Joker Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Şimdi şuan çalıştığım yerde 2 yıla yakındır çalışıyorum. bizim ekibin yöneticisi iş'i bırakıp başka bir yerle ortaklaşa şirket kuracak, bizi de yanında götürecek. Bizim ayrılma şeklimiz henüz netleşmedi. kıdem tazminatı ihbar tazminatı gibi şeyler okuyorum. Bunları alma şansımız nedir? birde şu şekilde problemli bir durum var, benim belli bir dönem boyunca kosgeb desteği olduğu için tam maaş/ssk yattı, ama destek bittikten sonra bana sanırım asgari yatırmışlar. Parayı da elden filan veriyorlardı. Tahminen ocak gibi ayrılacağımızı düşünüyoruz. Nasıl bir yol izlenmeli? Tavsiyeleriniz nelerdir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 benim bildiğim kadarıyla elden maaş vermek yasak başkan. Adamlar suç işlemiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Tabi yasakta şimdi şikayet olayına direk girmek istemiyorum, tatlı bir şekilde çözmek hedefindeyim öncelikle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zipzip Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 şunu söylemek isterim herhangi bi şikayet durumunda sadece sizi değil şirketin kuruluşundan beri tüm elemanları inceliyolar.o yüzden de bayağı bi zarara uğratabilirsiniz.telefon numarası da 170 yanlış değilsem.ha yapın demiyorum da hakkınızı almadan bırakmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 o en kötü ihtimal zaten cepte ama ben o silahı çok kullanmak istemiyorum. şuan gidip ne demem gerecek, nasıl bir konuşma yapmam gerekecek ne kadar talep etmem gerekecek onları oturtmaya çalışıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Kıdem tazminatını hesaplat, "give me my money or else..." de bırak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 İstifada kıdem tazminatı almak, askere gitmek dışında yasal olarak mümkün değil. Tamamen işverenin keyfine kalmış bir durum, verirse jesttir yani. Çifte bordro uygulaması deniyor öyle az yatırıp elden verme işine, bu şekilde tehdit edersen daha bir tırsarlar :p Ciddi de suç, 2-3 tanık bul yeter, onlar isterse 15 kişi getirsin kazanırsın davayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 arkadaşlar baggionun teyzesi avukat, bu şekilde dava kazandı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 yalnız 15 kişi 3 kişiyi çok fena dövmüşler adliye çıkışında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 gold git FPS trolle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CuteButPsycho Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 İstifa edersen kidem ve ihbar tazminati alamazsin. Sirket sana bi guzellik yapmazsa ki su gorunen tablo yapmazlar. Sen adamlari ihbar etsende denetimi yapacak kisilere gore degisir, cezasi cok ama uygulanabilirligini tartismak lazim. Gelirler bi "cay" icer giderler cok buyuk ihtimal denetciler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Sirket senin tasinmani isterse istifa ederek tazminat alabilirsin. Tam kosullarini arastie. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 resmi maaşını düşüremezler diye biliyorum? muhtemelen öncedende asgariden yatıyordu ama prim vs diye ekleyip yüksek göstermişlerdim. şurdan bi baksana hizmet dökümüne https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ bu arada işten çıkarken duruma göre sen bile ödeyebilirsin ihbarı haberin ola :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 baktım şimdi oradan; 3 kez gir çık yapılmış gözüküyor . ilk 4-5 ay hiç yatmamış. sonra 4 ay tam maaş yatmış sonra 1.5 yıl asgari yatmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 işten ayrılış bildirgesi tarzı bir şey imzalatmadılarsan gene bazı hakların vardır muhtemelen bu konudada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
souldarkorn Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 ayrı konu açmadan sormak istiyorum. benim hiçbir şekilde iş ahlakına aykırı bir hareketim olmaksızın çalıştığım yer beni şak diye kapı önüne koyarsa ne gibi taleplerim olmalıdır ? tazminat olsun kıdem tazminatı olsun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 kıdem ve ihbar birde kullanmadığın yıllık izinlerin. başkada bir hakkın yok :) ihbar duruma göre değişiyor, kıdem ise sadece 1 yılını dolduranlara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 İş ahlakına uymamak durumunda "haklı fesih" olur ve hiçbir tazminat ödenmez. Haksız yere "haklı fesih" koduyla çıkartıldıysan önce noterden ihtar çekersin, sallamazlarsa dava açarsın. Önce bu durum düzelir, sonra ödemek zorunda kalırlar. Performans, ekonomik durum vs. sebepleriyle çıkarırlarsa "geçerli fesih" olur, bu durumda kıdem ve (ihbar süresine uymadılarsa) ihbar tazminatına zaten hak kazanırsın. Ödemezlerse yine noterden ihtar ve dava yoluna gidersin. Her iki durumda da haksız şekilde çıkarıldığını düşünüyorsan, davada tazminatların üzerine işe iade de talep edebilirsin. Zorla döndürüldüğün yerde ne kadar huzur bulursun onu da düşünmek lazım ama tabi, tazminat yeterlidir genelde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2012 her okuduğumda kilitleniyorum şu imzaya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Kasım 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2012 Ihbar ve kidem'de yasal duzenleme oldu ama uygulamaya gectimi bilmiyorum. Hem iyi hem kotu yonleri var. Her neyse, aralik sonunda cikacaksan onceden bildirmen gerekiyor. Calistigin sureye ve pozisyonuna gore yamulmuyorsam 3-6-9 hafta gibi ihbar sureleri var. Bunlara uymakla yukumlusun. Anlasma yoluna gidersen kidem tazminatini alabilirsin. Noter tasdikli istifa yazip beyanda bulunursanda isin kolaylasir. Maas elden odenebilir ancak karsiliginda pusula imzalanir. Pusulalarini sakliyorsan( sayet varsa) asgariden yatirilan ve yatirilmayan ssk ucretlerini geriye donuk yaptirimla yatirtqbilirsin. Ancak ssk da bu kadar oyun yapan firma ile isim olmaz acarim davayi. Resmen hakkin olan parayi calmislar araniz iyi olmasada olur. Patronun iyisi yoktur yenisi vardir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2012 İhbar süreleri; Deneme süresinde (max. 2 ay, sözleşmede kısaltılabilir ama uzatılamaz) hiç yok, Deneme süresi - 6 ay arası çalışana 2 hafta, 6 ay - 1.5 yıl arası çalışana 4 hafta, 1.5 - 3 yıl arası çalışana 6 hafta, 3+ yıl çalışana 8 hafta. Bunlara uymayan taraf (yani hemen gönderen işveren ya da hemen giden çalışan) o süre kadar brüt ücreti karşı tarafa ödemekle yükümlü. Firma "ihbarını çalışmana gerek yok ya tamam" derse de çalışmanız gereken süre kadar geri tarihli verin istifa dilekçesini, yarın öbür gün canları sıkılıp dava açmasınlar size. Laf ederlerse "ya üzerimde yasal sorumluluk kalmasın ben rahat edemem ne farkedicek" diye anlatırsınız. Noterden çekmeye de çok gerek yok istifayı, 2 kopya halinde yazıp iki üst düzey yöneticiye ıslak imza attırın ve saklayın yeter. Geçerli bir delil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar