Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Performans Hesaplama

aramil

Öne çıkan mesajlar

Durumu özetleyim;

uygulamanın proje takibi aşamasında kullanıcının yapması gereken X işi var, X işinin ideal süresi 6 ay, 12 ay ve 18 ay olabiliyor, 4. bir seçeneği yok.

Veri girişi yapılırken kullanıcı hedeflediği bitiş tarihini giriyor. X işi eğer hedeflenen tarihten önce biterse tam puan alıyor. ( burada bir de standart sapma payı var o 2. aşamada herneyse devam )

Eğer hedeflediği tarihi aşırırsa nasıl bir hesaplama yapılmalı? Proje yönetiminde tarih bazlı performans hesaplamaları nasıl yapılıyor? Zaman odaklı değerlendirme oluyor kısaca. Konuyla ilgili bilgim yok gerçekten, araştırıyorum o yüzden buradayım.
Sosyal ağlarda paylaş

yani bunun için bi standart yok galiba. olsa bulurdun. o zaman bu sizin şirketin ne kadar zalımey olduğuna bağlı. yani gecikme için sadece uyarı yapılabilir veya mayış kesintisi olabilir. veya erkekler falakaya yatırılır, kızlar bahcede beyaz tişört giydirilip hortumla ıslatılır.

yani müdür/yetkili kimse o karar versin nasıl bi ceza/yaptırım olacağına.
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

SeaGle said:

Excelde bi b*k tabloyla fln olmuyo.

öyle deme ya koskoca şirket finansal tablolarını excelde yapıyoruz, bütçeyi excelde çıkarıyoruz excel canımız ciğerimiz

ama 2014 de tümden SAP ye geçiyoruz artık excelin yüzüne kim bakar bilemiyorum

Bizde excelden özel takip programına kadar herşey var ama hala vardiya defteri kullanıyoruz, CELINC?

Excel candır cidden ya, yirin.
Sosyal ağlarda paylaş

problem o zaten. ikramiye, izin vs. uygulamadan takip ediliyor, şimdi ben derim ki hedeflediğin tarihi aşırırsan her gün 5 puan kırarım, 10 gün sonra da kaçar bir yerine derim adamın bütün planları alt üst olur. her gün 1 puan der, standart sapmadan 15% esnetirim derim bu sefer de müdür hiç hesaplamasaydık o zaman der, pası da bana attı zaten dünya proje yönetimi üzerinde dönüyor nasıl bulamazsın zihniyetiyle. cumayı da bi atlatayım hele of ulan, bugün köşe bucak kaçarım artık...
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

SeaGle said:

Excelde bi b*k tabloyla fln olmuyo.

öyle deme ya koskoca şirket finansal tablolarını excelde yapıyoruz, bütçeyi excelde çıkarıyoruz excel canımız ciğerimiz

ama 2014 de tümden SAP ye geçiyoruz artık excelin yüzüne kim bakar bilemiyorum

O Excel'e öyle bir bakılacak ki yine şaşıracaksın :)

Excel'in ilişkisel olmayan verilerin raporlanmasında önüne geçecek birşey yok gibi. İnsanların kolayına geliyor. Ordan, burdan çek veriyi birleştir.. hop rapor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...