Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İslam öncesi kadınlar

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
"Cahiliye" devri hakkındaki female infanticide efsanesi Kuran'dan başka biryerde geçiyor mu bilmiyorum doğrusu. Madem kız çocuklar öldürülüp duruyordu o zaman nasıl oldu da ortam birden bire gemi inşaat fakültesinden 1 erkeğe 4 kadın düşen hale geldi diye sorarlar adama. Savaş mavaş demeyin gözünüzü seveyim, bu adamlar savaş kazana kazana erkek nüfusun 4'te 3'ünü kaybettiyse yendikleri ülkelerde adam kalmamış olması lazım.
Mesaj tarihi:
Artemisia için türkmüş gibi fotoğraf koymaları, daha sonra bütün islam dinine mensup türk kadınları kara çarşaflıymış gibi göstermeleri. Garipmiş.
Mesaj tarihi:
Birde şuraya türk kadınlarını koymalı islam öncesi. Gerçi türklerde ANA kavramı her zaman çok öenmli olduğu tartışmasız bi gerçek orası ayrı tabi
Mesaj tarihi:
Nigger_of_the_sand said:

"Cahiliye" devri hakkındaki female infanticide efsanesi Kuran'dan başka biryerde geçiyor mu bilmiyorum doğrusu. Madem kız çocuklar öldürülüp duruyordu o zaman nasıl oldu da ortam birden bire gemi inşaat fakültesinden 1 erkeğe 4 kadın düşen hale geldi diye sorarlar adama. Savaş mavaş demeyin gözünüzü seveyim, bu adamlar savaş kazana kazana erkek nüfusun 4'te 3'ünü kaybettiyse yendikleri ülkelerde adam kalmamış olması lazım.

e kadınları öldürmeyi bıraktılar, erkekler savaşta ölmeye devam etti.

sorunun cevabı gayet yazdığında gizli.

bir de savaşı kendi aralarında yapıyorlardı zaten. hatta sürekli savaşıyorlardı. öyle ki bazı aylar savaşmayalım lan tatil yapalım diye haram aylar bile çıktı ortaya.
Mesaj tarihi:
Ya İslamiyetten önceki kız bebeklerin gömülme hadisesi sadece fakirlere yönelik bişey.
Sebebi de o aile güçsüz olduğundan bebek ileride genç kız olunca birileri kaçırır ve ailesinin şerefi lekelenir diye fazla kız çocukları olunca gömerlermiş.

Yoksa başta peygamberin ilk hanımı olmak üzere pek çok Mekkeli zengin kadında var tarihte İslamiyetten önce.
Mesaj tarihi:

Bizim tez hazırlığı dersinde yazdığımız 5 sayfalık makale referanssız bir ibare olunca geri dönüyor millet hikaye gibi anlatıp üstüne bir de hukuk tarihi kitabı demiş, çok ilginç. Ben Kuran'da yazan şeye inanmıyorum demişim gelmiş bana hukuk tarihi kitabını gösteriyosun, contemporary bir kayıt var mı? Folklorik izleri, arkeolojik bir buluntu var mı?

Pembe renkli bölge Muhammed'in ölümünden 30 yıl içinde ulaşılan sınırlar. Muhammed'in peygamberlik yaptığı 22 yılda doğan kızları öldürmeyip öldürmeyip kendi aralarında yaptıkları birkaç yüz kişilik çete savaşlarında kaybettikleri adamlarla 1:4 orana kadar gerileyip bir de üstüne şu haritayı meydana getirdiklerine inanıyorsanız kendinizi bazı şeylere inandırmak istiyorsunuzdur.

Mesaj tarihi:
Bir kitapta kuru kuru "evet böyleydi" yazıyor diye inanacak olsaydım o dönemin bizzat içinde bulunmuş Kuran'ın kendisine inanırdım. İddia eden kişinin titrinin kendi başına iddiaya yönelik bir kanıt olmadığından bahsetmek isterdim ama buna itimat edecek biri olsan Müslüman olmazdın zaten.
Mesaj tarihi:
yahu. bu kitabı yazan adamlar müslüman falan değil. türkiye'deki tüm hukuk fakültelerinde okutulan ders kitabı bu. hepsinin kaynağı şusu busu belli.

koymuşsun bir harita erkekler öleydi bu kadar büyümezdiden başka bir şey dediğin de yok.

senin sözünü üç tane saygın hukuk tarihi profesörüne tercih etmem için tek bir sebep söyle?

yok sen müslümansın cartsın curtsun demekten başka bir lafın yok. bu da baya büyük bir aptallık.
Mesaj tarihi:
arap diyip sonra iskitlerren helenlere yüzy ıllarca bölgede ysaamıs vveya hükmetmiş veya kenarından gecip cögmüp halkların kadınlarını secmece gösterip bakın kadınlar islam öncesi superdi demek komik kacmıs
Mesaj tarihi:
ahmedinejad said:

yahu. bu kitabı yazan adamlar müslüman falan değil. türkiye'deki tüm hukuk fakültelerinde okutulan ders kitabı bu. hepsinin kaynağı şusu busu belli.

koymuşsun bir harita erkekler öleydi bu kadar büyümezdiden başka bir şey dediğin de yok.

senin sözünü üç tane saygın hukuk tarihi profesörüne tercih etmem için tek bir sebep söyle?

yok sen müslümansın cartsın curtsun demekten başka bir lafın yok. bu da baya büyük bir aptallık.

İnsan hukukçu olunca Müslüman olamıyor mu, ne alaka? Ha adamları bizzat tanıyıp da söylüyorsan ya da Müslüman olmamalarıyla nam salmış 3 profesörse bunlar bilemem, zaten ne alaka onu da çözemedim zira ben adamların dini hakkında atıp tutmadım.

"Herşeyin kaynağı şusu busu belli" demişsin, ben orada ne bir footnote ne bir superscript görüyorum, 26 sayfalık kaynakçada mı yazmış hangi referansın hangi ibareyi desteklediğini?

Ben sanki kerameti kendimde yatan iddialarda bulunmuşum gibi benim sözümle profesörlerinkilerin yarıştığı bir tablo çizmişsin bir de, benim sana senin halihazırda kabullendiğin iddialardaki zayıflıkları belirtmemin üstüne bu lafı söylüyosan sen bana inanmayı değil düşünmeyi reddediyorsun demektir. Yok hayır diyeceksen de hangi sözüme inanmıyosun o zaman, Muhammed'in peygamberlik süresine mi, halifeliğin ulaştığı sınırları mı yani.

said:

yok sen müslümansın cartsın curtsun demekten başka bir lafın yok.

Neyden başka lafımın olmadığına da bir karar ver istersen
Mesaj tarihi:
çoşkun üçok, öldürülen bahriye üçok'un eşi ve çok çok iyi bir prof. ahmet mumcu ülkede yaşayan en büyük hukuk prof.larından birisi. diğeri de bizim okulda prof. kadın.

bunlar aydın insanlar. şunun bunun yalanına destek verecek halleri yok adamların.

orada yazılan nikah çeşitleri zamanında uygulanmış. hepsinin adı var nasıl yapıldığı var. arabistan alfabesi ve dili oturmuş bir yer.

adamlar ders kitabı hazırladıkları için kaynak dipnotlarıyla sayfayı boğmamak istemiş olabilir, kitabın sonunda 20 küsür sayfa kaynakça var. ülkede veya dünyada bundan bahseden tek kaynak da bu değil.

o kadar merak ediyorsan internet elinin altında, arabistan'da kızların öldürülmediğini, bunu islamın uydurduğuna dair bir kaynak getirirsen onu da tartışırız. getirmiyorsan da lüzumsuz konuşuyorsun.
Mesaj tarihi:
Ya hala adamları övüyosun bana "iyi huyludur, severim"den hallice bir şekilde, maşallah adamların hukukçuluğundan tut Arap dilinin oturmuşluğuna kadar benim dayanağı olmadığı için itiraz ettiğim Arabistan'ın o zamanki nüfusu haricindeki herşeye değinmişsin. İyi güzel de banane yani?

Adamlar iyi niyetli, sayfayı da dipnotlara boğmak istememişler iyi güzel de şu haliyle kime ne hayrı var, yok ben yanlışsam ve bu iddiaların kaynakları belirtilmişse de bana kitabı al diyip topu dikmek yerine ilk resmi çekerken üşenmediğin gibi bu hususta da aydınlatıcı olabilirsin.

Sanki başarıyla tanıtılmış, Rusya diye bir ülkenin varolduğu yönünde bir bilgiye karşı çıkıyormuşumcasına bir de bana diyorsun ki Arabistan'daki female infanticide efsanesini çürüt. Ne diyim yani, Ebu Bekir'den "Bizim ülkemizde yeni doğan kızlar öldürülmez" diye bir beyanat göstermemi falan mı bekliyorsun? Hayır onu geçtim, ben ne demişim, "Kuran haricinde bu kanıyı destekleyen bir veri var mıdır bilmiyorum" demişim di mi? Aksi yönde bir iddia bile yok ortada.
Mesaj tarihi:
Az önce yanlış anladığım bir noktanın farkına vardım, koyduğun sayfada "bazı bölgelerde besinsizlikten dolayı kızlar öldürüldüğü için erkek nüfusu fazla bazı bölgelerde ise erkekler savaşlarda öldüğü için kadın nüfusu fazla idi" diyormuş. Ben nasıl olduysa "Arabistan'da erkekler fazlaydı" diye okumuşum onu.

"Bazı bölgeler böyleydi bazıları ise böyleydi" ibaresi her ne kadar weasel word olsa da bu durum daha sonrasında sunduğum bazı argümanlarımı yanlış anlaşılan duruma yöneltildikleri için yersiz kılıyor o yüzden özür diliyorum. Ama hala sabit olan bir nokta var o da "Arabistan'ın İslam öncesi nüfus dengesi ve kız çocuklarının öldürülmesine dair somut bir veri var mı" sorumun karşılıksız kaldığı.
  • Yeni Oluştur...