Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

öğretmediğini sorma feşistizmi

forgiver

Öne çıkan mesajlar

bu neden kaynaklanıyor
hani 3-4 ay boyunca hoca ders anlatıyor saatlerce
ama hala sınavda hiç bahsetmediği konudan soru sorabiliyor
madem önemli bir şey neden kendine saklıyor

ödev, tez, araştırma konusu bilimun imkan var egosunu tatmin ettirebileceği
ama illa basit temel ders notlarını aktarıp işe yarayan şeylerden bahsetmeyip öğrenciye bir şey katmak yerine sorun çıkartmak

sınavdan çıktım da rage topic açmadım yani
genel olarak soruyorum, mantığı nedir bunun
öğretip sormanın nesi kötü
bırak senin bildiğinden fazlasını araştırsın araştıracak olan, niye engel oluyor, kademe koyuyorsun boş yere

stajdan, pratikten, tecrübeden dolayı bilmiyorsa yapamıyor insan bu tip soruları çünkü araştırsa da yok bu tip şeyleri anlatan yazılı kaynak
Sosyal ağlarda paylaş

-Kendi de bilmediğinden anlatmıyodur ama müfredatta olduğundan sorması gerekiyodur.
-Aşırı idealisttir/öğrenciden beklentileri çok yüksektir/branşıyla ilgili olarak kafayı bozmuştur/size gıcığı vardır filan; dersten çıktığınızda koştura koştura kütüphaneye gidip hayatınızın tamamını ders çalışarak geçirdiğinizi filan sanıyordur.
-En büyük ihtimal: konuyu anlatmayı unutmuştur ama müfredatta vardır(veya konuyu anlatmadığını unutmuştur sınavda gelişine sormuştur)
Sosyal ağlarda paylaş

"Sorumlu degilsiniz" dedigi yerden sormadigi surece sikinti yok. Universite okuyorsun arkadasim. Syllabus'ta o chapter'dan sorumlu oldugun yaziyorsa, acip okuyacaksin kitabini.

Ha boyle savunduguma bakma bence de cok dogru degil. Ama iste kendilerine gore sebepleri de olabilir. Bizim hoca mesela "x ve y chapterlarini anlatmiyorum, sorumlusunuz, kitap okuma aliskanliginiz yok acin okuyun" demisti. Cok da haksiz sayilmaz. Senin icin demiyorum ama lise kafasinda okuyan cok insan var. Boyle seyler bazen gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

"nutella yerim" said:

sizi research e teşvik etmek icin, aktif olarak birşeyler yapmanızı saglamak icin

lisede olsa eyw dicem de üniversitedeki hocalar eczacı degil her bilgiyi hap yapıp versin size, sonrasında dersin notunu bulan eşek degilse geciyo bir şekilde.

ders belli hani
yeni bir şey keşfetmiyorsun, binlerce sayfa kitap yazılmış
neyin araştırması ki anlamıyorum
araştırmak için yaptırsa proje verir, tez konusu verir, ödev verir
sınav da soru çözmek için araştırma mı yaptırılır
Sosyal ağlarda paylaş

hasar analizi

genel olarak söylüyorum çoğu dersin sınavında olabilir
-
ders notunun faydasını pek görmedim çalışırken
teoride 2dk geçilen konu aslında çok önemli bir uygulama olabiliyor pratikte
piyasada çalışmış hocaların dersi çok daha takip edilebilir gelirdi mesela, o derslerde de bu tip sıkıntı olmuyordu
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

mühendis olacaksan eğer,
gerçek hayatta karşına önceden karşılaşmadığın sorular çıkacak ve bunları çözmen beklenecek

demişti bi hocamız.

tmm çıkıyor araştıyoruz da bi bakmışız ki
bize üni de adam gibi bir şey öğretilmemiş ki adam gibi araştırmak için temelimiz olsun
açıp kitabı baştan başlıyorsun
Sosyal ağlarda paylaş

o bende olmadı ya hiç,
ki benim ortalamam 2.06 lol. Bu haldeyken bile temelimden şikayet etmedim ( kullandığım alanlarda tabi )

Tabi şantiye yüzü görmemiştir, zaten bende şantiye yüzü görmedim bi elektronik müh. olarak =).

Şantiye ney la
Ayrıca cidden yardım ediyor alakasız konularda bile, kendini geliştirmiş oluosun.
Misal sınav sorularının 1 gece önce basıldığını öğrenip mürekkepi tam basılmayan kağıtların çöpe atıldığını öğreniosun.

Sonra gece son çare olarak gidip çöpü karıştırıp, soruları çözdürmeye çalışıosun işin erbablarına ( çözmeiolar tabi sdsfgs )

Sonra hocalar buna uyanıolar, bu sefer bi yerden deil de ağda taşımaya başlıolar.
Bi tane arkadaşın çıkıo, olm ben okulu hekledim, soruları buldum diyor ağdan.
Alıosun 1 hafta önceden, gidiosun ünlü okulların konuda doktoroa yapan arkaşlarına, onlar çözüolar. Çözülmüş ( ama yannış çözülmüş ) sorularla sınava girip 30 falan alıosun ortalamanın üzerinde kalıosun sdsf

sonra buna uyanıp USB de taşımaya başlıo hocalar diye gidio liste.

çözüm çoook,lise de de bi hocamız bir soruları bulduğumuzu öğrenince "aferin lan araştırmacılık budur" dediydi.

Rapor nasıl sabunlanır, az bilgi yüksek özgüven nasıl yedirilir,gerçekten sıkı bir durumda nasıl herşey en başından mıççık gibi öğrenilir okulda öğrendik.

He bide deadline var
Sosyal ağlarda paylaş

ogretmedigini sormayi her hoca hakkiyla beceremez. bazi hocalar ogretmedigi bir konuda ogrenciyi minik minik adimlarla yonlendirecek 5-6 sikli sorular yaparlar. Ki iyi takip edildiyse ders, derste kazanilan kapasiteyle o adimlari takip etmek mumkundur. kisacasi ogrencinin dersten kapmasi gereken mentaliteyi kapip kapmadigini anlayabilirsin boyle bir soru ile (ezber ve arsiv otesinde)

baska bir hoca turu ise bam diye butun soruyu koyar bu ne la diye bakakalir butun ogrenciler bu basarisiz hocadir.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence en kötü hoca tipi iibf öğrencisine C programlama dersi veren; neyden bahsettiğini de pek bilmediğinden derste 3 satır kod ezberliyip "C'ye hoşgeldiniz" yazmayı öğreten; sonra da sınavda bilmem ne loop'unu soran hocadır.

İşin acısı siz kodu A4'e yazmak zorundasınızdır ve kağıtta debug vs. modu olmadığından 1 sayfa içerisinde ; mü koymadınız, bir şeyi mi kapatmayı unuttunuz göremezsiniz az biraz bilseniz bile.
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:
araştırsa da yok bu tip şeyleri anlatan yazılı kaynak

yok böle bişey

sınavın %10luk bir kısmını sorması makul bence piskopatları digerlerinden ayıklamak lazım cunku
hos ben anlatılanlarıda yapamıyordum

Suark said:

benim ortalamam 2.06 lol.
oha kusurune kadar aynı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...