SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 BP Energrease hepsini dover. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Aket-Atum said: Konu ile alakalı geldiği için bir de alıntı işine girişeceğim. "Öyle ama Batı'nın yüceliğine, onun uygarlığının örnek uygarlık olduğuna bugün de inananlar yok mu? Var. Ancak, Batılılaşmanın giderek Batıcılığın bir tek anlamı kalmıştır bugün: Batıcılık, geri kalmış toplumlardaki aydınların, kendi toplumlarının geriliği gerçeği karşısında , ilerlemiş toplumlara bakarak aşağılık duygularını hafifletmek için yapıştıkları bir hayal, bir toplumsal sakatlığın aydınlar arasında nükseden bir belirtisidir. Hele sosyalist açıdan bakınca, Batıcılık, başı sonu belli olmayan anlamsız bir kelimedir. İslamcılık gibi, Osmanlıcılık gibi, Türkçülük gibi... Hiçbir yerde gerçekleşmemiş, son bir çözümlemede gericiliğe yarayan bir bireyci aydın ütopyasıdır Batıcılık.(1)" Server Tanilli Uygarlık tarihi sf. 16. (1) Niyazi Berkes, Türk Düşününde Batı Sorunu, Ankara,1975, s.295. Adam bildiğin dötünden sallamış. Kendince "batıcılık" kelimesini anlamca çekiştirip özlü söz çıkarmaya çalışmış ama boş yani. Saçma anlamlar yükleyip sıyrılmaya çalışmaya gerek yok. Gideceksiniz bakacaksınız bu işi "iyi" yapan ülkeler neler yapıyor. Londra'ya, Paris'e, Venedik'e bakacaksın... Adamlar yüzlerce yıllık dokuyu, mimariyi korumuş mu? Korumuş. Oldukça başarılı olmuşlar mı? Olmuşlar. Biz bu işleri batırıyor muyuz? Batırıyoruz. O zaman gelip yok batıcılık bir özentidir, yok aşşağılık kompleksidir demeyeceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 @lathspell...doğru başlayıp yanlış bitirmişsin...batılıların doğru yaptıkları, güzel yaptıkları işler var, eyvallah...mimari dokuyu korumak konsuunda çok başarılılar, kabul...ancak Server Tanilli'nin yazdığı-eleştirdiği batıcılığın bu konu ile ilgisi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 bu konuda lathspell'e ben de kırgınım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Konuyla alakalı birşey quote'layın o zaman. Bu konu altına konuyorsa o yazı, ben de o çerçeve içinde algılayıp cevap atarım. İnsanlar batıdan örnek veriyorsa "iyi yaptığı şeyler olduğundan" örnek veriyor. Özentiliğinden örnek vermiyor. Özentiler vardır tabi ki o ayrı. Edit: Mighty'ye cevapmış o, gereksiz konuya mâl ettim, pardon :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Server tanilli'nin yazdığında bir yanlışlık yok zaten, yanlış alakasız bir şekilde kullanımı burda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Evet, aslında yazdığı doğru. Düzelttim mesajımı :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 LathspeLL said: Konuyla alakalı birşey quote'layın o zaman. Bu konu altına konuyorsa o yazı, ben de o çerçeve içinde algılayıp cevap atarım. İnsanlar batıdan örnek veriyorsa "iyi yaptığı şeyler olduğundan" örnek veriyor. Özentiliğinden örnek vermiyor. Özentiler vardır tabi ki o ayrı. Açıkçası bütün olayı ele almayı "oturup bir kahve içmedikçe bilemezsiniz" şeklinde özetlemek bana biraz özentilik gibi geldi ondan o yazıyı koydum oraya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Tarzı yanlış olabilir de yazdığı yanlış değil. Bazı değerleri sahip olmadan anlayamıyorsun. Çoğu insan için önemli değil 50 yıllıkmış 60 yıllıkmış 100 yıllıkmış çünkü ülkede böyle bir gelenek yok. Gidip 100 yıllık yerde oturmamış adam tabi ki anlayamıyor nasıl bir şey olduğunu. Tarihi eserlerinin çoğu çalınıp çırpılan, kırsaldaki eski yapıtları köylüler tarafından parçalanıp tuğlaları ev yapmakta kullanılan, tarihi tahtların müze müdürü tarafından evde kullanılmaya çalışıldığı bir ülkeyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Olay 100 yıllık yerde oturmaksa ya da yabancı ülke görmekse çok şükür bizim de Edirne'den öteye geçmişliğimiz, o dediğiniz şeyleri yapmışlığımız var. Ama yani şu olay biraz fazla populist ve fırsatçı bir hal almaya başladı. Kimsenin normalde birşeye laf ettiği yok, neler neler dönüyor herkes günü kurtaralım derdinde ama onların yanında (kimse kusura bakmasın) bir dükkanın kapanmasına bu kadar laf etmenin manası yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Laf edilmesinin nedeni zaten "bir dükkanın kapanması" değil, diğer şeyler de teker teker gidiyor. AKM, Haydarpaşa, Emek sineması, beyoğlu sineması vs... Bunlar birikince tepki de büyüyor. O yüzden bu kopan yaygara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 hipsterlık caplendi bu topicte yalnız ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 neşeli ol ki genç kalasın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Bu yuz yillik muhabbetini cok onemsiyosaniz yuz yillik tursucu var burda gelin tursu suyu icin. Yaninda da 70 kusur yillik zeytinci, bi de zeytin alin. COK ELIT OLURSUNUZ. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Myshkin said: Tarihi eserlerinin çoğu çalınıp çırpılan, kırsaldaki eski yapıtları köylüler tarafından parçalanıp tuğlaları ev yapmakta kullanılan, tarihi tahtların müze müdürü tarafından evde kullanılmaya çalışıldığı bir ülkeyiz. yalnız değiliz, romanın yarısı böyle lan. hatta kiliselerin katedrallerin alayını eski tapınaklardan araklayıp yapmışlar bir kiiseye giriyorsun 2-3 farklı tür sütun görüyorsun kolezyumun eksik taşlarının hepsi ev yapımına kullanılmış bir binaya bakıyorsun eski bir mabedin duvarının dibine yapmışlar zamanla o duvar da yapının bir parçası olmuş hoş italyan deiğin türkün müslümanı işte ahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Oh mondiö, öyle elitiz ki gün aşırı küveti sütlen doldurup kı..mıza buzlu badem sokuyoz ohhh yapmayan bilemez canikom Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar