GreenPeace77 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Göktürk-II yarın Çin'den fırlatılacak Milli uydu Göktürk-II, olumsuz hava koşulları sebebiyle yarın uzaya gönderilecek. Türkiye'nin yüksek çözünürlüklü yerli keşif uydusu Göktürk-II, yarın Çin'deki Jiuquan Fırlatma Üssü'nden uzaya gönderilecek. 19 Aralık'ta uzaya gönderilmesi planlanan Göktürk-II, Çin'deki olumsuz hava şartlarından dolayı uzay yolculuğuna bir gün önce başlayacak. TÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, canlı yayınla Ankara'dan da takip edilecek fırlatma sebebiyle TÜBİTAK UZAY'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı tören düzenlenecek. TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (UZAY) ve TUSAŞ İş Ortaklığı tarafından yüksek yerlilik oranıyla üretilen ve 2,5 metre çözünürlüğe sahip Göktürk-2, 18 Aralık'ta Türkiye saatiyle 18.12.52'de Çin Halk Cumhuriyeti'nin Gansu Eyaleti'ndeki Jiuquan Uzay Fırlatma Merkezi'nden uzay yolculuğuna başlayacak. Fırlatma anı canlı yayınla Ankara'dan da takip edilecek ve ODTÜ yerleşkesindeki TÜBİTAK UZAY'da tören düzenlenecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törende, Çin'deki fırlatma üssü ile Ankara ve Norveç'teki yer istasyonlarında görev yapan TÜBİTAK UZAY ekipleriyle canlı bağlantı yapılacak. Fırlatma süreci ile ilgili tüm bilgiler, toplantıyı izleyen katılımcılarla saniye saniye paylaşılacak. Savunma ve kalkınma alanlarında önemli ihtiyaçlara cevap verecek uydu, dünyadan 686 kilometre yükseklikte konumlanacak. Fırlatmadan sonra ilk sinyal, Ankara'dan 21.25'te alınacak. İlk sinyalin ardından uydudan sıcaklık, akım, gerilim gibi sağlık bilgilerinin akışı başlayacak. Ardından milli uçuş bilgisayarı Bilge açılarak, uydunun roketten ayrılması sırasında oluşan takla hareketi gönderilen komutlarla durdurulacak. Uydu üç eksende kontrol edilerek, dünya üzerinde istenen noktalara bakması sağlanacak. Daha sonra güneş panelleri teker teker açılarak uydunun ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisi üretilecek. Uydudan ilk görüntülerin 25-30 Aralık tarihleri arasında indirilmesi planlanıyor. Tören bir gün öncesine alındı 19 Aralık'ta uzaya gönderilmesi planlanan Göktürk-II, Çin'deki olumsuz hava şartlarından dolayı uzay yolculuğuna bir gün önce başlayacak. Fırlatma rampasına yerleştirilen milli uydunun, yolculuk için son hazırlıkları yapılıyor.göktürk 2 haber başlığıTai göktürk 2 [video]http://video.ntvmsnbc.com/gokturk-2-uzay-yolcusu.html?feature=oembed" width="459"> Not: 2 senedir merakla ve hevesle takip ettiğim proje sonunda bugünlere geldi emeği geçen herkeze tebrikler umarım sorunsuz fırlatılış olur, biraz kopyala yapıştır haber başlığı oldu farkındayım konuyla ilgili bilgi sahibi arkadaşların bizleri daha fazla bilgilendireceğinden eminim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 böyle uydu mu olur lan tipe bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 2013'de fırlatılacak sanıyordum yarınmış la sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GokTuRK Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Ben yaptırdım Nasi güzel olmuş mu? Gssddgdgsdfsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Flassh said: böyle uydu mu olur lan tipe bak gunes panelleri takinca uyduya benzer buda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 podyuma değil uzaya çıkıyor alet. seksi olması falan pek önemli değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 uydu deyince akla soundwave geliyor tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeoStyle Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 olm bu aliminyum folyolar basınçla falan delinmez mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phyx Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 delinir tabiki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 ne basinci? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Flassh said: böyle uydu mu olur lan tipe bak abi ahahaha çok anlamsızca glüyorum LAN AHAHAHAH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GokTuRK Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 made in tahtakale Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 yeni mmorpg sandım. uyduymuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 ya gri yapsalarmış rengini çok kötü abi bu. 3. dünya ülkesi uydusu tasarımı asdfas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Helal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 dışarıda "ahahah köylü bunlar teknolojiden bi haber millet" diye zırlayanlar buraya gelince kendilerinin şalterler kapanıyor otomatik. az biraz kendinize bakın gençler. not mad. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 uzay uydu çöplüğü oldu biz hala uydu gönderdiğimize seviniyoruz bu işin bir boyutu. bir diğer boyutu ise çok güzel oldu çok iyi oldu bence. ülkemiz için çok güzel bir adım. zaten teknolojide insanı cezbeden 2 şeyden biri uzay. diğeri de tıp bence. konu ile ilgili espirim de ucuna taramalı takalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Ren said: yeni mmorpg sandım. uyduymuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Göktürk II hırsızlık sistemi aile sistemi pet sistemi bikbik sistemi die topic bekliodum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 BabacumMostors said: Flassh said: böyle uydu mu olur lan tipe bak abi ahahaha çok anlamsızca glüyorum LAN AHAHAHAH bana niye gülüyon uyduya gül Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 güzel bir espiriden sonra gelen pozitif tepkilere lvl 1 espirilerle cevap vererek yaptığın espiriyi kirlettiğinin ve kendi cool pool undan kaybettiğinin farkında mısın? yapma bunu. bunu okuyan kimse yapmasın artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 bana diyorsan özür dilerim :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 defol git şimdi buradan. ailenle de konuşacağım. kapasiten var ama aklın derslerde değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GreenPeace77 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 ntv canlı yanın bilgileri : göktürk uydusunu taşıyan roket sistemi başarıyla fırlatıldı uydu yörüngeye oturdu tahminen saat 21:30 ilk sinyalini yer istasyonuna göndermesi bekleniyor. (tu) belki gelişmiş ülkeler için çok sıradan ama ülkemiz için önemli bir adım bu süreç dahada gelişicektir, yeni projeler arasında daha gelişmiş uydu ve ülke içinde yer fırlatma istasyonu kurulması olduğundan bahsetti tubitak yetkilisi ne diyim mutluyum sevinçliyim gururluyum.:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 güzel şeyler tabii ama 2030'a uzaya insan (canlı) göndeririz fazla iddialıymış gibi geliyor hala bana. zaten iddianın sesini de kıstılar biraz dikkat ederseniz. son ana kadar sinsi sinsi ilerleyip, imkan olursa bombayı patlatacaklar herhalde. 5-6 sene önce asker bile gaza geldiydi, "istesek göndeririz, türkiye'de imkan var" diye. olacak, olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar