Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TerRaN oWnz The ResT

Goarth

Öne çıkan mesajlar

Herkes protoss diye inliyor amam multi oyunlarinin krali terrandir! Herşekilde her savunmayi çökertir.Nuke,bc,lockdown ve bilimum özellikle savunma tanimaz. Savunmasi iyi yapilirsa kimseler geçemez! Single'da ise en güzel maceralar bu irktadir çünkü en maküllü onlarinkidir! Yok evrim geçiren salak böcek zerglermiş yok efendim süper beyin güçlü protosslarmiş! Terranlar direk diğer iki ırkin güçlü özelliklerini taşiyan sağlam bir irk artik birakin protossu zergi !
Sosyal ağlarda paylaş

ehe her ırkın iyi oyuncusuyla oynarsan bu fikrin değişir.

sen zerglinglere karşı 2-3 tane bunker ile defans yapmaya çalışırken, adam 2-3 tane lurker yollarsa babayı yiyorsun.

hadi hem zerglingleri hem lurkerleri durduracak bir taktik yaptık diyelim,
adam 3-4 guardianla dalıyor gene babayı alıyorsun (adam direk guardian rush'a kasıyor)

protosslara gel. Adamlar recall yapıyor, süper bir taktik. Ancak tam recall yapçakken, adam birkaç ghost yolluyor, nuke atıyor, sen daha detectorlerinle araştıracekken, o recallıyacağın adamlar patlıyor.

Tank + vulture kasıyorsun, adam guardian yolluyor, patlatıyor.

Sonuçta iyi ırk diye birşey yoktur,
ırkını iyi oynayabilen oyuncu vardır.

Duruma göre ve karşındakine göre taktiğini belirlemelisin. Recon önemli, recon yapamasan bile esnek oynayabilmesin, duruma göre taktik değiştirebilmelisin.

Ancak ben protossların taktiklerini daha çok sevdim,
bir de singleplayer'da adamlar iyice gaza getirdi beni, protoss oynamaya başladım.

Ancak zerglerle hiç işim olmaz, anlamam onlardan, millet zergle lurker+guardian rush çekerken, ben anca birkaç tane zergling çıkartabilmiş oluyorum, zerg niyeyse bana çok yavaş bir ırk geliyor.[signature][hline]I fear no enemy!
I fear not death!
For the khala is my strength!
En Taro Adun!
Sosyal ağlarda paylaş

Evet o zman hepımız bırden terran olalım Sc evrenındede stabıl terran mırror oynınır bundan sonra.

"La la ındırla tankalrı suraya, ta yopla goliathları burdan"[signature][hline]Hangi cüce erkek, hangisi kadın anlamıyorlarmış.... Sanki kendi kadınlarını anlıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

zerg=terran=protoss

6 senedir oynanan dunyanin ilk profesyonel bilgisayar oyunu icin hala balans tartismalari yapildigini gormek uzucu . bu isten senede yuzbinlerce dolar para kazanan adamlar var eger terranla hersey bu kadar kolay olsa terran oynarlardi zerg protoss oynayacagim diye bosuna para kaybetmezlerdi .
Sosyal ağlarda paylaş

ikiside menzilli unite marine de arada sirada stim pack icin "t" ye basarsin simdi ne bunun disinda ne farklari var ?

yok illede fikrimde diretecem dersen apm den dolayi soyle bir genelleme yapilabilir . zordan kolaya dogru zerg>terran>toss .

genelde zerg oyuncularinin apm si en yuksektir burdanda zerg oynamak icin daha fazla caba gerekir denilebilir ama hepsi bu . irklarin hepsi esit dengede .

her irkin oynanis sekli farkli ordan bir kafa karisikligi var sanirim .
Sosyal ağlarda paylaş

Terran da bütünleme cok önemli bir olay.
Protoss da goon la gidersin good da herkese karsı koyabilir
templar la gidersin tank ı bile kesebilir
ama marine inle toss base i basamazsın öpüverir zealot lar
bütünleme önemli
vulture rush yaparsın yanına mirane + medic gerekir
siege yaparsın yanına sniper+vassel gerekir
birsürü olay kombinasyon olayı önemli[signature][hline]Arcane bir icq mesajında demişki :
You have received a message!
yılbaşına kadar oynayamıosam başka oyun oynarım.kafam da girer wow a.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
huun, 24 Ekim 2004 11:43 tarihinde demiş ki:
zerg=terran=protoss

6 senedir oynanan dunyanin ilk profesyonel bilgisayar oyunu icin hala balans tartismalari yapildigini gormek uzucu . bu isten senede yuzbinlerce dolar para kazanan adamlar var eger terranla hersey bu kadar kolay olsa terran oynarlardi zerg protoss oynayacagim diye bosuna para kaybetmezlerdi .

said:
huun, 24 Ekim 2004 16:32 tarihinde demiş ki:
apm den dolayi soyle bir genelleme yapilabilir . zordan kolaya dogru zerg>terran>toss .

genelde zerg oyuncularinin apm si en yuksektir burdanda zerg oynamak icin daha fazla caba gerekir denilebilir ama hepsi bu . irklarin hepsi esit dengede .

her irkin oynanis sekli farkli ordan bir kafa karisikligi var sanirim .

bu konulara +1

en güçlü ırk diye birşey yoktur, ırkı iyi oynayan oyuncu vardır.

yoksa alırsın terranı, kaparsın etrafı bunkerlarla, yatarsın oyun boyunca, gosu gelse birşey yapamaz.

Ancak her ırkın taktiklerine karşı, gene her ırkın antitaktiği vardır, her birimin bir zayıf kısmı vardır, hiç biri mükemmel olmadığından, "ooh ben terranım (ya da) oh ben protossum, tamam oyunu kazandım" gibi bir şey diyemessiniz.
Yoksa oyun sadece terran vs terran olurdu, kimse protoss veya zerg oynamazdı.

Gosu maçlarını izlemenizi öneririm. Zerg vs terran veya protoss vs terran maçlarında terranların kaybettiği oyunları... huun'un dediği gibi balansı göreceksiniz.[signature][hline]I fear no enemy!
I fear not death!
For the khala is my strength!
En Taro Adun!

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 24 Ekim 2004 17:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ilk başlarda p nin benim için en iyi olduğunu düşünüyordum , sonra bir gün terran denedim ve bu da güzelmiş diyip terran a döndüm. 2-3 hafta önce arkadaş geldi lan dan star oynayalım diye , zerg denedim onun da güzel olduğunu fark ettim ..
Artık r oynuyorum ve hepsinin dengede olduğunu düşünüyorum. Bir ırkı iyi yönetmek hızlı düşünmeye bakıyor bence[signature][hline]The Last Sunrise - Günbatımı Diyarı , Online MUD
Paticik StarCraft Forumları
Sosyal ağlarda paylaş

En güçlü ırk diye birşey yoktur
seklinde bir olay yok.

En güçlü ırk Terrandır starcraft da.
Oyun 7 senelik.Bu tartışmalar yapılıp biteli 3 sene oldu[signature][hline]Arcane bir icq mesajında demişki :
Sosyal ağlarda paylaş

Eternal: kombine ordu her irk icinde gerekli bir sey . sadece goon gidebilirsin demek kesinlikle yanlis . kombine derkende rakibin durumuna gore olusturursun bu kombinasyonlari yoksa her uniteden basmak gerekir diye bir sey yok . templarda "destek unitesidir" . tek basina cok fazla bir sey ifade etmez tek basina hic bir atagi kesemez .

oyun 7 senelikse ben de 7 senelik sc oyuncusuyum . her gun en az 4 farkli sc sitesine girer cikarim ben boyle bir tartismalar 2 sene oncesinde kaldi ve hic bir sonuca ulasmadi diyorum .

en guclusu terransa alsin o zaman butun prolar terran di mi ? neyin davasi bu onu anlamadim .

[Bu mesaj huun tarafından 24 Ekim 2004 18:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

sempati empati meselesi bu
ben terran ı severim sen protoss u seversin
toss la iyi oynamya calısırsın.
Her pro oyuncu her oyunu kazanıcak diye bir kaide yok.
Hatalara bakar oyunlar
yanlış zamanlama oyunu iyi okuyamamaya vb.. durumlara bakar.
Cekişme böle olur zaten starcraft
Bu yüzden hala 1 numaraları strateji oyunu.Dengeler heran alt üst olabilir oyunda.
Herkes terran olsun o zaman diye birşey mi olur.Terran en güçlü ırk diyorum.
O zaman bütün pro lar terran olur diyosun.alakasız bir olayı savunuyosun yani.[signature][hline]Arcane bir icq mesajında demişki :

[Bu mesaj Eternal tarafından 24 Ekim 2004 18:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Evet terran oyundaki en güçlü ırk gerçektende ..
Ama hem pahalı ( z ye göre en azından ) hem de çok yavaş bir ırk o yüzden en kalite ırk diyemeyiz.
Kalite bakımından eşitler , ama siege tank vs. sayesinde güç olarak evet t daha güçlü[signature][hline]The Last Sunrise - Günbatımı Diyarı , Online MUD
Paticik StarCraft Forumları
Sosyal ağlarda paylaş

terran en iyisi diyosunuzda bundan 2 sene önce sc nin en iyi oyucusu olduğunu kanıtlayan slayer boxer a kafa tutan adam ve onu bi sürü oyunda top eden adam neden zerg ırkını seçti ??
yellow u unutmayalım beyler lütfen ve iyi bi zerg terranı ezer ....[signature][hline] the unnamable is the eternally real Names is the origin of all particular
things. Free from desire,you realise the mystery..Caught in desireyou see
only manifestations...This source is called Darkness...
Sosyal ağlarda paylaş

iyi bir zeg terranı ezermi..yukarda bahsettigim gibi anlık durumlara hatalara bakar oyun.
Dört dörtlük oynayan bir Terran bilgisayar ( yapay zeka )
aynı sekilde dört dörtlük oynayan bir zerg i yener.[signature][hline]Arcane bir icq mesajında demişki :
Sosyal ağlarda paylaş

yani sonuç olarak terran oyunun en güçlü ırkı denilmesi yanlış !
zaten blizzard patch leri war3 olsun sc olsun hep ırkları dengelemek için çıkarıyo ...[signature][hline] the unnamable is the eternally real Names is the origin of all particular
things. Free from desire,you realise the mystery..Caught in desireyou see
only manifestations...This source is called Darkness...
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunda tabiki bariz bir üstünlük olmaz ama çeşitli avantajlari olur irklarin. Bu avataj bakimindan sanki terranlara biraz torpil geçmişler diye düşünüyorum. Terranlarin üstlerini her yere kurma avantaji ve binalarin uçmasi bence çok önemli bir özellik.Bazı arkadaşlar terranlar dayaniksiz demiş ama sorarim size oyunda kaç unit en güçlü damage koyan nuke yiyipte ayakta durur? Battlecruiser! Terranlarin en kötü dezavantaji scvlerin çok salak olmasi ki oyunu bazı durumlarda etkiliyor daha en baştan çok değerli zamanimizi bu salak scvler yüzünden harcadiğimiz durumlar oluyor yada gittipte ekonominin en zayif zamanlarinda bir yere takiliyor ve çikartamiyorsunuz...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...