Xenocide Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Şimdi benim eski sistemimde 4 adet HDD vardı, 2 - 2 raidliydi bunlar. Ben upgrade yaptım komple anakartı değiştirdim, diskleri falan değiştirdim. 1 adet SSD, 1 adet HDD'im var. Benim istediğim şey, eski sistemimdeki yedek dosyalarımın olduğu ikili raidli hdd'leri takıp içindeki dosyaları almak. ancak bunları takıp biostan ikisini raid şeklinde ayarlayıp açmaya çalıştığımda mavi ekran verip reset atıyor. Mavi ekrandan önce raid ayarlarına girmek için CTRL I yap diyor, şimdi oraya girdim de ne yapmam gerektiğiyle ilgili hiçbir fikrim yok. sanırım Create RAID Volume dicem ama içindeki ayarları ne yapıcam ne edicem bilmiyorum. Bana yardımcı olacak bi delifişek lazım. Yedek diskimdeki dosyalar baya baya önemli, o yüzden bi hata yapmak istemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 O 4 diskle eskisinin aynı sırasında tekrar raid tanımlarsan olması lazım mantıken. Kesinlikle yeni volume group falan yaratma :D RAID array yaratabilir olman lazım donanım tabanlı controller ile yaptığın için. Ama disklerin eski sırada olması şart. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 aynı sırasında derken şimdi diskelrin üstüne 1-2-3-4 diye yazmışız, 1 ile 2, 3 ile de 4 raidliydi. 3-4 'Ütaktım, biostan raid'i aktif hale getirdim de yemedi. başka bişeyler yapmam lazım sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 2-2 radili idi bunlar derken , ne demek istiyorsun raid 0 ,raid 1, yoksa raid 10 olarak mı baglı idi bunlar ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 2 tane raid1 array sanırım, ayrıca raid arrayi bozmuşsun ve raid 1 liyse zaten diskler birbirinin kopyası, neden ikisini birden takmaya çalışıyorsun ki? tekini takıp öyle denesene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 2 tane raid 1 vardi gibi anladim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 yaşimdi bu disklerin RAID olaylarını benim abim yaptı, ben yapmadım o yüzden tam olarak neyden bahsettiğinizi anladığımı söyleyemem de, şöyle anlatayım, 4 tane hard disk vardı, ilk diskle ikinci disk tek disk gibi çalışıyodu (C), üçüncüyle dördüncü disk de başka bi tek disk gibi çalışıyodu (D). ben şu an D'yi verilere erişmek istiyorum. 2 adet 150 gb'lık diskti bunlar, D de haliyle 300 gb'lık tek disk gibi görünüyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 http://www.runtime.org/raid.htm - herhangi bir ihtimale karşı ben sana yapıştıram şu programı , sen bir yedek al bununla dosyalarını da , zamanında benim çok işime yaramıştı. Bu arada yeni anakartta chipset farklı ise , işin sonu disklerin tamamına formata kadar gidebilir. Veya tak geri eski anakarta , al yedeklerini , korkmadan yap denemeni. sen birde şu eski anakart nedir yenisi nedir yazsana görsün millet şuraya bak anlarsın ne demek istediğimizi , https://tr.wikipedia.org/wiki/RAID Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Ha o zaman 2 tane raid 0 varmış, raid arrayini tekrar oluşturman lazım sanırım o zaman aynı sırayla. Sen şimdi başka diskten mi boot etmeye çalışıyorsun yoksa bunlardan mı mavi ekran verirken? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 anladığım kadarı ile sen şu anda windows u SSD ye kurdun ve SSD den boot ediyorsun ? Oyle ise herhangi bir şey yapma, normal ayarlarına dön , windowsun boot ettiği ayarlara, hardisklerini tak , başlat windows 7 yi o onları algılıyor olması lazım raid disk olarak. 3 ncu bir disk olarak gösterecek sana onları, önce diğer ikisi ile dene :) , olursa yedeklerinin olduğu disklerle denersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 hepsini tek bir controller'dan önce büyük bir alana getirip daha sonra software olarak ikiye bölmüşsen, dört diski aynı anda bağlaman gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2012 sen büyük risk almışsın şu aşamada. bios'tan mı raid yapılmış, yoksa windows'tan software raid mi kasılmış hiç bi bilgi yok. en ufak bi yanlış tavsiye uçurur dosyaları. eski sistemi tekrar toplayıp aç derim bilgisayarı dosyalar o kadar önemliyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Kasım 27, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2012 fizban said: hepsini tek bir controller'dan önce büyük bir alana getirip daha sonra software olarak ikiye bölmüşsen, dört diski aynı anda bağlaman gerekir. muhtemelen böyle değil, çünkü eski sistemde C'ye format atarken sakata gelmeyeyim diye D'nin disklerini söküyordum, öyle atıyordum formatı. Quo-Vadis said: anladığım kadarı ile sen şu anda windows u SSD ye kurdun ve SSD den boot ediyorsun ? Oyle ise herhangi bir şey yapma, normal ayarlarına dön , windowsun boot ettiği ayarlara, hardisklerini tak , başlat windows 7 yi o onları algılıyor olması lazım raid disk olarak. 3 ncu bir disk olarak gösterecek sana onları, önce diğer ikisi ile dene :) , olursa yedeklerinin olduğu disklerle denersin. yarın şunu denicem bi, önce diğer diskleri takma olayı mantıklı baya. bişey olmazsa asıl diski takarım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Kasım 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2012 once diğer diskleri takınca windows 7 onları görmezse bile ,yukarıda verdiğim programla her iki disk takılı iken ,disklerin içinden dosya ları çıkarabiliyorsun , onu bir dene, dosyalarını alabiliyorsan , zaten sorun yok demektir. Ekleme: Raid 0 yedekleme olarak kullanılmaz, çok riskli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2012 bi bilgilendirme yapim; işin üstesinden gelemedim, korktuğum için. En temiz yöntem, yeni parçaları komple söktüm eskileri taktım, eski fintows ile açtım bilgisayarı, haricimi de taktım 2 saatte aktardım tüm dosyaları. haydi geçmiş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar