Goering Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 doğru saklanmadıysa para etmez ayrıca tıpasının kalitesine ve en önemlisi şarabın yıllanmaya müsait mi olduğuna bakar... her şarap yıllandırılamaz, yıllandırmak için ise özel koşullar yaratman lazım (rutubet, ısı, dik durmaması, özel tıpa...) yani para etmez senin şarabın bilerek konuşuyorum[signature][hline] [Bu mesaj Goering tarafından 14 Kasım 2004 21:01 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Makaveli Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 turasanin $arap mahzenlerini gezmi$ biri olarak tavsiye ederim sizlere hem gezip gormenizi, hemde oradan bi 10-15 $i$e $arap alip yillanmasini izlemesini.. kismen bende bi tane 1998 vardi ictim dayanamayip :) onumuzdeki sene tekrar gidip almayi planliyorum. bide $irince koyunun $araplari cok guzel.. her turlusu var nerdeyse.[signature][hline][b]Uzun yollarda biter ardina mesafeler ho$cakal demekle yetinir, Batan gune$le kararir manzaralar, goz gozu gormez olur o anda..[b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Cabernet Sauvignon 1992 Öküzgözü Boğazkere 1994 var 10-15 sene beklersem satıp araba alırım =)[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Valla Türkiyede bildigim kadarıyla üretilen şarapların çogu yıllandırmaya gelmiyo hemen tüketilmesi gerekiyo bi kaç yıl içinde ama imkan olarak müsayit ve yapan firmalar var Turusan türkiyenin iyi şarap markalarından biridir kalitelidir şahsen ben severim :) arkadaşlarında dedigi gbi yıllanmış şarapları saklamak gerekir buda müsait ortak müsait pozisyon ister mahsenin varsa evde yıllandır çocuklarına bırakırsın yatırım :) türkiyee bunu yspan yok kadar az yurt dışında bu ii yapanlar bag bozumu olmadan alırlar şaraplarını bi Uzan ailesi vardı yazık gitti güzelim şarapları açık arttırmADa[signature][hline]:))) !!! ........................ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Belli derece, nemde saklanmalı ve belli aralıklarla şişe döndürülmeli diye biliyorum. TRde özel şaraplar hariç saklamak bir işe yaramıyor.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 o saklayıp araba almak o kadar kolay değil, uzanların mahsenlerde süper koşullarda tutulan ithal şarapları bile şişesi en fazla 1-2 milyar ederken sizdeki şarapların o koşullarda arabayı geçtim 5 mantara 1 tabak alırsın anca eheh.[signature][hline]my god sits in the back of the limousine my god comes in a wrapper of cellophane my god pouts on the cover of the magazine my god's a shallow little bitch trying to make the scene* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 özel rutubet dolabı var evde mahzen kadar iyi sonuç veriyor bilip - bilmediğiniz her konuda boşboğazlık etmeyin "mahsen" değil mahzen ayrıca... iki kere şarap içtin diye degustatör mü olduğunu sanıyorsun ? [Bu mesaj Goering tarafından 14 Kasım 2004 21:56 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 said: arcane, 14 Kasım 2004 21:51 tarihinde demiş ki: 5 mantara 1 tabak alırsın anca eheh. *!YARIL!*[signature][hline]FRANCO FEST ULUDAĞ! Ayrıntılı bilgi burada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
theCio Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Bı kere once onun nerde saklandıgı onemlı adam gıbı bı yerde degılse sırke olmustur o coktan[signature][hline]SwZ,27 Ağustos 2004 tarihinde demişki: Bosna'nın Mostar kenti yakınlarında hırsızlar, 13 metrelik bir metal köprüyü çaldılar. . Sly-One,27 Ağustos 2004 tarihinde demişki: mostar köprüsü mü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Öküzgözü Boğazkere çok güzel şarap gerçekten.Kalecik karasıda 20 milyon civarı olanları güzeldir.Bide bi arkadaş 1800 lerden kalma şaraba 70.000$ demiş..bence imkanı yok direk milyon dolardır..[signature][hline]Harvester - Deadly one... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Befounder Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Hayyam Burasi bir sarap sitesi, belki aradiklarini bulursun.[signature][hline][Golden Horde]Berke Xar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 said: BabacumMostors, 14 Kasım 2004 22:17 tarihinde demiş ki: said: arcane, 14 Kasım 2004 21:51 tarihinde demiş ki: 5 mantara 1 tabak alırsın anca eheh. *!YARIL!* +1 :)[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Her şarap saklanmaz, saklanan sarapda pek ucun olmıyan sıcaklık ve nem degerlerınde saklanır, ha ama ole 228.63 kelvin gibi komik rakamlar degıl bunlar cok hassas degıl bu sarap milleti. Şarabı yan tutmamızın sebebi mantarının ıslak kalmasını ıstememız. Nedenmı, tabırı caizse gazı kacmasın diye, sarabından sarabına degısır ama bazılarını cevırmek gerekebılır. Şisede yıllarnı ama fıcıda yıllanması dahabı guzeldir, Hatta bir kac yıl kadar once sanırım fransada bir -Kalemi dıyoruz bız demiyoruz daha otantık bı ısmı vardı onun unuttum sımdı, fort ıste anlayın- fort'un mahsenınde kılıtlı bı kosesınde yaşları yuzyılları gecen şaraplar bulunduda zengın oldu millet falan.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BioHazarD Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 anaaa 98 mi 96 mı ne villa doluca kırmızı şarabı saklıyorum öyle bi dolap köşesinde soğuk sayılır biraz ama yatıkda duruodu şimdi sirkemi oldu bu :D[signature][hline]Vay Be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Villa doluca saklanmaz, yanı evet sırke oldu. Bosa gitti sarap.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BioHazarD Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 üheahh :([signature][hline]Vay Be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 said: Goering, 14 Kasım 2004 21:54 tarihinde demiş ki: özel rutubet dolabı var evde mahzen kadar iyi sonuç veriyor bilip - bilmediğiniz her konuda boşboğazlık etmeyin "mahsen" değil mahzen ayrıca... iki kere şarap içtin diye degustatör mü olduğunu sanıyorsun ? [Bu mesaj Goering tarafından 14 Kasım 2004 21:56 tarihinde değiştirilmiştir] benim verdiğim bilgide bir yanlışlık yok, bu da beni boşboğaz yapmaz. türkçemi düzelttiğin için teşekkür ederim. senin evinde ne olup olmadığını bilemem, tıpkı senin bana benim kaç kez şarap içtiğimi bilmediğin gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 said: Horrible, 14 Kasım 2004 20:37 tarihinde demiş ki: Ya en iiyi şarap KAlecik Karasıdır ama çokpahalıdır Türkiyede bildiğim kadarıyla her ay mı her sene mi ne toplam 100 tane üretiliomuş... Yazış olmuş.. Kalecik Karası bizim sokak arasındaki şarküteride bile bulunuyordu 2002 yada 2001 tam hatırlamıyorum yılbaşı gecesinde almıştım 25 milyon vermiştim.. Şarabın konusunda geri kalan bilgileri arkadaşlar vermiş her şarap saklanmaz. Uzanların petrusları 80 li yıllara ait şaraplardı. Bir batıktan 500 yıllık şarap çıktığını hatırlıyorum ben discovery de izlemiştim fkat tabiki sirke.. Şarabı içmek için değil koleksiyon için satabilirsin oda çok para etmez çünkü insanlar artık uyanık 43 model şarap oldukça fazla vardır =) Bence yapacağın en güzel şey o şarabı koleksiyon olarak büfende saklamak olur[signature][hline] V ò d à n | ICQ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2004 "Hakan ve Kemal Uzan'ın evinde yapılan inceleme sonucu el konulan 3 bin 181 şişe şarap arasında 100 adet Petrus şarabı da bulunuyor. En yaşlısı 1955 yılına ait olan Petrus marka şarapların bir şişesi için 5 milyar 400 milyon lira muhammen bedel tespit edildi. Petrusların içinde en fazla 1981 yılına ait olanlar bulunuyor." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2004 o 10 yıl sonra araba alınır denilen şarap da 10 yıl sonra yaklaşık 200 dolara geliyor ikisi toplam.ek bilgi olsun..[signature][hline]my god sits in the back of the limousine my god comes in a wrapper of cellophane my god pouts on the cover of the magazine my god's a shallow little bitch trying to make the scene* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chris_Metcalf Mesaj tarihi: Kasım 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2004 Bi rus şarabı var bizim evde paşalar gibi yatıyo vitrinin dolabında.. 2005 te 25 yaışına giricek ve hayırlısıyla da haziran da öss den sonra içicem..[signature][hline]FORUM THE BELL TOLLS Chris Metcalf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2004 bence sen onu içmeden bi fiyatına bak önce internetten ne olur ne olmaz :D[signature][hline]my god sits in the back of the limousine my god comes in a wrapper of cellophane my god pouts on the cover of the magazine my god's a shallow little bitch trying to make the scene* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Obscura Mesaj tarihi: Kasım 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2004 lol adam kayıplara karıştı sattımı ne..[signature][hline] Whether long range weapon or suicide bomber, Wicked mind is a weapon of mass destruction Whether you're soar away sun or BBC Disinformation is a weapon of mass destruc You could a Caucasian or a poor Asian, Racism is a weapon of mass destruction Whether inflation or globalization, Fear is a weapon of mass destruction Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Kasım 16, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2004 Hee... Satıp bahamalara kaçtım... Lol[signature][hline]"Mph Rmph !!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Kasım 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2004 ulan bizim eski büfeden kalma şaraplar duruyodu evin bodrum katında iyi hatırlattınız !! ben ilk okul 2 ye giderken kapatmıştık büfeyi demekki rahat bi 10 sene oldu :P[signature][hline] the unnamable is the eternally real Names is the origin of all particular things. Free from desire,you realise the mystery..Caught in desireyou see only manifestations...This source is called Darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar