Soulbringer Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 said: Rewendor, 11 Kasım 2004 21:20 tarihinde demiş ki: said: Razu, 11 Kasım 2004 21:15 tarihinde demiş ki: said: Sailor, 11 Kasım 2004 21:12 tarihinde demiş ki: bahsettiğiniz şey şu: biz adamlara türk vatandaşı gibi bir yerin tapusunu satıyoruz. fakat başka çoğu ülkede bu yoktur sadece 100 sene fln kullanım hakkını alabilirsiniz. yani siz bunları TAMAMEN satıyorsunuz, sorun orada. Evet suankı hukumet vatan topragını para ıle yabancılara satmaktadır.ayrıca guneydogu anadolu bolumunun buyuk bır kısmı satılmıstır sımdıden... Yavaş satsınlar, bunun için yasa değişikliği önergesi çıkarmak zorundadırlar ki satılan mal hala T.C. toprağı kalır ve istendiği zaman geri alınabilir zarar karşılanmak kaydıyla. Şimdi de "satılıyormuş" dan bir anda desteği bulunca "satılmıştır" gibi kesin ifadeye geçmişiz... Eh bu mudur yani? Fazla bilgili Sn Rewendor o halde siz bir deniz ve plaj taraflı illerimize doğru gidiniz bakalım orda nelerle ve ne anlatılarla karşılaşıcaksınız...Yada bir diyarbakır meselesi varki on topic actırır o konu ... Yavaş satmıyorlar güzel güzel satıyorlar ayrıca.. Saygılarımla Soul..[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)* §Bounty Hunter§
streamin Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 fethiyede turk yok herkes ingiliz oradan pay bic ama bir millet paraya muhtac olmayi gorsun bu bir yerde makus talih yani satacaksin fethiyelilerde 100 bin dolarlik arsayi 350 bin dolar teklif edilince seve seve kabul ediyo soru su aslinda parami belirli haklarla ve o haklari o eleamanin asamayacaginin biligin kurallarlar cevrirli toprak parcasimi elbette 350 bin dolar !![signature][hline]msn:[email protected] icq:295941103
McFrenzy Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Bence de halk satıyo bu toprakları hazine toprağımı satılıyo sanki. Ki devlet istediği zaman al paranı sitir diyebiliyomuş. Neye gaza geliyonuz anlamadım ben. Öyle ülke mi alınır. Onun yerine ekonomimizi bağlıyarak daha güzel kullanıyolar ülkemizi.[signature][hline] Rotweiler, 19 Eylül 2004 22:13 tarihinde demiş ki: Hayatta ne olursa olsun kazanan hep iyiler ve RP olsun... Saygılarımla...
Soulbringer Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 said: fizban, 13 Kasım 2004 18:49 tarihinde demiş ki: satan devlet değil ki, halk. "vay efenim orada şehit kanı var" demiyor kimse, aaa para diyor. atlıyor. Halk satıyor lakin ulkedekı işsizlik oranınında payı buyuk... Ama dedıklerınıze katılıyorum Sn Fızban..[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)* §Bounty Hunter§
Sailor Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 yazın güneyde bir yerlerde evi olan biris anlatmıştı ki; bazı siteleride %60-70 yabancı var ve bunlar artık yönetime gelip sitedeki türklerin çıkarılmasını onların yerine işte kendi vatandaşlarının gelmesini istiyorlarmış. eh, ne demek şimdi bu yani?[signature][hline]oasisoyun.net | Mancınık'ı Yükle | Oasis Forum Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196
Sailor Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 e yapamaz tabi ama ordaki türkler de bir süre sonra çıkacaklardır.. %70i yabancı olsa millet heryerde "hello" diyerekten dolaşırsa bizimkiler napsın..[signature][hline]oasisoyun.net | Mancınık'ı Yükle | Oasis Forum Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Yabancıların yatırım yaptığı ve satın aldığı bölgelerde terör azalır. İlginçtir.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 said: Soulbringer, 13 Kasım 2004 15:18 tarihinde demiş ki: said: Rewendor, 11 Kasım 2004 21:20 tarihinde demiş ki: Yavaş satsınlar, bunun için yasa değişikliği önergesi çıkarmak zorundadırlar ki satılan mal hala T.C. toprağı kalır ve istendiği zaman geri alınabilir zarar karşılanmak kaydıyla. Şimdi de "satılıyormuş" dan bir anda desteği bulunca "satılmıştır" gibi kesin ifadeye geçmişiz... Eh bu mudur yani? Fazla bilgili Sn Rewendor o halde siz bir deniz ve plaj taraflı illerimize doğru gidiniz bakalım orda nelerle ve ne anlatılarla karşılaşıcaksınız...Yada bir diyarbakır meselesi varki on topic actırır o konu ... Yavaş satmıyorlar güzel güzel satıyorlar ayrıca.. Saygılarımla Soul.. Kendi quoteumu da ibret olsun diye bırakıyorum. Ben ne dedim? Yazlık ve turistik bölgelerde mal alım hakları var dedim bu biiir... Ben ne dedim? Satılsa bile istendiği sürece geri alma ve kamulaştırma hakkı vardır devletin, kötüye kullanıldığı anda geri alınır dedim bu ikiiii.... Demek ki sadece yazmak yetmiyormuş karşı tarafı da okumak gerekiyormuş. Ben söylediklerini zaten belirtmiştim.[signature][hline] Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
TooRan Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Arkadaşlar bu tamamen halkın elinde olan birşeydir.Lakin bu toprakları devlet değil,halk satmaktadır.Ama gel gör ki;ne dersek diyelim,özellikle doğudaki yoksul halk,toprağını satacaktır...Sonumuz hayrola! :(
AngeL_DusT Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Bana gelen bir e-postayı sizlerle paylaşmak istiyorum. "Yabancılara Toprak Satışına Hayır!" Kampanyası Sevgili Dostlar; Bildiğiniz gibi 2003 yılında kabul edilen 4916 No.lu yasa yabancılara köy ve tarım arazilerinin satışına imkan tanımış ve o tarihten itibaren çok büyük miktarda Türkiye Cumhuriyeti toprağı yabancıların eline geçmiştir. Bu konuyla ilgili CHP'nin Anayasa Mahkemesine açtığı dava 1 yıldır bekletilmektedir ve sözkonusu yasa hala iptal edilmemiştir. Toprak satışlarının hızı artarak devam etmektedir. Bunu önlemeye katkıda bulunmak için bir protesto kampanyası başlatıldı. Aşağıda, devletin çeşitli kademelerinde önemli görevlerde bulunan şahısların e-posta adresleri ve onlara gönderilebilecek bir örnek metin mevcuttur. Aşağıdaki metni kendi istediğiniz şekilde uyarlayıp, adınızı yazarak bu adreslere yollayarak "Yabancılara Toprak Satışı" konusundaki tepkilerinizi dile getirebilirsiniz. Böylece toplumda bu konuya karşı oluşan tepkinin biraz daha farkedilmesini sağlayabilirsiniz. Hepinizin katılımını bekliyoruz. Saygılar... Kampanyayı Başlatan Billur ÖZBAY (KMH Üyesi) **************************************************************** Bildiri Metni: Sayın Devlet Yetkilileri, Sayın Parti Yöneticileri, Sayın Kamuoyu, Atalarımızdan kan bedeliyle emanet almış olduğumuz bu toprakları , kanunlarla tespit edilmiş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık haklarımın bana vermiş olduğu yetkiyle; 4916 No.lu Yasanın derhal yürürlükten kaldırılmasını, yabancılara köy ve tarım arazilerinin satışının durdurulmasını, talep ediyorum . Buna göre, emanet olarak bize teslim edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti topraklarının her santimetre karesinin maddi ve manevi hakları, hiçbir şekilde yabancıların tasarrufuna asla bırakılamayacak kadar değerlidir! Türk ulusunun kahraman evlatlarının bize emanet etmiş olduğu bu toprakların, millete danışılmadan, kamuoyunda tartışılmadan, AB uyum yasaları adı altında yasalaştırılarak satılması, ASLA KABUL EDİLEMEZ! Biz bu toprakların tapusunu, kanımızla bedelini ödeyerek emanet olarak aldık! Bu bildiri ile; emanetimizi çocuklarımıza ve torunlarımıza eksiksiz ve tam olarak teslim etmek kararlılığında olduğumuzu, devletimizin tüm yetkililerine, siyasi partilerine ve tüm kamuoyuna duyurulur. Buna göre; yabancılara köy ve tarım arazilerinin satışının derhal durdurulmasını, gizli veya açık(muvazaa) satışı yapılmış olan köy ve tarım arazilerinin, derhal istimlak edilmek suretiyle gerçek sahipleri olan Türk Milletine geri verilmesini talep ediyorum! Saygılarımla. (Adınız) (Soyadınız) Bildirinin Gittiği Adresler: >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] >> [email