Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[CS:S] Counter Strike Source

Silphatos

Öne çıkan mesajlar

FPSler çok güzel zeka gerektirir aslında, taktiksel CS'yi bir kenara bıraktım HLDM'de bile aklını kullanarak bir çok şekilde rakiplerini alt edebilirsin. Neler yapabileceğini yazmıyorum, aklını kullan bul oyun tasarımcısı ChainLight arkadaşım.[signature][hline]Silphatos Iceheart
Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage
(a.k.a : Grynn , Botanika)
-Est Sularus oth Mithas-

[Bu mesaj SilphatosIce_ tarafından 31 Ekim 2004 12:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Chainlight, kendini övmek için vasıflarını yazmışsın ama mesajlarında kullandığın dil, oyunlar hakkındaki düşüncen direk silik bir insan yapıyor seni. Böyle vasıflara sahip insanların daha dolu mesajlar atmasını umarım ama bomboş yazılar yazmışsın burda.

Hem fazla oyun oynamıyorsun hemde level tasarımcısısın falan. Hiç bir şansın yok bu piyasada yani. Oyun oynamayan, bu konularda bir bilgi sahibi olmayan bir level tasarımcısı...

HL motoru hiç bir zaman kötü bir motor olmadı. Ayrıca yapılan modlarda hem profesyonellere hemde amatörlere birşeyler sunabildi. Her turnuvada her zaman CS oldu ve en zorlu oyunlardan bir tanesi oldu CS. Çünkü zeka, taktik, uyum isteyen bir oyundur.[signature][hline]LathspeLL
Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor
Sosyal ağlarda paylaş

ChainLight, çoğunuzun zannettiğinin aksine, gerçekten Microsoft'ta level tasarımcılığı yapan bir arkadaşım.
Kendisini bayağı uzun zamandır tanıyorum ayrıca.

"Counter-Strike is a simple game for simple minded people." lafını söyleyen insanda Half-Life'ın beta testerlarından biridir.Mordoron bunu söyleyen insan evladı.

Kendisi "Hiç oyun oynamadım." cümlesini espiri olarak kullanmış ancak gördüğüm kadarıyla siz bunu pek iyi kavrayamamışsınız.Ki beraber bir çok oyun bitirmişliğimiz vardır.

Yine sanırım zannettiğinizin aksine ChainLight baya bir süre HL'de CS'de oynamıştır.Hatta "NukleerBa$likliKiz" nickiyle Beşiktaş/Adeks'te bilenleriniz bile olabilir.
Gayet güzel oynamıştır.
Beraberde oynamışızdır yine bayağı bir süre.
Ancak sürekli "Bu oyun boktan." lafını sarfetmiştir.
Asla sevmemiştir HL'yide CS'yide.Ayrıca bir oyunun eğlenceli olması o oyunun iyi olduğu anlamına gelmiyor ne yazık ki.Hobo Soccer'u örnek verebiliriz buna, oyunu kodlamak max. 1 gününüzü alırken inanılmaz derecede zevk alabiliyorsunuz.Zevkli oyunlar her zaman iyi olmaz, iyi oyunlardanda zevk alamayabilirsiniz.Ama oyun gerek konu gerek grafik gerek şu gerek bu olarak iyi olabilir.Ancak ya size hitab etmez ya konusu oyuncuyu bağlayamaz oyuna.

Ayrıca FPS zeka gerektirir, gerektirmez diyen arkadaşlarımıza America's Army'i görmelerini, mümkünse oynamalarını tavsiye ediyorum.FPS sadece Shoot'em Up değildir her zaman çünkü.America's Army'i yanlış hatırlamıyorsam 1, 1.5 sene önce oynamıştım.Bağlatımın yetmemesi ve server'da yine bağlantı yüzünden diğer oyunculara kıyasla ezik kalmam yüzünden 3-4 ay oynamıştım.Gayet zeka gerektiren bir oyun ki, bu yüzden oyuncu kitlesi pek fazla değildi sanırım.

