Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askeri gücü olmayan ülkeler

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Slmlar. Milli güvenlik dersimizde hoca sordu asker barındırmayan ülke var mı araştırın, varsa neden askeri yok onu da araştırın dedi. Var mı böyle bildiğiniz acep?
Mesaj tarihi:
isvicre, japonya. isvicreden emin degilim, ama genel olarak notr bir ulke oldugundan olmayabilir :) japonya ise 2. dunya savasindan sonra ordusu olmadi galiba anlasmalardan dolayi. ikisindende tam olarak emin degilim :)[signature][hline]Borbag, 25 Eylül 2004 21:55 tarihinde hakli olarak demiş ki:
yeteri kadar seksi ve/veya güzel bir kız her adama her istediğini yaptırır.

Mesaj tarihi:
İsviçrede en son referandum yapılıyordu bu konuda
Japonyanın ikinci dünya savaşında imzaladığı anlaşma ise zannedersem geçen seneye kadar geçerliydi. Şimdi nooluor bilemiyorum
Bakarsınız toshiba uçak gemileri yapıp pearl harboura saldırırlar[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Mesaj tarihi:
Caponların askeri war.
Sanırım askeri olmayan Vatikan war. vatikan papazlarını italyanlar koruyo. bide çeşitli ülkelerden gelen tüylü şapkalı tarihi asker benzeri elemanlar war.[signature][hline] Efendiler, benim yaptıklarım için bende bir olağanüstülük aramayınız. Bendeki tek olağanüstülük Türk olarak doğmamdır.
Mustafa Kemal
Mesaj tarihi:
Hatta tam sürüm verem :)

Andorra - Fransa, İspanya koruyo
Kosta Rika - Ulusal muhafızları war, asker yok.
Haiti - kese kese elaman bırakmadılar zate
İzlanda - amerika koruyo
Kiribati - öölesine bi yer işte :)
Liechteinstein - İsviçre koruyo
Monaco - Fransa koruyo
Nauru - Güney pasifikte ada elamanları ama cumhuriyet :)
Palau - Filipinlerin orada bi yerde
Panama - Amerikanlar war. ama korumuyo :) nese
San Marino - İtalya koruyo
Vatikan - italya koruyo. o şapkalı amcalar isviçreliymiş[signature][hline] Efendiler, benim yaptıklarım için bende bir olağanüstülük aramayınız. Bendeki tek olağanüstülük Türk olarak doğmamdır.
Mustafa Kemal
Mesaj tarihi:
bide belcikadamı ne 2000 kusur asker varmıs..Dusunun bı mıllı mac olsa ulke elden gıdecek :P..[signature][hline]Nature and nature's Laws lay hid by night.God said ''Let newton be'' and all was light..
Mesaj tarihi:
said:
navyamphs, 18 Ekim 2004 17:52 tarihinde demiş ki:

Ehue kendilerini korudular da , Liechteinstein'a geldi sıra :P[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki:
mama yiyiom ben
Mesaj tarihi:
savas dediginiz olay o kadar basit cıkmıyor artık. son elli yıldır yapılan anlasmalar ve kurulan paktlar nedeniyle uluslarası yaptırımlar sozkonusu.canı sıkılan hurra diyip saldıramıyor.ancak jeopolitik ve stratejık oneme sahip 3. dunya ulkelerine emperyalistler saldırıyor.ona da bir sey yapılamıyor gordugunuz gibi.cunku yapılan paktlar ve anlasmaların tarafları da emperyalist.yukarıda bahsi gecen kıytırık ulkelerin zaten askere ihtiyacı yok cunku savunmaları gerekn birseyleri de yok.bircogu hatta tamamı galiba somurge ulkeler.bizden farkları acık somurge olusları.bizim ordu dunyanın guclu 3 ordusu deniyor dogrudur.ancak aslında bizim deil.amerika ve natonun.atılan merminin hesabı oralara iletiliyor.kesinlikle izinsiz hicbirsey yapamaz tsk.acı ama gercek[signature][hline]kofte+piyaz
Mesaj tarihi:
said:
Asteroth, 20 Ekim 2004 02:08 tarihinde demiş ki:
said:
navyamphs, 18 Ekim 2004 17:52 tarihinde demiş ki:

Ehue kendilerini korudular da , Liechteinstein'a geldi sıra :P

Küçümsediginiz isviçre ordusu Dünyanın en modern ordularından biridir .[signature][hline]MaXi...
Mesaj tarihi:
Hmm..su an ki askeri gucu hala ASKER sayısıyla ölçen zıhnıyetı kınıyorum...
Esas olay ne kadar askerın degıl ne kadar nuke un olduguyla alakalı..[signature][hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignored fool,just like all the others.

Khelben 'Blackstaff' Arunsun
Mesaj tarihi:
dunyanin en buyuk 3. askeri gucumuyuz? saka yapiyosun dimi ciddi diilsin yani. nukleer silahimiz yok, bu yuzden allahin koresi bile bizden daha guclu askeri bakimdan. nukleer silahin varsa guclusun yoksa diilsin.

istanbula bir nukleer atsinlar gorurum askeri gucu :-p ulkenin 1/6 si olur zaten var mi bole bisi.

ordumuz her ne kadar bircok elestirenin dusundugu kadar geri olmasa bile, (ie ugandayi aninda aliriz :-p) ileri oldugu da soylenemez. yani asker sayisi cok ama askerlerin buyuk cogunlugu milis: yani profesyonel degil. profesyonel ordumuz olsa daha dusuk bir maliyete daha iyi bir ordumuz olur, ama pasalar koltuk sevdasindan buna sicak bakmiyolar. daha yazardim pasalar hakkinda ama siyasete girer.[signature][hline]Borbag, 25 Eylül 2004 21:55 tarihinde hakli olarak demiş ki:
yeteri kadar seksi ve/veya güzel bir kız her adama her istediğini yaptırır.

Mesaj tarihi:
ordumuz gayet kuvvetli ve modern. ayrica nukleer guc ile ilgili soylediklerin de gecersiz. su cagda kimse nukleer bomba kullanamaz.[signature][hline]templars of steel

[Bu mesaj wanderer1985 tarafından 21 Ekim 2004 16:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Jadelith, 21 Ekim 2004 05:58 tarihinde demiş ki:
ama pasalar koltuk sevdasindan buna sicak bakmiyolar. daha yazardim pasalar hakkinda ama siyasete girer.

yanlis. tsk nin uzun vadeli stratejisi profesyonel orduya gecmektir, bunu pasalar bizzat agizlariyla kac defa soylediler. ayrica, profesyonel orduya gecis sap diye olmaz, bunu kademeli yapiyorlar ve dogrusunu da yapiyorlar.[signature][hline]templars of steel

[Bu mesaj wanderer1985 tarafından 21 Ekim 2004 16:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
yalniz dunyanin 3. buyuk askeri gucu degiliz ehe. dunya capinda bir askeri guc bile degiliz, bolgesel gucuz. bolgemizde israil ve iranla beraber 3 buyuk gucten biriyiz.[signature][hline]templars of steel
Mesaj tarihi:
1 Türk dünyaya bedel olduğuna ve ordumuzda 500.000 Türk olduğuna göre;
Havada, Karada... :)[signature][hline] Efendiler, benim yaptıklarım için bende bir olağanüstülük aramayınız. Bendeki tek olağanüstülük Türk olarak doğmamdır.
Mustafa Kemal
  • Yeni Oluştur...