protected] ------------------------------------------------------------------------------------------ TEMA VAKFI: Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün Kapatılmasına İlişkin Yasa Tasarısı İvedilikle Geri Çekilmelidir. Devlet, Toplumun Geleceğinin Güvencesi Olan Toprak ve Su Kaynaklarını Korumak Görevini Yerel Yönetimlere Bırakmamalıdır. Ulusuna ve ülkesine karşı ödev ve sorumluluk bilincini taşıyan ve “sürdürülebilir yaşam” için toprak ve su kaynaklarımızın korunmasını temel ilke sayan TEMA Vakfı, bu amaç ve ilkelerle ilgili konularda duyarlı olmayı, demokratik yöntemlerle görüş ve önerilerini yetkililere ve kamuoyuna duyurmayı ödev bilmektedir. Bakanlar Kurulu tarafından ilgili kurum, kuruluş veya sivil toplum örgütlerinin gör
AngeL_DusT Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 TÜRKİYE ÜZERİNE OYNANAN OYUNLAR Türkiye'deki toprak satışlarının iyi analiz edildiğinde bunların hiçbirinin tesadüf olmadığının görüleceğini ifade eden Prof. Dr. Anıl Çeçen, "Büyük Ortadoğu Projesi"nin açıklanmasından sonra gündeme gelen Türkiye'de yabancıların toprak satışı kanunu çıkmasından sonra serbest bırakılmasını geçen sene Davos'ta yapılan toplantılarda ABD heyetinin Türk heyeti üzerinde yaptığı baskının bir sonucu olarak değerlendirmek gerekir. Türkiye'nin etrafında Osmanlı İmparatorluğu'nun tebaası olanlar tarafından kurulmuş olan üç küçük devletin yani Yunanistan, Ermenistan ve İsrail'in toprak alımları konusunda etkin olduğu ve gayrimüslim akrabalıklardan gelen kişileri kullanarak Büyük Yunanistan Projesi çerçevesinde Ege Bölgesi'ne, Büyük Ermenistan Projesi çerçevesinde Van'a, Kars'a ve Ardahan'da ve İsrail'in Büyük İsrail Projesi çerçevesinde su kaynaklarını içine alan GAP Bölgesi'nde toprak alarak Türkiye'nin güneydoğusuna uzandığını görüyoruz. Bunun yanında geçen yüzyıldan Hatay'da hayalleri olan Suriyelilerin yine bu bölgemizde toprak satın aldıklarını biliyoruz. Bazı çevrelerin Anadolu topraklarına göz diktiklerini görüyoruz. Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Anıl Çeçen toprak satışlarını değerlendirdi Cumhuriyet tasfiye edilmek isteniyor Türkiye'de yabancıların toprak satın almasının Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Türkiye'ye dayatılan idarî, sosyal, toplumsal ve kültürel değişimin bir parçası olduğunu ifade eden Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Anıl Çeçen, "Toprak alımları, kamu yönetimi reformu, yerel yönetimler yasası ve bu çerçevede yapılmak istenen değişimler Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi bir eyalet olarak bünyesine alma çabasıdır. Öte yandan Büyük Orta Doğu Projesi ise bu girişime karşın ortaya atılmış bir projedir ve yine merkezinde Türkiye'ye dayatılan değişiklik yatmaktadır" dedi. - Yabancılara toprak satışı konusu ve bununla ilgili olarak yasal düzenlemeler AB uyum sürecinde gerçekleşen bur durum. Bu durum analiz edildiğinde fiili durumda ortaya çıkan sonuçlar sadece Türkiye için mi geçerli yoksa bunun diğer örnekleri de bulunuyor mu? ** Türkiye 50 yıllık süreçte AB'ye üye olmakta hâlâ zorlanıyor. Ancak Türkiye'nin yapamadığını Avrupalılar yaptı ve Türkiye'nin topraklarına girdi. Avrupa'nın büyük ülkeleri İngiltere ve Almanya'nın öncülüğünde başta Alanya olmak üzere Türkiye'nin değişik sahil bölgelerinde toprak almaktalar. Almanlarla rekabet içerisinde olan İngilizlerin Fethiye, Bodrum, Marmaris, Didim gibi sahil bölgelerinde toprak alıyorlar. Avrupa ülkelerinin Türkiye'den toprak ve mülk almaları 1. Dünya sSavaşı sonrasındaki Sevr zihniyetinin devam ettiğini ve AB'nin Büyük Avrupa Projesi kapsamında Türkiye'yi eyaletler şeklinde kendi bünyesine katmak istediğini ortaya koyması açısında da önemli. Vatan toprakları âdeta batan geminin malları gibi yağmaya açılmış durumda. Türkiye'nin topraklarına