Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şu anda en dengeli match up hangisidir?

Oymanq

Öne çıkan mesajlar

doubtful said:

Mirror match-up'larda dengesizlik nasıl olabilir biri açıklayabilir mi?

PvP
TvT
ZvZ

en dengeli match up 'lar :D:D

şöyle olabilir. pvpde uzun süre 4gate yapanın kazandığı durum. yani pro oyuncuların bile uzun süre pvp flip coin demesi şansa dayanması. oyun mekaniklerinde o match upın şans faktörünün çok olması. illa dengesizlik olarak roach stalkerı döver anlaşılmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

GM de cannon rush yapan adam var
oda yiyen adamın sucu

yiyen adamın suçu değil maplerin dizaynı ve antisinin olmaması sebebiyle durdurlamaz bir şey. ben sana proların yediği canon rush replerinide bulurum. 4 kişilik mapte adam tesadüfi probe yolllayıp expten başlıyor canon atmaya yada pylonun arkasında felan sıkıştırıyor tamamen şansa dayalı yada direk 0 scout dark rusha giden adamlar var bildiğin mallık yani. tvt bana göre mirrolardaki en çok yetenek isteyen match up.
Sosyal ağlarda paylaş

Tvp en dengeli match up.ama eğer en cok yetenek isteyen dersek tvz.zvt yi kat(a)miyorum.
Pvz zaten bl cikana kadar yendin yada yenildin tarzi bi durumda.buda all lerin cok olmasina sebep oluyor.
Mirrorlar zaten cok kötü.mirrorlar bazen igne ipligine bagli oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Oymanq said:

şöyle olabilir. pvpde uzun süre 4gate yapanın kazandığı durum. yani pro oyuncuların bile uzun süre pvp flip coin demesi şansa dayanması. oyun mekaniklerinde o match upın şans faktörünün çok olması. illa dengesizlik olarak roach stalkerı döver anlaşılmasın.

şans faktörü = dengesizlik? şaka?
her iki oyuncuda 4 gate yapıyorken sadece "daha iyi" yapan kazanır, ırkın buna etkisi = sıfır.

huun said:

mirror da oyuncuların birbirine karşı oyun başında bir avantajı ya da dezavantajı olmayabilir; ama oyman'ın dediği gibi bazı taktikler diğerlerinden açık ara önde olduğunda da dengeden bahsetmek zor.

aynı taktik her iki oyuncu için de geçerli iken, taktiği daha iyi yapan oyuncunun kazanması nasıl dengesizlik olur? Tam tersi buna DENGE denir. Irk'ın hiç fonksiyonu yok sadece oyuncu daha iyi oynarsa yener (%5 şanstan bahsetmeyin komik olur)
Sosyal ağlarda paylaş

Oymanq senin sorduğun soru matchuplar arasındaki denge ama sen pvp-VS-pvz tartışmasına, iki match up için ne kadar yetenek gerektirdiğine getirmişsin. Şimdi bi adam pvp de çok iyi 4 gate yapar pvp maçları kazanır. Ama diğer yandan zerge karşı kaybediyordur. Ee pvp dengesiz mi demek şimdi bu ? Vallahi ben anlamadım senin anlatmak istediğin şeyi. İki aynın ırk arasında geçen mücadele nasıl dengesiz olabilir bunu biraz açıklarsan rahat uyucam :P
Sosyal ağlarda paylaş

Yıldırım ağzını yirim senin :)
Bunu anlatmaya çalışıyorum. Mesela PvZ ve TvZ için infestor op diyebilirsin de ZvZ için nasıl diyebilirsin :) karşıda da aynı birim var; veya PvZ veya TvP için late game dengesiz diyebilirsin; tier 3 ünitler arası dengesizlik vardır ama aynı ırk için bu da geçerli değil? Anlamadım ben oyman hocam bu mirror dengesizliği meselesini.
Sosyal ağlarda paylaş

dengesizlikten kastım ingilizcedeki direk karşılığı balance olan kelime değil. şöyle tek kelimeyle anlatayım "istikrar". çok iyi bir pvzci kendinden kötü bir zerge nadir yenilirken çok iyi denilen bir pvpci kendinden kötü bir p'ye yenilme ihtimali çok daha fazladır. ee ama o mirror demeyin tvtde aynı şey geçerli değil.
Sosyal ağlarda paylaş

4 gate vs x taktiği kapıştırıyoruz
2 gate stalker chrono
3 gate 1 robo
3 gate 1 stargate
2 gate 1 star 1 robo
canon rush
zealot rush
protoss bu taktiklerin en çok hangisinde zorlanıyor
hengisini kolay karşılayabiliyor
protosa karşı nasıl exp alınır
böye bir taktiği nasıl tutabilir
şu an için en early matchup pvp
sebebide bu taktiklerin karşı taraf tarafından çok zor tutulmaları
pvp dengesi derken iki tane 4 gate kapıştrmıyoruz
protoss sadece 4 gate değildir biraz daha olgunlukla birbirimizi dinleyelim
Sosyal ağlarda paylaş

Oymanq said:

dengesizlikten kastım ingilizcedeki direk karşılığı balance olan kelime değil. şöyle tek kelimeyle anlatayım "istikrar". çok iyi bir pvzci kendinden kötü bir zerge nadir yenilirken çok iyi denilen bir pvpci kendinden kötü bir p'ye yenilme ihtimali çok daha fazladır. ee ama o mirror demeyin tvtde aynı şey geçerli değil.

ki bunun da sebebi (mesela tvt de çok olur) talihsiz build seçimi olabiliyor. TvT de oyunun erken bölümlerinde 2 tarafda bir gas first buildi seçiyor mesela. Hangisi ötekini "counterliyorsa" o oyuncu ciddi anlamda öne geçiyor. Bu senaryoda yenilen oyuncunun suçu ne ? hiçbirşey. Sadece talihsiz bi build seçmiş olması.

