Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Efsanevi Paragraflar Arşivi v2

roket adam

Öne çıkan mesajlar

Noyzura said:

Sorun değil ya sonsuzluğu anlamak için sonsuza kadar vaktin var.

kasmayın ya, Cantor zamanında anlamış anlatmış çok şükür. sayılabilir sonsuzla başlıyorsun sonra sayılamaz sonsuzla devam ediyorsun vs.

http://upload.wikimedia.org/math/c/4/7/c47a772a4583de1d1ae160fab90887f7.png

diye gidiyor işte
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

Noyzura said:

Aklına 1
Mantığına 2

...Ne hiç bir dövüşte ne de hatta dövüş oyununda bile %100de dövebileceğinin gatantisi ile dövüşmezsin. Öyle olsa zaten zevki olmaz. Bende birisiyle dövüşceğim zaman "bu tıfıldır kesin bunu alırım ya da bu herif sakattır aman uzak durayım" demem. Benim gözümde en iri ve kaslı 2 metre adamın burnu ve boğazı kıkırdaktır ki bu en tıfıl adamla aynıdır...

...(ki insanların bir birine zarar vermesi hoş olmasa da )...

Toparlarsam ben gerekmedikçe dövüşmeyi sevmiyorum... İnsan vucudu zaten yeterince kırılgan ve konuşarak çözülecek problemler varken bu gezegende varolmak için kullandığımız bedenleri eskitmeye gerek yok . BU yüzden zevk için asla gerçek anlamda dövüşmem. ...

Hacıt o zaman bütün sana laf atanları sıra dayağından geçirebilecekmiş ve bunu yaparken origami olcakmış edalarında forumda horozlanmazsan yukarda dediklerine göre davranan bir insan olduğunu düşünebiliriz. Ama aşağıdaki mesajın tarzı ile yukardaki mesajın tarzını bir araya getirmeye çalışınca "does not compute".

bak hiç bir genelleme yok burda tamamen senin tutarsız ve çelişkili hareketlerinden söz açtım

said:
Noyzura said:

kimseye uyduğum yok tarih boyunca zen ustaları gereksiz konuşanlara dayak atmıştır. Hatta hardcore dayak zen hikayeleri vardır. bu atılan dayaklarda çok büyük dersler içerir yani kimse boşu boşuna dayak yemez ya da atmaz. paticiktede bi kaç kişi dayak yerse çok daha tatlı bir yer olacağını hissediyorum çünkü gereksizce laf sataşmaları yapanlar yedikleri dayaktan sonra hatalarını anlarlar.

Noyzura said:

yok benim atıp sonra neden attığım hakkında güzel bir konuşma yapmam lazım her zamanki gibi.

Ardeth her söylediğimi o kadar sığı bir mantık oyunlarıyla eşleştirmeye çalışıyor ki buna akıl mantık diyorsun bu şartlar altında sağlıklı bir iletişim kurmamıza imkan yok. Eğer akıl mantık dediğin sıkı sıkıya tutunduğun kalıplarının dışına çıkabilirsen öyle tartışalım . Hani yazdıklarım gayet net tane tane anlatıyorum ve sende gayet okuma yazma bilen biri olarak okuyorsun hani yazan kelimeleri cümleleri türkçe olarak okuyorsun ama anlama kısmında bazı sorunlar var ve bu çok doğal.

Evet nerde olursa olsun birisi uzlaşılmaz derecede saçmalarsa ve rahat bırakmak yerine üstüme gelmeye devam ederse tokatlarım bu net mi ? Bu yaşıma kadar böyle devam etti ama kot paltolon t shirt içinde herkes gibi olmak yerine dilediği gibi olmayı tercih edebilen ve bunu hayatı boyu yaşayabilen biri olarak en basit şeylerden biri benim için .

Paticiktede saçma sapan bulaşanlar var ve derdimi tane tane anlatırken hala "kafasında kurabildiği" kendi kendine hazırladığı kabul ettiği şey üzerinde birisi saçmalayabiliyor. Ben anlatıyorum hayır öyle değil ben böyle hissediyorum ama senin üzerime yapıştırdığın şu diye.. İşte seninde şu an yaptığın teknik olarak farklı sayılmaz tek farkın adam gibi konuşabiliyor olman ama anlamıyorsun ve hala kafandakini bana yansıtıyorsun =)
Sosyal ağlarda paylaş

DeathLord said:

Noyzura benim bi arkadasim var dövüs isinden keyif alan, hani sen dayak yeme/atma ihtimalini sevdim ben bu isin diyorsun bi kapistiralim mi seni?

Kapışacağımız varsa kapışırız. Ama yazdım zaten gerekmedikçe ve içimden gelmedikçe kavga etmem. Son çare =) saol yinede düşündüğün için biraz daha kafayı yersem zevk için dövüşen birine belki dövüşürüm arkadaşın gibi asıl eğlence o zaman olur .
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:

Noyzura said:

Sorun değil ya sonsuzluğu anlamak için sonsuza kadar vaktin var. Daha önce hatırlıyorsun, şu an hatırlamıyorsun belki sonra hatırlarsın ama ölünce zaten hatırlıcaksın falan gerçekten hiç birşey sorun değil =)

Abooo, abi ne dedin sen?

Ardeth said:

kasmayın ya, Cantor zamanında anlamış anlatmış çok şükür. sayılabilir sonsuzla başlıyorsun sonra sayılamaz sonsuzla devam ediyorsun vs.

http://upload.wikimedia.org/math/c/4/7/c47a772a4583de1d1ae160fab90887f7.png

diye gidiyor işte

ardeth sana bilimsel açıklama yapsın dicektim dememiştim =)
Sosyal ağlarda paylaş

Noyzura,

Sen özet olarak "ben böyle böyleyim, ama siz beni belli başka kalıplara sokup öyle değilsin diyorsunuz" demek istiyorsun kısaca.

Ama toplum içinde yaşadığında, kişilerle etkileşime girdiğin zaman, sadece "ben böyleyim" demek olmaz.

Örnek;

- "Ben gerekmedikçe dövüşmeye karşıyım" dedikten sonra, forumda sana laf attı diye adama "adres ver de geleyim kırayım ağzını" demek o ettiğin cümlenin üzerini çizer.
- "Ben dövüşte %100 kazanacağıma emin olmam asla" dedikten sonra, "gel de döveyim" cümlesi yerine "gel de dövüşelim" demen gerekir ki ilk ettiğin cümlenin üzeri çizilmesin.

Şu diyeceklerime de "senin düşündüğün kalıplar bunlar" dersen ben bundan şunu anlarım. Sen sana uymayan her önerme için "bence öyle değil" diyerek savıp geçmeyi, belli basit mantıksal kurallara uymamayı tercih ediyorsun. Ama bu durumda, bu kurallara uymayı, belli mantık ve akıl yürütme ile düşünmeyi benimsemiş bir topluluk içinde dediklerinin hiç bir noktaya ulaşmadığını biliyor olman gerekir.

WoT yapmamaya kastım öyle işte
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...