Ermenistan, Yunanistan ve İsrail'den oluşan Ortadoğu şeytan üçgeninden saldırılar vardır. Toprak satışları Yeniçağ gazetesi tarafından kamuoyuna yansıtıldığında bunlar mülkiyet hakkı ve mülkiyet edinme özgürlüğü olarak savunuluyor. Bunu savunanlar "Elveda Vatan, Merhaba Dünya" sloganını kullanarak vatan ve vatandaşlık kavramlarını devre dışı bırakarak, yabancıların ülkemizde toprak aldıkları gibi , bizimde yabancı ülkelerde toprak satın alabileceğimizi söylemekteler. Almanlar ve İngilizler Türkiye'nin güneş ülkesi ve yavaş yavaş yaşanacak bir merkez olduğu düşüncesiyle geliyorlar. Ama aynı hakkı Türklere vermiyorlar. - Avrupa Birliği'ne dahil edilen ülkelerde ülkemizdekine benzer yasal ve fiili bir uygulama var mı? Bu tür olaylar diğer ülkelerde nasıl karşılık buluyor? ** AB'ye alınan 10 tane Avrupa merkez ülkesinin durumlarına da bu noktada bakmak gerekecektir. Bu ülkeler küçük ülkeler. Bu ülkelere AB'ye girerken kendi vatandaşları dışında hiç AB vatandaşına toprak satışı iznini vermemiştir. 200 bin civarında Alman Alanya Belediyesi'nde temsil hakkı istemiştir. Yerel yönetimlerin değiştirilmesi yönünde adımlar atmışlardır. Bu da bir yeni yapılanmanın gündemde olduğunu göstermektedir. Yabancılar bu doğrultuda Türkiye'de kozmopolit yapıyı gündeme getirmek istemektedirler ki bunu da saklamıyorlar. İstanbul'da bulunan Rumlar, Ermeniler, Süryaniler, Yahudiler yeni bir Bizans arayışı içerisinde olduklarını söylüyorlar. Ankara'ya bağlı olan üniter yapıyı devre dışı bırakarak bir yeni yapıyı gündeme getirirken tam bu sırada da TBMM'den Kamu Yönetimi Reformu Yasa Tasarısı çıkıyor, Merkezi tasfiye eden, merkezde bulunan 15 bakanlığın yetkilerini yerel yönetimlere devretmek istiyorlar ve buna da reform diyorlar ki aslında bu devletin kendisinden vazgeçmesi ya da devletin kendisini tasfiye etmesi kanunudur. Tüm tartışmalara rağmen bu tasarı geçtikten sonra bir de bakıyorsunuz bu seferde Yerel Yönetimler Reform Tasarısı'nı gündeme getiriyorlar. Bu reform tasarısına da baktığınızda illeri birer küçük devletçik haline getiren An
Agirol Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 şimdi oldukça fazla paran olsa gidip miami gibi bi yerden ew almazmısın? ee adamların burdan herhangi bir şekilde yer almasına ndn kızıyorsunki?[signature][hline]i'm ashamed, i was shamed
wildpervert Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 satış konusunda hükümetin yapıcağı şey şu olmalı.. adam aldımı bi yeri pat pat etrafını devlet alıcak.. başka bi yerimi aldı pat pat etrafını alıcak ki yanındaki yerlerde alınıp bi yerde büyümelerini egellemek.. bunların yaptıkları öle ufak yerler almak degil.. elin turisti napsın 100bin dönüm araziyi yazlık mı yaptırcak?? karşı olunan şey bu işte yoksa adamın 500metrekare yeri degil..[signature][hline]Boo
Sensible Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Ya şimdi bu çok saçma bi topic,neden diyecek olursanız çünkü toprak satın almakla kimse bi ülkeye veya herhangi bi bölgesine hakim olamaz. Öyle bi durum olsa tapusu falan mı kalır askerler girer yıkar. Kimse hak falanda iddia edemez.. Adam benim tapum var diyip devlet mi kuracak orda?[signature][hline]Zegard 50 Animist/Hibernia - Lancelot Crosby,Stills,Nash & Young
wildpervert Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 dediğim gibi çoğalırlarsa bölgenin asimile olmasına sebebiyet verirler..[signature][hline]Boo
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 14, 2004 yabancılara satcaklarına ban varsinler benim olsun param yok ama ona göre bi güzellik yapsınar[signature][hline]belediye otobüsünde uykumdan rüyalarımdan ayrılıp kapıya baktıımda inmem gereken durağa geldiimi görüp kapıya koştum ama sırt cantamı düzletene kadar dur düğmesine basmayı unuttuumdan 2 km falza yürüdüm,şofeend rica edemedim durak dışında indirsin die...
Öne çıkan mesajlar