haliyle olaya " 2 taraftada aynı unitler var !!" olarak değil de , build order ve neyin daha önce yapıldığı gibi faktörleri göz önünde bulundurarak bakarsak daha sağlıklı olur.
Sosyal ağlarda paylaş

ağzın bal yesin oyman ve benim tam olarak anlatmak istediğimiz şey bu.
ayrıca eklemem gereken birşey söyliyeyim sporda elbette şans vardır fakat spor tam olarak şans değildir.
spor yetenek beceri ve çalışmanın bir ürünüdür
eğer şans %50 yi geçerse bu kumardır.
starcraft2 kumara çok yakındır. spor olabilmesi için biraz daha zamana ihtiyacı var.
Blizzarda güveniyorum bu sorunu ilerleyen zamanlarda atlatacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

baybety said:

eğer şans %50 yi geçerse bu kumardır.
starcraft2 kumara çok yakındır. spor olabilmesi için biraz daha zamana ihtiyacı var.
Blizzarda güveniyorum bu sorunu ilerleyen zamanlarda atlatacaktır.

Elbette şans faktörü çok önemli maçlarda. Ama oyuncular şansla mı pro oluyor veya turnuva kazanıyorlar. Karşı tarafın ne yaptığını bilmediğin sürece yenmen tabiki şans.
Oymanq said:

Abi kendin söylüyorsun işte yenilme ihtimali daha fazla mirrorda, çünkü şartlar eşit. Eşitliği bozan tek şey harita şartları olabilir.

baybety said:

protoss bu taktiklerin en çok hangisinde zorlanıyor
hengisini kolay karşılayabiliyor
protosa karşı nasıl exp alınır
böye bir taktiği nasıl tutabilir
şu an için en early matchup pvp
sebebide bu taktiklerin karşı taraf tarafından çok zor tutulmaları
pvp dengesi derken iki tane 4 gate kapıştrmıyoruz
protoss sadece 4 gate değildir biraz daha olgunlukla birbirimizi dinleyelim

PvP derken ben de 4 Gate kapıştırmadım. Birinin 4 G diğerinin exp aldığını, biri hava giderken diğerinin dt gittiğini düşündüm. Yani oyun tek bi taktik üzerinden gitmiyor, 4Gate çok yapılıyor doğru fakat sen bunu diğer mirrorlarda sık gördüğümüz "baneling çok yapılıyor" ya da tvt'deki "tank çok basılıyor"la karşılaştıramazsın ki. Yani zvz VS pvp Vs tvt tartışması yapamazsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Ifartcritted said:

Oymanq said:

ki bunun da sebebi (mesela tvt de çok olur) talihsiz build seçimi olabiliyor. TvT de oyunun erken bölümlerinde 2 tarafda bir gas first buildi seçiyor mesela. Hangisi ötekini "counterliyorsa" o oyuncu ciddi anlamda öne geçiyor. Bu senaryoda yenilen oyuncunun suçu ne ? hiçbirşey. Sadece talihsiz bi build seçmiş olması.

haliyle olaya " 2 taraftada aynı unitler var !!" olarak değil de , build order ve neyin daha önce yapıldığı gibi faktörleri göz önünde bulundurarak bakarsak daha sağlıklı olur.

hayır dostum öyle birşey yok. tvt'ler çok ortada ve late game kalıyor. eskisi gibi artık gaz alıp banshee yada hellion drop all in lemiyor millet. exp tank marine late game oynanıyor. ayrıca iyi diğer match upları iyi olan oyuncular tvt'dede aynı performansı gösteriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

TvT'nin diğer mirror matchlerden farklı bir konumu var. Şöyle ki:
PvP ve ZvZ'de genel olarak kullanılan üniteler ve bu ünitelerin rolleri genellikle aynıdır.

PvP'yi ele alırsak stalkerlar core ünite colossus ve immortallar ise main dps olarak yer alıyorlar. Yani stalkersız bir PvP taaaaaa oyunun başında kore 4gate'i ve adını hatırlayamadığım bir oyuncu tarafından kullanılan başka bir buildteydi. Colosus savaşları, Colossusa karşı kullanılan immortal archon vs vs. Sonuçta mikro ve pozisyona dayalı bir yetenek olduğu kesin ama ünite rolleri değişmiyor.

ZvZ'de ise oyunun Zergling-Baneling kısmı, infestor-roach-hydra kısmı, ve BL infestor kısmı var. Tabii ki Oymanın'da çok sevdiği zerg oyuncusu Scarlett'ın sıklıkla yaptığı muta>map kontrol>erken 3. base>infestor geçişleri gibi var. Ancak bu oyunun tamamının farklı oynanmasını sağlamıyor. Ki ZvZ'de hala coin flip buildlerde duruyor. Life 3 ay boyunca 4 kişilik haritalarda aynı taktikle zergleri avlayıp durdu. Gerçi sanki hala aynı taktikle avlamıyomuş gibi konuştum:D

TvT'de ise Bio-Marine Tank-Mech 3lüsü var ki bir birleriyle alaaaakaları yok. Her birini tamamen farklı şekilde oynamak, farklı pozisyonlar almak ve en kötüsü karşı tarafın kullandığı kompozisyonu avcunun içi gibi bilmek gerekli. Olur da oyun bayaa uzar Vikingler Cattlebruiserlar oyuna girerse ayrıetten o duruma da aşina olmak şart.

Şu yukardaki matchuplarda hem en zoru ve hem de en dengelisi açık ara TvT.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...