Half-Life oynadım, bitirdim.Zevkte aldım.
Counter-Strike oynadım, az da olsa en azından oynamışlığım vardır yani.Ancak oyunun (ChainLight'ın değindiği gibi) fizik motoru (Artık yok mu diyelim, kötü mü diyelim bilemiyorum) gerçekten "VASAT"ın altında, bu bir gerçek yani.Kabullenin bunu, kimse Half-Life'ın fizik motoru süperdi diye birşey savunamaz çıkıp.Değil çünkü.Oyun zevkli olabilir, ama iyi değil.

Tutup insanları sadece yeni üye olduğu için söylediği esas şeyleri gözardı edip, söyledikleri şeyleri başka şekilde yorup, onları "yerin dibine batırayimde toplulukta yer edineyim" zihniyetiyle yargılamayın.[signature][hline]I'd like to try to live my life again.
I'd like to see where I was going wrong.

[Bu mesaj Alexi_Septimus tarafından 01 Kasım 2004 03:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Başka hiçbir oyunda fizik motoru HL2'deki kadar mükemmel kullanılmamıştır. Ama siz Multiplayer olan CS:S'yi oynayarak fizik motorunu yargılayamazsınız çünkü 10'da 1'lik bir bölümü kullanılıyor multi'de. Bunun nedeni ise bandwidth'i düşük tutmaktır. Half-Life 2'de fizik motoru kullanımı bir devrim niteliğinde.[signature][hline]LathspeLL
Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LathspeLL, 01 Kasım 2004 08:16 tarihinde demiş ki:
Başka hiçbir oyunda fizik motoru HL2'deki kadar mükemmel kullanılmamıştır.

Umm, benim HL2'ye söylediğim bir laf yok zaten.Eskisine kıyasla süper denilebilir.
Benim bahsettiğim şu anda oynadığınız Counter-Strike ve Half Life.
Aranızda şimdi HL2 oynayanlar varsa bilemeyeceğim tabi.[signature][hline]I'd like to try to live my life again.
I'd like to see where I was going wrong.

[Bu mesaj Alexi_Septimus tarafından 01 Kasım 2004 16:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
arcane, 30 Ekim 2004 09:59 tarihinde demiş ki:
oyun kültüründen bir nebze birşey kapmayıp da alemlerin en büyük kitleye hitap eden neredeyse spor sayılan gerek taktik gerek zevk açısından birçok oyuna seneler geçmesine rağmen basan bir oyuna böyle niteliksiz dil uzatmak asıl simple minded lıktır diye de ekliyorum.

bunun diyen de "sen git sims oyna" sözünü hakaret olarak söyleyen bir insan, git kıyasla bakalım hl ne kadar satmış sims ne kadar satmış. oyun kültürü boğaz kültürüne karışmış simple minds dinleyicisi seni.. :horace:

ilk hl fizik motoru açısından cidden pek başarılı değildir zamanı için bile, yok bunny jump'tı yok bilmemneydi abukluklar dahi çıkmıştır, çoğu pro geçineni de savunmuştur hatta "bu yetenek" diyerek. hldm zaten kendi başına çok zayıf kalmıştır ama half-life multiplayer için hazırlanmış bir oyun değildi özel olarak, normal. esas sorun durum bu olduğu halde böyle çok oynana modların kendilerine taban olarak half-life'ı almaları, bence bu ifadede hiçbir yanlışlık yok. hl2'de göreceğiz bu konuda nasıl bir düşünceyle hareket etmişler..

half-life'ın yapımında bir hata yok yani, doğrudan hakaret ediliyormuş gibi alma yanlışına düşmeyin..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Sosyal ağlarda paylaş

- Oyun menüleri windows pencere sistemiyle hazırlanmış. Aynı anda birden fazla menüye ulaşabiliyor, istediğiniz yere menüleri taşıyabiliyorsunuz.
- Oyuna girerken eğer girmek istediğiniz server doluysa "auto connect" butonuna basıp boş yer olur olmaz girebiliyorsunuz.
- Oyuna girerken alıştığımız loading menülerinden çıkıyor ve dolmasını bekliyorsunuz.
- Oyuna bir buddy list eklenmiş. Bu sayede kendi arkadaş listenizi oluşturabiliyor, onların online olup olmadıklarını-hangi serverda oynadıklarını görebiliyor, onlara msj yazabiliyorsunuz.
- Oyun içinde bir çok değişme göze batıyor. Alıştığımız tüm bölümlerin kaplaması değiştirilmiş çok daha gerçekçi olmuşlar.
- Oyundaki camlara ateş eder etmez cam yok olmuyor. tek mermi atarsanız merminin geçtiği yer deliniyor ve etrafı çatlıyor. ama camı bir süre çeşitli yerlerden delmeye çalışırsanız cam dağılıyor.
- Ölen oyuncuların cesetleri öldüğü yerin durumuna göre değişik şekillerde kalabiliyor. Merdivendeyse oturur durumda, sıkışık bir yerdeyse ayakta veya düzlükteyse çeşitli şekillerde bulunabiliyor.
- Ölen oyuncunun daha önceden sadece elindeki silahını, defuse kitini ve c4ünü alabiliyoduk. artık taşıdığı her türlü eşyayı alabiliyoruz.
- Bazı bölümlerde etrafta hareketli objeler mevcut. örneğin; dustta yerde cam şişeler yuvarlanıyor, bazı yerlerde devirilebilen variller var. bunlar gibi hareketli objelere ateş edildiğinde veya yakınında bomba patladığında fırlıyorlar ve size isabet ederse canınızın gitmesine sebep oluyor.
- Bomba kurarken bombanın üstüne rakamlardan oluşan bir şifre giriliyor. Gayet gerçekçi olmuş
- Terörler ve CounterTerörler önceden seçebildikleri 4 tür gibi bir seçim yapma hakları olmuyor.
- Oyunculara dışardan bakıldığında üzerinde armor var mı yokmu, hangi bombadan kaç tane taşıyor, elinde tüfeği varken cebindeki tabancası falan herşeyi gözüküyor.

Aklımda şimdilik bunlar vardı ve yazdım. Bence çok güzel olmuş. Oynayanlarınız varsa düşüncelerinizi ve hangi serverda oynadığınızı yazarsanız sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Prawler, 03 Ağustos 2004 17:22 tarihinde demiş ki:
gayet güzel gözüktü gözüme ama bana da yetersiz gibi geldi

O nası oluyor :)[signature][hline]Kral yokken soytarılar coşar,güneş yanlızda olsa etrafa ışık saçar,üzülme doğruların kaderidir yanlızlık, kargalar sürüyle KARTALLAR yanlız uçar...
Sosyal ağlarda paylaş

- Oyunculara dışardan bakıldığında üzerinde armor var mı yokmu, hangi bombadan kaç tane taşıyor, elinde tüfeği varken cebindeki tabancası falan herşeyi gözüküyor

ahufsfsf onu mu incelicez abi? .
texturelara zarar verme olayı ile kan olayı nasıl?[signature][hline]"Kaybetmek ölmektir.Binlerce savaştan galip çıkabilirsin ama sadece bir savaşta mağlup olursun"
Zaknafein Do'Urden
Sosyal ağlarda paylaş

Beyler anlamadığınız konu cs bir multiplayer oyun yani burda yapılmak istenen oynanabilirliği en üst düzeyde tutup yaninada ek güzellikler eklemek.
"Counter-Strike is a simple game for simple minded people"
haklı olunabilir oyunu oynamak kolay ama her oyunu oynamak kolaydır zor olan iyi oynamaktır.

Bu arada painkiller i multiplayer olarak oynayan varsa yakında CPL World Tour türkiye ayağı olucak istanbulda kazanan 50k$ alıcak vede amerikaya finallere gitme hakkını kazanıcak.Finallerdeki büyük ödül ise 500k$.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...