Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vücut Geliştirme #2

AthleT

Öne çıkan mesajlar

Soris said:

Buraların tili olmadan pek keyfi yok.

Onun dışında benim de kollarım çok küçük kalıbıma göre. Benimde geliştirmem lazım. Okuyoruz öğreniyoruz her zaman. Mesela klasik bodybuilding konseptini hiç sevemedim. Ama onuda yapmam gerekiyor onun için 2 hafta klasik 1 hafta weightlifting gidecem. Yoksa kollar kalcak gene küçücük.

Ayrıca şu leg press e çok gülüyorum. 150-200 kg arasında leg press yapan adam 40 kg squat yapamıyor bizim salonda. O yüzden hiç referans alıncak bir hareket değil. Ben daha spora ilk başladığımda daha hiçbirşey bilmezken ben bile 1 hafta sonra 100 kg filan yapmıştım. Onun için Killer e katılıyorum çok komik bir hareket. Bacak isteyen adam gitsin squat yapsın lunge yapsın pistol squat yapsın hele pistol squat ı düzgün yapsın helal olsun lan diyim.

Leg press'in olayı omza ve bele çok fazla yük bindirmeden ve hareketi her zaman doğru yaparak bacak çalışma imkanı sunması.

Bir de herkesin vücudu aynı değil, uzun bacaklı insanlar için squat yapmak çok zor bence; nizami squat yapmak için harcadığım çabayı hiç bir harekette harcamadım ben bu zamana kadar.

Şu anki programım squat-leg press-extension-curl şeklinde bu arada, squat'tan son leg press çok tatlı oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

barnacle said:

ya bu adamlar böyle şeyler yazıyor iyi güzel ama biz bunlar gibi beslenmiyoruz bunların kullandığı suppları kullanmıyoruz veya roiddir vs. vücut kaldırır mı bu tempoları falan?

Bu sporda tek doğru var; oda vücudunu tanımak.
Okumam bile bu tarz yazıları ben, ne antreman sistemlerini takip ederim ne beslenme yazılarını.
Her bireyin vücudu eşsiz. Vücudunu tanıdıktan sonra gerisi kolay.

En son birilerinin doğrularını dinleyip uyguladığımda bir kaç ayım ve param boşa gitmişti eheh.

Edit: squat konuşuluyor ekliyim dedim 2 kere serbest squat 3-4 kere de hack squat yaptım dahada yapmadım yapmam. gayet gelişiyorum örneğin. ama sen gidip squat yapmazsan belki daha fazla eksiklik olucak,kimsii o şekil kimisi bu şekil yani :P
Sosyal ağlarda paylaş

Valla squat la ilgili dediklerinizde haklısınız ama bende böyle alıştım. Leg Press i hiç sevmedim o hack squat makinesinide hiç sevmedim nedense bana bu ne lan hissi verdirdi hep.

Ama bu olympic liftler her zaman bana doğrusunu yapıyormuşum hissi veriyor. Patlayıcı güç anlamında baya bir artış oldu. Yani 4-5 ay önce kaldırdığım ağırlığın 10 eksiğini daha yeni başlayınca kaldırabiliyorsam bu işte bir iş var demektir. Adamlar güç çalışarak elde edeceğin kas seni hiç bırakmaz diyorlardı demek ki doğruymuş. Birde iskelet sistemi cart curt da gelişiyor gibi sanki yürüyüşüm düzeldi yere daha sağlam basıyormuş gibi hissediyorum.

Ha bodybuilding e de saygı duyuyorum o sistemden de mesela kollarım zayıf olduğu için yardım alacağım:

İşte kendime son yazdığım antrenman

Starting Strength :

Workout A
3x5 Squat
3x5 Press
1x5 Deadlift

Workout B
3x5 Squat
3x5 Bench Press
5x3 Power Cleans

Bodybuilding Program:

Workout C
Cable Pushdown
Cable Curl
Barbell Prone Incline Curl
Barbell Reverse Curl
Barbell Wrist Curl
Barbell Reverse Wrist Curl

Workout E

Lying Face Down Plate Neck Resistance
Plank
Side Plank
Bird Dog
Cable Pulldown
Barbell Bent-Over Row

CEC
ABA
CEC
BAB

Deadlifts : 6.8 - 9
Squats : 4.5 - 6.8
Bench Press, The Press, Cleans : 2.26 - 4.5

Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

Nekro said:

Bu arada hatirlamiyorum hic konusuldu mu acaba ketosis diyeti deneyen var mi ?

Ben bir kere heves ettim ama 1 hafta dayanamadim direk cok kati yahu.

Su an 1 haftadir ketodayim.

Cok iyi bana gore.

nasil yapiyorsun simdi biraz ayrinti ver. Benim programda haftada 2 gun carb load vardi. onun disinda gun icinde 0 karb. Yani yesillikten geleni saymazsak tabi. Peynir yok yogurt yok zor gercekten.
Sosyal ağlarda paylaş

Nekro said:

Soris said:

Ayrıca şu leg press e çok gülüyorum. 150-200 kg arasında leg press yapan adam 40 kg squat yapamıyor bizim salonda. O yüzden hiç referans alıncak bir hareket değil. Ben daha spora ilk başladığımda daha hiçbirşey bilmezken ben bile 1 hafta sonra 100 kg filan yapmıştım. Onun için Killer e katılıyorum çok komik bir hareket. Bacak isteyen adam gitsin squat yapsın lunge yapsın pistol squat yapsın hele pistol squat ı düzgün yapsın helal olsun lan diyim.

onun sebebi belli makaralardan dolayi kaldirdigin agirlik squattaki gibi 1:1 olmuyor bazi aletlerde.

bunda mesela bahsettigin kadar fark olmaz iki hareket arasinda.

Birde leg press i direk yabana atmayin. ısınmak icin de cok faydali. Cok agir squat girmek baya advance birsey cunku pek tavsiye edilmez. O yuzden cogu pro once leg pressle yorup daha hafif agirlikla squat yapmayi tercih ediyor.

full squatta ozellikle dizlerin donmesi tehlikesi varki gg direk aylarca yatirir adami.

ben leg press gereksiz demedim de yeni başlayan adama verilmez bence

ben o makinada 340 yaptıydım ens on dlg
Sosyal ağlarda paylaş

abi benim geçen seneden beri topuklarım falana ğrıyodu

sonra bele geçti ağrı mr çektirdim orda 2 disk kayması var ama hafif çok dert değil

yazın tatildeyken bi voleybol oynadım orda iyice kötü oldu 1 hafta zor yattım vs

şimdi yani ara sıra ağrıyor, ayakta çok udurnca ağrıyor böyle eğilince orası çekiyomuş gibi falan. fıtık yok dendi, fıtıklık bişey yok zaten bacağa vurmyo çünkü

esnetmelerimi falan yapıyorm ama daha çok özen göstermem lazm, dinlendiremiyorum o sıkıntı antrenmanlarım var çünkü

şimdi doktor iğne antidepresean falan verdide kullanmıcam yani o ne . bu hafta bittikten sonra 1 haftalığna ara vercem 1 ekimden beri arasız çalışıyorm zaten ara vakitm geldi sanrım
Sosyal ağlarda paylaş

barnacle said:

ya bu adamlar böyle şeyler yazıyor iyi güzel ama biz bunlar gibi beslenmiyoruz bunların kullandığı suppları kullanmıyoruz veya roiddir vs. vücut kaldırır mı bu tempoları falan?

yok bu yazılan roid kullanmayan insanlara yönelik yazılmış zaten. roidciler hedef kitlesi değil. bugün shoulder pressle denedim. kaldırılmıycak bir tempo yok, burda benim dışımda herkes bunun 2-3 katı volume le çalışıyor muhtemelen. bu çalışmada tek olay her tekrarın ağır olması. boş tekrar yok. holy grail diye yazmıyorum, sadece fikir verir belki diye yazdım bu arada. vücudunu tanımak her zaman daha iyi ama vücudu tanımaya giden yolda diğer insanların yazdıkları bu tarz şeyler fikir veriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

Valla squat la ilgili dediklerinizde haklısınız ama bende böyle alıştım. Leg Press i hiç sevmedim o hack squat makinesinide hiç sevmedim nedense bana bu ne lan hissi verdirdi hep.

Ama bu olympic liftler her zaman bana doğrusunu yapıyormuşum hissi veriyor. Patlayıcı güç anlamında baya bir artış oldu. Yani 4-5 ay önce kaldırdığım ağırlığın 10 eksiğini daha yeni başlayınca kaldırabiliyorsam bu işte bir iş var demektir. Adamlar güç çalışarak elde edeceğin kas seni hiç bırakmaz diyorlardı demek ki doğruymuş. Birde iskelet sistemi cart curt da gelişiyor gibi sanki yürüyüşüm düzeldi yere daha sağlam basıyormuş gibi hissediyorum.

Ha bodybuilding e de saygı duyuyorum o sistemden de mesela kollarım zayıf olduğu için yardım alacağım:

İşte kendime son yazdığım antrenman

Starting Strength :

Workout A
3x5 Squat
3x5 Press
1x5 Deadlift

Workout B
3x5 Squat
3x5 Bench Press
5x3 Power Cleans

Bodybuilding Program:

Workout C
Cable Pushdown
Cable Curl
Barbell Prone Incline Curl
Barbell Reverse Curl
Barbell Wrist Curl
Barbell Reverse Wrist Curl

Workout E

Lying Face Down Plate Neck Resistance
Plank
Side Plank
Bird Dog
Cable Pulldown
Barbell Bent-Over Row

CEC
ABA
CEC
BAB

Deadlifts : 6.8 - 9
Squats : 4.5 - 6.8
Bench Press, The Press, Cleans : 2.26 - 4.5

squat ve olimpik liftler ile ilgili dediklerin benim için de geçerli. yazdığın programda bazı önemli hareketleri çok seyrek yapıyosun farkında mısın? o hareketlerde ilerleyebileceğinin yarısı hızda ilerlersin. ayrıca artık bir programda karar kıl ve devam et. uzatma bu işi. programın temelini oturt, sonra şurası olmadı falan diye değiştir. ben de artık oturtayım hatta kendime de veriyorum bu tavsiyeyi şu an
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

Ya arkadaşlar sporu bırakma noktasına geldim. İngiltere'ye tatile gittim bayramda, toplam 20 gün falan gitmemistim spora. Döndüğümden beri de haftada 2-3-2-3 diye gidiyorum bir türlü tatil önceki 4'üme fix'leyemedim. Bu durumlarda siz napiyorsunuz nasıl gaz ve motivasyon sagliyorsunuz?

Cipse kolaya aban 3-4 gün sonra bok gibi hissedince onun gazıyla 3 ay gün aksatmazsın.

Misal sevgilim geliyor bugün, sırf program aksamasın diye Bahçeşehir-Sabiha Gökçen-Çapa yapacak olmama rağmen sabahın körü kalktım ve bacak çalışmaya gittim gece 4'te yatmış olmama rağmen.
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

Birde karar kıldım zaten ya halteri kesin yapıcam ama kollarımda güçsüz onuda aynı anda geliştirmek istiyorum ordanda bodybuilding den yardım alayım dedim.

Senin o seyrek dediğin hareketler hangisi ya şimdi kafam karıştı gene.

bench press, row mesela, 2 haftada 1 yapmıyo musun?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...