiç bir şey bilmiyor demek ki. o kadar komik ki şu yaptığınız, tüm dünyanın kabul ettiği kız çocuklarını öldürme hadisesini "islamın uydurması" olarak söylüyorsunuz, o öyle değil diye bilimsel olarak yıllardır kabul görmüş bir kaynak getirince "onları asistanlar yazıyor zaten kontrol bile etmiyorlar" diyorsunuz. cidden komiksiniz ha. ne diyim. en iyi siz biliyorsunuz süpersiniz devam böyle. Dün özelden de yazıştık, ben yanlış anlaşılmaları kaldırdık olayı tatlıya bağladık diye düşünürken yine itham ve göndermelerde bulunmuşsun. Yani ben açık açık belirtmişim konuyla ilgili Kuran'dan başka kaynak bilmediğimi, nüfus dengesi ile ilgili de fikir yürütmüşüm, sen de bana kaynak diye yine Kuran gibi ifadelerinin kerameti kendinde yatan bir kitabı gösterip kalitesi eleştirilince de çemkirip sanki iddia sahibi benmişim gibi bir de ispat yükümlülüğünü benim üstüme yıkmaya kalkıyorsun. Dün de üzerinde durmam üzerine hala daha contemporary birinden "bizim köyde öyle şey olmaz" diye bir beyanat beklemektesin ciddi ciddi, sen Mahmut Ahmedinecad'a inanıp İran'da homoseksüel yok da zannediyorsundur allah bilir, senin mantığınla İran 1400 yıl sonra içinde homoseksüel olmayan bir ülke diye literatüre geçmeli sırf bu yüzden. Israrla adamların titrinden kitabın yaptığı baskı sayısından bahsetmiyor musun bir de yahu 1 milyar nüfuslu dinin peygamberine inanmıyorum ben, YÖK'ün belirlediği profesöre mi inanacam? Sanki kıçımızdan kıstas uydurup kapris yapıyoruz gibi davranıyosun, bilimsel makale projen olursa al o sayfayı ver, profesörün fosforlu kalemiyle sayfadaki cümleler yerine seni işaretlemezse ben de neyim. Adamsa öyle yapar yani. Viktor'a da demişsin ya "bazı bölgelerde böyleydi onu genele vuralım diye bir şey kim dedi?" diye, konuya attığın ilk mesajda -kadınları diri diri gömüyorlarmış lan ne hakkı. erkekler savaşlarda ölmelerine rağmen her zmana erkek nüfusu daha fazlaymış o bölgede- demişsin ve zaten senin bu önkabulün yüzünden kaynak diye koyduğun şeye ben de önyargıyla yaklaşıp yanlış okudum ve bir daha okuyunca gördüm ki orada da aslında "bazı bölgelerde erkekler savaşta öldükleri için erkek nüfuzu az bazı bölgelerde kızlar gömüldüğü için kız nüfusu az" diyor, senin Arabistan'ın geneli hakkında vardığın kanıyı desteklemiyor bile. Ha weasel wordün allahı ama o ayrı, sıksan Türkiye'de de 2 tane köy bulurum belki sonra Türkiye'de bazı bölgelerde kız nüfusu az diye okuyanın kafasında hiçbirşey netleştirmeyen bir ifade kullanırım. Elini vicdanına koy ve söyle, bu bahsettiğimiz paylaşım ve üslup sence zaten inanmaya meğilli bir insana mı yardımcı olur, skeptip birine karşı herhangi bir işlevi olabilir mi? Son paylaşımını incelemedim vaktim olunca bakacağım. senden çok araya giren başkaları oldu onlara yazdım ben. seninle öm'de kapattık sayılır mevzuyu. beni şaşırtan tek şey, şimdiye kadar belki de kimsenin bilimsel olarak bile reddetmediği bir şeyi reddetmesi oldu insanların ki bunu da ilk sen başlattın. sonra da sonuca bağlandı. mevzuyu kişisele çevirip, benim demediğim şeyleri ben demişim gibi yazıp (en iyi üniversite şu bu) savunmak garip oldu. sorgulamaktan kimseye zarar gelmez. her neyse şurada bunu konuşarak da bir yere varılmaz. bilimsel olarak merak eden ciddi olarak tartışanlar gerekli kaynağı bulur. ayrıca arabistan'daki kadınlar için dedim ben, iran'daki başka yerdeki kadınlar hakkında görüş belirtmedim hiç. onlar apayrı konu.
