barnacle Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 elektrik faturasına 2 kat bir maliyeti varmş yaklaşık bi de. aynı ekran led tv 10 tl yakıyorsa bu 20 falanmış işte. 5-6 saat kanal değiştirmeyince burn muhabbeti olabiliyormuş fln. şöle bir göz atınca bu bilgilere ulaştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 ledde iyi plazmanın daha mı kaliteli görüntü yani ucuz tamam ama görüntü kalitesi acaip farklmı plazmanın yoksa sadece fiyat performans açısından daha iyi olduğu için mi bide o elektrik yakma burn felan hep eski tip plazmalarda var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 barnacle said: elektrik faturasına 2 kat bir maliyeti varmş yaklaşık bi de. aynı ekran led tv 10 tl yakıyorsa bu 20 falanmış işte. 5-6 saat kanal değiştirmeyince burn muhabbeti olabiliyormuş fln. şöle bir göz atınca bu bilgilere ulaştım. tam hesabini yapmistim zamaninda benim panasonuc televizyon gunde 8 saat izleme ile 8tl harciyor ayni bouylardaki led 8 saat izleme ile 5 tl harciyor aylik 3tl kariniz olur eved, led televizyon ile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 Red said: abi düz mantık ama neden ucuz o zaman.bi olayı olmalı sadece incelik kalınlık meselesi mi diğerlerini pahalı yapan artik kaliteli panellerin basarili led aydinlatmalariyla oyle plasmanin siyahi, yuksek kontrasti falan kalmadi. Eskiden (cok degil 1 sene kadar once) plasmaya bu kadar yakin lcd panel yoktu. Simdi bir dolu var. lcd ler artik cok verimli aydinlatma sistemleriyle siyahi siyah gibi verebiliyor, cok daha yuksek kontrast oranlari yakalayip bunu cok ufak bi hacimde yapabiliyor. Uzun omurluler, cevre sartlarindan etkilenmiyorlar, enerji tuketimleri az. Her ulkede ayni faturalandirilmiyor sonucta enerji, buyuk faktor. Haliyle uretim fazla oldugu icin parca da nispeten ucuza geliyor. Uretim teknolojisinin uzerine gidildikce maliyeti de dusuyor. hem plasmanin hem de lcd lerin ucuzlamalarinin sebebi bunlar. plasma lcd ye su acidan rakip; input lag yok, paneller overall daha hizli, kontrast ucuz modellerde bile topliner lcd lerle kafa kafaya, fiyatlar cok agresif. Boyut arttikca fiyat lcd ler kadar hizli yukari cikmiyor. bunun yaninda , goruntu kalibrasyonu zor, bazilari icin anlamasi bile zor bi konsept. Kotu kullanim kosullarinda en yeni tip de olsa burn in hala bi vaka olmaktan cikmis degil.(gunde 8 saat show tv izlemek benim gozumde bi elektronik cihaz icin kotu kosul adf) neyseki burn in vakalari kalici olmaktan cikti. Cogu zaman kimse orda oldugunu bile gormuyor. Oda sicakligi ve basinc plasmada buyuk faktor. 2000m ustunde basinc yuzunden duzgun calismasi bile garanti edilmiyordu. (yenilere bi suredir bakmadim, hala vardir %99) Ote yandan iyi lcd almak da zor zanaat, panel iyi aydinlatma iyi oluyor, islemcisi kotu oluyor. panel iyi, uite hizli oluyor, aydinlatma bombok. hepsi iyi oluyor, featurewise sikinti var tum pakette. Hepsini ayni anda almak ya cok pahali, ya da bulunamayan bisey oluyor. kalabalik lcd marketinin de sikintisi bence bu. ozet; butce az, gercekten iyi led lcd hd tv alamiyorsaniz, direk plasma alinir. guzel bi tv bulabildiyseniz, ve cogu zaman tv izlemek ve yogun gaming icin kullanilcaksa fiyattan bagimsiz lcd alinir. 50 inch ustu ekonomik fakat iyi bi performer alincaksa yine plasma alinir. geri kalan hersey icin lcd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 40" samsung 6003 aldim ben, mis gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 valla led'lerin en yenisi bile hala basarisiz siyahlar konusunda parlatip parlatip onune sunuyorlar siyahlari. Net deneyini yaptiydik LG bayisinde :) oyun icin kesinlikle plazma bu arada, teorikte ms orani led'lere gore cok cok dusuk, pratikte zaten 0 diye geciyor. enerji dedigim gibi 3-4 tl'lik farklar var aralarinda. burn-in dedigin gibi sorun olmaktan cikti artik. tek sorunu plazmalarin guneste parlamalari, bi bu sorunu halledemediler, perdeleri cekip hafif los ortamda seyretmek lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 sonynin yenilerinde daha iyi galiba siyah olaylari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 senko said: valla led'lerin en yenisi bile hala basarisiz siyahlar konusunda parlatip parlatip onune sunuyorlar siyahlari. Net deneyini yaptiydik LG bayisinde :) kalibrasyonla alakali tamamen. Piyasada net 10 dan fazla plasmadan iyi contrast ve siyah tutturan led lcd var. bi panny plasma kullanici olarak gaming icin ben plasmadan vazgecmem de benim kullanimim ortalamaya gore hayli light. haftasonu 4-5 saati gecmez, o da bluray film ve ps3 den ibaret. agir oyuncular icin elektrik masrafi , kalibrasyonu yapilmamis panelde burn in falan buyuk sikinti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 KHaRoN said: senko said: valla led'lerin en yenisi bile hala basarisiz siyahlar konusunda parlatip parlatip onune sunuyorlar siyahlari. Net deneyini yaptiydik LG bayisinde :) kalibrasyonla alakali tamamen. Piyasada net 10 dan fazla plasmadan iyi contrast ve siyah tutturan led lcd var. bi panny plasma kullanici olarak gaming icin ben plasmadan vazgecmem de benim kullanimim ortalamaya gore hayli light. haftasonu 4-5 saati gecmez, o da bluray film ve ps3 den ibaret. agir oyuncular icin elektrik masrafi , kalibrasyonu yapilmamis panelde burn in falan buyuk sikinti. abi gel deniyelim bunu kalibre bir plazmanin siyah basarisini gecebilecek bir led oldugunu sanmiyorum, 3-4 ay icinde led teknolojisi bir atilim yapmadiysa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 deneyini yaptiydik derken 45 dakika kalibre ettim lg plazma ve led'i Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 sony çok pahalı ya.hiç bulaşmam ahah valla normalde samsungdan şaşmıyordum kaç senedir.ama istediğim tarzda olanlar kesinlikle pahalı lgnin ilk koydugum linkteki 620s ile olumsuz yorum çok.fakat 660s için genelde olmuş deniyor canlı canlı gördüğümde de fena değildi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 sanirim 2008de panasonic TH-50PZ80 modelini almistik. pixel mappingde basarili olamamistim mesela. ve acayip titriyordu panel. hani yaziyolar ya 600hz falan diye tv lerde, process olduktan sonra 600hz o mesela, panelin kendisi raw ne verebiliyor o cok onemli. evet input lag yok ama boyle goruntu gozu acayip yoruyordu bu modelde. led panellerde oyle bir sikinti yok. su an yeni aldigim samsung 40UE8000 modeli bu konuda cok iyi cikti tahminlerimden daha ustte. siyahlar da siyah yani, sikinti gormedim pek. trick su ki, ekranda yogun siyah varsa dimliyor iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 haa evet isiklari kisip acma olayi var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 senko said: abi gel deniyelim bunu kalibre bir plazmanin siyah basarisini gecebilecek bir led oldugunu sanmiyorum, 3-4 ay icinde led teknolojisi bir atilim yapmadiysa. deneyelim de niye challenge edindin ki bunu google yardimcimiz olsun , karsilastiralim foot-lambert veya candela-squaremeter degerlerini. denedigin lg unite basarisiz olmus olabilir. Tum led lcd ler basarisizdir demek degil. Veya iyi plasma denemissindir. 5 senelik kuro display ler hala benchmark neredeyse, olmuyor degil. sharp elite pro ya bak mesela, tahminim daha siyah plasma veya led lcd yok piyasada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 birde plasmalarin power on time ne kadar ilerlerse performans kaybetme phenomeni var. out of the box bi plasmayla led karsilastirilinca kafadan plasmanin onde olmasi gibi bi durum da var calisma mekanizmasi geregi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 KHaRoN said: senko said: abi gel deniyelim bunu kalibre bir plazmanin siyah basarisini gecebilecek bir led oldugunu sanmiyorum, 3-4 ay icinde led teknolojisi bir atilim yapmadiysa. deneyelim de niye challenge edindin ki bunu google yardimcimiz olsun , karsilastiralim foot-lambert veya candela-squaremeter degerlerini. denedigin lg unite basarisiz olmus olabilir. Tum led lcd ler basarisizdir demek degil. Veya iyi plasma denemissindir. 5 senelik kuro display ler hala benchmark neredeyse, olmuyor degil. sharp elite pro ya bak mesela, tahminim daha siyah plasma veya led lcd yok piyasada. yok sana karsi challenge etmedim varsa hakikaten gormek isterim alirken bayagi bi plazma ve led baktim cunku, (issizdim o aralar o yuzden cok arastirdim :)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Selam, Sharp TR'de satılmıyor sanıyordum ben?!? Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 aquos lar var, elite pro serileri ise siparisle geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Selam, Yanında rulo yapılarak "uygun" çapa düşürülmüş faturasıyla geliyordur sanırım :P Benim Panasonic 1024x768 olması dışında iyi :P Güzel de ısıtıyor salonumu! HD film izlerken renk geçişlerinde dikkatli bakarsan kademeleri görebiliyorsun. Ama genelinden oldukça memnunum; hele o odunumsu kumandası ve menü yapısı :) Samsung bana nedense donanımsal güven vermiyor; model çıkartırken üreyen bir tavşanla yarışıyor resmen! Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 fiyatlar oyle degil, bence hayli uygun hatta ama cok bilinmedikleri ve tercih edilmedikleri icin distributor fazla nazlanamiyor markaya haliyle fiyat cok oynamiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Selam, Baktım da Aquos modelleri göstermişler ama Elite Pro falan hiç yok : Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar