Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bölümünü okumadan mimar olmak


Murray

Öne çıkan mesajlar

said:
Alınabilecek Ünvanlar

AutoCAD Uzmanı
AutoCAD Operatörü
3DS Max Uzmanı
3DS Max Operatörü
Teknik Ressam
Teknik Çizim Uzmanı
Teknik Çizim Operatörü
Görselleştirme Uzmanı
Çizim Teknisyeni
Bilgisayar Destekli Görselleştirme Uzmanı
Tekniker


Yani hayır, mimar olamıyosun.

İmza yetkin yok, projenin tamamını sana yaptırsalar bile altına imzayı sadece mimar, inşaat mühendisi veya ne projesi yapıyosan onun mühendisi atabilir.
Bu tarz programlara da genelde ilgili alanda üniversite okuyan(ya da okumuş olan veya ileride okumayı planlayan) kişiler katılıyo ellerinde sertifika bulunsun, program kullanmayı öğrensinler CV ye yazıcak bişeyler olsun filan diye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

olmaz.

mimar zaten olmazsın. sadece autocad max neyim bilen birisi olursun. mimarlıkta işin angaryasını tekniği ile ayırmak diye birşey pek yok. en fazla ben çizdim sen kesitleri çiz gibi bir durum olur.

en fazla küçük bir büroda yaşı geçkin, piyasanın, işin kurdu bi mimar amcanın yanında 2-3 yıl çalışırsın ondan sonra çizimleri sen yapacak kıvama gelirsin. mimarlar alınmasın olay sadece kat karşılığı iş yapan mütahitlere matbu proje vermekten/modifiye gibi işlerden bahsediyorum, özgün tasarımlardan değil. o bahsettiğim amcalar genelde artık işin çizme yönünü gençlere parasıyla yaptırma eğilimindedir. fakat mimar işe almak yerine mimarlığı bilmeyen çizim operatörü almaya ne kadar istekli olur orası bilinmez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bunun gunumuzde bir tek ornegi var japon mimar Tadao Ando hic mimarlik egitimi almamasina ragmen mimarinin oscar odulu sayilan pritzker mimari odulunu almistir ve ingiliz kraliyet mimarlar akademisi tarafindan odullendirilip unvan verilmistir(mimar) ama istisnadir, ha okumadan mimarlik yapabilir misin ? hayir.

edit:typo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...