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Tümevarımlar falan çok feci gerçekten, çok iddialı konuşuyorsun. Üniversite okuyan bir insanın böyle davranması acı, ne diyim.
moncici Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 öyle bilmemne hukuk kitabından iki satırla olmaz bu iş. alın okuyun: http://books.google.com.tr/books/about/Women_in_the_Middle_East_and_North_Afric.html?id=ndqLZK3ba8gC&redir_esc=y ben derste öğrendiğim kadarıyla, yüzeysel biliyorum. islam öncesi kadının tümleyiciliği daha fazla. bedevi kültüründe erkekler paso hareket halinde oldukları için bazı kabileler anne soyundan bile ilerliyor. kadınların önemli ekonomik rolleri var. islamla beraber, daha doğrusu islamın hicaz bölgesinde ciddi bir ticari güç elde etmesiyle beraber ne oluyor, bölgede şehir hayatı gelişiyor. ekonominin kontrolü eski asker-yeni tüccar elit sınıfına yani çoğunlukla erkeklere geçiyor. şöyle düşünün; eskiden kervanlarla ticaret yapanlar şimdi çok daha büyük bir alana yayılmış organizasyonu yönetiyorlar. bu da bu erkek milletini bencilleştiriyor. islam da zaten bu yeni sınıfa fanteziler pompaladığından ne oluyor mesela erkeklerde poligami gelişirken kadınlar monogam kalıyor. kadınlar salt deve sütü sağan, giysi diken kakılmış durumuna itiliyorlar zamanla. ama öncesinde de öyle eşitlik meşitlik yok yanlış anlaşılmasın, savaşçı toplum tabii ki erkeklerin ayrıcalıkları daha fazla. şimdi böyle bir manzarada kadınları diri diri gömüyorlarmış, islam gelmiş mutluluk getirmiş gibi bir yorum yapılamaz. ha birçok dağınık kabile var, ayrıca çöl iklimi dolayısıyla yeterli besin de yok, sınırlardaki savaşçı bazı kabilelerde böyle münferit olaylar olmuş olabilir. ama kazın öteki ayağı da var, hz.hatice var, hatta asma bint mervan falan var.
ahmedinejad Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 islam'ın ilk geldiği bölgede var mı yok mu? kızların öldürülmesi mevzusunu wiki'de çok güzel anlatmışlar ayrıca bölge bölge. http://en.wikipedia.org/wiki/Female_infanticide#Sex_selection said: The pre-Islamic Arabian society practiced infanticide as a form of "post-partum birth control".[47] Regarding the prevalence of this practice, we know it was "common enough among the pre-Islamic Arabs to be assigned a specific term, waʾd".[48] Infanticide was practiced either out of destitution (thus practiced on males and females alike), or as sacrifices to gods, or as "disappointment and fear of social disgrace felt by a father upon the birth of a daughter".[47] Some authors believe that there is little evidence that infanticide was prevalent in pre-Islamic Arabia or early Muslim history, except for the case of the Tamim tribe, who practiced it during severe famine.[49] Others state that "female infanticide was common all over Arabia during this period of time" (pre-Islamic Arabia), especially by burying alive a female newborn.[8][50] o dediğin kitaba da bakayım ayrıca. bir de hz. ömer'in en basiti kendi anlatımı var konuyla ilgili. kendisi kızını gömmüş canlı canlı. said: Bir şey için ağlarım ve Bir şey için gülerim HZ. ÖMER Cahiliye devrinde yaptığımız şeylerden biri var ki aklıma geldiğinde kendimi tutamaz ağlarım. Biri de var ki aklıma geldiğinde kendimi tutamaz gülerim. Sorarlar:?Ya Ömer! Bunlar nelerdir?? Aklıma geldiğinde ağladığım şey: bizler cahiliye döneminde kız çocuklarını bir zul eziklik utanç sebebi sayardık. Bunun içinde onlardan kurtulmak için her yolu denerdik. Birinin kızı olduğu zaman o insanla alay edilirdi. Aha! Bakın bunun kızı olmuş. Benimde bir kızım olmuştu. Belli bir yaşa kadar onu büyüttüm. Ama bir gün onu götürüp bir çukur kazdım. Onu içine yatırdım ve üzerini toprakla kapatıyordum. Diri diri gömdüğüm o masum yavrucakta benim elbisemdeki tozları kiri minik elleriyle temizliyordu. Ben ise bu kadar babasına düşkün evladımı gömmeye devam ettim ve o masum yavruyu diri diri gömerek öldürdüm. İşte bu olay karşısında duygulanır ve ağlarım.? Ya Ömer! Peki güldüğün olay nedir? Bizler yine cahiliye döneminde özellikle uzun yolculuğa çıkacağımız zaman ve sair zamanlarda kendimize helvadan putlar yapardık. Yolculuk boyunca gün boyunca onlara tapınırdık. Bu arada o helvadan yaptığımız putlar kururdu. Bir o kadarda lezzetlenirdi. Bizlerde acıktığımız zaman o taptığımız ilah saydığımız putların kollarını bacaklarını koparır onları bir güzel yerdik. İşte bu olay aklıma geldiğinde de kendimi tutamaz gülerim
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Ömer taptığı tanrıyı kendi inşa ettiği put mu zannediyormuş, neye taptığını bilmiyor muymuş. Sanmıyorum ki cüzdanlarında annesinin, sevgilisinin resmini taşıyanlar aslında o insanları cüzdanlarında taşıdıklarını sansınlar. Edit: virgül önemli tabi
Öne çıkan mesajlar